Egyéb,

Legjobb kávé: szemes, őrölt, instant | Teszt

A kávé a világ minden táján hagyományos ital, így különböző világrészeken keresztül megkóstolhatja a kávékeverékeket és azok eredeti elkészítési módjait, amelyeket sok változatban az Ön automata kávéfőzője is képes elkészíteni.

A kávé ízét jelentősen befolyásolja a kávékészítésre használt gép is, ahol egy jó minőségű karos kávéfőzőt ma már a fogyasztók többsége megengedheti magának.

A szerkesztőség úgy döntött, hogy ajánlásokat tesz közzé három szempontból. Kezdjük a legjobb kávék rangsorával a saját és a felhasználói vélemények alapján a kritikákban. Csak a szemes és őrölt kávét tartalmaztuk bele. Mivel gyakran keresi, kiválasztottuk a legjobb instant kávét is, amelyet alább a szövegben talál. Továbbá megtalálja a minőségi kávékra vonatkozó ajánlásainkat a pörkölőktől. Végül a legnépszerűbb kávék a forgalmazás alapján.

Mi tehát a legminőségesebb kávék rangsora?

 1. Segafredo Intermezzo
 2. Lavazza Qualitá Oro
 3. Tchibo Barista Espresso
 4. Delonghi Kimbo Prestige
 5. Dallmayr Prodomo
 6. Illy Espresso
 7. Starbucks Caffe Verona

A legminőségibb kávé elsősorban friss és frissen pörkölt legyen, csak ekkor birtokolja sajátos aromáját és kitűnő ízét. Ezért ajánlásunkba helyi márkákat (pörkölőket) is belevettünk, amelyek ezt az alapvető minőségi szempontot teljesítik, és ráadásul még valami többletet is kínálnak.

 • Gourmet kávénk – kávé minden héten pörkölve, ráadásul a legtöbb vásárló számára elérhető
 • Kávé Francin Roasters – csak válogatott kávé és specialty coffee
 • Kávé Mamacoffee – az első fair trade pörkölő Közép-Európában, kis farmok kávéjával
 • Kávé Nordbeans – skandináv kávékultúrával inspirált válogatott kávé pörkölő

Legjobb szemes kávé – TOP 4

A táblázatban látható a 4 legjobb szemes kávé kiválasztása a 2024-es tesztekből és értékelésekből.

MegjelenéseTermékÖsszetételKávebab eredeteSúly 
Segafredo Intermezzo vélemény és tesztSegafredo IntermezzoArabica, RobustaBrazília1000 gramm
Lavazza Qualitá Oro vélemény és tesztLavazza Qualitá Oro100% ArabicaDél- és Közép-Amerika1000 gramm
Tchibo Barista Espresso vélemény és tesztTchibo Barista Espresso100% ArabicaKülönböző eredetű keverék1000 gramm
Delonghi Kimbo Prestige vélemény és tesztDelonghi Kimbo Prestige65% Arabica, 35% RobustaPeru, Brazília, Kolumbia, India1000 gramm

A TELJES AJÁNLAT MEGTEKINTÉSE

Segafredo Intermezzo

Segafredo Intermezzo vélemény és teszt

Szemes kávé Segafredo Intermezzo az eladási listák élén áll, és százak pozitív véleményét nyerte el a fogyasztók körében. Az Intermezzo kávét a Segafredo legöregebb receptúrái alapján pörkölik, neve szünetet (szünet) jelent fordításban, és éppen ezekre az alkalmakra ideális - mindennapi fogyasztásra. A vásárlók értékelik annak szenzoros tulajdonságait, ugyanúgy, mint az előnyös árát.

Sokak szerint íze finom, tökéletesen kiegyensúlyozott, és egyúttal nincs keserű utóíze. A gyártó ezt az ízt egy kiegyensúlyozott kombinációjával érte el Arabica és Robusta kávébaboknak, mindkét fajta Brazíliából származik. A babok közepes intenzitással vannak pörkölve, az intenzitás szintje 3, a test 5, az aroma 3. A Segafredo népszerű kávé Olaszországban és világszerte is.

