Kozmetikumok,

Fogfehérítők

Káprázatosan fehér mosoly villognak ránk az újságokból, a televízióból, plakátokról és az interneten. Ezért nem meglepő, hogy egyre többen vágynak fehérebb fogakra, mint amilyenek jelenleg. Az évek múlásával ráadásul a fogakon, pontosabban a fogzománcukon pigmentációk rakódnak le, amelyek a mindennapi életből származnak, és éppen ezeket az összegyűlt nem kívánatos pigmenteket távolítja el a fogfehérítő fogkrém.

Senki sem születik ragyogóan fehér mosollyal, a fogak maguktól nem teljesen fehérek, és minden embernek más a természetes árnyalata. A kristálytiszta fehér mosolyt tehát fogászati higiénikusok laboratóriumaiban lehet elérni, az ő felügyeletük mellett. A fogfehérítő fogkrém ezt a procedúrát követően meghosszabbítja a kapott hatást és megőrzi a fogakat pigmentáció nélkül.

Mikből származnak leggyakrabban a fogak foltjai és elszíneződései? Leginkább a dohányzásból, a gyakori kávé-, fekete- vagy zöld tea fogyasztásából, valamint a vörösborból, jelentős színű élelmiszerekből vagy fűszerekből. A fogzománc elszíneződése idővel szintén befolyásolja a rossz szájhigiénét és a helytelen életmódot, amely a fent említett dolgok túlzott használatából fakad. A jó hír az, hogy ezzel a felhalmozódott pigmenttel otthon, kényelmesen meg lehet küzdeni, ehhez csak egy hagyományos vagy elektromos fogkefe és egy minőségi fogfehérítő fogkrém szükséges.

A fogfehérítő fogkrémek elvén működnek, ami a foltok és a fogkő nagyon finom lecsiszolását jelenti abrazívok segítségével, amelyeket további aktív anyagok támogatnak. Ez lehet kis mennyiségű peroxid, vagy az utóbbi időben népszerű aktív szén, illetve mikronizált szilikát.

Ha valaki nem érzékeny, vagy nincs allergiás reakciója a fluoridra, nagyon ajánlott, hogy legyen a fogkrémben. A fluoridot már több mint 100 éve adják a fogkrémekhez, remineralizálja a kemény fogszövetet, ezzel jelentősen véd a fogszuvasodás ellen. A tanulmányok ebben az ügyben egyetértenek, hogy a fluorid hatására akár 40%-kal csökkenhet a szuvasodás.

Azonban semmit sem szabad túlzásba vinni, és ez a fogkrémekre is vonatkozik kétszeresen. A fogak tisztításához elegendő egy borsónyi mennyiség. Emellett pénzt takarít meg, és kevesebb anyagot juttat a szervezetbe a fogfehérítő fogkrémben, mint szükséges. A tisztítás során szintén nem szükséges túlzott nyomást gyakorolni a fogakra, a magasabb fehérítési szintet ez nem éri el. A paraméterek, tesztek és felhasználói tapasztalatok alapján összeállítottuk a legjobb fogfehérítő fogkrémek válogatását és véleményeit.

A legjobb otthoni fogfehérítő – TOP 8

Az asztalon a 2024-es tesztek és értékelések alapján a 8 legjobb fogfehérítő fogkrém válogatása.

MegjelenéseTermékŰrtartalomHatóanyagFluorid 
MEDIBLANC Whitening vélemény és tesztMEDIBLANC Whitening100 mlMikronizált szilikátNem
Soaphoria természetes fogászati ​​szérum vélemény és tesztSoaphoria természetes fogászati ​​szérum50 mlOmyacareNem
Swissdent Extreme vélemény és tesztSwissdent Extreme100 mlNanoxydIgen
Opalescence Original Formula vélemény és tesztOpalescence Original Formula140 ml-Igen
White Pearl NanoCare Whitening vélemény és tesztWhite Pearl NanoCare Whitening100 mlAktív szénNem
Ecodenta Extra vélemény és tesztEcodenta Extra100 mlAktív szénNem
G.U.M Original White vélemény és tesztG.U.M Original White75 mlMikronizált szilikátIgen
Curaprox Black is White vélemény és tesztCuraprox Black is White90 mlAktív szénIgen

A TELJES AJÁNLAT MEGTEKINTÉSE

Vélemények és tapasztalatok

MEDIBLANC Whitening

Fogfehérítő fogkrém MEDIBLANC Whitening egy nagyon népszerű fluoridmentes termék, amely biztosít hatásos fogfehérítés otthon. A fehérítést a mikronizált szilika végzi, amely egy aktív anyag, képes megkötni a saját súlyának akár kétszeresét is szennyeződésben. Nagyon kíméletesek a fogzománchoz, mivel nincsenek éles széleik, amelyek visszafordíthatatlanul károsíthatnák azt. Ezen kívül a fogfehérítő pasztában megtalálható a mikronizált kalcium-foszfát is, amely növeli a mineralizáció hatékonyságát és gyorsítja annak idejét. A csomagolás 100 ml-es, a fogyasztók nem csak a fehérítő hatást dicsérik, hanem az ízét is, amely a természetes édesítőszerek, menta és mentol szabadalmaztatott receptúrájának eredménye.

