Kozmetikumok,

Hajpakolások

Minden nő számára fontos a haj, mint az összkép része. Annak ellenére, hogy a fodrásznál végzett hajápolás gyakran több ezerbe kerül, van valami, amire a nők gyakran elfelejtenek – a hajpakolás. Miért is fontos? Elengedhetetlen szerepe van a hajápolásban, segít a teljes regenerációban és helyreállítja a haj minőségét. A haj elhanyagolásának elkerülésére gyakran több hajkozmetikumot használunk, mint szükséges, vagy nem megfelelő összetételű termékeket választunk.

A nők túlnyomó többsége festi a haját, ami nem tesz jót a haj minőségének és egészségének. Károsítja a hajat a túl gyakori hajmosás, a gyakori hajszárító, hajsütővas vagy hajvasaló használata. A hajnak az sem tesz jót, ha nedvesen fésüljük. Egyes divatos frizurák sem ideálisak, amelyek bár lehetnek aktuális trendek, mégis húzzák a hajat és nem komfortosak.

A hajmaszk ezen esetekben mindig segít, de ideális a hajápolási megközelítés megváltoztatása is. Az alap a minőségi hajkozmetikumok használata, a haj óvatos szárítása és lehetőség szerint természetes módon történő szárítása. Ha már festi a haját, próbáljon választani egy kímélő festéket.

A leghatékonyabb hajpakolást úgy választjuk, hogy figyelembe vesszük hajunk típusát, vagy azt, hogy milyen problémákkal küzd a hajunk. A legelterjedtebbek a sérült hajra való pakolások, amelyek sok okból nem lehetnek ideális állapotban. Léteznek festett, száraz vagy univerzális haj maszkok minden hajtípusra.

A legjobb hajpakolások – TOP 10

Az alábbi táblázatban a 2024-es tesztek és értékelések alapján a 10 legjobb hajpakolás található.


A TELJES AJÁNLAT MEGTEKINTÉSE

Vélemények és tapasztalatok

Kérastase Blond Absolu Cicaflash

Hydrataciós hajpakolás Kérastase Blond Absolu Cicaflash 250 ml-es kiszerelésben kapható, és világosított vagy melírozott hajra lett kifejlesztve. Alkalmazásával a szőke haj világosabb, hidratáltabb és nem nehezíti el. A termék gazdagítva van az alpesi penészvirág kivonatával, amely antioxidáns hatású, és úgy ismert, mint a tiszta halhatatlanság virága, amely lágyítja és nyugtatja az érzékeny hajat. Ez a termék viszonylag új a piacon, és még nem sok felhasználói vélemény áll rendelkezésre, de a nők pozitívan reagálnak erre a hajápolóra.


Gestil Wonder

A legjobban ható hajpakolás a Gestil Wonder, 300 és 500 ml-es kiszerelésben kapható, és egyedülálló összetételével bambusz kivonatokat tartalmaz. Ezeknek a komponenseknek köszönhetően segít helyreállítani a gyakori festéssel vagy melírozással károsodott hajat. Ezenkívül a formula gazdagítva van bika mirigyek és gyógynövények kivonataival. Ezt a pakolást hosszú távon is problémamentesen lehet használni, és hosszú ideig képes fiatalos megjelenést és vitalitást biztosítani a hajnak, beleértve a hasított hajvégek javítását is. A nők értékelik, hogy ez a pakolás a hajat fényessé, puha tapintásúvá és simává teszi, és a pakolás alkalmazása után könnyen fésülhetővé válik.


Olaplex Professional N°3 Hair Perfector

Az Olaplex Professional N°3 Hair Perfector hajpakolás a festett hajra lett tervezve, a gyártó szerint képes kezelni a hajszálat anélkül, hogy befolyásolná a festék tartósságát. A terméket 100 ml-es kiszerelésben vásárolhatja meg, és használhatja megelőzés céljából, hogy megvédje a hajat a további festés okozta károsodástól, vagy a festés utáni negatív hatások csökkentésére. A készítmény képes belülről regenerálni a hajat, nem csak a felületen, köszönhetően a kémiai formulának, amely helyreállítja a diszulfid kötéseket. Emellett nem tartalmaz szilikonokat és ásványi olajokat. A vásárlók a kezelés után dús és fényes hajról számolnak be.


