Kozmetikumok,

Szempillanövesztő szérum

Szempillanövesztő szérum a nők számára készült kozmetikai termékek egyike, amelyek hozzájárulnak a szempillák növekedéséhez. A hosszú és dús szempillák kiemelik az arcot és növelik az atraktivitást, így természetesen a legtöbb nő vágyik rájuk. Nem minden nő volt azonban olyan szerencsés, hogy megfelelő genetikai adottságokkal rendelkezzen, ezért ezekkel a speciális készítményekkel lehet a természetnek segíteni.

A szemhéjad felső részén 80 és 150 szempilla kellene hogy legyen, az alsó szemhéjon pedig tipikusan 70-től 80 szempilla nő. Egy szempilla 3-tól 6 hónapig nő, az első 30 és 45 napban a szempilla nő, később a növekedés megáll, és körülbelül 100 nap után a szempilla kihullik, és azon a helyen új nő.

A szempillanövesztő szérum elősegíti a szempillák növekedését és sűrűsödését, valamint kiemelését, így remek kiegészítője minden szempillaspirálnak. Aktív összetevőket tartalmaz, amelyek befolyásolják a szempillák fejlődési ciklusát. A szérumok egyrészt meghosszabbítják a növekedési fázist, másrészt megakadályozzák a szempillák korai kihullását. Ennek eredményeként a szempillák sűrűsödése következik be.

Fontos, hogy olyan terméket válasszon, amely Önnek megfelelően működik, és nem irritálja a szem környékét, sem a szemet magát. Ebben a tekintetben említhetők a természetes összetevőkkel rendelkező termékek, amelyek a legkíméletesebbek. A különbségek a összetételen kívül a csomagolás méretében és természetesen a vételárban is megmutatkoznak.

A legjobb szempillanövesztő szérumok – TOP 10

A táblázatban a 2024-es tesztek és értékelések alapján a 10 legjobb szempillanövesztő szérum található.

MegjelenéseTermékTípusÖsszegGyártó 
FacEvolution Hairplus vélemény és tesztFacEvolution HairplusNövekedést4,5 mlFacEvolution
Long 4 Lashes Lash vélemény és tesztLong 4 Lashes LashMulti-aktív3 mlLong 4 Lashes
Eveline Cosmetics SOS Lash Booster vélemény és tesztEveline Cosmetics SOS Lash BoosterHelyreállító, növekedés10 mlEveline Cosmetics
Tolure Cosmetics Hairplus vélemény és tesztTolure Cosmetics HairplusNövekedést3 mlTolure Cosmetics
Di Angelo Cosmetics No1 Lash vélemény és tesztDi Angelo Cosmetics No1 LashNövekedést6 mlDi Angelo Cosmetics
Delia Cosmetics Creator vélemény és tesztDelia Cosmetics CreatorNövekedést7 mlDelia Cosmetics
Eveline Cosmetics Advance Volumiere vélemény és tesztEveline Cosmetics Advance VolumiereRegeneráló, aktiváló10 mlEveline Cosmetics
L’Oréal Paris Clinically Proven vélemény és tesztL’Oréal Paris Clinically ProvenNövekedést1,9 mlL’Oréal Paris
Sesderma Seslash vélemény és tesztSesderma SeslashNövekedést5 mlSesderma
FacEvolution Nuvega vélemény és tesztFacEvolution NuvegaNövekedést, vegán3 mlFacEvolution

A TELJES AJÁNLAT MEGTEKINTÉSE

Vélemények és tapasztalatok

FacEvolution Hairplus

FacEvolution Hairplus szempillanövesztő szérum 4,5 ml-es applikátoros üvegcsében kapható. Elérhető egy olyan készletben is, amely kapszulákat tartalmaz, amelyek a haj növekedésének elősegítésére szolgálnak, és amelyek súlya 30 g. Ami magát a szérumot illeti, készüljön fel a magas árra. A legtöbb felhasználó egyetért abban, hogy sűrű és szép szempillákat eredményez, akárcsak egy kacsintó babának. Megszilárdítja a szempillákat és hosszabbá, sűrűbbé teszi őket. Problémák léphetnek fel, ha allergiás reakciót tapasztal a készítmény összetevőire, ebben az esetben irritáció léphet fel a szem környékén.


Long 4 Lashes Lash

A Long 4 Lashes Lash szempillanövesztő szérum 3 ml-es applikátoros üvegcsében kapható. A termék kiemeli szemének szépségét, mivel táplálja és erősíti a szempillákat. Az alkalmazás nagyon egyszerű a mellékelt pálcikával, és a legtöbb felhasználónak nem okoz problémát. A terméket megvásárló nők pozitívan értékelik a szempillák növekedésének, hosszabbodásának és térfogatának javulását. A kívánt hatás elérése érdekében a kozmetikai készítményt hosszabb ideig kell használni, de a kis kiszerelés ellenére is hónapokig tart a napi alkalmazás során, és ekkorra már láthatóvá válik az eredmény.


