Kozmetikumok,

Szempillaspirálok

Szempillaspirál a legfontosabb típusú dekoratív kozmetikumok közé tartozik, amelyeket nők számára készítenek. Egy speciális festéket egy kefével közvetlenül a szempillákra visznek fel, leggyakrabban a felső, de az alsó szempillákra is lehet, amelyek jelentősen kisebbek. Nagyon könnyen elérhető, minden drogériában többféle közül lehet választani, azonban a széles választék megnehezíti az eldöntést, hogy melyiket szerezzük be.

A legjobb szempillaspirálnak biztosan nem szabad irritálnia a szemeket, könnyen fel kell tudni vinni, és a használata nem okozhat nagyobb problémát. A szín mellett nagyon fontos a kefe, amely nélkülözhetetlen része. Sokféle formában, alakban és anyagból készülhet. Néhány nőnek a hajlított kefe felel meg, másoknak a kúpos, a klasszikus spirál, vagy a szilikon.

Minden nő szeme más és más, ezért az a termék, amely a barátnődnek megfelel, nem biztos, hogy neked is. A minőségi szempillaspirálnak négy dolgot kell megvalósítania – növelnie kell a szempillák térfogatát (sűrűbbé tenni), meghosszabbítani, felgöndöríteni és ideális esetben egész nap tartania kell. A jó hír az, hogy a márkás szempillaspirálok ezt bravúrosan megvalósítják, így csak az ön preferenciáitól függ, hogy melyiket próbálja ki, és melyik felel meg az ön igényeinek a konzisztenciája és a kefe kialakítása alapján.

Azt mondja, miért szenvedjen minden reggel a szempillák ápolásával, amikor lehetnek műszempillái? Íme néhány ok, hogy hosszú távon miért kerülje el őket. A műszempillák többségében természetellenesen néznek ki, általában az első és a második hétben tetszetősek, ezután jelentősen kezdenek kihullani, és szükségessé válik egy újabb látogatás a kozmetikai stúdióban. A saját szempillái gyengülnek, és a jövőbeni megújulásuk hosszú távú futás. Ebben az esetben jól jöhet egy szempillaszérum, amely segít a szempillák megújításában és megerősítésében.

Minden szemnek megvan a helyes szempillahossza és -sűrűsége az szem méretétől függően. Ha ilyen szempillákat helyesen festenek szempillaspirállal, természetesen hatnak, és az eredmény sokkal jobb. Létezik speciális szempillaspirál a szemöldökhöz is, esetlegesen hipoallergén szempillaspirál nagyon érzékeny szemek számára. Különleges a vízálló szempillaspirál, amelyet különösen esős napokon, vagy a víz közelében tartózkodva fog értékelni.

A legjobb szempillaspirálok – TOP 10

A táblázat a 2024-es tesztek és értékelések alapján a 10 legjobb szempillaspirál válogatását tartalmazza.

MegjelenéseTermékTípusMennyiségeVízálló 
Max Factor 2000 Calorie vélemény és tesztMax Factor 2000 CalorieDúsító, érzékeny szemek9 mlIgen
Maybelline Lash Sensational vélemény és tesztMaybelline Lash SensationalDúsító, érzékeny szemek9,5 mlIgen
Collistar Mascara Infinito vélemény és tesztCollistar Mascara InfinitoDúsító, alakformálásért11 mlNem
Max Factor Masterpiece Max vélemény és tesztMax Factor Masterpiece MaxDúsító, hosszabbító7,2 mlNem
L’Oréal Paris Paradise Extatic vélemény és tesztL’Oréal Paris Paradise ExtaticDúsító, hosszabbító6,4 mlNem
Bourjois Volume Glamour vélemény és tesztBourjois Volume GlamourDúsító12 mlNem
L’Oréal Paris False Lash XFiber Xtreme Resist vélemény és tesztL’Oréal Paris False Lash XFiber Xtreme ResistDúsító, hosszabbító7,4 mlIgen
Maybelline Total Temptation vélemény és tesztMaybelline Total TemptationDúsító8,6 mlNem
L’Oréal Paris Lash Architect 4D vélemény és tesztL’Oréal Paris Lash Architect 4DHosszabbítás, formázás10,5 mlNem
Rimmel Extra Super Lash vélemény és tesztRimmel Extra Super LashDúsító, hosszabbító8 mlNem

