Takarítás,

Magasnyomású mosók

Használ otthon vagy a kertben egy átlagos kerti tömlőt, és hozzá vödröt szivaccsal vagy ronggyal tisztításhoz? Szeretné akár 80%-kal csökkenteni a felhasznált víz mennyiségét, és észrevehetően lerövidíteni, valamint hatékonyabbá tenni ezt a tevékenységet? Szerezzen be egy magasnyomású mosót, amely kiváló segítség bárkinek, aki rendelkezik házzal, kerttel, nyaralóval vagy akár csak garázzsal. Az erős víznyomással nagyon könnyen eltávolítható a szennyeződés még azokról a helyekről is, ahová az ember nagy erőfeszítések ellenére is nehezen jut el.

Egy telek tulajdonlásával egyértelműen karbantartás jár, amely magasnyomású mosóval most már szórakoztató tevékenység lehet. Megfelelő tartozékokkal a víznyomással szinte mindent megtisztíthat, kezdve a térkövezettől, a fa teraszon át, a kerti bútorokig, betonfelületekig, falakig és akár a pergola tetőfedéséig. Mindez ráadásul közvetlen kapcsolat nélkül a szennyezett felülettel.

A magasnyomású mosó hasznos lehet minden egy- és kétspórolós jármű tulajdonos számára is. Különösen a hegyikerékpárosok vagy terepmotorosok számára nélkülözhetetlen. Biztosan van a környezetében valaki, aki ezeket az adrenalinsportokat űzi, kérdezze meg tőle, el tudná-e képzelni a karbantartást magasnyomású mosó nélkül. Megbízhatóan eltávolítja a sarat még azokról a helyekről is, ahová kézzel nem ér el.

A magasnyomású mosó alkalmazása azonban gyakoribb járműveknél is hasznos lehet. Alaposan megmoshatja személyes autóját, motorját vagy általános kerékpárját és egyéb kerti felszereléseket. Néhány gép közvetlenül olyan bővített tartozékokkal kerül értékesítésre, amelyek kifejezetten járműmosásra alkalmasak. Egyéb előre elkészített készletek nagy kültéri területek karbantartására alkalmasak, míg az olcsóbb modellek csak alapcsomagban kaphatók, amelyekkel mégis sok mindent megtisztíthat.

A magasnyomású mosó további felhasználási területei közé tartozik a csempék, kerítések, medencék vagy kerti traktorok és fűnyírók tisztítása. A piacon számos modell kapható az alacsonyabb teljesítményű alapmodellektől kezdve a házi használatra alkalmasakon át a félprofesszionális vagy teljesen professzionális modellekig, amelyeket a vállalatokban naponta több órán keresztül lehet használni.

A legjobb magasnyomású mosók kiválasztásához értékeléseket és teszteket végeztünk, és elkészítettük azok recenzióit, hogy könnyebb legyen a választás. Különböző gyártókat, különböző felszereltségi szinteket és teljesítménykategóriákat foglaltunk bele. Ha tisztában szeretne lenni a magasnyomású mosó vásárlása előtt, olvassa el a cikk alján található vásárlási útmutatót, hogy tudja, milyen teljesítményű és milyen jól felszerelt magasnyomású mosót vásárol.

Legjobb magasnyomású mosók – TOP 10

Az alábbi táblázat a 2024-es tesztek és értékelések alapján a 10 legjobb magasnyomású mosót mutatja.

MegjelenéseTermékTeljesítményVízátfolyásNyomás 
Riwall REPW 150 SET vélemény és tesztRiwall REPW 150 SET2000 W468 liter/óra150 bar
Kärcher K 4 vélemény és tesztKärcher K 41800 W420 liter/óra130 bar
Güde GHD 140 vélemény és tesztGüde GHD 1402000 W330 liter/óra135 bar
Hecht 3230 vélemény és tesztHecht 32306,5 HP681 liter/óra207 bar
Kärcher K 2 Compact vélemény és tesztKärcher K 2 Compact1400 W360 liter/óra110 bar
Bosch AQT 130 vélemény és tesztBosch AQT 1301700 W380 liter/óra130 bar
Makita HW 102 vélemény és tesztMakita HW 1021300 W360 liter/óra100 bar
Kärcher K 5 Premium Smart Control vélemény és tesztKärcher K 5 Premium Smart Control2100 W500 liter/óra145 bar
Bosch EasyAquatak 110 vélemény és tesztBosch EasyAquatak 1101300 W330 liter/óra110 bar
Riwall REPW 120 SET vélemény és tesztRiwall REPW 120 SET1500 W432 liter/óra120 bar