Garnier Fructis Banana Hair Food

A Garnier hajpakolás, a Garnier Fructis Banana Hair Food, a jól ismert kozmetikai márkától egy másik termék, amely mélyen táplálja a hajat. A gyártó szerint a termékben lévő összetevők 98%-a természetes alapú, a maradék rész pedig szigorú dermatológiai teszteknek van alávetve, ami biztosítja a pakolás jó tolerálhatóságát. A csomagolás 390 ml-es, és sok vásárló dicséri a parabének hiányát, a kellemes illatot és a jó ár-érték arányt. A haj hosszú ideig fényes marad, és könnyen kifésülhető.


Kallos KJMN

A Kallos KJMN természetes hajpakolás tejsavó proteinen és Keratinen alapuló hajtáplálást kínál, ahogy már a termék neve is sugallja. 1000 ml-es nagy kiszerelésben kapható, és regenerálja, hidratálja és védi a hajszálakat. Puhaságot és selymes fényt biztosít a hajnak. A felhasználók különösen értékelik a haj könnyű kifésülhetőségét és a ragyogó fényt, puhaságot és simaságot. Ráadásul kellemesen illatozik és jó ár-érték arányú.


Revlon Professional UniqOne All In One

Revlon Professional UniqOne All In One kókuszolajos hajpakolás 150 ml-es kiszerelésben kapható, és minden hajtípusra alkalmas. Megvásárolható különböző illatokban is, például mint az említett kókuszolaj. A kókuszt a felhasználói véleményekben sok nő dicséri. A terméket száraz és nedves hajra is fel lehet vinni, és nem szükséges leöblíteni. Nem szabad nagy mennyiséget alkalmazni, sőt, nem is ajánlott, mert nem érhető el az ideális hatás.


L’Oréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Lipidium

A L’Oréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Lipidium hajpakolás 500 ml-es kiszerelésben kapható és segít a hajlipidek helyreállításában, ahogy a termék neve is ígéri. Ezek a lipidek a hajból a kémiai kozmetikai szerek használata és a túlzott hőhatásnak való kitettség miatt, mint a hajszárítás vagy vasalás, szoktak eltűnni. A termék ideális a sérült hajra. A nők gyakran dicsérik a termék használata után a hajukat, hogy puha tapintású, különösen a szárazabb hajra való alkalmazás esetén. Mélyen hidratálja a hajat és maximális erőt ad neki.


Kérastase Résistance Masque Thérapiste

A Kérastase Résistance Masque Thérapiste hajpakolás 200 ml-es kiszerelésben kapható és tartalmazza az úgynevezett újjászületés növényének kivonatát, amely a hajszálak helyreállítására hat. A formula tartalmaz 6 aminosavat is, amelyek megfelelő módon táplálják a sérült hajat. Sok nő dicséri a felhasználói véleményekben a jó konzisztenciát, ami optimális felvitelt és a maszk könnyű kimosását biztosítja a használat után.


Maria Nila Colour Refresh Pearl Silver

A Maria Nila Colour Refresh Pearl Silver hajpakolás 100 ml-es kiszerelésben kapható, és azzal érdekes, hogy a gyártó a hajszín intenzitásának növelését ígéri. Ezzel a maszkkal még a hajszín is korrigálható. A világosított haj esetén a lila pigmentek segítségével semlegesíthető a festés után keletkező sárga árnyalat. Így elérhető a tökéletes platina szőke szín. A nők a felhasználói véleményekben dicsérik a könnyű alkalmazást és a jeges árnyalatot, amit a szőke hajnak ad.


Wella Professionals Fusion

A Wella Professionals Fusion száraz hajra való hajpakolás helyreállítja és puhítja a hajat. Hozzájárul a haj védelméhez a károsodás és a törés ellen, ráadásul 500 ml-es nagyobb kiszerelésben is kapható. A maszk egyes összetevői képesek mélyen behatolni a hajszálba és így helyreállítani a károsodásokat. A gyártó magas fényű és puha hajat ígér. A terméket használó felhasználók tapasztalataik alapján a véleményeikben gyakran említik a már az első alkalmazás után érezhető javulást.