A TELJES AJÁNLAT MEGTEKINTÉSE

Vélemények és tapasztalatok

Max Factor 2000 Calorie

Vízálló szempillaspirál Max Factor 2000 Calorie a legnépszerűbb szempillaspirál és állandó termék ebben a kozmetikai szegmensben. Sok nő számára ez a modell a legjobb drogériás szempillaspirál, és folyamatosan visszatérnek hozzá. Vízálló összetétele van, így nem hagy cserben esőben, vagy havas téli időjárásban sem. A leírás szerint a szempillák térfogatát akár 300%-kal is megnöveli és érzékeny szemekre is alkalmas. Már az első réteg felvitelénél nagyon szép eredményeket ér el. A kefe egyenes és a flakon 9 ml fekete színt tartalmaz. Nem csomósodik, nem képez póklábakat, a szempillák puha, nem terheltek maradnak. Ezek gyakori előnyök, amelyeket a fogyasztók ezzel a termékkel kapcsolatban megjelölnek.

Maybelline Lash Sensational

Szempillaspirál érzékeny szemekre Maybelline Lash Sensational is egy évek óta bevált termék, amelyre sok nő esküszik. Nemcsak hogy remekül választja szét a szempillákat, meghosszabbítja és növeli a térfogatukat, de vízálló is. Nem kenődik el vízzel való érintkezéskor, sem könnyekkel való érintkezéskor. Jó szerkezete hosszan tartó hatást biztosít, megakadályozza a szem irritációját és erősíti, táplálja a szempillákat. A formázott applikátorral könnyen felvihető a szempillákra és könnyen csavarhatók vele. Nem ragad össze, nem csomósodik, és a csomagolás térfogata 9,5 milliliter.

Collistar Mascara Infinito

Volumennövelő szempillaspirál Collistar Mascara Infinito nagyobb flakonban kerül forgalomba 11 milliliter térfogattal. Maximálisan növeli a szempillák volumenét, csodálatosan felgöndöríti őket, így ellenállhatatlan tekintetet nyerhetsz, ami egész nap megmarad. Bár a szempillaspirál nem vízálló, ennek ellenére nagyon jól tart. Az alkalmazás is nagyon könnyű és gyors, köszönhetően az újonnan kifejlesztett applikátornak. A kefe képes szétválasztani az egyes szempillákat, és a helyes alkalmazási technikával így a szín oda kerül, ahova szükséges. Az applikátor egyik oldala kefét tartalmaz a felvitelhez, a másik oldalon fésűt a szempillák fésüléséhez, illetve hosszabbításához.

Max Factor Masterpiece Max

Hosszabbító szempillaspirál Max Factor Masterpiece Max számos nő által a legjobb szempillaspirálként van megjelölve extra hosszú szempillákhoz. Az innovatívan formált kefe ugyan egyenes, de mindkét oldala más szerkezetű, amely a felvitelre és a következő hosszabbításra van tervezve. Már az első alkalmazásnál a hatás nagyon feltűnő. A szempillaspirál nem csomósodik, nem ragad. A töltet intenzív fekete színű, amely ideális a hangsúlyos tekintethez. A térfogat 7,2 milliliter, ami összehasonlításban kissé alacsonyabb az átlagnál.

L’Oréal Paris Paradise Extatic

Hosszabbító szempillaspirál L’Oréal Paris Paradise Extatic egy nagyon kedvelt termék a fogyasztók körében, néhány nő olyan jónak találja ezt a szempillaspirált, hogy összehasonlítható a műszempillákkal is. A különlegesen formált kefék garantálják a precíz alkalmazást, a kis kefe ugyanis több mint 200 egyedi szálat tartalmaz. Emiatt a kefék valóban minden szempillát megragadnak és színt visznek rájuk. Más termékekkel ellentétben, itt a gyártó ígéri a szédítő térfogatot és hosszúságot már az első alkalmazáskor, amit a fent említett kefe és a minőségi, nem csomósodó és nem ragadó szín eredményez.