A TELJES AJÁNLAT MEGTEKINTÉSE

Paraméterek összehasonlítása

 Riwall REPW 150 SETKärcher K 4Güde GHD 140Hecht 3230Kärcher K 2 CompactBosch AQT 130Makita HW 102Kärcher K 5 Premium Smart ControlBosch EasyAquatak 110Riwall REPW 120 SET
Max. vízhőmérséklet40 °C40 °C60 °C-40 °C40 °C50 °C40 °C40 °C40 °C
Tömlőhossz5 + 8 m6 m5 m5 m4 m6 m5 m10 m3 m5 m
Tartály tisztítószerekhezIgenIgenIgenNemIgenIgenIgenIgenIgenIgen
Felszerelés az árbanIgenNemNemIgenNemNemIgenIgenNemNem
TöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbb

Vélemények és tapasztalatok

Riwall REPW 150 SET

Riwall REPW 150 SET vélemény és teszt

Akar egy segítőt otthonra, aki bármilyen koszos felülettel megbirkózik? Akkor semmiképpen se hagyja figyelmen kívül a magasnyomású mosó Riwall REPW 150 SET-et. 2000 W teljesítménnyel, 468 liter/óra magas átfolyással és akár 150 bar nyomással képes nagy területeket és erősen koszos felületeket is megtisztítani.

A magasnyomású mosó teste tartalmaz egy praktikus felcsévélőt és szép kiegészítőket is, kezdve a padlótisztítótól egészen a kefével ellátott fejig, ami például autómosásra tökéletesen megfelelő. Kap egy klasszikus vagy forgó magasnyomású pisztolyt is, és örömöt szerez az 8 méteres hosszabbító magasnyomású tömlő is, amely kibővíti a fő, 5 méter hosszú tömlő hatótávolságát. Így összekötés után egy 13 méter hosszú magasnyomású tömlőt kap, amelynek nincsen párja más modelleknél.

Az integrált szappantartály jól működik a megfelelő fej kiválasztásakor, és az autók vagy kerti bútorok tisztításakor a funkciója teljes erővel érvényesül. A robosztus fém szivattyú önbekebelező funkcióval rendelkezik, amellyel vizet tud szivattyúzni a tartályból, így nem kell nyomás alatt álló vízforrásra támaszkodnia. A súlya kellemes 9,8 kilogramm, és a szállítást segítik a görgők. Az egyetlen látható hátrány, amit a fogyasztók látnak, a használati utasítás, amely jobban kidolgozható lenne.

Kitűnő ár-érték arány
Kevesebb áttekinthető kézikönyv

Kärcher K 4

Kärcher K 4 vélemény és teszt

Ha tervezi, hogy gyakran használja a magasnyomású mosót, mindenképpen érdemes fizetni egy bevált márkáért, ahol biztos lehet abban, hogy a készüléke évekig fog szolgálni. A magasnyomású mosók esetében egyértelműen a Kärcher gyártó dominál, és az arany középútja a Kärcher K4 modell. A teljesítménye 1800 W, a vízfogyasztása óránként 420 liter, és a nyomása tisztes 130 bar. A ház körüli dolgok mosására és tisztítására ezek teljesen megfelelő értékek.

A csúcsminőségű teljesítményű motor vízzel hűtött, így nem kell aggódnia, hogy hosszabb ideig dolgozik vele. Az összes csatlakoztatás és lecsatlakoztatás, legyen szó cserélhető fejekről vagy magasnyomású tömlőről, a Plug n Clean és Quick Connect rendszerekkel történik. Így időt és főleg erőfeszítést spórol meg ezekkel a jól megtervezett rendszerekkel. A testbe integrált vízszűrő van, és a tömlő hossza elegendő 6 méter.

