Kozmetikumok,

Hajnövesztő termékek

Úgy érzi, hogy a hajnövekedése lelassult, vagy teljesen megállt? A helyzetet súlyosbítja a fokozott hajhullás is? Ebben az esetben az Ön számára a megoldást egy hajnövesztő termék jelentheti, amely általános esetekben jelentősen segíthet. A rendszeres ápolás után a haj erősebbé és dúsabbá válik. A hosszú hajnak erőt ad, és újraindítja vagy felgyorsítja a növekedését.

Ez a diagnózis gyakran egybeesik a hajhullással, ilyenkor érdemes elkezdeni használni a hajhullás elleni sampont, és megfigyelni, hogy beáll-e az eredmény, illetve milyen gyorsan. Ha az Ön esetében a helyzet nem változik jelentősen, a megoldás lehet többek között egy hajnövesztő sampon, amely a használat szempontjából a legkevésbé igényes mind technikailag, mind időben.

Ezen túlmenően lehetőség van hatékonyabb termékek alkalmazására is, amelyek nagyobb koncentrációban tartalmaznak olyan anyagokat, amelyek stimulálják a folyamatokat a hajhagymákban és jelentősen erősítik a hajtüszőket. Ezek lehetnek maszkok vagy szérumok a hajnövekedésre. Ezek beszerzése általában költségesebb, de a helyes megközelítéssel a legtöbb ember esetében beállnak az eredmények.

Ez a kezelés az adekvát eredmények érdekében legalább 3 hónapig tart, és a rendszeres ápolás a feltétele. Valószínű, hogy egy csomag szérum, maszk, tonik vagy sampon nem elegendő erre az időszakra, de ez ne tántorítson el. Ha három hónap után sem kezdődik újra a haj növekedése és erősödése, érdemes felkeresni egy orvost, és vele együtt megállapítani, mi a probléma. A hajhullás vagy a haj elvékonyodása és növekedésének megállása komoly egészségügyi problémák tünete is lehet.

A hajnövekedést elősegítő termékek gyakran természetes anyagokon alapulnak. A lényeges összetevők közé tartozik a koffein, ami stimulálja a hajtüszőket, a bojtorján kivonat, kardamom olaj, menta, csalán, stemoxydine vagy L-karnitin tartrát extraktumok.

A legjobb hajnövesztő termékek – TOP 10

A táblázat a 2024-es év tesztjei és értékelései alapján a 10 legjobb hajnövesztő termék válogatását mutatja.

MegjelenéseTermékKövetkezetességTermék mennyiségeHaj típus 
Kérastase Densifique Bain Densité vélemény és tesztKérastase Densifique Bain DensitéSampon250 mlPuha haj
Lee Stafford Hair Growth vélemény és tesztLee Stafford Hair GrowthMaszk200 mlMinden hajtípus
Sampon Kérastase Resistance Extentioniste vélemény és tesztSampon Kérastase Resistance ExtentionisteSampon250 mlStresszes haj
Vichy Dercos Aminexil Clinical 5 vélemény és tesztVichy Dercos Aminexil Clinical 5Szérum21 x 6 mlMinden hajtípus
Maszk Kérastase Resistance Extentioniste vélemény és tesztMaszk Kérastase Resistance ExtentionisteMaszk200 mlSzáraz haj
Capillan Hair Care vélemény és tesztCapillan Hair CareSzérum200 mlMinden hajtípus
Plantur 39 vélemény és tesztPlantur 39Tonik200 mlMinden hajtípus
Kondicionáló Kérastase Resistance Extentioniste vélemény és tesztKondicionáló Kérastase Resistance ExtentionisteKondicionáló200 mlStresszes haj
L’Oréal Professionnel Serioxyl Denser Hair vélemény és tesztL’Oréal Professionnel Serioxyl Denser HairSzérum90 mlMinden hajtípus
Kérastase Densifique vélemény és tesztKérastase DensifiqueSzérum30 x 6 mlPuha haj

