Gyermekek,

Sport babakocsik

A sport babakocsi általában a második választás, amelyet az idősebb gyermek számára vásárolnak, amikor a mélykocsimodell már nem elegendő. A sport babakocsi tökéletesen megfelel erre a célra, mivel lehetővé teszi a gyermek számára a kilátást és a szülők számára a könnyű mozgást. A mély babakocsikhoz képest alacsonyabb a súlya, de még mindig nagyobb stabilitást biztosít, mint a népszerű esernyőre csukható babakocsi. Ha kezdetben babakocsi 3in1 vásárolt, akkor azzal problémák nélkül el kellene boldogulnia, és nem szükséges ezt a típust megvásárolni.

Feloszthatók terepre és városi használatra szánt sport babakocsikra. Az, hogy hol fogja többnyire használni, meghatározza a konstrukció megfelelőségét. A terepre szánt babakocsi felfújható kerekekkel ideális választás vidéki családoknak vagy hegyvidéki terepen, ezzel szemben a városban valószínűleg kicsit alkalmatlan lesz. Ott a könnyű sport babakocsi, akár műanyag kerekekkel, jobban megállja a helyét, mert könnyebben felvihető a lépcsőn vagy használható a tömegközlekedésben.

Figyelembe kell vennie nem csak a babakocsi súlyát és teherbírását, a kerekek kialakítását vagy számát, hanem a specifikus tulajdonságokat is. Például, hogy van-e áthelyezhető fogantyúja, van-e bevásárlókosara vagy rugózása.

A legjobb sport babakocsik – TOP 9

A táblázat a 2024-es év 9 legjobb sport babakocsijának válogatását tartalmazza tesztek és értékelések alapján.


A TELJES AJÁNLAT MEGTEKINTÉSE

Paraméterek összehasonlítása

 KinderKraft Evolution Cocoon 2v1Hauck Runner 2Thule Urban Glide 2Mamas & Papas OcarroValco Baby Snap 4 Trend SportPetite & Mars Street+ Air OakChicco Trolley MeValco Baby Snap DuoCARETERO Sport FOUR
SzuszpenzióIgenNemIgenIgenNemNemNemNemNem
BevásárlókocsiIgenIgenIgenIgenIgenIgenIgenIgenIgen
SzínSzürke, rózsaszín, zöld, bézsFeketeFekete, szürke, bézs, kékFekete, szürke, bézsFekete, szürke, kékSzürke, sárga, zöld, bézsFekete, szürke, zöld, rózsaszínSzürkeFekete, szürke, kék
TöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbb

Vélemények és tapasztalatok

KinderKraft Evolution Cocoon 2v1

KinderKraft Evolution Cocoon 2v1 vélemény és teszt

Párnázott sport babakocsi áthelyezhető fogantyúval KinderKraft Evolution Cocoon 2 az 1-ben rendelkezik mind a 4 rugózott kerékkel és nagyon praktikus multifunkcionális kialakításban készült. A székhez speciális szíjak segítségével egy puha mózeskosarat lehet rögzíteni, amelyben a baba zavartalanul aludhat akár az utazás során is a babakocsiban.

A babakocsi az extra mózeskosáron kívül lehet úgy beállítva, hogy az ülés menetiránynak megfelelően vagy szemben a menetiránnyal a szülő felé nézzen. Az első kerék pár forgatható lehet vagy rögzíthető a haladási irányban.

Az ülés három pozícióban állítható egy kézzel, és a lábtartó is három pozíciót kínál. A szerkezet a felhasználói vélemények és tapasztalatok alapján is minőségi, beleértve a nagy vízálló napellenzőt ablakkal és UPF 50 védelemmel. Természetesen tartozik hozzá egy tágas alsó bevásárlókosár vagy a biztonsági ötpontos öv.

Nagy mennyiségű tartozék, praktikus 2 az 1-ben kialakítás, ár/érték arány
Kisebb teherbírás 15 kg

Hauck Runner 2

Hauck Runner 2 vélemény és teszt

Sport babakocsi felfújható kerekekkel Hauck Runner 2 nagyon jó ár/érték arányt kínál a kategóriájában. A nagy kerekek miatt ideális terepre való sport babakocsi, és a felhasználói vélemények szerint a terepen vagy földúton való utazás valóban problémamentes. Az alacsony beszerzési ár ellenére azonban nincs rugózása, amit elfogadhatónak tartanak.

A gyermek biztonsága szempontjából örömteli a magas biztonságú ötpontos övek és természetesen a gyermeknek szánt fogantyú is. Az, hogy minden magasságú ember számára kényelmes legyen a használata, a fogantyú magassága is állítható. Az ülés dönthető és tágas – a teljes teherbírása akár 25 kg, miközben csak 11 kilogramm.