Ami a felszereltséget illeti, itt csak az alapvető kiegészítőket kapja, amely tartalmaz két magasnyomású pisztolyt – egy alapvetőt, állítható vízsugárral és egy forgó fúvókás magasnyomású pisztolyt, amely erősen szennyezett felületekre alkalmas. További kiegészítők természetesen megvásárolhatók. A testen a szállítási kerekek mellett nagy horog is van a magasnyomású tömlő könnyű elhelyezésére.

Kitűnő, erős kialakítás, jó teljesítmény
Csak alapvető kiegészítők az árban

Güde GHD 140

Güde GHD 140 vélemény és teszt

Egy másik bevált és minőségi magasnyomású mosók gyártója a Güde cég, ahol a Güde GHD 140 modellt választottuk. Ez egy elegendően teljesítményű magasnyomású mosó, amely jó áron kapható, és egyben minőségileg is jól van megmunkálva. A teljesítménye 2000 W, az átfolyás 330 liter óránként, és a maximális munkanyomás 135 bar.

Kompakt méretei és csupán 8,2 kilogrammos súlya jó előfeltételekkel szolgálnak bármilyen helyen való használatra, ahol szükség van rá. Természetesen a szállítókerekek vagy a teleszkópos fogantyú is alapfelszerelés. A gyártó csak egy magasnyomású pisztolyt és egy Vario típusú fúvókás nástavcot ad, amely lehetővé teszi a vízsugár beállítását. A motor ebben az esetben alumíniumból készült, ami ismét magyarázatot ad a fent említett alacsony súlyra.

Az Auto-Stop funkcionális rendszert csak a gyakorlatban fogja értékelni, amikor a magasnyomású pisztoly ravaszának lenyomásával automatikusan beindítja a tisztítót, és annak elengedésével azonnal leállítja. Így különösen vizet takarít meg, amelyet azonban hosszabb tisztítás során sem fogyaszt sokat – az átfolyás mindössze 5,5 liter per perc. A forgó fúvókát, keféket, vagy burkolatnástavcokat természetesen lehet vásárolni.

Jó ár/teljesítmény arány, minőségi kialakítás
Nincs további kiegészítő az árban

Hecht 3230

Hecht 3230 vélemény és teszt

Magasnyomású mosó Hecht 3230 a legtöbb háztartási magasnyomású mosóval ellentétben benzines 4 ütemű motorral rendelkezik, amely 6,4 HP teljesítményt biztosít e modellnek. Tisztító hatásban átszámítva a teljesítménye 3,91 kW, maximális nyomással 207 bar. Ez még mindig nem számít professzionális magasnyomású mosónak, de házi használatra a ház körül vagy nyaralónál teljesen elegendő a teljesítménye.

Egy óra működés alatt 681 liter víz halad át a berendezésen, a gyártó által szállított nyomáscső hossza 5 méter és a súlya 37,5 kg. A nagyobb súlyt nagy, felfújható kerekek kompenzálják, amelyek jelentősen megkönnyítik a szállítást. A nyomáscső rövidebb hossza sem jelent problémát, mivel ezzel a mosóval a benzines motor miatt szinte bárhol dolgozhat, ahol van víz.

A bemeneten minimális 0,4 bar nyomást igényel, tehát zavartalan működéshez elegendő egy magasabban elhelyezett víztartály. A gyártó nyomáspisztolyt szállít öt különböző fejjel a végén, mindegyik más-más formájú fúvókával, így különböző felületek és tárgyak tisztítására alkalmas.

Nagyon magas teljesítmény, nincs szükség elektromos energiára, alacsony üzemanyag-fogyasztás
Rövidebb nyomáscső

Kärcher K 2 Compact

Kärcher K 2 Compact vélemény és teszt

Ahogy a magasnyomású mosó neve is sugallja, a Kärcher K 2 Compact elsősorban kicsi, könnyű és kompakt magasnyomású mosó, amely a méretet részesíti előnyben a teljesítménnyel szemben. A termék súlya csupán 5,2 kilogramm és magassága alig fél méter. Ennek ellenére otthon a legtöbb szokásos tevékenységet elvégzi az év folyamán a magasnyomású mosóval.