Eveline Cosmetics SOS Lash Booster

Az Eveline SOS Lash Booster szempillanövesztő szérum regeneráló összetevőket tartalmaz, amelyek elősegítik a szempillák növekedését. Az argánolaj hatásait használja ki, amely a szempillákat körülbelül egy hónapos használat után táplálja és sűrűbbé teszi. Az aktív összetevők között megtalálható a hialuronsav is, amely intenzíven hidratálja és stimulálja a szempillákat. A készítmény továbbá tartalmazza a D-panthenolt, amelyet B5 provitaminként is ismernek, és amely szintén regenerálja és erősíti a szempillákat. A flakon 10 ml-es és szempillaspirálhoz hasonló applikátort tartalmaz.


Tolure Cosmetics Hairplus

A Hairplus szempillanövesztő szérum nemcsak elősegíti és felgyorsítja a szempillák növekedését az aktív összetevőknek köszönhetően, hanem gondoskodik a szemöldökről is. Ez szintén fontos része az arcának, amely kiemeli és szépíti a szemeit. A terméket 3 ml-es applikátoros üvegcsében vásárolhatja meg, és a kis űrtartalom ellenére is hosszú ideig tart, amit a felhasználók is megerősítenek, akik megvásárolták és kipróbálták a terméket. Az alkalmazás után a szempillák körülbelül egy hónap múlva szépek és hosszúak lesznek, de némelyeknél ez az időtartam hosszabb lehet.


Di Angelo Cosmetics No1 Lash

A Di Angelo Cosmetics No1 Lash szempillanövesztő szérum peptidet tartalmaz, amely elősegíti a test saját aktív tápláló anyagainak képződését. Ezenkívül számos egyéb aktív összetevőt tartalmaz, amelyek támogatják a szempillák növekedését és táplálását. Azok a vásárlók, akik kipróbálták a terméket, értékelik, hogy nem csíp a szembe. Az elégedettség az eredményekkel eltérő, néhányan dicsérik, mások nem észlelnek különbséget. A terméket 6 ml-es csomagolásban vásárolhatja meg, bár hátránya lehet a magasabb ár.


Delia Cosmetics Creator

Delia Cosmetics Creator szempillanövesztő szérumot használhat szempillákra és szemöldökre egyaránt. Megakadályozza a kihullást, dúsítja és erősíti őket. A szempillák megerősítése miatt növekszik a térfogatuk. Az aktív összetevők között megtalálható a D-panthenol, azaz a B5-provitamin és a keratin képződését elősegítő peptidok. A készítmény hatásáról eltérő vélemények vannak, de a többség a felhasználók dicséri, valóban javulást tapasztaltak a szempilláik állapotában. Csak arra kell figyelni, hogy a termék ne kerüljön a szembe, mert csíphet. A flakon térfogata 7 ml, ami átlagon felüli, és az ára nagyon kedvező.


Eveline Cosmetics Advance Volumiere

Eveline Cosmetics Advance Volumiere szempillanövesztő szérumot nagyon kedvező áron vásárolhat meg 10 ml-es flakonban. Regenerálja, helyreállítja a szempillákat, és alapul szolgál a szempillaspirál felvitelének előtt. Ezért van spirál alakú applikátora is. Azonban este a smink eltávolítása után is használhatja. A felhasználók többsége éppen szempillaspirál alapjaként használja ezt a terméket. Javítja a táplálást is, ami aktívan megakadályozza a szempillák kihullását. A dúsító és hosszabbító hatás az egyéni tapasztalatok kérdése, de az ár és a mennyiség tekintetében előnyös terméknek számít.


L’Oréal Paris Clinically Proven

L’Oréal Paris Clinically Proven növekedési szérum a szempillákra az előnye, hogy nem irritálja a szemeket, amit a felhasználók is megemlítenek a véleményeikben. Egy 1,9 ml-es flakonban kapható, viszont árban jól jön ki. Táplál, így erősíti és megszilárdítja a szempillákat, a felhasználás utáni vélemények ebben az esetben pozitívak. Alkalmas például a szempillaspirál használata utáni szempillák regenerálására, vagy ha mesterséges szempillákat viselt. Különösen a mesterséges szempillák igénybe veszik a természeteseket, és a táplálásuk a viselésük után több mint megfelelő.


Sesderma Seslash

Sesderma Seslash szempilla tápláló 5 ml-es kiszerelésben kapható, a beszerzési ára átlagos. A szérum maga támogatja és gyorsítja a szempillák növekedését. Otthon könnyen és egyszerűen alkalmazható, és kíméletesebb, mint a szokásos tartós szempillák, amelyek néha csípik a szemet. Szempillák mellett a szemöldökre is használható. Sötétíti, kiemeli őket, ezzel további elemet adva az arcának, hogy kiemelje a szemeit. A termék hatékonysága azonban természetesen jelentősen egyéni lehet, ahogy a felhasználói vélemények is mutatják.


