Testápolás,

Női borotvák

Manapság a társadalom szinte már nem is tolerálja a rendezetlen női hónaljat vagy lábakat. Bár a médiában időről időre felbukkanhatnak hírek arról, hogy bizonyos női csoportok küzdenek e trend ellen, ők egyértelműen jelentős kisebbségben vannak. Számos módszer létezik a női testrészek ápolására, a mai cikkünkben egy gyors, hatékony és fájdalommentes borotválkozási módszerre összpontosítunk, amely egy elektromos készülék, a női borotva, más néven depilátor használatát foglalja magában.

Akár a combok, fürdőruhák vagy szoknyák részleteinek igazításáról van szó, akár más testrészeket (arc, intim területek) is szeretne formázni, a női borotva a szőrtelenítési lehetőségek között kiváló választás. A szőrtelenítéshez használhat hagyományos kézi borotvapengéket, szőrtelenítő krémeket, vagy éppen a depilációs készüléket. Ez utóbbi a többi módszerhez képest hatékony, hosszabb ideig bírja borotválkozás során, és ami a legfontosabb, biztonságos. A női borotva úgy van kialakítva, hogy használata során ne okozzon karcolásokat, vagy még véletlenül se vágja meg a bőrt, ami a pengékkel szemben a legnagyobb előnye.

Legyen azonban óvatos a depilátor és az epilátor kifejezésekkel. Míg a depilátor a szőrszálakat közvetlenül a bőrfelszín mellett vágja le, az epilátor magával a gyökérrel együtt távolítja el őket. A depiláció fájdalommentes, és a depiláló készülékekkel nedvesen és szárazon is végezhető, ha a borotva erre alkalmas. A mai modellek többsége, úgynevezett Wet&Dry borotválásra is képes, ami azért előnyös, mert bizonyos területeket jobb szárazon borotválni, míg másokat, például a zuhany alatt, nedvesen.

A legtöbb nő álma, hogy tökéletesen sima lábakat érjen el, így ezzel a segítővel ez nem jelent problémát, és a használata gyors. A paraméterek, tesztek és felhasználói tapasztalatok alapján összeállítottunk egy válogatást, amely a legjobb női borotvákat és azok értékeléseit tartalmazza. Ha áttekintést szeretne kapni arról, mit vásárol, javasoljuk, hogy olvassa el a vásárlási útmutatót is, amely a cikk végén található.

A legjobb női elektromos borotvák – TOP 5

Az alábbi táblázat a 2024-es tesztek és értékelések alapján összeállított 5 legjobb női borotva kiválasztását mutatja.

MegjelenéseTermékTípusÁramforrásVízálló 
Braun Lady Style 5560 vélemény és tesztBraun Lady Style 5560EpilátorAkkumulátorIgen
Philips Series 8000 BRL176/00 vélemény és tesztPhilips Series 8000 BRL176/00EpilátorAkkumulátorIgen
Braun Silk&Soft LS5160 vélemény és tesztBraun Silk&Soft LS5160EpilátorCserélhető akkumulátorIgen
Philips SatinShave Advanced BRL140/00 vélemény és tesztPhilips SatinShave Advanced BRL140/00EpilátorAkkumulátorIgen
Remington Smooth & Silky WDF5030 vélemény és tesztRemington Smooth & Silky WDF5030EpilátorAkkumulátorIgen

A TELJES AJÁNLAT MEGTEKINTÉSE

Paraméterek összehasonlítása

 Braun Lady Style 5560Philips Series 8000 BRL176/00Braun Silk&Soft LS5160Philips SatinShave Advanced BRL140/00Remington Smooth & Silky WDF5030
HajvágásIgenIgenIgenIgenIgen
Üzemidő töltésenként40 perc120 perc-60 perc40 perc
Cserélhető mellékletekIgenIgenIgenIgenIgen
Planchetek száma12112
TöbbTöbbTöbbTöbbTöbb

Vélemények és tapasztalatok

Braun Lady Style 5560

Braun Lady Style 5560 vélemény és teszt

Az egyik legkedveltebb női borotva már évek óta a Braun Lady Style 5560, egy akkumulátoros, újratölthető készülék kihúzható trimmerrel egyben. Teljes töltöttséggel 40 percig működik és egy óra alatt töltődik fel. Lehetséges az is, hogy a tápkábellel csatlakoztatva használják. A lebegő penge és kerekített borotvafej tökéletesen alkalmazkodik a test kontúrjaihoz, így kiváló borotválkozást biztosít.