Lavazza Qualitá Oro

Lavazza Qualitá Oro vélemény és teszt

Szemes kávé Lavazza Qualitá Oro természetesen alacsony koffeintartalommal rendelkezik, 100% Arabica a népszerű olasz márkától. Ez a kávé nagyon finom, édes ízű, csokoládé ízjegyekkel, így ideális a napi fogyasztásra a legtöbb ember számára. A gyártó szerint kiválóan alkalmas espresso, cappuccino és Latte Macchiato készítésére. Alkalmas szintén a szokásos kávéfőzőkre, amelyek beépített őrlővel rendelkeznek.

Gyümölcsös és virágos jegyekkel, valamint narancshéj ízű jegyekkel is lenyűgöz. A közepesen pörkölt szemek intenzív aromás ízt jelentenek, és a szemek Közép- és Dél-Amerikában származnak. A kávé elnyerte a "Év Terméke" fogyasztói díjat és számos pozitív értékelést kapott. A fogyasztók értékelik kiváló, kiegyensúlyozott ízét és a jó ár/érték arányt.

Tchibo Barista Espresso

Tchibo Barista Espresso vélemény és teszt

Tchibo Barista Espresso sok vélemény szerint a legjobb szemes kávé az espresso számára. Még a gyártó is említi, hogy alkalmas teljesen automatizált kávéfőzőkre, de sokak szerint őrölt formában kiváló a hagyományos török kávéhoz is. Keserű csokoládé és diós jegyekkel tűnik ki, és a tapasztalatok szerint egyáltalán nem savas.

Ennek a nagy, 1 kg-os csomagolásnak nagy előnye a visszazárható csomagolás, amelynek köszönhetően a kávé megőrzi egyedi aromáját és frissességét. A zárófedél újra zárható és egyben praktikus adagolóként is szolgál. 100% Tchibo Arabica, amely ráadásul a Fairtrade programban készült, amely a kis kávétermelőket segíti.

Delonghi Kimbo Prestige

Delonghi Kimbo Prestige vélemény és teszt

Delonghi Kimbo Prestige a névadó gyártó szerint a legjobb szemes kávé kávéfőzőkhöz. A Delonghi az egyik vezető gyártó, és ez a kávé kifejezetten ezekhez a kávéfőzőkhöz készült, bár természetesen más típusokban is használható. Tökéletesen kiegyensúlyozott ízű, egyedülálló Arabica és Robusta keverékének köszönhetően. A vélemények szerint a kávé kiváló, és sokan már nem is vásárolnak más márkát.

A kávékeverék titka az összetételben rejlik, 3 fajta Arabica és 2 fajta Robusta kávészem tartalmaz. Az Arabica Brazíliából, Kolumbiából, Peruból származik és igazi kakaó ízt, szilva jegyeket, méz ízt és finom virágos jegyeket ad a kávénak. A felhasznált Robusta India és Vietnam területéről származik, és ízprofilját a szerkezet és a fűszeres jegyek egyensúlyozzák ki. Végül enyhe savasság is megjelenik, ami aláhúzza az ízélményt. A pörkölés közepes vagy erős, természetesen Olaszországban történik.

Legjobb őrölt kávé – TOP 3

A táblázatban látható a 3 legjobb őrölt kávé kiválasztása a 2024-es tesztekből és értékelésekből.

MegjelenéseTermékÖsszetételKávebab eredeteSúly 
Dallmayr Prodomo vélemény és tesztDallmayr Prodomo100% ArabicaEtiópia500 gramm
Illy Espresso vélemény és tesztIlly Espresso100% ArabicaDél- és Közép-Amerika250 gramm
Starbucks Caffe Verona vélemény és tesztStarbucks Caffe Verona100% ArabicaDél Amerika200 gramm

A TELJES AJÁNLAT MEGTEKINTÉSE

Dallmayr Prodomo

Dallmayr Prodomo vélemény és teszt

Népszerű őrölt kávé Dallmayr Prodomo hosszú ideje stabil a kávépiacokon, és az évek alatt népszerűvé vált nemcsak nálunk, hanem sok más országban is. A gyártó különös figyelmet fordít a Prodomo kávéra, mivel sokan már nem csak "megyek egy kávéra", hanem "megyek egy Prodomo-ra" mondanak. Ezt csak magas minőségű kávé és annak állandósága érheti el, annak ellenére, hogy a kávé érési körülményei természetesen változnak.