Bourjois Volume Glamour

Bourjois Volume Glamour-t a nők minőségi szempillaspirálként írják le a lehető legnagyobb szempillatérfogat eléréséhez. Intenzív fekete pigmentekkel éri el ezt, amelyek már néhány húzással megduplázzák térfogatukat és fényüket. Természetesen formálja a szempillákat, és a fixáló hatásoknak köszönhetően nem fenyeget a lenyomatok, a szempillák összeragadása vagy a gubancok képződése. A kefe henger alakú kónikus hegygel, aminek köszönhetően könnyen felvihető a szín a szem sarkáig. A formula természetes viaszt és szilikon kaucsukot tartalmaz, ami megerősíti a szempillákat.

L’Oréal Paris False Lash XFiber Xtreme Resist

Két fázisú szempillaspirál L’Oréal Paris False Lash XFiber Xtreme Resist az a legjobb, amit egész napos vízparti tartózkodáshoz szerezhet. Vízálló szempillaspirálról van szó, amely két fázisban történő felvitelt kínál. Először egy alapozó bázist alkalmaznak a térfogat és a hosszan tartó hatás megteremtéséhez, a második lépésben pedig egy védő réteget, amely egyben lenyűgözően meghosszabbítja a szempillákat. Mindkét oldalán az alkalmazónak megváltozik a kefe, ami kifejezetten arra a felvitelre van szabva, amelyre szánják. Ennek köszönhetően mindig kiváló eredményeket érnek el. A termék űrtartalma 7,4 ml, és a színe fekete.

Maybelline Total Temptation

Szempillaspirál a térfogatért Maybelline Total Temptation a kedvelt modellek közé tartozik azon nők körében, akiknek elsősorban lenyűgöző térfogatra van szükségük, vagy azt akarják. Ennek megfelelően van kialakítva a térfogatos kefe rövid sörtékkel, ami egy merítésre sok színt képes felvenni. Egyben jól rugalmas is, ami segít a későbbi rétegezésnél. A szempillaspirál állaga krémes, és bónuszként parfümözött kókuszolajjal is rendelkezik, nemcsak hogy szépen illatozik, de jobb tulajdonságokat is biztosít. A szempillák így ennek köszönhetően lágyabbak a tapintásra és természetesnek tűnnek. A flakon űrtartalma 8,6 milliliter, ami átlagosnak tekinthető.

L’Oréal Paris Lash Architect 4D

4D szempillaspirál L’Oréal Paris Lash Architect 4D kiváló termék, amely minden szempillával kapcsolatos gondozást egyetlen csomagban kínál. A szempillaspirál tökéletesen hosszabbít, göndörít, formál és szükséges térfogatot ad a szempilláknak. Ezenkívül táplálja és erősíti őket. Ezt két tartalmazott anyag eredményezi – jojoba és panthenol. A kefe innovatív alakú, ami miatt jól kezelhető, és a szín első rétegének felvitele után már láthatóak a nagyszerű eredmények. Ez a luxus szempillaspirál fekete színű, átlagon felüli űrtartalmú, 10,5 ml, és bár nem vízálló, mégis remekül tart egész nap.

Rimmel Extra Super Lash

Olcsó szempillaspirál Rimmel Extra Super Lash annak ellenére, hogy olcsó, nagyszerű dolgokra képes, ezért olyan népszerű a nők körében. Ez elsősorban lenyűgöző térfogatot és a szempillák meghosszabbítását biztosítja. Nem képez csomókat és jól elválasztja az egyes szempillákat egymástól, így azok nem tapadnak össze és nagyon természetesnek tűnnek. Rendelkezik egy kefével, amely a végén keskenyedik, ezáltal könnyű vele dolgozni az szem belső részén is. Nem vízálló, de a nők értékelése szerint mégis egész nap tart. Egy csomagolás 8 milliliter színt tartalmaz.