A nyomásegység teljesítménye 1400 W, és a víznyomás eléri a 110 barot. Az óránkénti 360 literes vízátfolyás meglepően jó ilyen kis méretű készülékhez, és ezt egy 4 méter hosszú nyomáscső egészíti ki, ami bizonyos tevékenységekhez rövid lehet. A kis méret miatt nincs szükség szállító kerekekre, és a szállítását egy erős, ergonomikusan kialakított fogantyú segíti, amelynek köszönhetően jól szállítható.

Egy nyomáspisztolyt két kiegészítővel szállítanak, egy alapvetővel, amelynek állítható a sugár intenzitása, és egy másik forgóval, a makacs szennyeződések eltávolítására. Mint minden Kärcher magasnyomású mosó, ez sem nélkülözi a beépített szívómechanizmust a tisztítószerekhez vagy az integrált vízszűrőt.

Kompakt méretek, kedvező ár és elegendő teljesítmény
Rövidebb nyomáscső

Bosch AQT 130

Bosch AQT 130 vélemény és teszt

Önfelszívó magasnyomású mosó Bosch AQT 130 nem hagy cserben, akár bármilyen felület tisztításáról is legyen szó. A nyomásegység teljesítménye 1700 W, az óránkénti átfolyási mennyiség 380 liter, és a nyomás 130 bar. Viszonylag alacsony teljesítményfelvétel mellett, azaz alacsony elektromos energiafogyasztás mellett is még mindig kínál kényelmes mosási és tisztítási paramétereket.

A kialakítás kiváló súlyt kínál, amely 6,5 kilogramm. A jól megmunkált szerkezethez nagy gördíthető kerekek, kihúzható összecsukható fogantyú és a tömlő egyszerű tárolása társul. A készülék testén van egy clip-in hely a kiegészítők egyszerű rögzítéséhez, így azok soha nem vesznek el. Ebben a kivitelben a magasnyomású mosó hosszabb lökettel és csendesebb szivattyúval rendelkezik, amelynek zajszintje csak 87 dB.

A maximális vízhőmérséklet, amelyet a készülékbe lehet vezetni, standard 40 °C, a szivattyú önfelszívó és új erősebb fúvóka is örvendetes, amely pontszerű sugarat biztosít és rézből készült. A pisztoly 3 az 1-ben kivitelű, és magasnyomású habrendszerhez csatlakoztatható. Természetesen rendelkezik autostop rendszerrel, amely víztakarékos, és a tömlő hossza 6 méter, ami általában kényelmes munkavégzéshez elegendő.

3 az 1-ben fúvóka, új fejlesztésű réz fúvóka, tisztességes teljesítmény és minőségi kivitelezés
Nincs széles körű kiegészítő

Makita HW 102

Makita HW 102 vélemény és teszt

Makita HW 102 egy kompakt magasnyomású mosó, amely mégis jó teljesítményt nyújt otthoni felhasználásra és különböző felületek tisztítására. A fogyasztói vélemények és tapasztalatok szerint nagyon jó ár-érték arányt képvisel, dicsérik a minőségi kivitelezést és a kis tömeget, amely pontosan 5,8 kilogramm.

A magasnyomású mosó óránkénti víz átfolyása 360 liter, működési nyomása 70 bar, maximális nyomása 100 bar. Az elektromos energia megtakarítás szempontjából örvendetes a kisebb, 1300 W teljesítményfelvétel, tisztító hatékonysága 1 kW-nak felel meg. A gyártó szerint ez a modell új, strapabíró szivattyúval és elektromotorral van felszerelve, amelynek cserélhető szénkeféi vannak. Azok kopása tehát nem jelenti automatikusan az élettartam végét.

Rendelkezik automatikus biztonsági szeleppel, és nagy előnye, hogy akár 50 Celsius-fokos meleg vízzel is működhet. A nagy szennyeződéseket így a magas hőmérséklet könnyebben oldja. A gyártó gazdag kiegészítőkkel szállítja a magasnyomású mosót, amelyek között van állítható fúvóka, tartályos fúvóka, turbó fúvóka, csatlakozó és 5 méter hosszú tömlő.