A Braun Lady Style 5560 egy SoftStrip rendszert kínál, amely feszíti a bőrt, a szőrszálakat felemeli, ezáltal sokkal jobb és gyorsabb eredményeket ér el. Az EasyGlide párna is örömet szerez a finom bőrű egyéneknek, mivel segít a simább siklásban a bőrön.

A gyártó ezen a modellen nem spórol a tartozékokon, és a praktikus akasztós tok mellett, amelyet kényelmesen elhelyezhet a fürdőszobában, számos feltétet is kap. A simító feltét eltávolítja a bőr felületéről a száraz sejteket, az OptiShave feltét lábak borotválásához megfelelő, az OptiTrim feltét pedig a bikini területekhez használható. Természetesen lehetséges a száraz és nedves borotválkozás is.

Akasztós tok és rengeteg tartozék
Áramellátó állvány nélkül

Philips Series 8000 BRL176/00

Philips Series 8000 BRL176/00 vélemény és teszt

A Philips Series 8000 BRL176/00 minőségi női borotva száraz és nedves borotválkozásra egyaránt használható. Ezáltal rendkívül sokoldalú, köszönhetően gazdag kiegészítőinek is. Ezek között van egy bőrfeszítő feltét, amely megfeszíti a bőrt és hozzájárul a kíméletes borotválkozáshoz. Továbbá van egy trimmelő fej fésűvel a lágyéki területre, peeling kesztyű és pedikűr feltét is.

Ezzel a feltéttel, amely egy forgó tárcsával rendelkezik, tökéletesen simává teheti a lábak kemény bőrét. Maga a készülék egy S-alakú, csúszásmentes markolattal és egyszerű lebegő pengével rendelkezik a borotválkozáshoz. Ennek azonban kerekített csúcsai vannak, így nem karcolja meg a bőrt és nagyon simán mozog rajta.

A nők tapasztalatai szerint a borotva nagyon jól működik, és a végeredmény is tökéletes. Különösen értékelik a gazdag tartozékokat is, amelyekkel több más készülék munkáját is elvégzi. Két sebességi fokozat áll rendelkezésre, egy töltéssel akár 120 percig működik és gyorsan, 1,5 óra alatt teljesen feltöltődik.

Száraz és nedves használat, két sebességi fokozat, sok tartozék tartozik hozzá
Semmi lényeges

Braun Silk&Soft LS5160

Braun Silk&Soft LS5160 vélemény és teszt

A Braun további népszerű szőrtelenítői közé tartozik a Silk&Soft LS5160 modell, amely ceruzaelemekkel működik. Ez a módszere a tápellátásnak ideális azoknak a nőknek, akik gyakran utaznak olyan helyekre, ahol nincs elektromos áram, vagy hosszabb kirándulásokat tesznek a természetbe. Egyszerűen cserélheti ki az elemeket és a készülék tovább működik. Azonban a gyártó csomagolása nem tartalmaz semmilyen tokot.

Ahogy minden Braun női szőrtelenítő készülék, ez is nagyon pontos a célra tervezett feladatban. A borotválás és szőrtelenítés kitűnően működik, és a gazdag tartozékokkal öröm bármely testrészét ápolni. A kihúzható penge csak a szőrszálakat rövidíti meg, az alap penge speciális EasyGlide párnával van ellátva, ami sikeresen megakadályozza a fájdalmas irritációt a bőrön.

A tökéletes borotválkozási eredmény érdekében rendelkezik a SoftStrip rendszerrel, amely közvetlenül a borotválkozás előtt feszíti meg a bőrt, így a szőrszálak optimális helyzetbe kerülnek a lerövidítéshez. A csomagban található egy OptiShave feltét, amely biztosítja az optimális szöget a lábak borotválásához, és egy OptiTrim feltét a tökéletes bikinivonal kialakításához. A készülék mosható, így karbantartása egyszerű, továbbá szárazon és nedvesen, például zuhany alatt is használható.

Minőségi kivitel és gazdag tartozékok
Tok/szatyor hiánya a szállításhoz/tároláshoz

Philips SatinShave Advanced BRL140/00

Philips SatinShave Advanced BRL140/00 vélemény és teszt

Tökéletesen borotvált lábak, hónaljak és intim területek is könnyedén kezelhetők a Philips gyártó ezen modelljével, amely a SatinShave Advanced BRL140/00 megnevezést kapta. Ez egy női borotva egy pengével és beépített Li-ion akkumulátorral, amely akár hatvan percig is képes működni. Így probléma nélkül használható bárhol, természetesen a kádban vagy a zuhany alatt is, mivel vízálló.