A babakocsi összecsukható szerkezetű, a mózeskosár alatt bevásárló kosárral, és újszülöttek számára is használható. Ebben az esetben a gyártó egy kényelmes 2 az 1-ben táskát javasol megvásárolni. A napellenzőben nagyobb áttekintést és jobb légáramlást biztosító hálós rész található, az első kerék zárható. A napellenző emellett nagyszerű UPF 50 védelmet is nyújt, amely megbízhatóan véd a napfény és az eső ellen.

Olcsó terepre való sport babakocsi, nagy felfújható kerekek, teherbírás akár 25 kg
Rugózás nélkül

Thule Urban Glide 2

Thule Urban Glide 2 vélemény és teszt

Könnyű sport babakocsi terepre Thule Urban Glide 2 az egyik legjobb sport babakocsik közé tartozik a kategóriájában. A Thule márka magas minőségű és precíz termékeket garantál minden területen, ahol jelen van, és a gyermek babakocsik nem kivétel. A vélemények is megerősítik a minőségi kivitelezést, az alacsony súlyt és az átgondolt részleteket és funkciókat. Előny a sok vásárolható tartozék is.

Alapvető biztonsági elem az integrált forgó fék, ami a kormányon helyezkedik el és könnyen kezelhető magasabb sebességnél vagy nehezebb terepen. Éppen itt ideális ez a babakocsi, de a város összes buktatójára is kiválóan megfelel. Minden kerék felfújható, a hátsók 16 hüvelykes méretűek, az első keréknek pedig van rögzítési lehetősége.

A könnyű terepre való párnázott babakocsinak csak 11,4 kg a súlya, amit a különleges könnyített szerkezet tesz lehetővé. A teherbírása pedig kiemelkedő, 34 kg. A napellenző légáteresztő nyílásokkal oldalt és a kényelmes ülés több szinten állítható, ahogy az ergonomikus fogantyú is. Büszkélkedhet a Red Dot Award díjjal is, amit a legjobb termékek kapnak a design és innováció terén.

Sport babakocsi nagy kerekekkel, minőség és alacsony súly, forgó kézi fék a kormányon
Az ülés iránya nem állítható szemben a haladási iránnyal

Mamas & Papas Ocarro

Mamas & Papas Ocarro vélemény és teszt

Sport babakocsi forgatható üléssel Mamas & Papas Ocarro egy prémium és nagyon minőségi sport babakocsi, amely csúcskategóriás tervezést és maximális kényelmet kombinál mind a gyermek, mind a szülők számára. Az ülés puha párnázással rendelkezik, és örömet szerez az alátámasztó párna jelenléte is a fej alatt. Az ülést ráadásul úgy lehet elhelyezni, hogy az menetiránynak megfelelően vagy azzal ellentétesen álljon.

Az összes keréken alkalmazott kettős rugózásnak köszönhetően a babakocsi nem csak a sima városi felületekre korlátozódik, hanem nehezebb terepeken is megállja a helyét. A nagyobb terhelésre is dimensionált alváz robosztus és stabil, ezenfelül tökéletesen kiegyensúlyozott, ami segít a járdaszegélyek leküzdésében.

A karfa és a fogantyú műbőrrel van bevonva, a nagy kiterjeszthető napellenző maximális védelmet biztosít a gyermeknek az eső és a nap ellen. A légterelő függöny jelenléte a napellenzőn különösen hasznos a forró nyári napokon. A babakocsi minden gyermek számára alkalmas a születéstől 15 kg-os súlyig, a babakocsi súlya pedig kicsit magasabb, 13,5 kg.

Sport babakocsi forgatható üléssel, nagy kerekekkel kettős rugózással, lehetőség kosárra
Magasabb beszerzési ár

Valco Baby Snap 4 Trend Sport

Valco Baby Snap 4 Trend Sport vélemény és teszt

Sport babakocsi terepre és városba Valco Baby Snap 4 Trend Sport lenyűgöző sokoldalúságával. A nagy, felfújható hátsó kerekekkel kiválóan teljesít a nem kiépített utakon, és az átgondolt összecsukási rendszerével ideális gyakori szállításra is kisebb személyautók csomagtartóiban. Gyönyörű és elegáns tervezése tökéletesen illik a városi környezetbe is.

A felhasználói vélemények és tapasztalatok dicsérik az egyszerű és hatékony összecsukhatóságot, valamint a csupán 9 kilogrammos súlyt. Egy felhasználói vélemény viszont kisebb stabilitásra figyelmeztet éles kanyarodáskor, de csak magasabb sebességnél. A fogantyú és a karfa öko-bőrrel van bevonva, és természetesen lehetőség van állítani azokat több pozícióban.