Cserélhető szénkefék az elektromotorban, magas hőmérsékletű meleg víz, teleszkópos fogantyú
Semmi jelentős

Kärcher K 5 Premium Smart Control

Kärcher K 5 Premium Smart Control vélemény és teszt

Önfelszívó magasnyomású mosó Kärcher K5 Premium Smart Control egy önfelszívó gép, amely rendkívül fejlett funkciókkal, magas teljesítménnyel és nagyon minőségi kivitelezéssel rendelkezik. Ezek a paraméterek miatt adekvátan magasabb beszerzési árral bír, amit mint az egyetlen hátrányt említhetünk. Az elektromotor 2100 W teljesítményfelvétellel működik, a szivattyú pedig 145 bar maximális nyomást és óránként 500 liter vízátfolyást képes biztosítani.

Ezen a mosón különleges a Smart Control nyomásfegyver a Multi Jet 3 az 1-ben munka-fejjel. A fegyveren található kijelzőn láthatók a beállítások, és az említett multifunkciós munka-fej optimális beállításokat kínál bármilyen tisztítási feladatra.

Kapcsolódik a Home & Garden mobil applikációhoz, ami jó társ a takarítás és karbantartás során. Örömteli az integrált tömlő felcsévélő, a boost mód a maximális nyomásért vagy a Plug 'n' Clean tisztítórendszer, amely könnyíti a tisztítószerekkel végzett munkát. A vélemények ehhez a magasnyomású mosóhoz kiválóak, a felhasználók említik sokoldalúságát, kezelhetőségét és valóban magas teljesítményét.

Minőségi Karcher magasnyomású mosó, önfelszívó funkció, modern prémium funkciók
Adekvátan magasabb beszerzési ár

Bosch EasyAquatak 110

Bosch EasyAquatak 110 vélemény és teszt

A Bosch EasyAquatak 110 magasnyomású mosó első látásra atipikus kialakítással profilálódik. Ne hagyja, hogy az első benyomás elvegye a kedvét, ez a bőrönd formájú tisztító elegendő teljesítményű minden ház körüli munkára, járművek mosására vagy kerti felszerelések tisztítására. 1300 W teljesítményű, a működési nyomás 110 bar és az óránkénti vízátfolyás 330 liter.

Habár ezt a modellt nem gondolná, rendelkezik egy olyan funkcióval, amelyet többnyire csak a nagyobb teljesítményű modelleknél találunk, és ez a funkció az önbeálló szívás. Nagyszerűen kiegészíti a termék koncepcióját, amely a hordozhatóság és a használat bárhol, ahol elektromos csatlakozó és némi használható vízkészlet áll rendelkezésre. Maga a magasnyomású mosó kiegészítők nélkül kellemes 3,8 kilogrammos tömeggel rendelkezik, és ezzel a piac egyik legkönnyebb berendezése közé tartozik.

A szerkezet minden szükséges elemet tartalmaz, amit egy magasnyomású mosótól várunk – tartós fém háromhengeres motor, vízszűrő és autostop rendszer vagy magasnyomású habosító rendszer. A kompakt kivitel a magasnyomású tömlő hosszában is megmutatkozik, amely csak három méter hosszú. Ez azonban nem jelent nagy hátrányt, mivel a berendezés súlya miatt nem probléma a tisztítót bárhová áthelyezni, ahol szükséges.

Kompakt kivitel, önbeálló szívás, jó teljesítmény
Rövidebb, 3 m hosszú magasnyomású tömlő

Riwall REPW 120 SET

Riwall REPW 120 SET vélemény és teszt

A Riwall REPW 120 SET a független fogyasztói értékelések alapján a kategóriájában az év termékévé választották, különösen kedvező beszerzési ára és tisztességes teljesítménye miatt. Ez elérhető 1500 W teljesítménnyel és a magasnyomású egység képes 120 bar nyomással működni, miközben óránként 432 liter vizet áramoltat át. Jelen van egy szappantartály is, amelynek 0,5 liter a kapacitása, és a gyártó gondolt a praktikumra is, amikor átlátszó vízszűrőt használt.

