Kozmetikumok,

Szárazsamponok

Szárazsampon vészhelyzeti megoldásként használatos, amikor a hajad egy hosszú nap után nem néz ki elbűvölően, zsíros, lelapult és fel kell frissíteni, ugyanakkor nincs időd arra, hogy megmosd, megszárítsd és beállítsd a hajadat. Ezzel a folyamattal szemben, ami akár fél órát is igénybe vehet, a szárazsampon alkalmazása a hajon csak néhány percet vesz igénybe és a végeredmény tökéletes.

A szárazsampon különösen azok számára ajánlott, akiknek gyorsan zsírosodik a hajuk. Ez az eszköz főként felszívja a zsírt, eltávolítja a nem kívánt faggyút és visszaadja a hajnak a szexi volumenét. Gyakran finoman illatosított, így azonnali frissességet kölcsönöz a hajnak és kellemesen illatosítja azt. Így elfelejtheted a nap végén alkalmazott elcsépelt trükköket, mint a copf vagy a sapka, amelyekkel általában leplezik a fáradt hajat.

Az első termékek néhány évvel ezelőtt hagyhattak foltokat a fejbőrön, színezhetik a ruhákat, csomókat képezhetnek, vagy kellemetlen filmet hagyhatnak a hajon. A jelenlegi minőségi szárazsampon azonban nem szenved ezektől a problémáktól, az eredmény természetes és nem is szárítja ki a fejbőrt. Használata nagyon egyszerű és gyors, a folyamat befejezéséhez már csak egy törülközőre és egy fésűre van szükséged. A hajat egy-két napig frissíti, amely után az effektus lassan eltűnik és jó, ha a hajat standard módon megmosod vízzel és samponnal.

Találkozhatsz vele por formájában, mint por vagy spray. A szárazsampon spray a termék modern formája, jelentősen egyszerűbb a felvitele és jobb eredményeket ér el vele. Népszerű segítség utazáskor, vagy hosszabb civilizációtól távol töltött idő alatt.

Gyakran két különböző kiszerelésben készül, amikor a nagy spray-ket, amelyek akár 200 ml-esek is lehetnek, nyugodtan tarthatod otthon, és a kisebb, 50 ml-es spray-ket mindig magadnál tarthatod és szükség esetén bármikor és bárhol felviheted és használhatod.

A legjobb szárazsamponok – TOP 10

A táblázatban a 2024-es év tesztjei és értékelései alapján a 10 legjobb szárazsampon válogatása található.

MegjelenéseTermékHaj típusMennyiségeHajszín 
Batiste Fragrance Original vélemény és tesztBatiste Fragrance OriginalMinden típus200 mlMinden
Wella Professionals Eimi Dry Me vélemény és tesztWella Professionals Eimi Dry MeMinden típus180 mlMinden
Nivea Fresh Revive vélemény és tesztNivea Fresh ReviveMinden típus200 mlSzőkék és sötétek
Klorane Nettle vélemény és tesztKlorane NettleZsíros150 mlMinden
Schwarzkopf Professional Osis+ Refresh Dust Texture vélemény és tesztSchwarzkopf Professional Osis+ Refresh Dust TexturePuha haj300 mlMinden
L’Oréal Paris Magic Shampoo Vegetal Boost vélemény és tesztL’Oréal Paris Magic Shampoo Vegetal BoostMinden típus200 mlMinden
TONI&GUY Cleanse vélemény és tesztTONI&GUY CleansePuha haj100 mlMinden
label.m Cleanse vélemény és tesztlabel.m CleansePuha haj200 mlSötét
Matrix Total Results Miracle vélemény és tesztMatrix Total Results MiracleMinden típus150 mlMinden
Aussie Aussome Volume vélemény és tesztAussie Aussome VolumePuha haj180 mlMinden

A TELJES AJÁNLAT MEGTEKINTÉSE

Vélemények és tapasztalatok

Batiste Fragrance Original

Batiste Fragrance Original szárazsampon nagyon népszerű termék, használói gyakran értékelik mint a legjobb szárazsampont, amit valaha kipróbáltak. Szintén kínál viszonylag jó ár-érték arányt és lehetőség van nagyobb, 200 ml-es kiszerelés megvásárlására, valamint kisebb, 50 ml-es kiszerelésre is, ami utazáshoz, hátizsákba vagy táskába kiváló. A hajból megbízhatóan teljesen elnyeli a zsírosságot és eltávolítja a szennyeződéseket. Táplálja és erősíti is a hajat. Viszonylag pozitívan van értékelve a friss illata is, amit az alkalmazás után hagy maga után. A fáradt haj pár perc alatt újra frissé válik ezzel a készítménnyel. Minden hajtípusra és színre alkalmas.