Milyen hajpakolás vegyek? (vásárlási útmutató)

Ahogy azt már az elején jeleztük, a hajpakolások az egyik fontos eszközök, amelyekkel egészséges, erős és élettel teli haj elérhető. Számos különböző hajtípusra szabott termék létezik, amelyek pozitívan befolyásolhatják a haj állapotát. Az egészséges haj nemcsak jól táplált, hanem egészségesnek is látszik. A hajpakolás dúsabbá teszi a hajat, fényt, puhaságot és könnyebb kifésülhetőséget ad.

Hajtípus és kezelési módok

A különböző termékekkel kapcsolatban találhatunk pozitív és negatív visszajelzéseket, ez természetesen érthető. A negatív visszajelzések azonban gyakran annak tudhatók be, hogy a hajpakolás rosszul lett kiválasztva. Különösen fontos a termék megfelelő kiválasztása a haj jellemzőihez képest. Ha egy adott termék nem felel meg, érdemes kísérletezni és másikat kipróbálni. Mások pozitív tapasztalata nem feltétlenül jelent az Ön számára is pozitívat.
A megfelelő hajpakolás kiválasztásakor először is tisztázni kell, hogy száraz haja van-e, problémái vannak-e a haj törékenységével, a hasított végűekkel és hasonlókkal. A száraz hajra a hidratáló összetevőket tartalmazó pakolások segítenek, amelyek ma a legtöbb termékben megtalálhatóak. Ha például törékeny, könnyen törő hajjal küzd, vannak olyan termékek, amelyek célzottan erősítő kivonatokat tartalmaznak a haj szerkezetének megerősítésére.

Azt is meg kell fontolni, hogy milyen hajápolási termékeket használ. Ha például világosító szereket használ, vagy melírozást végez, akkor az ilyen típusú hajra különleges pakolások vannak, amelyek képesek eltávolítani a haj kellemetlen sárgás árnyalatát és megadni a kívánt platinaszőke hatást.

Néhány nő előnyben részesíti a saját készítésű termékeket. A házi hajpakolás számos könnyen elérhető alapanyagból készíthető, így mindig valamennyire kísérletezésről van szó, és a stabil eredményeket nehéz garantálni. Ha azonban hajlandó a házi készítésre, kipróbálhatja a sok recept egyikét, eljárásokat és megtapasztalhatja azok hatását a saját haján. A legnépszerűbb ebben az esetben a mustáros hajpakolás, vagy az avokádós hajpakolás.

A helyes hajpakolás alkalmazása

A hajpakolás ideális alkalmazásához és a lehető legjobb eredmények eléréséhez szükséges betartani a gyártó által a kiválasztott kozmetikai termék címkéjén meghatározott utasításokat. Általában azonban elmondható, hogy a pakolást általában közvetlenül hajmosás után kell felvinni, és fontos, hogy a pakolás alkalmazása előtt a hajat a lehető leginkább kiszárítsuk törölközővel.
Miért fontos közvetlenül a hajmosás után felvinni a pakolást? Azért, mert ebben a pillanatban a haj teljesen tiszta és pórusai nyitottak. Ezért is van, hogy jobban felszívják a hajpakolás gyógyító hatásait. A pakolás felvitele után a hajat be kell csomagolni vagy mikrotén zsákba, vagy ételfóliába. Ezt követően becsomagoljuk törölközőbe, és a pakolást általában 30 percig hagyjuk hatni.

Ezután ki kell öblíteni a hajat és fel kell vinni a kondicionálót. Ezután várjunk néhány percet és ismét öblítsük ki a hajat. A kondicionálót azért alkalmazzuk, mert bezárja a hajszálak szerkezetét, ami a pakolás alkalmazása után kívánatos, így megakadályozza a tápláló anyagok elvesztését.

Az adott hajpakolás alkalmazásának idejét azonban mindig a mellékelt tájékoztatóból olvassa ki. Minden hajpakolás más, így az idők jelentősen eltérhetnek. Vannak olyan pakolások, amelyeket csak 5 vagy 10 percig kell alkalmazni. Léteznek olyan termékek is, amelyeket éjszakára kell felvinni, és általában hetente kétszer kell használni a pakolást.

4.5/5 - (15 votes)

Vélemények és értékelések, összehasonlítások, ranglisták és tesztek a termékek könnyebb kiválasztásához és vásárlási inspirációhoz