Testápolás,

Hajszárítók

A hajszárító elsősorban a haj szárítására szolgál, de különböző tartozékokkal képes segíteni a haj térfogatának és általános stílusának kialakításában is. Ide tartozik a diffúzor a loknik és hullámok kialakításához, a koncentrátor (formázó tartozék) a meleg levegő irányításához és a fésűs tartozék a térfogat növeléséhez. A hajszárító alapvető paramétereinek közé tartozik a motorteljesítmény, a sebességi fokozatok száma és a hőmérséklet szabályozása.

A hajszárítókat különböző típusokra osztják felhasználásuk szerint. A professzionális hajszárító a hagyományos otthoni hajszárítóval összehasonlítva több beállítással, funkcióval rendelkezik, és gyakori használatra készült. Az utazó hajszárító könnyű, kompakt és az utazásokhoz alkalmazkodott (kettős feszültség). A diffúzorral ellátott hajszárító már említett térfogatot és hullámokat támogat, hasonlóan a hajgöndörítő hajszárítóhoz, az ionizátorral ellátott hajszárító pedig védi a hajat a kiszáradástól.

Fontos figyelembe venni nemcsak a motorteljesítményt, a sebességi fokozatok számát és a hőmérsékletet, hanem a hajszárító hosszát, a súlyát, a tartozékok számát és az egyedi tulajdonságokat is. Például, hogy támogatja-e az ionizációt vagy hideg levegőt (a frizura rögzítéséhez).

Legjobb hajszárítók – TOP 10

A táblázatban az év 2024 legjobb 10 hajszárítójának kiválasztása található tesztek és értékelések alapján.


A TELJES AJÁNLAT MEGTEKINTÉSE

Paraméterek összehasonlítása

 Valera SL 5400 TRowenta CV1630Braun SatinHair 7 HD730Philips HP8281ETA Fenité 7320Remington D 5219Sencor SHD 6600Xiaomi Mi Ionic Dryer H300Valera Swiss Nano SN 9200Y RCRemington Silk Dryer AC9096
IonizátorIgenNemIgenIgenIgenIgenNemIgenIgenIgen
Studený vzduchIgenIgenIgenIgenIgenIgenIgenIgenIgenIgen
Hmotnost0,39 kg0,5 kg0,9 kg0,9 kg0,72 kg1,1 kg0,67 kg0,5 kg0,9 kg1 kg
TöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbb

Vélemények és tapasztalatok

Valera SL 5400 T

Valera SL 5400 T vélemény és teszt

Valera SL 5400 T utazási hajszárítót a gyártó mint profi hajszárítót ír le, minőségi kivitelezése miatt. Ebben a kategóriában sok felhasználói vélemény szerint ez a legjobb hajszárító – nagyon alacsony, 390 grammos súlyú, jó teljesítményű és hosszú, 3 méteres tápkábelével, ami új helyeken való utazáskor több mint hasznos.

A nagyobb helytakarékosság érdekében értékelni fogja összecsukható fogantyúját, amely minimalizálja méreteit. Emellett ez a hajszárító nem hiányzik semmit sem a nagy klasszikus hajszárítók felszereltségéből. Három légáramlási hőmérséklet szint és két hajszárítási sebesség áll rendelkezésre.

Örömteli az ionizáló funkció is, ami több szempontból is jót tesz a hajnak. Ebben a kompakt hajszárítóban meglepő a hosszú élettartamú, erős DC motor, amely 2000 W-os teljesítményű. Természetesen van hideg levegő funkció is, ami a szárítás végén védi a hajat a külső behatásoktól.

Összecsukható hajszárító, nagyon alacsony súly, hosszú tápkábel
Nem lényegi

Rowenta CV1630

Rowenta CV1630 vélemény és teszt

A Rowenta CV1630 olcsó hajszárító számos vélemény szerint nagyon jó ár-érték arányú. A kevésbé igényes fogyasztók számára ez egy pénztárcabarát hajszárító, amely megbízhatóan végzi a rá bízott feladatokat. Alacsonyabb, 1600 W-os teljesítményű, így másokhoz képest kisebb teljesítményű, de annál gazdaságosabb.