Az őrölt kávé kizárólag 100% Arabica fajtából készül, és általában 500 grammos kiszerelésben kapható. Találkozhatunk 250 grammos őrölt, de 500/250 grammos szemes kávé csomagolással is. A kávébabok az etiópiai déli részről származnak, ami a vélemények szerint kellemes ízt és illatot biztosít. A fogyasztók értékelik az elérhető árat, az intenzitás a skálán 4, savasság 3, és a pörkölés közepes.

Illy Espresso

Illy Espresso vélemény és teszt

A minőségi őrölt kávé, Illy Espresso természetesen alacsony koffeintartalommal rendelkezik, mivel kiváló minőségű kávészemekből készül. A kávé feldolgozása Olaszországban történik, és 100%-ban Arabica, amely 250 grammos mennyiségben kerül forgalomba. Sokak számára nagyon praktikus a lezárható fémdobozos csomagolás, amelyben a kávé hosszabb ideig megőrzi minőségét. A fogyasztói vélemények rendszeresen dicsérik kiegyensúlyozott ízét és kiváló illatát.

A kávé megkóstolása után hosszú ideig kellemes érzés marad a szájban, ahol karamell, csokoládé és virágos frissesség jegyeit fedezhetjük fel. Sokakat meglep a diós hab barna árnyalattal, ami pozitív hatással van a kávézás élményére. Ideális espresso készítésére, valamint más kávéspecialitásokra. Sok fogyasztó rendszeresen használja például csepegtetett kávé készítéséhez.

Starbucks Caffe Verona

Starbucks Caffe Verona vélemény és teszt

A legendás Starbucks kávézólánc őrölt kávéja, a Caffe Verona, sok fogyasztó számára egyértelmű választás. Szeretik édes ízét, amely egyben nem savanyú. A 100%-os Arabica szemek olasz módon pörkölt keveréke, amelynek köszönhetően a kávé megszerzi a jelzett édes, sötét kakaó jegyeket. Az íze gazdag, ugyanakkor kiválóan kiegyensúlyozott, teljes testtel.

Ez a kávékeverék érdekes történettel is büszkélkedhet, mivel először 1975-ben keverték egy amerikai Seattle-i étterem számára. Eredetileg Jake's Blend néven futott, a vásárlók azonnal megkedvelték, és idővel a világ minden tájára eljutott Verona néven. Néhány vásárló számára jelentős előny, hogy a kávé 100%-os etikai eredetű elkötelezettséget vállal a Conservation International-lel együttműködve.

Legjobb instant kávé – TOP 3

A táblázatban látható a 3 legjobb instant kávé kiválasztása a 2024-es tesztekből és értékelésekből.

MegjelenéseTermékÖsszetételKávebab eredeteSúly 
Davidoff Fine Aroma vélemény és tesztDavidoff Fine Aroma100% ArabicaKözép-Amerika, Kolumbia100 gramm
NESCAFÉ Classic vélemény és tesztNESCAFÉ ClassicArabica, RobustaBrazília200 gramm
L'OR Classique vélemény és tesztL'OR Classique100% ArabicaKolumbia100 gramm

A TELJES AJÁNLAT MEGTEKINTÉSE

Davidoff Fine Aroma

Davidoff Fine Aroma vélemény és teszt

A minőségi instant kávé, Davidoff Fine Aroma lenyűgözi kiváló ízével és illatával, valamint szép csomagolásával üveg dobozban. Gyakran keresett minőségi ajándék, amely minden jó kávé kedvelőjét örömmel tölti el. Egyfajta keverék 100%-os Arabica, amely Közép-Amerikából és Kolumbiából származó szemekből áll össze.