A TELJES AJÁNLAT MEGTEKINTÉSE

Vélemények és tapasztalatok

Kérastase Densifique Bain Densité

Kérastase Densifique Bain Densité legjobb hajnövesztő sampon nagyon népszerű termék, stimuláló hatással. A hajat megbízhatóan táplálja és regenerálja. Első látásra a haj dúsabb, volumenősebb lesz, és hosszabb távon helyreállítja és egységesíti a haj felszínét. Erősíti a hajszálakat és növeli azok ellenálló képességét. Összetevői között megtaláljuk az aktív összetevőket, mint például a hialuronsav, amely hidratál és növeli az ellenálló képességet, a ceramidok, amelyek erősítik a hajszálakat, vagy a glüko-peptidek, amelyek kompenzálják a haj szerkezetének rendellenességeit. Fontos továbbá a stemoxydine molekula is, amely regenerálja a hajtüszőket, így azok újra aktívvá válnak. A sampon elsősorban finom hajra van tervezve, és 250 ml-es kiszerelésben kapható.

Lee Stafford Hair Growth

Lee Stafford Hair Growth hajnövesztő maszk a samponnal való mosás után kerül a fejre, körülbelül 5 percig kell hatni hagyni, majd alaposan le kell öblíteni. A termék támogatja a haj növekedését és egyben megelőzi a hajhullást. Végül jó a hajat hajkondicionálóval is kezelni, amely ugyanazt a célt szolgálja, mint a sampon, a haj növekedésének támogatását. A maszk növényi proteineken alapul, amelyeket Pro-Growth™ komplexként jelölnek. Ez táplálja a hajat, hidratálja és elősegíti az egészségesebb és gyorsabb növekedést. Erősíti a hajszálakat, regenerálja azokat teljes hosszukban és visszaadja nekik a természetes egészséges megjelenést. Ezenkívül a hajat szépen illatosítja. A termék 200 ml-es kiszerelésben kapható.

Sampon Kérastase Resistance Extentioniste

Kérastase Resistance Extentioniste hajnövekedést támogató sampon a hajnövekedést elősegítő termékek egyik legnépszerűbb sorozatába tartozik. Hatása a haj növekedésének ösztönzése, táplálása és regenerálása. Minden hajtípusra használható, bár leginkább a megterhelt, törékeny hajra, vagy azokra a hajakra, amelyeknek rossz a hajvége. A keratint, taurint vagy ceramidokat tartalmazó összetétele mélyen behatol a hajszálba, ahol hatékonyan megújítja azt. A haj felszínét is megbízhatóan megújítja és egységesíti az egész hosszán. A samponfürdő nagyon népszerű, és a fogyasztók elsősorban a nagyszerű, gyors eredményt és a kellemes illatot emelik ki. A csomagolás 250 milliliter, ami átlagos használat mellett több hétre elegendő.

Vichy Dercos Aminexil Clinical 5

Vichy Dercos Aminexil Clinical 5 hajnövesztő szérum 21 darab 6 milliliteres üvegcsében kapható. A termék természetes alapú, ezért érzékeny személyek számára is alkalmas. Erősíti a hajhagymákat, szabályozza a hajhullást, amelynek következtében a haj vizuálisan erősebbé és minőségibbé válik. A textúra kellemes, nem zsíros és nagyon természetesen tapad a hajhoz. A csomagolásban a szérumos üvegcsék mellett masszázs applikátort is kapunk, amit nagyon dicsérünk. Az intenzív kúra során az alkalmazás napi egy ampulla, a fenntartó fázisban heti 3 ampulla 6 hónapon keresztül.

Maszk Kérastase Resistance Extentioniste

Kérastase Resistance Extentioniste hajnövesztő maszk a Kérastase népszerű hajnövesztő termékek sorozatának további terméke. Nedves, törülközővel megszárított hajra egyenletesen kell felvinni a haj középső részeitől a végekig, és 5–10 percig hagyni kell hatni. Belülről erősíti a hajszálakat és erejüket adja. Az elrontott hajrészeket intenzíven regenerálja, ezzel helyreállítva annak szerkezetét a gyökértől a végekig. Így megerősített és táplált haj gyorsabban nő, miközben lágy és sima marad. Az aktív összetevők között található a keratin, amely erősíti a hajszálak belső szerkezetét, a ceramidok, amelyek regenerálják és simítják, valamint a maleinsav, amely hatékonyan megerősíti a hajszálat.

