Vélemények,

GoPro Hero 2018 fényképezőgép – Vélemény

A mi értékelésünk

A GoPro HERO 2018 kültéri kamera az első termék e világhírű gyártótól, amely árban versenyez a többi, kevésbé ismert gyártóval, és ami a legjobb, megőrzi a szokásos standardját. Az alacsony beszerzési ár korlátozott beállításokkal és “csak” Full HD felbontással jár. A “csak” jogosan idézőjelek között van, mivel a jelenlegi időszakban, a profi kamerásokon kívül, mindenki számára elegendő ez a felbontás. Az ezzel az akciókamerával készített videók nagyon jó minőségűek, kiváló élességgel, színmélységgel és tisztes képstabilizációval rendelkeznek – minden, amit a GoPro termékektől megszoktunk. Ez a modell teljesen kompatibilis a GoPro HERO 5 és HERO 6 modellekkel, tehát ha van kiegészítője ezekhez a kamerákhoz, az a GoPro HERO 2018-on is használható. Nem véletlen, hogy a kamera ugyanúgy néz ki, mint a fent említett modellek, ez a gyártó aktuális modellsorozata. Vízálló 10 méterig akkor is, ha nem használ tokot, és nagy érintőképernyővel rendelkezik, amelynek átlója 2 hüvelyk. A hangvezérlés vagy a Wi-Fi kapcsolat az okostelefonnal csak növeli a kamera praktikusságát. Alkalmas kültéri tevékenységek, kirándulások rögzítésére, vagy autós kameraként is használható. Az egyetlen hátrányok a 4K felbontásban való rögzítés lehetőségének hiánya és a korlátozott alapbeállítások. Ha azonban nem profi, ezek a dolgok nem fogják korlátozni.

  • Kiváló ár/érték arány
  • 10 méterig vízálló
  • Digitális képstabilizáció
  • Mobiltelefonnal való összekapcsolás
  • Hangvezérlés
  • Nagy érintőképernyő
  • Nem rögzít 4K-ban
  • Korlátozott alapbeállítások
  • Szegényes alap kiegészítők
  • Nincs GPS modul

Paraméterek

Maximális fényképfelbontás 3648 x 2736 px
Szenzor típusa CMOS
Szenzor felbontása 10 Mpx
Arány 4:3, 16:9
Maximális videófelbontás 1920 x 1440
Képkockák száma másodpercenként 60
Képstabilizáció Igen, digitális
Érintőképernyő Igen
Kijelző mérete 2″
TV csatlakozás Micro HDMI
PC csatlakozás / töltés USB C
Vízállóság Igen, 10 méter
Memóriakártya microSD/SDHC/SDXC
Wi-Fi Igen
Bluetooth Igen
GPS Nem
Méretek 65 x 45 35 mm
Súly 117 g

Kezelés és munka a kamerával

A kültéri GoPro HERO 2018 kamerán két vezérlőgomb található. A felső gomb az expozíciós indításra szolgál fényképezés vagy felvétel készítése során. Ha a kikapcsolt állapotból megnyomja, a kamera azonnal elkezdi a felvételt. Ha a kikapcsolt állapotból 3 másodpercig nyomva tartja a gombot, a kamera fényképezni kezd. Ezek a gyors módozatok alkalmasak a gyors jelenet rögzítésére az Ön előtt, átugorva a menüt és a kamera azonnal cselekszik.
GoPro Hero 2018 kezelés
A oldalsó mode gomb a kamera szabályos bekapcsolására szolgál. Gyorsan villog néhány alkalommal a három értesítési LED, amelyek a jobb felső sarokban helyezkednek el a kijelzőnél és a kamera alján, majd megjelenik az alap képernyő. Innen lehúzással a kijelzőn lefelé beállításokba léphet, jobbra húzással a galériába, balra húzással a stabilizálás gyors beállításába és bármelyik beállításból lehúzással vissza az alap képernyőre. Ezen az alsó ikonokra koppintva változtathatja a kamera beállításait a videó rögzítéséről a fényképezésre, sorozatfelvételre vagy időzített felvételre. Itt lehet módosítani a felvétel felbontását, a másodpercenkénti képkockaszámot és a felvétel képarányát.

Videófelvétel, hangvezérlés és beállítások

A kamera alapbeállításai miatt korlátozott a választék, milyen felbontásban rögzít. A felbontás lehet 1080p vagy 1440p. Mindkét esetben választhatja, hogy a kamera 30 képkockát rögzít másodpercenként vagy 60 fps-t. Az utolsó beállítás a látómező. Ez lehet széles látószögű, ahol a kamera nagy területet ölel fel, de a széleken görbült vonalakat vehet észre, vagy korlátozott látószöggel, ahol ilyen görbülés nem történik (de kevesebb dolog fér a képbe). Aktiválhatja a digitális képstabilizálást is, amely a következőképpen működik – a videó széleiről 10%-ot vágnak le, ezzel jelentősen csökkentve a remegést és a nem kívánt jelenségeket.
GoPro Hero 2018 beállítások
A beállításokban párosíthatja a kamerát mobiltelefonjával, amit azonnal javaslunk megtenni, amint ebbe a menübe lép. Továbbá itt állítható be a dátum, idő, a tájékoztató csipogás hangerőssége, LED-ek beállítása, képernyőkímélő, kijelző fényereje, kijelző automatikus forgatása, vagy az az idő, amennyi után a készülék automatikusan kikapcsol. A homlokzati LED kikapcsolása praktikus, amikor közvetlenül üvegen keresztül rögzít, így nem fog visszatükröződni a piros fény a lencsébe.