Milyen szempillaspirál vegyek? (vásárlási útmutató)

A szempillaspirál kiválasztása nem konkretizálható teljesen, mivel minden nő szeme más és más, így mindenki számára más-más termék, más-más kefe lesz megfelelő. A szempillaspirálok feladata a térfogat növelése, meghosszabbítás, felcsavarás és a szempillák sűrűsítése. Emellett egész napnak kell tartania, és ha vízálló, akkor nem szabad problémát okoznia a vízzel való érintkezés, vagy a könnyekkel. A kisebb szemű nőknek inkább a visszafogottabb díszítés áll jól, a nagyobb szemű nőknek az intenzívebb díszítés. Mindig a természetes végeredményt kell elérni, és főleg jól kell érezniük magukat.

Szempillaspirál típusok

A fent említettek alapján a minőségi szempillaspirál univerzális lehet, tehát jól kezeli az összes sminkelési lépést, vagy elsősorban csak egy konkrét tevékenységre összpontosíthat. Az utóbbi esetben eltérhet a szín összetétele, annak konzisztenciája, és főleg az applikátor, azaz a kefe.
Kapható hosszabbító szempillaspirál, formázó, vagy térfogatnövelő. Nagyon érzékeny szemek számára alkalmas a hipoallergén szempillaspirál, ami még kímélőbb, mint a szokásosak. A standard fekete mellett a barna szempillaspirál is népszerű, de számos egyéb árnyalattal is találkozhatunk. Létezik szemöldökre való szempillaspirál is, amely szintén kapható a teljes színskálán.

Vízállóság

Az egyik legjelentősebb tulajdonság a szempillaspirál vízállósága, illetve a könnyekkel szembeni ellenállás. A hagyományos szempillaspirál általában nem rendelkezik ezzel a képességgel, ezért ha például tengerparti nyaralásra választ szempillaspirált, érdemes ezt a paramétert szem előtt tartani.

Applikátor

Különböző formájú applikátorok többé-kevésbé megkönnyítik a szín felvitelét, a fésülést vagy a hosszabbítást. A kefe lehet ívelt, kúpos vagy klasszikus hengeres. A standard applikátor egy kicsi kefe, de találkozhatunk szilikon applikátorral vagy műanyaggal is. Népszerűek azok, amelyeknek minden oldala más profilú. Egyik oldalával így a színt viszik fel, a másik oldalával pedig a szempillákat hatékonyan hosszabbítják és göndörítik.

Támogató anyagok

A szempillaspirál nem csak különböző árnyalatokban és konszisztenciákban kapható szín. A minőségi szempillaspirálok tartalmazhatnak természetes viaszt, szilikon gumit, jojoba kivonatot vagy pantenolt is. A szempillák megújítására, táplálására és megerősítésére a ricinusolaj és az argánolaj is szolgál.

Hogyan kell helyesen felvinni a szempillaspirált

Van egy minőségi szempillaspirálja, ami megfelel Önnek, az egy dolog. A másik, talán még fontosabb rész a sikerhez az applikáció. Az első szakaszban jön létre a térfogat, amikor minden egyes szempillát a tövektől a végekig színnel kell bevonni. A felvitel megismételhető, és a szempillákat mindig kifelé kell húzni, tehát a szem belső részén a sarkok felé, a szem külső részén kifelé és középen a szempillákat egyenesen kell kihúzni. A második szakaszban a szempillákat már csak hosszabbítják. A színt már csak a végükre viszik fel, és a szemtől elhúzva hosszabbítják. Attól függően, hogy milyen hosszú szempillákat szeretne, ez a folyamat ismétlődik.

4.5/5 - (21 votes)

Vélemények és értékelések, összehasonlítások, ranglisták és tesztek a termékek könnyebb kiválasztásához és vásárlási inspirációhoz