Capillan Hair Care

Capillan Hair Care hajnövesztő szérum népszerű és pénztárcabarát hajápoló készítmény a hajnövekedés elősegítésére. Férfiaknak és nőknek egyaránt ajánlott, minden hajtípusra megfelelő. A növekedés támogatása mellett megakadályozza a hajhullást és nyugtatja a fejbőrt, megszünteti a kellemetlen viszketést és égést. Jótékonyan befolyásolja a hajszálak szerkezetét és erejét, erősíti a fejbőr funkcióját. Egy másik fontos hatása a korpásodás csökkentése, így a haj élettel teli, erős, rugalmas és fényes marad. Aktív összetevői közé tartozik a kamilla és fűzfa kivonat, panthenol vagy a keratin komplex. Fontos még a regenerációt támogató vitaminok sorozata is. A csomagolás 200 ml szérumot tartalmaz, gyors aktiválás szükségessége esetén napi használat javasolt, egyébként hetente kétszer elegendő.

Plantur 39

Plantur 39 hajnövesztő tonik a piac egyik legkedveltebb hajnövekedést elősegítő terméke. Számos pozitív vélemény büszke tulajdonosa, amelyekben a fogyasztók nagyon hatékonynak ítélik. Különösen a negyven év feletti nők számára ajánlott, akiket a ritkuló haj, esetleg annak hullása zavar. Védi a hajat a hormonális kimerültségtől, megakadályozza a ritkulást, erősíti a hajhagymákat és a hajszálakat. Az összetevők között található koffein, amelyet a legfontosabb aktivátorként emlegetnek, továbbá szójából származó fitoflavonoidok, vagy fehér tea kivonat, ami a szabad gyökök elnyelésével növeli a hajhagymák ellenálló képességét. Nem szabad megfeledkezni a cinkről vagy a niacinról sem. A tonik 200 ml-es kiszerelésű, a leggyorsabb hatás érdekében napi használat javasolt.

Kondicionáló Kérastase Resistance Extentioniste

Kérastase Resistance Extentioniste hajnövesztő kondicionáló a gyártó népszerű terméksorának újabb tagja, amely hatékonyan küzd a haj növekedéséért és erősítéséért. Kifejezetten finom és igénybe vett hajra ajánlott, mosott hajra kell felvinni és 2-3 percig hagyni hatni. Különösen a haj középső részétől a végekig kell felvinni, ahol aztán behatol a hajszálba, megújítja és egységesíti azt. Erősíti a haj belső szerkezetét az egész hosszában, megkönnyíti a kifésülést. Az aktív összetevők közé tartozik a maleinsav, amely egyenletes felületet biztosít és erősíti a hajszálat, keratin és ceramidok. A kondicionér 200 ml készítményt tartalmaz és kellemesen illatozik.

L’Oréal Professionnel Serioxyl Denser Hair

L’Oréal Professionnel Serioxyl Denser Hair hajnövesztő szérum népszerű termék a hajnövekedés elősegítésére és minden hajtípus megerősítésére. Férfiak és nők egyaránt használhatják. A többi termékkel ellentétben ezt a szérumot felvitel után nem kell leöblíteni, csak a haj mosása és törölközővel való szárítása után kell felvinni, hagyni hatni és beszívódni. Nem zsírosítja a hajat, és kellemes az állaga. A finom hajnak több erőt ad, és a fogyasztói vélemények szerint valóban működik. A flakon 90 ml-es és rendszeres használat mellett körülbelül három hónapig tart. A hajnak bársonyos puhaságot ad, hidratál és táplál, javítja annak szerkezetét.