A tartozékok között megtalálható az alap magasnyomású pisztoly, amelyre a mellékelt két fejet lehet felcsatolni. Az egyik állítható fúvókás, a másik pedig rotációs turbó fúvókás. További fejek természetesen megvásárolhatóak, ezzel is bővítve a magasnyomású mosó használhatóságát. A szivattyú alumíniumból készült, ami miatt a tisztító meglehetősen alacsony tömeget, csak 6,3 Kg-ot mutat.

Ebben a kategóriában nagy előny a önbeálló szívás funkció, amely biztosítja a magasnyomású tisztító működését akkor is, ha nincs jelen a nyomás alatt álló víz. Az autostop rendszerrel csökkentheti a vízpazarlást, mert amikor meghúzza a magasnyomású pisztoly ravaszát, a magasnyomású szivattyú magától megáll. A készüléken kívül található továbbá gördülő kerekek és erős fogantyú, valamint felcsévélő dob és tömlőtartó horog.

Fogyasztói értékelések győztese, ár/teljesítmény arány
Kevesebb áttekinthetőségű kézikönyv

Legjobban eladott magasnyomású mosók

A piacon legjobban eladott magasnyomású mosók a következő márkák: Kärcher, Parkside (Lidl), Bosch, Riwall, Hecht. A Nilfisk és a Michelin márkájú mosók szintén népszerűek és minőségiek.

Milyen magasnyomású mosót vegyek? (vásárlási útmutató)

Először is fel kell tenni a kérdést, hogy milyen gyakran fogja használni a mosót, és milyen felületeket fog vele tisztítani. Az alapmodellekkel, amelyek egy fúvókával rendelkeznek, sok mindent meg lehet tenni a ház körül, beleértve az alapvető tisztításokat, mint például a koszos autó vagy kerékpár lemosása. A magasabb ár több felszereltséget is jelent különböző fejek és speciális fúvókák formájában. A teljesítmény is növekszik, amelyet néhány modellnél közvetlenül szabályozni lehet, ahol ez nem lehetséges, ott a víznyomás intenzitását a távolsággal szabályozhatja a tisztítandó tárgytól. Ne feledje, hogy a magasnyomású mosónak bírnia kell a nagy nyomást, ezért nem javasoljuk az ismeretlen gyártókat alacsony áron – itt nagy a valószínűsége a rövid időn belüli meghibásodásnak vagy a víz szivárgásának a készülék egyes részein.

A magasnyomású mosó kulcsparaméterei

E három paraméter ismerete elegendő ahhoz, hogy kiválassza a szükséges és hasznos magasnyomású mosót. Nincsenek további fontos műszaki paraméterek, amelyek a magasnyomású mosókkal kapcsolatosak, ezért ezekre a paraméterekre koncentráljunk részletesebben.

A magasnyomású mosó teljesítményfelvétele

Ez az adat azt mutatja, milyen erős elektromotorral rendelkezik a mosó. Minél magasabb az érték, annál nagyobb a teljesítménye. Rövid házi munkákhoz elegendő egy 1300 W – 1500 W teljesítményű mosó. Kb. 1700 W teljesítménytől kezdve már jelentős teljesítményről beszélünk, amely elegendő erőt biztosít hosszabb ideig tartó nagy felületek tisztítására vagy nagy szennyeződések eltávolítására magas nyomással. A növekvő teljesítmény növeli az elektromos energia fogyasztását is, ezért, ha nem tervezi a magas használatot, nem szükséges a nagy teljesítményű mosók beszerzése.

Maximális átfolyás

Ez a paraméter fontos lesz Önnek, ha nagy felületek tisztítására szánja a magasnyomású mosót, legyen szó betonpadlókról, hosszú járdákról vagy nagy, kemény felületű udvarról. Az átfolyás óránként literben van megadva, és kb. 450 l/óra átfolyástól kezdve beszélünk nagyon jó átfolyásról, amely alkalmas nagy területek vagy kereskedelmi használatra.