A testén egy fényjelző mutatja az akkumulátor állapotát, így folyamatosan nyomon követheti annak töltöttségét. Jelen van egy praktikus trimmer is, amelynek elülső és hátsó része lekerekített, hogy elkerülje a vágásokat és biztosítsa a legmagasabb biztonságot. A pengét nikkelből készítették, ígérve hosszú élettartamot.

A trimmer fedele puha anyagból készült és sima, ezáltal könnyíti a karbantartást. Az S alakú konstrukció kiválóan ergonomikus, és lehetővé teszi a pontos borotválkozást a test minden részén. A csomag tartalmaz egy szállító és tároló tokot, tisztító kefét, bőrfeszítőt és trimmelő fésűt, így még szélesebb körben használható ez az elektromos női segédeszköz.

Akkumulátor üzemidő akár 60 percig
Tartó állvány nélkül

Remington Smooth & Silky WDF5030

Remington Smooth & Silky WDF5030 vélemény és teszt

Ha a lehető leghamarabb a legsimább borotválkozást szeretné elérni, válassza a Remington Smooth & Silky WDF5030 modellt, amely egy két pengés borotválkozó fejjel rendelkezik. Az Opti Angel Head technológia két hipoallergén lebegő pengén alapul, amely tökéletesen követi a test görbületeit.

A továbbfejlesztett konstrukció és a pengék megújított designja megakadályozza a szőrszálak és szennyeződések felhalmozódását. Így a karbantartás rendkívül egyszerű és gyors. A pengék előtt egy mandulaolajjal átitatott speciális csík található, amely puhítja és táplálja a bőrt. A Remingtonnal nem kell aggódnia a zuhany alatti használat miatt sem, mivel vízálló.

A borotva egy újratölthető akkumulátorral működik, és az üzemidő kellemes 40 perc. A borotvával kapott felszerelés is nagyon gazdag, különösen kiemelkedik az állvány, amely egyben töltőként is szolgál. Kap egy kozmetikai táskát is, amely kényelmesen tárolja a borotvát és minden tartozékát, így könnyedén elrakhatja vagy magával viheti utazáshoz. Használható egy praktikus bikini feltét is, amely kifejezetten az intim területekhez készült.

Praktikus töltő állvány, két pengével
Két pengével - magasabb költségek a cseréjük esetén

Milyen női borotva vegyek? (vásárlási útmutató)

A minőségi női borotvának képesnek kell lennie arra, hogy szárazon és víz alatt is működjön – sok nő borotválkozik zuhanyzás közben a zuhanykabinban, ami időhatékony és a bőr számára is kellemesebb. Ezért fontos, hogy ne legyen elektromos dugaljú kábellel működtetve, hanem elemmel vagy újratölthető akkumulátorral. A piacon ma már csak néhány kábeles depiláló található, ezek beszerzését jobb elkerülni. Emellett használható számos feltét, legyen szó intim részekről vagy nyírásról. Mindig tájékozódjon arról, hogy milyen gazdag kiegészítőkkel szállítják a választott depilálót.

Depilálás típusai

Hagyományos borotvák

A borotvákkal élete során szinte mindenki találkozott már. Keskeny pengék rétegenként egymásra helyezve és többnyire műanyag szerkezetben rögzítve. A pengék száma több lehet, de leggyakrabban három. Legnagyobb előnyük a könnyű hozzáférhetőség, mivel szinte minden boltban kaphatók, és nem túl drágák. Azonban csak néhányszor használhatók, általában nem ajánlott több mint háromszor. A pengék gyorsan kopnak, a borotva nehezen tisztítható, és hosszabb használat során bőrpír léphet fel. A borotválkozás során nagyon óvatosan kell bánni a borotvával, mert a karcolások vagy vágások nem ritkák, és ha nagyobb bőrfelület leválik, nem csak fájdalmas seb keletkezhet, hanem csúnya hegesedés is. Mindig szánjon elég időt a borotválkozásra, és ne siessen.

Depiláló krémek

Az alternatíva a depiláló krémek lehetnek, amelyek alkalikus vegyi anyagokkal puhítják a bőr felszínén lévő szőrszálakat, amelyeket aztán a mellékelt műanyag kaparóval kényelmesen eltávolíthat. Ez a módszer egyszerű és fájdalommentes. Azonban néhány nő rosszul viseli ezeknek a krémeknek az összetételét, ezért az első alkalmazásnál legyen óvatos, vigyen fel krémet csak a bőr egy részére és várjon, hogy nem-e következik be kellemetlen reakció. Ha nem zavarja, folytathatja a depilálást. A krémmel történő depilálás nem 100%-os, és az elején gyakran meg kell ismételni a sima lábakért.