Soaphoria természetes fogászati ​​szérum

A szlovák Soaphoria márkájú természetes fogfehérítő paszta kíméletes, minősített természetes összetevőkből, organikus illóolajokból és egyéb ritka anyagokból áll. Organikus minőségben tartalmazza a kókuszolajat vagy az aloe verát, viszont kizárja a szilikonokat, állati zsírokat, színezékeket és illatanyagokat. Legfontosabb aktív összetevője az Omyacare, egy természetes kalcium-karbonátból álló kíméletes abrazív anyag. Számottevő lehet, hogy ez a fogfehérítő hatású fogkrém nem tartalmaz fluort, ezért ideális mindennapi használatra. A felhasználói vélemények szerint kellemes az íze, nem irritálja az ínyt és rendszeres használata valóban fehérítő hatású. A gyártó szerint fényesítő hatása van és különleges tisztító képességeket biztosít.

Swissdent Extreme

Fogfehérítő fogkrém Swissdent Extreme azonnali fogfehérítés házilag a fogyasztói értékelések győztese lett, ami magában foglalja a nagyon magas minőséget és funkcionalitást. Tartalmaz minden szükséges elemet a hatékony fogfehérítéshez és egyben kiváló megelőzéshez a fogszuvasodás ellen. Összetevői között található 1180 ppm fluorid, koenzim Q10 és E-vitamin, amely revitalizálja és ápolja az ínyt. Az aktív fogfehérítő anyagok közé tartozik a nanoxyd, azaz mikronizált kalcium-peroxid és természetes enzimek. Ez az egyedi kombináció eltávolítja a fehérjés lepedéket és elszíneződéseket a fogak felületéről és a zománc kristályok közül is. A magas hatékonyság elérhető anélkül, hogy nagy abrazív összetevők szükségesek lennének, ami nagyon jó. Nem tartalmaz SLS-t vagy habzó anyagokat, amelyek feleslegesen irritálhatnak sok embert és aftákat okozhatnak.

Opalescence Original Formula

Az Opalescence Original Formula fogfehérítő paszta egy másik nagyon népszerű termék, amely jó ár-érték arányával tűnik ki. A csomagolás 140 ml fogfehérítő pasztát tartalmaz, ami az egyik legnagyobb kiszerelés. A felületi pigmentációt a lehető legalacsonyabb abrázióval távolítja el, ezért naponta gond nélkül használható. Sajnálatos módon a gyártó nem tünteti fel az aktív összetevőket, de számos pozitív vélemény alapján egyértelmű, hogy valóban fehérít. Az összetevői között megtalálható a nátrium-fluorid is, amely hatékonyan megelőzi a fogszuvasodást, frissíti a szájüreget és hűsítő érzést hagy maga után. Támogatja az általános szájüregi egészséget és erősíti a pótolhatatlan fogzománcot.

White Pearl NanoCare Whitening

Fogfehérítő fogkrém White Pearl NanoCare Whitening különlegessége egyebek mellett a 24 karátos aranytartalmában rejlik. Ez a kolloid arany az alternatív gyógyászatban használatos az ínyirritáció, afta, szájszag és más problémák kezelésére, így kitűnő összetevője a szájüreg nyugalmának megőrzéséhez. A fehérítő anyag ebben az esetben az aktív szén, amely magához köti a szennyeződéseket és a foltokat, így óvatosan fehéríti a fogakat. A fogszuvasodás megelőzése érdekében xilit és zöld tea kivonat van jelen propolisszal, amelyek aktívan védik a különböző szájbetegségek ellen. A fogfehérítő krém 100 ml-es kiszerelésben kapható, összetétele teljesen természetes, színezék- és parabénmentes.

Ecodenta Extra

Az Ecodenta Extra Black fogfehérítő fogkrém fekete színével ellentétben valóban fehérít, amit a fogyasztók pozitív visszajelzései és az aktív hatóanyagokat tartalmazó összetétel is igazol. A fő hatóanyag a fekete szén, amely képes a többszörös mennyiségű pigmentet megkötni, mint más termékek. Az egyéb összetevők szinte kizárólag természetes anyagok, amelyek eltávolítják a fogkőt, frissítik a szájüreget és komplex gondoskodást és megelőzést biztosítanak. Megemlítésre méltó a teavigo tartalom, ami nem más, mint zöld tea kivonat, amely az új kutatások szerint antibakteriálisan hat a szájüregben, friss leheletet biztosít és főleg megakadályozza a fogkő képződését.