Érdekes funkció a hangutasítások használata, amelyek mindig hasznosak, amikor a keze tele van munkával azon az eseményen, amelyen éppen átmegy. A hangutasításokat angol nyelven kell megadni, és összesen tizenkettő van belőlük. A leggyakrabban használtak közé tartozik a felvétel elindítása (GoPro start recording), a fénykép készítése (GoPro take a photo) vagy az akciókamera kikapcsolása (GoPro turn off).

Videóajánló:

GoPro Hero 2018 video

Műszaki adatok és a csomag tartalma

A kamera ellentétben elődeivel nem szükséges külön vízálló tokba helyezni. Önmagában is vízálló, egészen 10 méter mélységig. Tűrni tudja a sós tengervizet is, csak utána szükséges normál vízzel leöblíteni. A GoPro HERO 2018 súlya ésszerű, 117 gramm, és kompakt méretei vannak, amelyeket megtekinthet a fenti táblázatban. A csomag, amellyel a kamerát megkapja, nem túl gazdag. A tartozékok között megtalálható egy műanyag kameratartó, USB C töltő/adatkábel, rögzítő csavar, fixáló állvány és két ragasztó adapter.

Kapcsolódás és a GoPro mobilalkalmazás

A GoPro HERO 2018 minden modern technológiával fel van szerelve, amely szükséges egy mai akciókamera kényelmes kezeléséhez. Bluetooth-t tartalmaz távvezérléshez, például egy selfie botról, valamint Wi-Fi technológiát. Ezen keresztül a kamera párosítható egy mobiltelefonnal, illetve a GoPro alkalmazással, amely elérhető Android eszközökön, valamint Apple iPhone okostelefonokon. Az adatátvitel a számítógépre, ahogy azt korábban említették, a modern USB C csatlakozón keresztül történik, amely nagyon gyors. A GoPro kamerát televízióval Micro HDMI kábelen keresztül lehet összekötni, a csatlakozó rögtön az USB mellett található, ugyan abban a lyukban.

GoPro Hero 2018 kapcsolat

A felső ajtó alatt található a memóriakártya-hely és a cserélhető akkumulátor. A fejlettebb modellekkel ellentétben ebben a kamerában nem található GPS modul, amely a videofelvételekhez GPS koordinátákat csatolna. Ezen funkcióhoz, hasonlóan a hiányzó többihez is, igaz, hogy csak kevesen használják.

GoPro Hero 2018 akkumulátor
A GoPro mobilalkalmazással a kamera nagyon jól működik együtt. Az első használat előtt a két eszközt párosítani kell, ami legfeljebb néhány percet vesz igénybe. Ezután a képernyőn látható a kamera által élőben rögzített kép. Ez például akkor hasznos, ha a kamerát a sisakjára rögzíti, és be szeretné állítani a felvétel irányát. Emellett kényelmesen letöltheti a különböző videókat és fényképeket közvetlenül a telefonjára, ahol szerkesztheti vagy megoszthatja azokat. Nagyszerű funkció a GoPro QuickStories is, amely a felvett anyagból pillanatok alatt összeállít egy akciódús jelenetet, amelyet a saját preferenciái szerint finomíthat, majd elküldheti barátainak vagy közzéteheti a közösségi hálózaton.

Felhasználói tapasztalatok

Azok az emberek, akik már tapasztalattal rendelkeznek a GoPro más akciókameráival, egyetértenek abban, hogy ez egy minőségi kamera, amely nem marad el lényegesen a drágább modellektől. Azok a fogyasztók, akik számára a GoPro HERO 2018 az első akciókamera, lelkesek róla. Tetszik nekik a nagy, áttekinthető, finom kijelző, amely közvetlen napsütésben is jól olvasható, valamint az intuitív kezelés, amelyhez gyorsan hozzászokhatnak. A legtöbb felhasználó a fotókat és a videót is nagyon minőséginek találja.
Néhány vélemény negatív megjegyzést tartalmaz az akkumulátorral kapcsolatban, azonban a mi tesztelt darabunknál semmilyen problémát nem tapasztaltunk. Egy egész napos kirándulás filmelése után a nap végén még 30% akkumulátor maradt, amit jónak értékelünk. Néhányan elvetik ezt a kamerát a 4K felbontás vagy a GPS modul hiánya miatt. Azonban az ár tekintetében ez elfogadható, így ezt a sportkamerát majdnem száz százalékosra értékeljük.

Produkt: GoPro Hero 2018
Értékelés: 92 %

Vélemények és értékelések, összehasonlítások, ranglisták és tesztek a termékek könnyebb kiválasztásához és vásárlási inspirációhoz