Gyermekek,

Bébiőrök

A bébiőr minden felelős szülő természetes segítője kell, hogy legyen. A bébiőr vagy más néven adóvevő biztosítja a gyermek megfigyelését akkor is, ha éppen másik helyiségben van, és a szülő biztos lehet benne, hogy minden rendben van a babával. Az elektronikus bébiőr tartalmazhat olyan funkciókat is, mint a hőmérséklet- vagy páratartalom-figyelés, így nagyobb áttekintést nyújtva a helyiség körülményeiről.

A piacon számos olyan bébiőr található, amelyek hangátvitelt biztosítanak. A videós bébiőr kamerával, amely képet is közvetít, kivételes, és a jobb modellek éjszakai látással is rendelkeznek. A technológia átviteli módja is különbözik, a leggyakoribb verziók a digitális bébiőrök, amelyek ellenállóbbak a zavarokkal szemben, de rosszabb az akadályokon való áthatolásuk. Alternatíva lehet a WiFi bébiőr, amelyet csak az internet elérhetősége korlátoz.

Figyelembe kell venni nem csak a hatótávolságot a szabadban, a csatornák számát, az áramellátást (például hálózatra csatlakoztatható akkumulátoros bébiőr), hanem a speciális tulajdonságokat is. Például a kétirányú működést, az altatódal lejátszásának lehetőségét, vagy a jelvesztésre való figyelmeztetést.

Legjobb bébiőrök – TOP 10

A táblázatban a 2024-es tesztek és értékelések alapján a 10 legjobb bébiőr található.

MegjelenéseTermékHatótávolságEgység tápellátásaÁtvitel 
Babymoov Easy Care Digital Green vélemény és tesztBabymoov Easy Care Digital Green500 mAkkumulátor, HálózatHangot
Philips AVENT SCD570/00 vélemény és tesztPhilips AVENT SCD570/00330 mAkkumulátor, HálózatHangot
TrueLife NannyCam H32 vélemény és tesztTrueLife NannyCam H32300 mHálózat, USBHangot + Videó
Motorola MBP11 vélemény és tesztMotorola MBP11300 mAkkumulátor, HálózatHangot
TrueLife NannyCam V24 vélemény és tesztTrueLife NannyCam V24300 mHálózat, USBHangot + Videó
Babymoov Premium Care Digital Green vélemény és tesztBabymoov Premium Care Digital Green1 400 mAkkumulátor, HálózatHangot
Luvion ESSENTIAL vélemény és tesztLuvion ESSENTIAL250 mAkkumulátor, HálózatHangot + Videó
Beurer BY 84 vélemény és tesztBeurer BY 84800 mAkkumulátor, HálózatHangot
Vtech BM2600 vélemény és tesztVtech BM2600300 mAkkumulátor, HálózatHangot + Videó
Hisense Babysense SC-210 vélemény és tesztHisense Babysense SC-210300 mAkkumulátor, HálózatHangot

A TELJES AJÁNLAT MEGTEKINTÉSE

Paraméterek összehasonlítása

 Babymoov Easy Care Digital GreenPhilips AVENT SCD570/00TrueLife NannyCam H32Motorola MBP11TrueLife NannyCam V24Babymoov Premium Care Digital GreenLuvion ESSENTIALBeurer BY 84Vtech BM2600Hisense Babysense SC-210
Kétirányú kommunikációNemIgenIgenNemIgenIgenIgenNemIgenNem
Éjszakai fényNemIgenNemNemIgenIgenNemNemNemIgen
Altatódal funkcióNemIgenIgenNemIgenIgenIgenIgenIgenIgen
TöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbb

Vélemények és tapasztalatok

Babymoov Easy Care Digital Green 2015

Babymoov Easy Care Digital Green vélemény és teszt

Babymoov Easy Care Digital Green 2015 bébiőr nagyon jó hatótávolsággal rendelkezik, ami szabad térben akár 500 méter is lehet, amit pozitívan értékelnek a paraméterek. Felkelti a figyelmet a Digital Green technológia, amely tökéletesen tiszta hangminőséget biztosít a továbbított hangban.