Az ionizáló funkció hiányzik belőle, de egyébként semmit sem hiányol. Két hőmérsékleti beállítás áll rendelkezésre, beleértve a hideg levegő funkciót. A légáramlás sebességét szintén két szinten lehet állítani.

A hajszárító egy koncentrátorral együtt kerül kiszállításra, amely a hajszárító végére helyezhető és irányítja a levegőáramlást. Kompakt kialakítású és kellemesen alacsony, 0,5 kg-os súlyú, ami alkalmi utazáshoz is ideális.

Jó ár-érték arány, kompakt kialakítás, alacsony súly
Ionizáló funkció nélkül

Braun SatinHair 7 HD730

Braun SatinHair 7 HD730 vélemény és teszt

A Braun SatinHair 7 HD730 diffúzeros hajszárító lenyűgözi a 2200 W-os teljesítményével. Az Iontec technológiával is rendelkezik, amely az ionizálást biztosítja, ezáltal megszünteti a haj elektromos töltését és javítja annak szépségét. Emellett megőrzi a haj természetes nedvességtartalmát is. A 2 méter hosszú kábelnek köszönhetően a használata egyszerű még a konnektortól távol is.

A haj kíméletességéről a Satin Protect rendszer gondoskodik, amely a folyamatosan azonos 70 Celsius fokos hőmérsékleten alapul. Természetesen lehetőség van az egyéni beállításokra is. Három hőmérsékleti fokozat és továbbá két légáramlási intenzitás szint, valamint a hideg levegő funkció áll rendelkezésre.

A haj védelmét rácsos szűrőjének köszönhetően jobban biztosítja a töredezettség ellen. A levehető szűrő egyszerű karbantartást és tiszta hajszárítót biztosít. Súlya kissé magasabb, 900 gramm. Praktikus akasztóval rendelkezik a tároláshoz.

Satin Protect technológia, difúzerrel, nagy teljesítmény
Fésűs fej nélkül

Philips HP8281

Philips HP8281 vélemény és teszt

Professzionális hajszárító Philips HP8281 egyedülálló abban, hogy folyamatosan figyelemmel kíséri a hajat, így alkalmazkodik annak szükségleteihez a mindig tökéletes eredmény érdekében. A haj így megőrizheti a szükséges nedvességet, ami akár 85 százalék is lehet. Mindezt a MoistureProtect technológia biztosítja. A diffúzoron kívül légkoncentrátor is van.

Az ionizáló technológia is része, ami hatékony negatív ionokat generál. Ha szükséges, akár 6 különböző hőmérsékleti beállítást és ugyanannyi fúvási sebességet lehet választani. A ThermoProtect technológiának köszönhetően a haj védve van a túlmelegedéstől.

A hajszárítóban van egy gomb, ami hideg levegőt biztosít a jobb rögzítés érdekében. A jó eredményeket továbbá egy 2 300 W teljesítmény is segíti. Nagyon praktikusnak tartjuk a 2,5 méter hosszú tápkábelt. A csomagolás része két tartozék, a modell színe fehér világosrózsaszín kombinációjában, ami növeli a hajszárító exkluzivitását. Az összes haladó funkciója miatt magasabb beszerzési árát kell fizetni, ami egyben az egyetlen hátránya.

Hajdiagnosztika, sebességek és hőmérsékletek száma, minőségi hatékony kivitelezés
Magasabb beszerzési ár

ETA Fenité 7320

ETA Fenité 7320 vélemény és teszt

ETA Fenité 7320 hajszárító ionizátorral kiváló ár/érték aránnyal rendelkezik. A felhasználók tapasztalataik alapján értékelik a magas teljesítményt, a szép megjelenést és a mai hajszárítókra jellemző funkciókat. Ebben az árkategóriában az ionizáló funkcióval tűnik ki, ami kiküszöböli a statikus elektromosságot és megvédi a hajat a kiszáradástól.