A megemlített alacsonyabb súly mellett örvendetes a nagyobb, 20 kilogrammos teherbírás, és a babakocsi kosara elég tágas még nagyobb gyermekek számára is. Fekvőfékkel, tágas alsó kosárral és az egyik irányba zárható első kerekekkel rendelkezik. A háttámla és a lábtartó egyszerűen állítható, akár teljes fekvő pozícióig.

Alacsony súly nagyobb teherbírással, kiváló összecsukhatóság szállításhoz, hátsó felfújható kerekek
Nincs rugózási rendszer

Petite & Mars Street+ Air Oak

Petite & Mars Street+ Air Oak vélemény és teszt

Gyermek sport babakocsi Petite & Mars Street+ Air Oak a kompakt méreteivel és minőségi kivitelezésével tűnik ki, ami a 25 kg-os rendkívüli teherbírást tükrözi. Ajánlott használati kor 4 hónaptól 22 kg-os súlyig. A nagy bevásárlókosár, amely az ülés alatt található, további 3 kg teherbírással rendelkezik.

A gyermekülés csak az útiránynak megfelelően rögzíthető, annak szülő felé fordítása nem lehetséges, ami talán az egyetlen hátránya. A könnyített alumínium szerkezet a jó általános súlyba, 12 kg-ba olvad. Központi fékkel és ebben a változatban reflexiós elemekkel van felszerelve, mint például a reflexiós csíkok mind a négy keréken.

Elsősorban a városi használathoz ideális, ahol a különböző színes kivitelek közül is választhat. A háttámla és a lábtámasz állítható, majdnem teljes fekvő helyzetig. Az első forgatható kerekeket rögzíteni lehet, és praktikus a babakocsi összecsukását gátló biztonsági zár is, valamint a saját párnázattal ellátott ötpontos biztonsági övek.

Rendkívüli teherbírás 25 kg, minőség és átgondolt részletek, számos színkombináció
Az ülés csak az útirányba állítható

Chicco Trolley Me

Chicco Trolley Me vélemény és teszt

Olcsó Chicco Trolley Me sport babakocsi ideális városi sportkocsinak számít. Kiválóan alkalmas utazásra is, legyen szó tömegközlekedésről, vonatról vagy repülőgépről. Nagyon egyszerűen, egy kézzel összecsukható kompakt méretűvé, amelyet két kerékkel és teleszkópos fogantyúval, mint egy kézi poggyász bőrönd, szállítható.

Minden egyéb az egyedülálló összecsukható konstrukció alá van rendelve, ezért a babakocsinak kicsi kerekei vannak, nincs rugózása és nem lehet az ülést a szülő felé fordítani. Viszont nagyon alacsony, csak 7,11 kg a súlya és a maximális terhelhetősége 15 kg, ami a kivitelhez képest jó érték.

Számos más modellel ellentétben rendelkezik teljesen síkba állítható háttámlával, ami fontos a gyermek nyugodt alvásához. A napellenzőben hálós ablak található, és az első korlát előre nyitható, megkönnyítve ezzel a hozzáférést a gyermekhez. A babakocsihoz kap egy tágas bevásárlókosarat és esőkabátot is.

Kompakt sport babakocsi, alacsony súly, ideális a városba és utazáshoz
Kisebb kerekek

Valco Baby Snap Duo

Valco Baby Snap Duo vélemény és teszt

A Valco Baby Snap Duo sport babakocsi egyedülálló kialakítású, amely ikrek vagy kis korkülönbséggel rendelkező testvérek számára alkalmas. Minden ülés 20 kg-ig terhelhető, ami a babakocsi 12,6 kg-os súlyához képest nagyszerű érték. Újszülöttek számára ajánlott és több évig használható, amíg el nem érik a súlyhatárt.

Nagy előnye, hogy minden ülést külön-külön lehet állítani, így maximális kényelmet biztosítva mindkét gyermek számára. A gyermekülés XL méretű, bőven van hely és UV védelemmel ellátott a nap ellen. Az alsó részben található egy tágas kosár, amelynek teherbírása 5 kg.

Rendelkezik hátsó lengéscsillapító fékkel, amely lábbal irányítható. Az első védőív nyitható, így megkönnyítve a hozzáférés a gyerekekhez. Előnyös a hátsó rész kinyitásának lehetősége is, amely növeli a légáramlást, különösen előnyös a meleg nyári napokon.