A kávé íze finom, gyümölcsös jegyekkel, és sokan dicsérik enyheségét, természetesen az ízét és illatát is. A magasabb intenzitású pörkölésből származó szemekből készül, és ezért is alacsonyabb a koffeintartalma. Ezért ideális gyakoribb fogyasztásra, mivel előkészítéséhez csak forró vízzel kell leönteni a kávé adagját.

NESCAFÉ Classic

NESCAFÉ Classic vélemény és teszt

Az instant kávét, Nescafé Classic, aligha kell hosszasan bemutatni, mivel ikonikus és mindenki által jól ismert feloldható kávék képviselője, amellyel valószínűleg már mindenki találkozott. Elkészítése nagyon egyszerű, csak forró vízzel kell leönteni, és hamarosan élvezhetjük az őszinte kávé ízét. Jellegzetes teljes kávé ízű, kellemes tipikus aromával.

Ez az instant kávé gyártási folyamata alapvetően nem különbözik másoktól. Az Arabica és Robusta fajtájú kávészemek először pörkölődnek, őrölődnek, majd magas nyomás alatt áztatják, amiből sűrű keverék keletkezik. Ezután forró levegőbe fújva szárítják, így lesz 100%-os kávé ebben a feloldható formában. Megemlítendő a kávészemek eredete is, amely Brazíliából származik.

L'OR Classique

L'OR Classique vélemény és teszt

A minőségi instant kávé, L'OR Classique az egyik ritka instant kávé, amely közepesen pörkölt. A gyártó leírása szerint aranyszerűnek tűnik, amit éppen ennek a nem túlpörkölt konzisztenciának köszönhet. Szép és praktikus üveg dobozban kerül forgalomba, amelyben megőrzi aromáját, és éppen ezért ideális ajándéknak is. A pörkölés intenzitása pontosan 1/10, és a kávészemek, amelyekből készül, Kolumbiából származnak. 100%-os Arabica, finom és lágy ízű, gyümölcsös jegyekkel és természetesen gazdag illattal. A fogyasztói vélemények kiemelik kiváló ízét, és néhányan megjegyzik, hogy az instant kávékhoz képest valóban jó. 100 grammos csomagolásban kapható, amely az ajánlott adagolás szerint elegendő 58 csésze kávé elkészítésére.

Legkelendőbb kávé

A piacon a legkelendőbb kávé a következő márkáktól származik: Lavazza, Segafredo, Illy, Dallmayr, Tchibo. Népszerű és minőségi szemes kávé a Pellini, Lucaffé, valamint a Gourmet válogatott különböző világrészeken.

TIPP:

Minőségi kávémárkák

A minőségi kávémárkák közé sorolhatók a helyi pörkölők (lásd ajánlásainkat), valamint néhány általánosan ismert termelő is. A Lavazza márka nagy választékával, amelyből mindenki találhat magának ízlése szerint, világszerte híres. Hasonló népszerűséget és minőséget képvisel a Tchibo, Mövenpick, Vergnano, Lucaffé és a Dallmayr márkák is.

Gyakran keresett

A világ legjobb kávéja

Őszintén szólva, a világ legjobb kávéja nem létezik, mivel a kávé minőségét és ízét nem lehet pontosan mérni vagy meghatározni. Minden egyén ízérzékelése eltérő, ezért mindenki számára más lehet a legjobb kávé. Azonban konszenzust találhatunk a cibetkávéban (Kopi Luwak), amelyet a legjobbnak (és a legdrágábbnak) tartanak. A cibetmacska ugyanis csak az érett és minőségi kávécseresznyéket választja ki élelméül, amelyek ráadásul egyedi íz- és illatjegyeket kapnak.

A legjobb kávé a magyar piacon

Ahogy a világ legjobb kávéja sem létezik egyszerűen, úgy a magyar piacon sem lehet egyszerűen meghatározni a legjobb kávét. A finomítók számára itthon is kapható a legendás cibetkávé, valamint számtalan válogatott kávé az egész világról. Figyeljen a szemek eredetére, a pörkölés fokozatára, őrlésre, és nem utolsósorban a helyes elkészítésre – biztosan megtalálja a számára legjobbat.