2400 W teljesítményével a piac erősebb hajszárítói közé tartozik, 2 légáramlási sebességgel és 3 hőmérsékleti beállítással rendelkezik. Természetesen van lehetőség csak hideg levegő áramoltatására is, ami elsősorban a kívánt forma rögzítésére szolgál.

A kábel 1,8 méter hosszú, és néhány helyzetben hosszabbra lenne szükség. A csomagolásban található egy légkoncentrátor és főleg egy diffúzor, ami elengedhetetlen a göndör haj szárításához. A praktikus akasztóhurok, a 0,72 kg tömeg vagy a túlmelegedés elleni biztonsági zárolás is örvendetes.

Ionizáló hajszárító, kiváló ár-érték arány, a csomag része a difúzer
1,8 méter hosszú kábel

Remington Your Style D5219

Remington D 5219 vélemény és teszt

Remington Your Style D5219 hajszárító számos előnnyel rendelkezik. A kulcsfontosságú előnyök közé tartozik akár 5 kiegészítő használata, amelyek segítségével tökéletes frizurát lehet készíteni az igényeknek megfelelően. Emellett előny a Root boost tartozék, ami nemcsak a haj tökéletes szárítását biztosítja, hanem nagy volumenűvé is teszi azt. A stylingot a Cool Shot funkció is támogatja, ami hideg levegőáramlással kombinálva.

A gyors és hatékony szárításban szerepet játszik a modell 2 300 W teljesítménye is. Természetes a hőmérséklet szabályozása, ahol 3 lehetőség közül lehet választani. A légáramlás is szabályozható, itt összesen 2 különböző lehetőség áll rendelkezésre.

Van egy praktikus ionizáló funkció is, amely biztosítja az optimális nedvességet, a haj fényét, valamint kiküszöböli az elektrosztatikus feltöltődést hajszárítás közben. Előnyös a kompakt kialakítás és a jó súly, valamint az ergonomikus kialakítás is.

A haj kreppelődésének megakadályozása, akár 5 fej
A visszajelzések szerint túl meleg a harmadik fokozat

Sencor SHD 6600

Sencor SHD 6600 vélemény és teszt

A Sencor SHD 6600 hajszárító első pillantásra vonzó árával tűnik ki, ami miatt a legtöbb fogyasztó döntött a vásárlás mellett. A véleményekben az alacsony ár mellett a jó teljesítményt és meglepően alacsony zajszintet is dicsérik. A teljesítménye átlagos 2000 W, rendelkezik két fújási sebességgel és három levegőhőmérsékleti fokozattal.

Természetesen van hideglevegő-fúvási funkciója is, az ionizáló funkció hiánya viszont nem meglepő. A fénhez egy levegőirányító fúvóka is tartozik, de sajnos diffúzor hiányzik. Ellenben örömteli az ultrakönnyű kialakítás, mindössze 0,67 kg a súlya.

A fogantyú hátulja a könnyebb fogás érdekében gumi bevonatú, és gumiból készült oldalsó védőelemek is vannak, amelyek az eszközt karcolásoktól és ütődésektől óvják. A gyakorlati funkciók közé tartozik a függőhurok és az elegendően hosszú, 2,6 méteres tápkábel, amellyel ritkán lesz korlátozva.

Olcsó hajszárító, kényelmes és jól kivitelezett fogantyú, hosszú tápkábel
Ionizáló funkció nélkül

Xiaomi Mi Ionic Dryer H300

Xiaomi Mi Ionic Dryer H300 vélemény és teszt

A Xiaomi Mi Ionic Dryer H300 ionizátoros hajszárító minimalista és funkcionális tervezése jellemző a márkára. A többi hajszárítóhoz képest több innovatív funkciót kínál, ami miatt gyakran választják a fogyasztók. A véleményekben az aránylag alacsony zajszintet emelik ki, és a kisebb, 1600 W-os teljesítmény ellenére jó teljesítményt.

Az egyik legfontosabb funkció az intelligens NTC hőmérséklet-szabályozás, amely megakadályozza a haj károsodását. Három hőmérsékleti üzemmód és két hajszárítási sebesség áll rendelkezésre. Természetesen van lehetőség csak hideg levegő cirkulációjára is.