Maximális nyomás

A tisztítás kényelme és hatékonysága a maximális nyomás paraméterétől függ, amelyet a mosó elérhet. 120 bar alatti nyomású mosók alkalmasak azok számára, akik nem igényelnek nagy teljesítményt, és a mosó kiválóan helyettesíti a korábbi kerti tömlővel végzett karbantartást.
A 120 és 150 bar közötti nyomású mosók többségével elvégezhetők a legtöbb tevékenység. Könnyedén megbirkóznak autók, gépek, kerékpárok, medencék, hajók, járdák, tetők, ereszcsatornák vagy homlokzatok mosásával. Áruk még mindig elfogadható, és a teljesítmény elegendően erős. 150 bar felett már professzionális berendezésekről beszélünk, amelyek gyakori használatra és nagy területekre alkalmasak. Ezek a modellek alkalmasak vállalati vagy kereskedelmi használatra, és a háztartási fogyasztók számára ez a teljesítmény gyakorlatilag indokolatlan.

Fejek és tartozékok

Az olcsó modellek többnyire csak egy állítható vízsugárú magasnyomású pisztollyal rendelkeznek, azonban a magasabb ár több mellékelt tartozékot is jelent, amelyek érdemesek lehetnek. A kiegészítő felszerelés természetesen megvásárolható, így Ön döntheti el, melyik utat választja. A leggyakoribb fejek közé tartozik a forgó fúvóka a makacs szennyeződések eltávolítására, habosító fúvóka, kefés fejek, felülettisztító és további, már meglehetősen specifikusan meghatározott fejek.
A tartozékok közé tartozik a mosószer tartály is, amely szinte minden magasnyomású mosón megtalálható. Ez vagy a készülék testébe van integrálva, vagy közvetlenül a habosító pisztolyban helyezkedik el. A felhasználói szempontból az integrált változatok kényelmesebbek.

A magasnyomású tömlő hossza és a víz hőmérséklete

A magasnyomású tömlő minden készülék elengedhetetlen része, és az ár és a teljesítmény függvényében változik annak hossza. Az olcsó modellek tömlője körülbelül 5 méter hosszú, míg a hatékonyabb modelleké akár nyolc méter is lehet. Paramétertáblázatunkban a mosók értéke + további érték – ez azt jelenti, hogy az alaptömlőhöz egy második, hosszabbító tömlő is szállítva van. Nagyon praktikusak az integrált önfelcsévélő tartók, amelyekkel néhány modell felszerelt.
A magasabb vízhőmérséklet növeli a szennyeződések könnyebb eltávolításának képességét – a rendelkezésre álló magasnyomású mosók 40 °C – 60 °C közötti hőmérsékleteket képesek elérni. Ebben az esetben szükséges a magasnyomású mosó csatlakoztatása egy melegvíz-tárolóhoz, amit a gyakorlatban a legtöbb felhasználó nem tesz meg, ezért ez az adat főleg tájékoztató jellegű. Meleg, vagy forró víz használata szükséges a professzionális tisztítás során, ahol könnyebben eltávolíthatók a zsíros szennyeződések és moshatók le a zsíros felületek.

Mosószerek és súly

Autók vagy kerti eszközök mosására ajánlott mosószereket könnyedén fel lehet vinni a magasnyomású mosó segítségével is. Ezek a készítmények segítenek eltávolítani a zsíros szennyeződéseket, vagy például a rovarmaradványokat. Ha gyakran szállítja a magasnyomású tisztítót, nézze meg a súlyparamétert is, amely jelentősen változhat. Az egyszerű mozgatás érdekében az épített kerekekkel rendelkező konstrukciók a legtöbb eszköznél megtalálhatóak.

Önfelszívó magasnyomású mosó

A magasnyomású mosó használatakor feltételezzük, hogy a víz már bizonyos nyomással érkezik a készülékhez. Ha azonban olyan helyen szeretné használni a mosót, ahol nincs vízellátás, és például csak egy kút vagy más állóvíz forrás áll rendelkezésre, akkor az önbeálló funkció lehet a megoldás, amely képes magától felszívni a vizet. Ennek a funkciának a teljesítménye azonban korlátozott, és általában csak a háztartási használatra szánt modellek rendelkeznek vele.

3.8/5 - (21 votes)

Vélemények és értékelések, összehasonlítások, ranglisták és tesztek a termékek könnyebb kiválasztásához és vásárlási inspirációhoz