Wella Professionals Eimi Dry Me

Wella Professionals Eimi Dry Me szárazsampon spray egy megbízható hajápolási termék egy elismert gyártótól. A vélemények szerint nem tapasztja össze a hajat, sem nem hagy fehér bevonatot a hajon, amely kevésbé minőségi szárazsamponoknál előfordulhat. Visszaadja a haj természetes volumenét, azonnal felszívja a zsírosságot és a szennyeződéseket a hajból. Az elgyengült hajat is helyreállítja és visszaadja neki szépségét. A kellemes illaton kívül könnyíti és levegősebbé teszi a hajat. Az összetevők között található tapióka keményítő, amely a haj frissítéséért felelős és felszívja belőle az olajat. Minden hajtípusra alkalmas, nagyobb kiszerelésben kapható, 180 ml-es vagy utazó spray 65 milliliterben.


Nivea Fresh Revive

Nivea Fresh Revive szárazsampon szintén sok elégedett felhasználóval rendelkezik. A fáradt hajból megbízhatóan eltávolítja a szennyeződéseket, a zsírt és pár perc alatt meghosszabbítja a hajmosás hatását. Újra levegőssé, frissé teszi és visszaadja gazdag, levegős volumenét. A szárazsampon használata után a haj kellemesen illatos marad. A termék csak nagy kiszerelésben kapható, 200 ml-es, két változatban. Az egyik a világos szőke hajra, a másik pedig a sötét hajra van.


Klorane Nettle

Klorane Nettle szárazsampon zsíros hajra egy további nagyon népszerű termék. Különösen zsíros hajra ajánlott, amely lehet finom is. A hatás nagyon jó minőségű, és a véleményekből a fejbőrrel való jó tolerancia is kitűnik. A spray 150 ml-es kiszerelésben kapható, ennél nagyobb vagy kisebb kiszerelés nem elérhető. Fő feladata a felesleges zsír felszívása, a szennyeződések eltávolítása a hajból és levegős, gazdag volumen kialakítása. Az alkalmazás különösen a hajtöveknél történik, 20–30 centiméteres távolságból, sötét és világos hajra egyaránt használható.


Schwarzkopf Professional Osis+ Refresh Dust Texture

Schwarzkopf Professional Osis+ Refresh Dust Texture szárazsampon egy elismert cég terméke, amely teljes körű hajápolási kozmetikumokat kínál vásárlóinak. Spray formájú szárazsamponja desztkákkal pozitív véleményeket kapott, amelyek többnyire teljes megelégedettséget fejeznek ki. Felfrissíti a fáradt, zsíros hajat, elnyeli a zsírosságot, tisztítja a fejbőrt és a hajat, továbbá finom kontrollt biztosít. Mit jelent ez? A spray finoman fixálja a hajat, így az megtartja az Ön által adott formát a mosás után. Az aktív összetevő ebben az esetben a rizskeményítő, amely kiváló abszorpciós tulajdonságokkal rendelkezik. Nagyon praktikus a nagy, 300 ml-es kiszerelése, amely otthoni használatra igazán hosszú ideig elegendő.


L’Oréal Paris Magic Shampoo Vegetal Boost

Szárazsampon minden hajtípusra L’Oréal Paris Magic Shampoo Vegetal Boost kapható nagy kiszerelésben, 200 ml-es kiszerelésben, kisebb utazó kiszerelés nem kapható. Ez a gyors segítség szintén az egyik legkedveltebb termék a kategóriájában, a nők szerint megbízhatósága százszázalékos. Összetevői között megtalálható a rizspor, amely lebontja a zsírt, a fehér tea levelei, vagy a bambuszvíz. A hajat az alkalmazás után azonnal feléleszti, felfrissíti anélkül, hogy hosszadalmas mosásra lenne szükség. Ráadásul nem hagy látható fehér nyomokat, és az alkalmazás után a hajat puha, légies és ismét energiával teli állapotban hagyja, mintha éppen most mosnád meg.


TONI&GUY Cleanse

A TONI&GUY Cleanse szárazsampon egy másik népszerű alternatíva, amely sok fogyasztónál ebben a termékkategóriában egyértelmű választás. Normál és zsíros hajra tervezték, így a lakosság nagy részére alkalmas. Ebben az esetben 100 ml-es a kiszerelés, ami ideális kompromisszum a fürdőszobába és a táskába egyaránt. A gyártó leírása szerint a termék nem hagy fehér nyomokat és gyönyörűen illatozik, amit a vélemények is megerősítenek. Nagyszerűen szívja fel a hajból a zsírt, visszaadja nekik természetes frissességüket és növeli a haj volumenét is. Az alkalmazása megegyezik a többi termékével, ideális esetben a tőtől kezdve kell felvinni, majd alaposan ki kell fésülni.


label.m Cleanse

A label.m Cleanse szárazsampon finom hajra ideális választás minden barnahajú számára, aki ezen hajápolási termékek után néz. Tehát sötét hajszínű és finom hajra van tervezve, amelyek kíméletes kezelést igényelnek. Az aktív összetevő természetesen keményítő, amely kiváló tulajdonságokkal rendelkezik a bőrzsír elleni küzdelemben. Nem ragasztja össze a hajat, sem nem hagy rajtuk fehér bevonatot. Ellenkezőleg, frissíti, illatosítja őket, és az eredmény ismét tökéletes frizura, mintha épp most mosta volna meg a haját. A hajból eltávolítja a zsírt és a szennyeződéseket is, amelyek egy nehéz nap után felhalmozódhatnak benne. Az alkalmazása nagyon egyszerű, kb. 10 – 15 centiméter távolságból egyenletesen kell fújni, hagyni kell néhány percig hatni, majd átfésülni a hajat.