Természetesen beállítható a mikrofon érzékenysége és a hangszóró hangerőssége is. Itt LED jelző mutatja a konkrét értéket. Érdekesség a kétféle riasztó. Az első a klasszikus akusztikus, míg a második optikai riasztó. Ennek köszönhetően mindig észreveszi, ha valami nincs rendben, és ellenőriznie kell a babát.

Vitathatatlan előnye, hogy mindkét egység hálózati csatlakozás nélkül, csak akkumulátorról is működtethető. Az egységek figyelmeztetnek, ha az akkumulátor gyengül. Praktikus a VOX funkció, amikor a bébiőrt a baba hangja aktiválja. Az áramellátás AAA 1,5 V elemekkel történik.

500 méter hatótávolság, VOX funkció, Digital Green technológia
Az elemek behelyezésekor a szülői egységbe le kell csavarni az övcsipeszt

Philips AVENT SCD570/00

Philips AVENT SCD570/00 vélemény és teszt

A Philips AVENT SCD570/00 elektronikus bébiőr nagyon megbízható megoldás a jól ismert márkától. Egyedülálló nem csak a hangerő szabályozása, hanem az éjszakai fény és az altatódalok vezérlése is – összesen 5 dallam. Ezenkívül lehetőség van a babával való beszélgetésre is. Nem hagyható figyelmen kívül az sem, hogy az egység képes a helyiség hőmérsékletének és páratartalmának figyelésére, ahol a baba tartózkodik.

A DECT technológia biztosítja, hogy a szülő minden hangot halljon, és hogy a bébiőrt ne zavarják más eszközök. Nem hiányzik a praktikus titkosítási funkció sem. A kialakítás LED diódákat használ a hangerő szintjének jelzésére. Emellett finom rezgéseket is használhat.

Szabadtéren a hatótávolság 330 méter. Zárt térben a hatótávolság körülbelül 50 méter, ami egy normál lakásban elegendő, de ezt az adatot fenntartással kell kezelni. Egy töltéssel az egység körülbelül 18 óráig bírja. Az alacsony energiafogyasztásért a Smart Eco mód felel.

Smart Eco mód, adatátvitel titkosítása, hőmérséklet- és páratartalom-figyelés
A gyermekegységben az elemek nem tölthetők

TrueLife NannyCam H32

TrueLife NannyCam H32 vélemény és teszt

A TrueLife NannyCam H32 videobébiőr nemcsak hangot, hanem képet is továbbít. Az egység LCD kijelzővel van felszerelve, amely 3,2 hüvelyk méretű és színes. Ezenkívül funkciókkal rendelkezik, mint az ébresztőóra, a hőmérséklet mérésének lehetősége, valamint az automatikus éjszakai mód. Természetesen a VOX mód is rendelkezésre áll, amely automatikusan bekapcsol, amikor a gyermek hangját érzékeli.

A továbbítási távolság esetében különbség van, hogy beltéren vagy kültéren használják. Az első esetben az érték körülbelül 100 méter. A második esetben körülbelül 300 méter. Az alapegység akkumulátorról is működtethető, amely VOX módban körülbelül 24 óráig bírja. Természetesen hálózati tápellátás is lehetséges.

A babát dallamokkal is meg lehet nyugtatni, amelyekből összesen 8 áll rendelkezésre ebben a modellben. Az infravörös diódák, amelyek sötétedés után aktiválódnak, biztosítják, hogy a babát könnyen lehessen kamerával monitorozni sötétben is. Praktikus tulajdonság a USB töltés lehetősége.

Videokamera, USB töltés, éjszakai módra kapcsolás
Semmi lényeges

Motorola MBP11

Motorola MBP11 vélemény és teszt

A Motorola MBP11 vezeték nélküli bébiőr egy ismert márka terméke, amely 300 méteres hatótávolságot ígér. Használható beltéren és kültéren egyaránt. Fő egyedisége és előnye a DECT technológia, amely kiváló hangátvitelt biztosít, bármilyen interferencia nélkül.