A legjobb pörkölt kávé

A legjobb pörkölt kávé az, amely frissen van pörkölve. Ha igazán jó pörkölt kávét szeretne, figyeljen a helyi pörkölőkre (lásd például ajánlásainkat a bevezetőben), akiktől a legmagasabb minőségű kávét szerezheti be. Saját preferenciái és a kávé elkészítésének módja szerint ne feledkezzen meg a pörkölési szintről.

A legjobb kávé kávéfőzőbe

A legjobb kávé az automata vagy karos kávéfőzőbe az, amely frissen van őrölve. A frissen őrölt kávé rendelkezik a legjobb illattal és ízzel, ezért az őrlés fontosabb, mint maga a fajta vagy a márka. Általában azonban elmondható, hogy a kávéfőzőkhöz sötéten pörkölt és finoman őrölt kávé a jobb. Ha egyfajta kávét választ, vagy kifejezetten kávéfőzőkre szánt keveréket, az már önön múlik.

A legjobb koffeinmentes kávé

A kávébabokból a koffeint három módszerrel távolítják el, melyek közül kettő kémiai úton történik. A harmadik koffein-eltávolítási módszer az úgynevezett svájci vízi módszer, amely során a zöld kávébabokat több órára tiszta vízbe áztatják. Pontosan ez a koffeinmentes kávé tekinthető a legjobbnak, bár a kiáztatás során részben elveszíti szenzorikus tulajdonságait is.

A legjobb kávéfajták

Mivel mindenki más kávéfajtákat részesít előnyben, így nem lehet egyértelműen megfogalmazni, hogy melyik fajta a legjobb. A kávé ízét bármilyen arányban változtatja a tej hozzáadása, ahogy más kombinációban is, ezért a kávéimádók ezeket a fajtákat elítélik. Ha a kávé valódi ízét szeretné megismerni, a legjobb fajta a klasszikus espresso vagy a szűrt kávé.

Milyen kávé vegyek? (vásárlási útmutató)

Választani egy finom kávét nagyban függ attól, mennyit hajlandó fizetni. Általában igaz, hogy az olcsó kávé nem túl jó, bármilyen csábító is a marketing szlogenje, és fordítva. Másrészről jelentős szerepet játszik a választott elkészítési módszer is.

Kávé fajta

Az említett elkészítési módszereken kívül a kávé kiválasztásához alapvető a helyes fajta megválasztása. A legismertebb az Arabica és a Robusta, sokan isznak koffeinmentes kávét is, és a csemegek kedvelői cibetkávét fogyasztanak. Ha szereti az alternatívákat, létezik zöld kávé is, azaz nem pörkölt, amely további jótékony hatásokkal bír az emberi szervezetre.
A kávé sok közönséges és egzotikus helyről származhat, amelyek jellegzetes ízeket és megkülönböztető aromát kölcsönöznek neki. Idővel kezdhet gyümölcsös, csokoládés vagy mogyorós ízárnyalatokat észlelni benne. Alapvető jellemzői a kávénak a savasság és természetesen a koffeintartalom, ami miatt sokan fogyasztják.

Arabica vagy Robusta?

A világon akár 120 féle kávéfa létezik, azonban kereskedelmi célokra főként a fent említetteket használják, ezért fontos ismerni közöttük az alapvető különbségeket. Az Arabica a világtermelés nagyobb részét képezi gazdag ízvilága miatt, amelyben megtalálhatók gyümölcs, csokoládé, virágok és egyéb ízek. Kisebb a koffeintartalma és magasabb a savassága, több vitamint, zsírt, olajat és kétszer annyi cukrot tartalmaz.
A Robusta a világtermelésben kisebbségben van az Arabicához képest, és mivel kevesebb igénye van a termesztésre, általában olcsóbb. Ezért az olcsó kávékeverékek gyakran csak Robustából állnak. Akár 3x több koffeint tartalmazhat, íze keserű, földes és markáns. Előnyei közé tartozik, hogy eszpresszóra képes gazdag krémréteget képezni.

4.3/5 - (25 votes)

Vélemények és értékelések, összehasonlítások, ranglisták és tesztek a termékek könnyebb kiválasztásához és vásárlási inspirációhoz