Matrix Total Results Miracle

A Matrix Total Results Miracle szárazsampon a világ egyik legnépszerűbb hajápolási márkájának terméke, és ennek megfelelően is teljesít. A 150 ml-es kiszerelés bár drágább, mint az átlagos árak, ez a szárazsampon gyorsan megéri magát. A hajat olyan jól frissíti, hogy a következő mosásig nem csak egy, hanem akár két napot is meghosszabbít. Eltávolítja a felesleges zsírt a hajból, jelentős volumet ad, és ami a legfontosabb, nem hagy szürke bevonatot, ami egyértelműen nem kellemes. Minden hajtípusra, beleértve minden árnyalatot is. A hajból eltávolítja a zsírt és minden szennyeződést is kifésül.


Aussie Aussome Volume

Az Aussie Aussome Volume szárazsampon finom és lelapult hajra egy másik kedvelt termék a haj frissítésére. A nők kedvelik kellemes illatát, amely gyümölccsel és nyárral illatosítja a hajat, ami a legtöbb ember számára nagyon kellemes. Minden szárazsamponhoz hasonlóan elengedhetetlen a zsír felszívódása és a haj azonnali frissességének biztosítása. Nem hagy fehér nyomokat a hajban, sem nem szárítja ki a bőrt, ami kevésbé minőségi termékeknél probléma lehet. Ez a spray 180 ml-es kiszerelésben kapható, és ebben a formában nem kínálják utazó, kisebb kiszerelésben. Elsősorban finom hajra alkalmas, amely különböző színárnyalatú lehet.


Milyen szárazsampon vegyek? (vásárlási útmutató)

A szárazsampon választása nem bonyolult ügy. Ha szeretnéd elkerülni a kellemetlen tapasztalatokat vagy a gyenge hatást, jó, ha tanácsot kér valakitől a környezetedből, vagy az interneten található véleményekből. Mivel ez viszonylag új kozmetikum, még nem minden nő ismeri a szárazsampon spray-t. Ennek ellenére népszerűsége növekszik, így a vezető hajkozmetikai gyártók kínálata is bővül.

Méret

Az első dolog, ami egy fizikai drogériában feltűnik, a csomagolás mérete. Az internetes vásárlás során azonban ez kevésbé szembetűnő a képekről, ezért figyelmesen ellenőrizd, hogy milyen nagy csomagolást vásárolsz és mennyiért. Vannak csak 50 ml-es permetek, amelyek kiválóak kis méretük miatt a táskákba, táskákba stb. Így mindig magaddal viheted, bárhol is vagy, vagy bármit is csinálsz. A fürdőszobád számára azonban előnyösebb egy nagyobb kiszerelés beszerzése, amely általában 200 ml, de vannak 300 ml-es permetek is.

Hajtípus és szín

A szárazsamponok nagy része minden hajtípushoz és minden hajszínhez megfelelő. Azonban találkozhatunk olyanokkal, amelyek kifejezetten zsírosabb vagy finomabb hajra vannak tervezve. Ezek a termékek jobb eredményeket érnek el az adott hajtípuson, és ez a színekre is igaz. Vannak kifejezetten barna, illetve sötét hajra, és világos, szőke hajra tervezett termékek.

Összetétel

A varázslatos összetevő, amelyet szinte minden szárazsamponban megtalálhatunk, a keményítő. A keményítő az a csodás dolog, amely megszabadítja a fejedet és a hajadat a zsírtól, és így visszaadja a haj természetes szép megjelenését. Találkozhatunk például rizskeményítővel vagy tapiókakeményítővel. További tartalmazott összetevők különböző illatok a kellemes illatért, vagy fehér tea leveleiből kivont kivonatok, illetve bambuszvíz.

Hogyan használjuk a szárazsampont

A szárazsampon a haj számára egyfajta utolsó mentőöv olyan pillanatokban, amikor sürgősen tenned kell valamit a hajaddal, de egyben nincs időd. Ezért a felvitele gyors és hatékony. A permetet általában 15 – 30 centiméter távolságból egyenletesen kell az egész fejre fújni, hagyni néhány percig hatni, majd alaposan ki kell fésülni. Ha van rá lehetőség, a kifésülés előtt érdemes a hajat egy törülközővel átdörzsölni, amivel a szárazsampon minden szükséges helyre eljuthat.

4.3/5 - (27 votes)

Vélemények és értékelések, összehasonlítások, ranglisták és tesztek a termékek könnyebb kiválasztásához és vásárlási inspirációhoz