A termék érzékeny mikrofonnal rendelkezik, amely a legkisebb zajt is képes érzékelni. Praktikus övcsipesszel rendelkezik, aminek köszönhetően a bébiőrt mindig magánál tarthatja. Ez lehetővé teszi az akkumulátoros működést is. Állapotát, valamint a zaj és a hangerő szintjét praktikus fényjelzők mutatják.

Energiaforrásként használható adapter, de hagyományos NiMh újratölthető akkumulátor is 2,4 V és 400 mAh kapacitással. Nem hiányzik a praktikus jelző sem, amely figyelmeztet, hogy a másik egység már kívül esik a jel hatótávolságán.

DECT technológia, akkumulátoros működés
NiMh akkumulátor és annak gyengébb élettartama

TrueLife NannyCam V24

TrueLife NannyCam V24 vélemény és teszt

A TrueLife NannyCam V24 kamerás bébiőr nemcsak a baba hangját, hanem természetesen a látványát is biztosítja. Színes kijelzője van, amely jó 2,4 hüvelyk méretű. Ez azonban nem az egyetlen előnye, mivel a baba monitorozása mellett a helyiség hőmérsékletének figyelésére is képes. Kiegészítő funkció az ébresztőóra is.

Nem hiányzik a praktikus VOX mód, amely mindig aktiválódik, amikor a gyermek megszólal. A képtovábbítás jó fényviszonyok között és éjszaka is történik. Az automatikusan aktiválódó infravörös dióda praktikus. Ez nem csak a monitorozás lehetősége. Ez a termék altatódalokat is képes lejátszani a gyermeknek.

Kültéri hatótávolsága körülbelül 300 méter. Beltéren pedig 100 méter. Mindkét érték elegendő, és a TrueLife bébiőrökkel a felhasználók elégedettek. A párosítás automatikusan megtörténik a bekapcsolás után. A hálózati tápellátás mellett akkumulátoros működés is lehetséges, amely akár 24 órán át is bírja.

Videóval, hőmérséklet-figyeléssel, jó hatótávolság
Semmi lényeges

Babymoov Premium Care Digital Green

Babymoov Premium Care Digital Green vélemény és teszt

Babymoov Premium Care Digital Green azzal tűnik ki, hogy ez egy bébiőr nagy, akár 1400 méteres hatótávval, ami teljesen egyedi érték. Továbbá nem hiányzik a VOX funkció sem, amely automatikus aktiválással társul. A modellnek van egy tompított éjszakai fénye is, amelynek intenzitása állítható.

A Digital Green technológiának köszönhetően tökéletes és tiszta hangátvitel biztosított, valamint nagyon alacsony kibocsátás is. Természetesen állítható a hangerő és a hangszóró, amit LED kijelzőn is láthatunk. Összesen 3 riasztási mód áll rendelkezésre. Ezek a klasszikus hangjelzés, a rezgés, valamint az optikai riasztás.

Nem csak a gyermek figyelhető meg, hanem a szoba hőmérséklete is, ahol az egység található. Előnye továbbá az elem működési lehetősége is. A gyermek egységnél klasszikus AAA elemeket használnak, míg a szülői modell beépített Li-Pol akkumulátorral rendelkezik.

Nagy hatótávolság, Digital Green funkció
2 különböző típusú elem

Luvion ESSENTIAL

Luvion ESSENTIAL vélemény és teszt

A Luvion ESSENTIAL digitális videó bébiőr nemcsak a hangot, hanem a képet is közvetíti. Ez a vevőegységen jelenik meg, amely egy 3,5 hüvelykes LCD kijelzővel rendelkezik, ami elég nagy méretű. Az előnye a forgatható kamera konstrukciója is. Ennek köszönhetően egyszerű a kezelése.

Az egész bébiőr hatótávolsága 250 méter, ami az összehasonlított modellekhez képest alacsonyabb érték. A készülék nappal és éjjel is képes felvételt készíteni. Az éjszakai látás akár 5 méter távolságig is felismer mindent. Szükség esetén a kijelző digitális zoommal van felszerelve. Egyedülálló, hogy a vevőegységhez távolról akár 4 kamerát is csatlakoztathat, így függetlenül figyelheti az összes gyermekét.