A mágneses forgatható fúvóka lehetővé teszi a 360°-os elforgatást, ami jelentősen megkönnyíti a hajszárítást minden lehetséges szögben. Két klasszikus szárítási mód, meleg és hideg, mellett egy harmadik mód is van, amely automatikusan váltogatja a meleg és hideg fújást. Az említett ion technológia megőrzi a haj hidratáltságát és javítja a természetes fényét.

NTC intelligens hőmérséklet-szabályozás, dupla túlmelegedés elleni védelem, alacsonyabb zajszint
Csak egy fej

Valera Swiss Nano SN 9200Y RC

Valera Swiss Nano SN 9200Y RC vélemény és teszt

A Valera Swiss Nano SN 9200Y RC professzionális hajszárító gondoskodik arról, hogy a haj ne legyen elektrosztatikus, sima és optimális nedvességtartalmú lesz. Tökéletesen száraz lesz, amit a 2000 W teljesítmény biztosít. A kábel hossza is figyelemre méltó, 3 méter. Ehhez kapcsolódik egy 360 fokban forgó csukló is.

Az egyedülálló AC motor garantálja a legalább 2000 órás élettartamot. Különleges a Touch Me 2 professzionális fúvóka használata is. A hideg 7,5 x 0,6 cm méretű, a standard pedig 6 x 0,9 cm méretű.

A speciális Colour Care technológia gondoskodik a festett haj védelméről is, így az nem fakul ki. Van itt hideg levegő fúvás gombja is, amely segít a frizura rögzítésében. A fém szűrő eltávolításával a tisztítás problémamentes.

Teljesítmény, kábel hossza, Colour Care
Nincs difúzer

Remington Silk Dryer AC9096

Remington Silk Dryer AC9096 vélemény és teszt

A Remington Silk Dryer AC9096 diffúzoros hajszárító ideális a göndör hajra, éppen a diffúzor jelenléte szolgál a haj ezen típusának hatékony és gyors szárítására. Ezenkívül a csomag tartalmazza a klasszikus fúvókát – koncentrátor, amely hatékonyan irányítja a levegő áramlását, amelynek sebessége a legmagasabb teljesítménynél akár 140 km/óra is lehet.

Nagy, 2400 W teljesítménye van, így teljesítménye összehasonlítható a professzionális hajszárítókkal. A funkciók közül kiemelkedik az ionizátor, vagy a Turbo boost funkció, amely akár 10%-kal növeli a levegő sebességét. Három levegősebesség-fokozat és három hőmérsékleti szint áll rendelkezésre. Természetesen van hideg levegő funkció is a frizura rögzítésére.

A jó paramétereknek megfelel a 3 méteres tápkábel hossza és az általánosságban kiváló, masszív kivitelezés. Ennek következtében vannak negatív vélemények is, amelyek túl nagynak és nehezen kezelhetőnek ítélik. A hátsó rács egyszerűen eltávolítható a könnyű tisztítás érdekében, és örömteli a praktikus akasztó, amely a hajszárító akasztására szolgál.

A csomag része a hajra való difúzer, professzionális 2400 W teljesítmény, ionizáló funkció
Nagyobb méretek és magasabb súly

Milyen hajszárító vegyek? (vásárlási útmutató)

Fen a hajszárító gyorsan száraz frizurát biztosít, esetleg térfogatot és formát ad hozzá. A megfelelőt először a konkrét típus alapján kell kiválasztani. A klasszikus elsősorban meleg levegő fújásának funkcióját kínálja, korlátozott beállítási lehetőségekkel, vagy modern funkciók és kiegészítők használatával. Emellett fejlettebb modelleket is találhatunk a piacon.

Fen típusok

Professzionális hajszárítók

Ezt a változatot gyakran használják tapasztalt fodrászok is. A professzionális hajszárító elsősorban jó teljesítményt, erős levegőáramot, innovatív technológiákat és különböző kiegészítőket kínál. A cél a tökéletesen kinéző haj elérése, miközben bármilyen károsodást kiküszöbölünk.