Kérastase Densifique

Kérastase Densifique hajnövesztő kúra minőségi szérum, amely hatékonyan elősegíti az új haj növekedését. A csomagolás kifejezetten finom, ritkuló és hulló hajra ajánlott. Hatékonyan stimulál több hatóanyag segítségével. A hajhagymákat a stemoxydine hatóanyag aktiválja, a természetes növekedést a B3, B5, B6 vitaminok táplálják, a magasabb erősséget, formát és sűrűséget a styling polimerek adják. A szérumot a fejbőrbe kell masszírozni és nem szükséges leöblíteni, a javasolt adagolás naponta egy ampulla. Az első látható eredmények már 10 napon belül megjelennek, a láthatóan dúsabb megjelenés érdekében legalább három hónapig ajánlott használni. Egy csomag 30 adagot tartalmaz, 6 ml-es kiszerelésben.

Milyen hajnövesztő termék vegyek? (vásárlási útmutató)

A haj növekedése sok okból leállhat, a leggyakoribb valószínűleg az életkor, amikor a hajtüszők természetesen kevésbé kapnak táplálékot, és ennek következtében a haj gyengül, finomabbá válik, nem nő és kihullik. A hajnövekedés lassulását azonban magunk is okozhatjuk, különösen rossz életmóddal és a vitaminokban és a szervezet számára szükséges anyagokban szegény étrenddel. A hajnövekedést elősegítő termékek pótolják ezeket a hiányzó anyagokat és további előnyökkel is szolgálnak a haj és a fejbőr számára.

Konzisztencia

Hosszú távon a legnépszerűbb termék a sampon, amellyel nagyon könnyű dolgozni, azonban általában nem éri el olyan kiváló eredményeket, mint más termékek. A leginkább hatékonyak a szérumok, amelyek vagy egy nagyobb üvegcsében kaphatók, vagy kisebbekben egy-egy alkalmazásra való adagolással. Találkozhatunk még maszkkal vagy kondicionálóval is, és ne feledje, hogy jó ötlet a termékeket egymással kombinálni a lehető legjobb eredmény elérése érdekében.

Összetevők

A trend az, hogy az összetevők lehető legnagyobb részét természetes alapanyagokból állítsák össze, parabének, szilikonok és egyéb mesterséges vegyületek hozzáadása nélkül. A leginkább hatékony aktiváló kétségkívül a koffein, amelyet keratin, ceramidok, taurin, cink, niacin, hialuronsav vagy maleinsav egészíthet ki. Nem elhanyagolhatóak a haj és a fejbőr általános állapotát javító vitaminok sem.

Mennyiség és hajtípus

A standard csomagolások többnyire 200-250 ml terméket tartalmaznak, de léteznek 100 ml alatti szérumok is. Az egy adagos hatóanyagú szérum ampullák leggyakrabban 6 ml-esek, és a csomagolásban általában több is van belőlük. A legtöbb termék úgynevezett uniszex, azaz mindenki számára alkalmas, azonban találkozhatunk kifejezetten férfiaknak vagy csak nőknek szánt hajnövesztő termékekkel is, amelyek összetételükben jobban megfelelnek a nemek specifikus problémáira, és ezért hatékonyabban kezelik a hajnövekedés leállásának okait.

Alkalmazás

Míg például a csalános sampon a hajnövekedés elősegítésére naponta alkalmazható, ugyanúgy, mint más samponok, a más, erősebb szérumokat és termékeket ritkábban kell használni. Mindig kövesse a csomagoláson található utasításokat attól függően, hogy milyen gyorsan szeretne eredményt elérni. Az intenzív kezelés tipikusan néhány hétig tart, míg a hosszú távú ápolás hónapokig is eltarthat. A termékeket mindig mosott hajra kell felvinni, gyakran nedves, szárított és ritkábban száraz hajra.

4.2/5 - (28 votes)

Vélemények és értékelések, összehasonlítások, ranglisták és tesztek a termékek könnyebb kiválasztásához és vásárlási inspirációhoz