A klasszikus funkciók sem hiányoznak, mint például a VOX technológia, valamint a hangszóró hangerőének és a mikrofon érzékenységének szabályozási lehetősége. Szükség esetén a vevőegység csak akkumulátorral is működtethető. Összesen 3 altatódal változat van integrálva.

4 kamera csatlakoztatásának lehetősége, forgatható kamera, altatódalok
Csak a vevőegységnél elem működés

Beurer BY 84

Beurer BY 84 vélemény és teszt

A Beurer BY 84 analóg bébiőr egyszerű segítőtárs a baba ellenőrzésére. Azonban különleges paraméterekkel is rendelkezik, mint például az extra hosszú hatótáv. Ez nyílt térben akár 800 méter is lehet. Nem hiányzik az energia-megtakarító funkció sem, amely az ECO Mode néven szerepel.

A bébiőr felismeri, ha valami nincs rendben a gyermekkel, és ennek megfelelően konkrét információt jelenít meg a kijelzőn. Ez lehet sírás vagy felébredés, de akár klasszikus alvás is. Nem hiányzik a 16 pilótahang egyszerű párosítási lehetősége, amelyekhez további 2 választható csatorna is hozzáadódik.

Jelzi a jelvesztést is. Továbbá beállítható a hangerő és természetesen a mikrofon érzékenysége is. A bébiőrt lehet övre rögzíteni vagy falra szerelni. Ez a hálózati, valamint az elemműködés lehetőségének köszönhető.

A gyermek állapotának ikonjai, 800 méter hatótávolság, ECO Mode
Nem eredeti akkumulátorok töltése módosítást igényel

Vtech BM2600

Vtech BM2600 vélemény és teszt

A Vtech BM2600 kamerás bébiőr nemcsak a hangot, hanem a videót is közvetíti. Ez a 2 hüvelykes kijelzőn látható. Ha szükséges, akkor digitális zoom használatára is van lehetőség.

A hatótávolság optimális, és 300 métert kínál. A gyermek megfigyelése mellett a szoba hőmérséklete is megfigyelhető. Nem hiányzik sem a nappali, sem az éjszakai mód. Az utóbbit a kiváló infravörös kamera biztosítja. Előnye a kétirányú kommunikáció lehetősége, amelynek köszönhetően a szülő könnyen beszélhet a gyermekkel. A modell altatódalokkal is rendelkezik.

Az Eco üzemmód használatával csak a hangátvitel lehetséges, a kép nem. A klasszikus figyelmeztetéseket praktikus rezgések is kísérhetik. Érdekesség, hogy akár 4 további videokamerát is vásárolhat a készülékhez, amelyek könnyen párosíthatók a szülői egységgel.

Több kamera csatlakoztatása, éjszakai mód, Eco üzemmód
Kis kijelző

Hisense Babysense SC-210

Hisense Babysense SC-210 vélemény és teszt

A Hisense Babysense SC-210 Wi-Fi bébiőr biztosítja, hogy minden jelátvitel zavartalan legyen, és ne zavarja a Wi-Fi hálózatokat a házban. Az összesített hatótáv a szokásos 300 méter. Az akkumulátoros működés is lehetséges. 2x NiMH újratölthető elemek állnak rendelkezésre. Az üzemidő akár 10 óra is lehet.

A DECT technológiának köszönhetően tiszta átvitel biztosított, és a modell egy speciális, 1,8 GHz-es frekvencián működik (nem zavarják más vezeték nélküli eszközök). Asztali elhelyezés mellett övcsipesz is rendelkezésre áll, így klasszikus pagerként is használható. A probléma figyelmeztetése hanggal és vizuálisan is történik.

A modell 15 perces dallamokkal is rendelkezik, amelyek segítik a gyermek elaltatását. A Talk funkció aktiválja a kétirányú üzemmódot, így beszélhetünk a gyermekhez. Emellett praktikus, puha éjszakai fényt is tartalmaz.