Depiláló borotvák

A depiláló borotva egyfajta fejlett borotva. A szőrszálakat itt is éles pengékkel távolítják el, de kissé más módon. A lebegő pengés lemez védőborotvafejjel van lefedve, így nem érintkezik közvetlenül a bőrrel. Így nem tudja megvágni magát, ezért a használat sokkal kellemesebb és gyorsabb. A precíz borotválásnak köszönhetően elérheti a nehezebben elérhető testrészeket is.
A modern feltétekkel eltávolíthatja a bőrön lévő elhalt sejteket is, így a bőr láthatóan finomabb és simább lesz. A feltétek segítségével borotvából nyírógépet készíthet, ezzel bővítve annak praktikumát. A gyártók folyamatosan fejlesztik a női borotvákat, ezért érdemes alaposan átolvasni az összes funkciót, amellyel a kiválasztott készülék rendelkezik.

Áramellátás és üzemidő

Egyértelműen olyan epilátorokat válasszon, amelyek nem közvetlenül hálózati kábellel vannak táplálva. Marad az opció a cserélhető akkumulátoros készülékek számára, amelyek leggyakrabban két AA akkumulátorral működnek, vagy beépített akkumulátorral rendelkező készülék. Mindkét kivitelnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, így tisztán Önön múlik, hogy mi kényelmesebb Önnek és melyiket részesíti előnyben.
A cserélhető akkumulátorok esetén mindig legyen kéznél akkumulátor némi kapacitással, különben nem tud borotválkozni. Ha az akkumulátor lemerül, és gyorsan meg kell borotválkoznia, a készüléket használhatja töltés közben is, ha csatlakoztatva van a hálózathoz. Az akkumulátoros epilátorok üzemideje 40 és 60 perc között változik, a töltési idő pedig körülbelül egy óra. A cserélhető akkumulátoros borotvák esetében a gyártók nem említik az üzemidőt, de hasonló értékekben mozog, mint a beépített akkumulátoros esetében.

Szőrzetvágás és cserélhető fejek

A szőrzetvágó gyakran a borotva kihúzható része, és segítségével a szőrzetet optimálisan rövidítheti le az Ön elképzelései szerint. Gyakran több vágási pozíció közül választhat, illetve magasságokat a rövidebb vagy hosszabb szőrzethez.
A cserélhető fejek száma széles lehet, és általában igaz, hogy minél drágább a borotva, annál gazdagabb a felszereltsége, tehát a fejek szélesebb választéka. Az alapfej a lekerekített borotvafej, amely remekül alkalmazható a hónalj ápolására. Egy másik gyakori fej a lábborotváló fej vagy a simító fej, amely eltávolítja a szőrszálakat és a száraz bőrsejteket is. Ha a modell nem rendelkezik kihúzható szőrzetvágóval, általában fésűs fejet szállítanak hozzá, amely bizonyos mértékig helyettesítheti ezt a funkciót.

Kialakítás és borotválkozási tippek

A női borotvák fő gyártói termékeiket általában ergonomikusan tervezik, hogy tökéletesen illeszkedjenek a kézbe és kényelmesen kezelhetőek legyenek. Találkozhat puha gumi fogantyúval, vízállósággal vagy fokozott ellenállósággal. A kifinomult fejek optimálisan feszítik meg a bőrt, és az eredmény így még tökéletesebb.
A hónalj borotválása után körülbelül három órán keresztül nem szabad dezodorokat vagy izzadásgátlókat alkalmazni. Ezért célszerű a hónalj borotválását lefekvés előtt elvégezni. A tökéletesen sima lábak érdekében viszont jobb, ha reggel végzi el a szőrtelenítést, mert éjszaka a szőrszálak kissé megnőhetnek. A bőrirritáció elkerülése érdekében a borotválkozás után ajánlott a bőrt borotválkozás utáni géllel vagy krémmel kezelni. Népszerűek az Aloe Vera vagy Panthenol hozzáadásával készült termékek. A finom bőr esetében ajánlott a géleket maga a borotválkozás során is használni.

4.2/5 - (20 votes)

Vélemények és értékelések, összehasonlítások, ranglisták és tesztek a termékek könnyebb kiválasztásához és vásárlási inspirációhoz