Sport babakocsi ikerbabáknak, minden ülés külön állítható, jó ár-érték arány
Semmi lényeges

CARETERO Sport FOUR

CARETERO Sport FOUR vélemény és teszt

A CARETERO Sport FOUR sport babakocsi a nagyon könnyű konstrukciójával tűnik ki, a teljes súlya csak 8,6 kg, míg a terhelhetősége a standard 15 kg. Ez az alacsony súly egy minőségi és tartós konstrukciónak köszönhető, amely alumíniumból és fémből készült. A konstrukció stabil, ezért nem lehet az ülést a szülő felé fordítani, ami az egyetlen hátránynak tekinthető.

A biztonság szempontjából előnyös az 5 pontos biztonsági öv és a hátsó keréken lévő fék, amely a gyártó leírása szerint képes megállítani és tartani a babakocsit még lejtőn is. A kerekek ebben a kategóriában inkább nagyobbak, gumis habból készültek, így ellenállnak a szúrásnak és nem kell felfújni őket. Az első kerék átmérője 17 cm, a hátsó kerékek nagyobbak, 23 cm átmérőjűek.

A babakocsi természetesen megfelel az Európai EN 1888 szabványnak, puha gumis fogantyúval és állítható dőlésszögű, puha lábtartóval rendelkezik a gyermek legnagyobb kényelme érdekében. Az állítható háttámla sima és fokozatmentes dőlésszög-beállítást kínál. Természetesen összecsukható és alul egy tágas bevásárlókosár található.

Ultra könnyű konstrukció, 5 pontos biztonsági öv, nagyobb habkerekek
Nincs lehetőség az ülés elfordítására

Milyen sport babakocsit vegyek? (vásárlási útmutató)

A sporťákot egy rendkívül sokoldalú megoldásnak tekintik, amely betölti a hagyományos mély babakocsi és a golfozókocsik közötti űrt. Az első választási kritériumnak azzal kapcsolatosnak kellene lennie, hogy milyen kisgyermekek számára készült. Egyes, jelentősen állítható modellek már 0+ kortól, azaz születéstől kezdve használhatóak. Más modellek többnyire 6 hónapos kortól ajánlottak.

Város vagy terep?

A sport babakocsi használható városban és terepen egyaránt. Ettől függ elsősorban a konstrukciója. Általában a sport babakocsi egy univerzális választás, tehát mindkét lehetőségre megfelel. Ha inkább városi használatra tervezi, jobb választás lehet a 4 kerékes megoldás. Ha a terepet részesíti előnyben, és sporttevékenységeket is végez, egy 3 kerékes változatot könnyebb lesz kezelni. Ez a típus úgynevezett háromlábú.
A súlyt illetően, könnyebb modellt érdemes választani a városba, nehezebbet a terepre. A kerekek sem mellékesek: a terepjáró babakocsinak felfújható vagy a legmodernebb rugózott kerekekkel kell rendelkeznie. A terepen való mozgásnak az ütéscsillapításnak is meg kell felelnie. Ha állítható, az csak előny.

Teherbírás

Több kategóriába sorolható. A kulcsfontosságú teherbírás, amely a babakocsival mindig összefügg, a gyermek maximális súlyával kapcsolatos. A legtöbb modell ebben az értelemben 15 kilogrammos teherbírást kínál, emellett megemlíthető a teljes teherbírás is.
Szokás még, hogy a szerkezet részét képezi egy bevásárlókosár és egyéb tárolók is. Itt is van meghatározott teherbírás, ami általában 4 kilogramm. További súlyt adhatnak a telepakolt zsebek, az akasztott táska vagy a vízpalack.

Súly

A babakocsi súlya szintén fontos szempont, amit érdemes figyelembe venni. A könnyű sport babakocsi előnyösebb a városban, mivel könnyedén használható tömegközlekedéssel, és még a házban való cipelés sem jelent nagy problémát. A terepre szánt babakocsi viszont nehezebb kell, hogy legyen, hiszen többek között ezáltal is könnyebb irányítani. A piacon található legkönnyebb modellekről beszélve, ezek súlya 8 kilogramm alatt van. Valamivel nehezebb modellek 10 kilogrammig terjednek, a legnehezebbek pedig ezt a határt meghaladják.

Funkciók és tulajdonságok

A sport babakocsinak számos praktikus tulajdonsága lehet, mint például az átfordítható tolókar. A főbb jó választások közé tartozik a felfújható kerekekkel rendelkező sport babakocsi, ami könnyedén áthalad szinte minden terepen. További jó tulajdonság a forgó első kerekek rögzítésének lehetősége, ami gyorsabb és egyenesebb haladáskor hasznos. A praktikus tulajdonságok közé tartozik a biztonsági övek jelenléte is. Manapság az ötpontos, legmagasabb minőségű és legbiztonságosabb övek a standardok.

4.3/5 - (23 votes)

Vélemények és értékelések, összehasonlítások, ranglisták és tesztek a termékek könnyebb kiválasztásához és vásárlási inspirációhoz