G.U.M Original White

A G.U.M Original White fogfehérítő fogkrém gazdag történetéből merít, hiszen a G.U.M márka volt az első, amely a világon komplett szájápolási terméksorozatot dobott piacra. A fogkrém megnövelt fluoridtartalmat tartalmaz, pontosan 1490 ppm, amely az izomalttal kombinálva védi a fogakat és növeli a fogzománc remineralizációs képességét. A fehérítésért az abrazív mikrogyöngyök, a mikronizált szilikát és a Stain Clear összetevő felel, amelyek finoman tisztítják a fogak felületét és eltávolítják a pigmentációt. Az összetevők természetesen védenek a fogzománcot és hatékonyan revitalizálják az ínyt, ezt főként az E-vitamin és a provitamin B5 végzi. A termék felnőttek számára készült, peroxidoktól mentes, és a tuba 75 ml.

Curaprox Black is White

A Curaprox Black is White fogfehérítő fogkrém innovatív összetételű, aktív szénnel és hidroxiapatittal, rövidítve HAP, amely kombinációban hatékonyan távolítja el a fogakat elszínező anyagokat. Nagy előnye, hogy nem tartalmaz abrazív anyagokat, amelyek nagy koncentrációban visszafordíthatatlanul károsíthatják a zománcot. Pozitívum még az enzimek és fluoridok jelenléte, amelyek nagyon hatékonyan védik a fogszuvasodás ellen. Fogyaszthatják hatéves kor feletti gyermekek is, de csak felnőtt felügyelete mellett, hogy ne legyen túlzott a pasta fogyasztása – elegendő egy borsónyi mennyiség. A fogaknak gyöngyházfényt ad, és a tisztítás után frissítő citrusos aromát hagy maga után. A fogkrém rendszeres használatra alkalmas, és a tuba 90 ml.

Fogfehérítés otthon

Ha a fogaid nem okoznak problémát, nyugodtan választhatsz bármilyen kereskedelmi fogfehérítő fogkrémet. Mind tartalmaz annyi hatóanyagot, hogy biztonságos legyen a rendszeres használatuk. Ezzel elsősorban az abrazív anyagok mennyiségére gondolunk, amely nagy mennyiségben visszafordíthatatlan károkat okozhat a fogzománcban.
Ha fogászati higiénikust látogatsz, érdemes megbeszélni vele a fogfehérítést, és legalább meghallgatni a véleményét. Nagyon hasznosak a fogyasztói vélemények is, akik közvetlen tapasztalatokkal rendelkeznek a konkrét fogfehérítő krémekkel kapcsolatban.

Aktív összetevők

A fogfehérítő krémek legfontosabb összetevői azok a hatóanyagok, amelyek felelősek a fehérítő hatásért. Számos ilyen létezik, és a leggyakrabban használtak közé tartoznak a mikronizált összetevők, mint a szilikát vagy a kalcium-peroxid. Ezenkívül aktív szén is található bennük, amely az utóbbi években népszerűvé vált. Természetesen a fogfehérítő krémek tartalmazzák a teljes összetevőlistát a fogak és a szájüreg egészségéért. Fontos összetevő a fluorid, a kalcium-foszfátok, xilitol, teavigo és számos más természetes anyag és kivonat, amelyek gondosan ápolják a fogakat és megelőzik a fogszuvasodást.

Abrazív anyagok

Minden fogkrém tartalmaz abrazív anyagokat, nem csak a fogfehérítők. Ezekben azonban nagyobb mennyiségben találhatók, de nem szabad túl nagynak lenniük, hogy ne károsítsák a fogzománcot. Az ún. RDA (Relative Dentin Abrasivity) mutatóval mérik, és soha nem szabadna meghaladnia az 250-es értéket, ami már jelentősen árthat a fogaknak. Alacsony abrazivitás 0 – 70 RDA, közepes abrazivitás 70 – 100 RDA között van.

Térfogat és szín, konzisztencia

Nemrégig csak fehér fogkrémek léteztek, a legnagyobb sláger a kétszínű vagy háromszínű krémek voltak. Most már paradox módon lehet a fogfehérítő krém akár fekete is. A standard krémen túl találkozhatunk gélekkel is, amelyek sokak számára kellemesebbek. A térfogat általában az árral korrelál, ezért a termékek összehasonlításakor tartsd szem előtt ezt a tényt.

Hogyan tisztítsuk helyesen a fogakat

A helyes fogtisztítás, és a rendszeres, természetesen nem csak a fogfehérítő fogkrémekkel kapcsolatos, hanem általában a fogtisztítással. A fogkrém mennyiségével nem kell túlzásba esni, elegendő borsónyi mennyiség. Körkörös mozdulatokkal tisztíts legalább 2 percig, ideális esetben három percig, és legalább naponta kétszer, reggel és este. Ha ezt az alapot nem tartod rendszeresen, akkor sajnos még a legjobb fogfehérítő krém sem segít eltávolítani a fogak pigmentációját.

4.1/5 - (33 votes)

Vélemények és értékelések, összehasonlítások, ranglisták és tesztek a termékek könnyebb kiválasztásához és vásárlási inspirációhoz