FacEvolution Nuvega

FacEvolution Nuvega szempillanövesztő szérum egyedülálló a természetes aktív összetevők sorozatával, amelyek támogatják a szempillák növekedését. Tartalmaz flavonokat a Mungo babokból és lucernakivonatokat is. Ezenkívül peptidet tartalmaz, amelyek serkentik az aktív anyagok képződését, amelyek elősegítik a szempillák növekedését. Ez a kozmetikai termék többek között megfelel azoknak a követelményeknek, amelyek a vegán termékek közé sorolják. Nem tartalmaz tartósítószereket és nem irritál. A felhasználói vélemények szerint a szempillák a felvitel után sötétednek és meghosszabbodnak. Hátránya lehet a magas ár, mivel a flakon térfogata 3 ml.


Milyen szempillanövesztő szérum vegyek? (vásárlási útmutató)

Ahogy már említettük a kozmetikai termékek áttekintésének bevezetőjében, amelyek a szempillák sűrűbbé tételére és meghosszabbítására szolgálnak, pontosan ilyen szempillákról álmodik szinte minden nő, aki az összképére figyel. Létezik számos készítmény nők számára a mindennapi szépítkezési rituálé részeként, de némelyik kissé titokzatosságba burkolózva. Ilyenek közé tartozik maga a szempillanövesztő szérum is, ahol az egyes termékek nem feltétlenül fejtik ki ugyanazt a hatást minden nőnél.
Mivel a különböző termékek eredményei eltérőek lehetnek és ami valakinek működik, nem biztos, hogy Önnek is fog, nézzük meg, mire kell elsősorban odafigyelni a megfelelő szérum kiválasztásakor. Talán így könnyebben találja meg a legjobban megfelelő terméket.

A szempillanövesztő szérum összetevői

A megfelelő termék kiválasztásakor az egyik legfontosabb szempont az összetevők. A szempillanövesztő szérumot a szem környékére alkalmazza, így egyes anyagok allergiás reakciókat válthatnak ki. Ezek az embereknél különbözőek lehetnek, van, aki tapasztalja őket, mások nem. Mindenesetre a legjobban teszi, ha inkább a teljesen természetes összetevőket tartalmazó szérumok felé fordul, ahol az el nem kívánt testreakciók valószínűsége sokkal alacsonyabb.
Ahogy már a bevezetőben is említettük, a szérumok aktív anyagokat tartalmaznak, amelyek befolyásolják a szempillák fejlődési ciklusát. Sok szérum általában tartalmaz ricinusolajat a szempillákra vagy D-pantenolt. Ez a biotin, ami a szempillák természetes része, védi őket, simítja és vonzó fényt ad nekik. Nagyon jó továbbá a hialuronsav is, amely hidratálja a környező bőrt. Gyökereik így nem száradnak ki, ami elősegíti a szempillák természetes növekedését.

Peptidek és hatásuk a szempillákra

A kozmetika, mint szakma, folyamatosan fejlődik, és itt nagy forradalmat jelentettek a peptidek nevű anyagok. Ezeket számos más területen is használják, de ami számunkra a szempillák növekedésével kapcsolatban fontos, az elsősorban az, hogy hogyan serkentik a testünket saját aktív anyagok előállítására. A szempillák esetében ez főként a keratin, amely erőt ad a szempilláknak, megerősíti őket, és végül térfogatot is biztosít számukra.

Mit kerüljön el?

Amíg eddig azokról az anyagokról beszéltünk, amelyek a szempillák számára előnyösek, ezzel szemben kerülnie kell olyan anyagokat, mint a prosztaglandin, ami egy szintetikus anyag, amelynek nem kívánt hatásai lehetnek, mint az szemek vagy a szem környékének irritációja. A kevésbé kívánatos anyagok közé tartoznak a hormonok, prosztamidok, parabének vagy parfümök is.

A szempillanövesztő szérum helyes alkalmazása

Ahhoz, hogy észrevegye a szempillanövesztő szérum hatását, bizonyos alkalmazási eljárásokat kell betartani. Először is, ne legyen türelmetlen, és ne várjon csodát egyik napról a másikra. Ily módon valóban nem működnek a szérumok. A szempillanövesztő szérumot rendszeresen kell alkalmazni az eredmények elérése érdekében, éppen a rendszeresség a siker kulcsa.
A szérumot naponta kell alkalmazni, ideális esetben minden este alapos szempillatörlés után, olajos lemosó használata nélkül. Az ugyanis elzárja a szempillatüszőket, így a szérum aktív anyagai nem tudnának felszívódni. A szérumot ezután hasonlóan kell felvinni az applikátorral, mint az szemhéjtust, lehetőleg a szempillák gyökereihez a legközelebb.

4.2/5 - (38 votes)

Vélemények és értékelések, összehasonlítások, ranglisták és tesztek a termékek könnyebb kiválasztásához és vásárlási inspirációhoz