Talk mód, DECT funkció, 15 perces dallamok
Rövidebb akkumulátor-üzemidő

Milyen bébiőrt vegyek? (vásárlási útmutató)

Az egyik fő szempont a választásnál az, hogy mit szeretnénk közvetíteni. A kifinomultabb lehetőség a kamera nélküli bébiőr, amely nem csak hangot, hanem képet is továbbít. Az alapvető megoldás, tehát az egyszerűbb elektronikus bébiőr, kizárólag hangot közvetít.

Hatótávolság és a jelátvitel módja

Az alapvető megoldás az analóg bébiőr, amely FM átvitelt használ. Ezek a modellek azonban viszonylag gyorsan eltűnnek a piacról. Helyüket digitális megoldások veszik át, amelyek DECT technológiát használnak. Ez speciális frekvenciákat használ, amelyek biztosítják a tiszta átvitel zavarás nélkül. Modernek az úgynevezett okos változatok, mint például a WiFi bébiőr.
A jelátvitel és a technológiák összefüggnek a hatótávolsággal is. A hagyományos modellek körülbelül 300 méter hatótávolságot kínálnak kültéren és 100 métert beltéren. A legjobbak esetében akár 800 – 1 300 méter hatótávolságról is beszélhetünk, amely a legigényesebb szülőket is kielégíti. Azonban fontos megjegyezni, hogy a megadott értékek szabad területre vonatkoznak, és beltéren nehéz a hatótávolságot megbecsülni. Különösen a digitális bébiőrök esetében, amelyek érzékenyebbek az akadályokra, mint az analógok.

Energiaforrás (táplálás)

A videó bébiőr, akárcsak a klasszikus, alapértelmezett táplálási lehetőségként az elektromos hálózathoz való csatlakozást kínálja. Ennek természetesen vannak hátrányai, mint például a kis mobilitás vagy az áramkimaradás problémája. Ezért a legtöbb modell akkumulátoros táplálást is kínál. Kiválasztáskor ügyeljünk arra, hogy mindkét részt akkumulátorral lehessen táplálni, ne csak a szülői egységet.
Az akkumulátoros táplálásnál (vezeték nélküli bébiőr) eltérhet az akkumulátor típusa. Egyesek hagyományos AAA elemeket használnak. Mások NiMh, Li-Pol vagy modern Li-Ion akkumulátorokat használnak. Itt főként az üzemidő számít. Általában nem tartozik a leghosszabbak közé, mivel gyakran 10 – 24 óra között van. Az akkumulátor így inkább kiegészítő.

Problémadetektálás és riasztások

Az alapvető funkció természetesen a problémák észlelése. Tehát az állapot, amikor a gyermek felébred és sírni kezd. A VOX rendszernek köszönhetően azonnal aktiválódik a bébiőr, és továbbítja a hangot és a videót a szülőknek. Sok modell a klasszikus figyelmeztetés mellett rezgést vagy villogó fényjelzést is kínál. A jobb modelleknél természetesen beállítható a mikrofon érzékenysége és a hangerő szintje is. További probléma, amelyre a bébiőrök figyelmeztethetnek, a jelvesztés.

Kiegészítő funkciók

Ezek közé tartozik például az altatási mód, amely különböző dallamokat és altatódalokat játszik le. Elérhető lehet kétirányú kommunikáció is, amely lehetővé teszi a gyermekkel való beszélgetést. Számos fejlett modell érzékelőkkel rendelkezik, amelyek a gyermek szobájában a hőmérsékletet és a páratartalmat is érzékelik. Más modelleknél pedig elérhető az úgynevezett éjszakai fény. Egy jó minőségű kamera nélküli bébiőrnek mindenképpen rendelkeznie kell éjszakai üzemmóddal és éjjellátó funkcióval.

4.4/5 - (31 votes)

Vélemények és értékelések, összehasonlítások, ranglisták és tesztek a termékek könnyebb kiválasztásához és vásárlási inspirációhoz