Utazó hajszárítók

Ez a típus jellemzően könnyű súlyú és kompakt méretekkel rendelkezik. Az utazó hajszárító gyakran összecsukható fogantyúval is rendelkezik a könnyű tárolás érdekében. Ne felejtse el a két feszültségű funkciót sem, amely lehetővé teszi használatát különböző országokban, ahol más a villamos hálózat. Másrészről az ionizáció vagy hideg levegő funkció hiányozhat.

Hajszárítók diffúzorral

A diffúzorral ellátott hajszárítót főként akkor használják, ha a cél az, hogy a hajat már a gyökerektől kezdve maximális térfogattal ruházzuk fel, vagy hullámokat hozzunk létre. A tartozékok között található egy speciális adapter is. A diffúzor kerek alakú és műanyag fogakkal rendelkezik, amelyekből a levegő áramlik.

Hajszárító ionizátorral

Ezek az ionok negatív ionok létrehozására alapulnak. A hajszárító ionizátorral nem csak a haj elektromos feltöltődését szünteti meg, hanem a hajat is ragyogóbbá teszi, és megőrzi természetes hidratáltságát.

Teljesítmény

A teljesítményérték jelentősen befolyásolja, milyen gyorsan száradnak meg a nedves hajak. Minél magasabb a teljesítmény, annál erősebb lesz maga a hajszárító. A piacon található olyan modellek is, amelyek körülbelül 2000 W teljesítményt kínálnak, ami optimális érték. Mindenképpen ne válasszon olyan modelleket, amelyek kevesebb, mint 1300-1700 W teljesítménnyel rendelkeznek. A hajszárítás sokáig tart és a haj károsodhat.

Hőmérséklet és levegőáram beállítása

A hőmérséklet szabályozása általában 1 és 3 üzemmód között mozog. A klasszikus hajszárítók általában két hőmérsékleti fokozattal rendelkeznek, az utazó hajszárítók hasonlóan vagy kevesebb fokozattal, míg a professzionális modelleknél általában több opciót találunk. Általánosságban ajánlott alacsonyabb hőmérsékleten hajszárítani, hogy elkerülje a haj károsodását. Fontolja meg a hajvédelem előkészítésének különböző módjait is a hő előtt.
Ezen kívül a hajszárítónak lehetőséget kell biztosítania a konkrét sebességi beállítások kiválasztására is. Itt is hasonló lehetőségekről beszélhetünk, ahol választhat 2 vagy 3 sebességet a levegőáramnak, és többet találhat a fodrászok és szalonok hajszárítóinál.

Súly és kábelhossz

A hajszárítónak könnyűnek kell lennie, különösen, ha hosszú és dús haja van, amely hosszú ideig szárad. A legkönnyebb modellek akár 500 grammot is nyomhatnak. A legnehezebbek pedig 1,5 kilogrammot is elérhetik. A kábel hossza is hatással van a használhatóságra. A rövidebb kábelek általában körülbelül 1,5 méteresek, ami szűk határon van, és jobb, ha legalább 1,8 métereset választunk. A legjobbak a 3 méteres kábelhosszúsággal rendelkeznek a nagyobb mozgásszabadság érdekében. Emellett fontolja meg a kábel 360 fokos forgatási lehetőségét is.

Innovatív funkciók

Ilyen lehet a negatív ionokon alapuló ionizáció. Emellett a hőmérséklet és a páratartalom monitorozása is, amelyhez a hajszárító a kifújt levegő hőmérsékletét igazítja. Vannak olyan funkciók is, amelyek óvják a festett hajat, és megakadályozzák annak esetleges kifakulását. Hasznos funkció a hideg levegő löket vagy a hideg levegő áramlás, amely segít hosszabb ideig rögzíteni a frizurát.

4.3/5 - (13 votes)

Vélemények és értékelések, összehasonlítások, ranglisták és tesztek a termékek könnyebb kiválasztásához és vásárlási inspirációhoz