Testápolás,

Hajformázók

A hajformázó egy hajszárító és hajsütővas kombinációja, ami már a nevéből is adódik. Szemben a hagyományos hajsütővassal, amelyhez a fúvó hajformázó nagymértékben hasonlít, továbbá rendelkezik egy kefével a haj kifésüléséhez. A kefe és a meleg levegő együtt szolgál a nedves és száraz haj szárítására és formázására. A cserélhető keféknek és azok különböző méreteinek köszönhetően a hajformázó rövid, de hosszú hajon is használható.

Két fő típust különböztetünk meg a kefe mozgása alapján. Az első változat egy statikus hőlégkefe, ami nem forog, és a hajat kézzel kell felcsavarni. A második változat egy forgókefés hajformázó, ami jobbra vagy balra foroghat, és vele gyorsabban hozható létre a kívánt hullámok. A forgó hajformázók ráadásul lehetővé teszik a hőmérséklet, a fúvás erősségének vagy a hajvédelem funkciójának nagyobb szabályozását.

Figyelembe kell vennie nemcsak a kefe anyagát, a hőmérsékleti fokozatok számát és hőmérsékleti tartományát, a levegőfúvás sebességét, a fejeket (fúvókák, kefék), hanem a specifikus tulajdonságokat is. Például, hogy rendelkezik-e ionizátorral, kétoldalú forgással, vagy van-e hideg levegő funkciója.

A legjobb hajformázók – TOP 10

A táblázat a 2024-es tesztek és értékelések alapján a 10 legjobb hajformázót tartalmazza.


A TELJES AJÁNLAT MEGTEKINTÉSE

Paraméterek összehasonlítása

 Braun SatinHair 7 AS720Rowenta Brush Activ CF9540F0Revlon RVDR5222EPhilips HP8664/00Valera Turbo Style 1000 603.01BBaByliss PRO BAB2770EBraun SatinHair 1 AS110Remington AS7051Babyliss Pro AS970ESencor SHS 7551
Mellékletek száma2212321447
Hideg levegőIgenIgenNemNemIgenIgenNemIgenIgenIgen
IonizálásIgenIgenIgenIgenIgenIgenNemIgenIgenIgen
TöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbb

Vélemények és tapasztalatok

Braun SatinHair 7 AS720

Braun SatinHair 7 AS720 vélemény és teszt

Hajformázó ionizátorral Braun SatinHair 7 AS720 technológiája az Iontec technológiával kelti fel az érdeklődést, amely képes milliók ionjainak létrehozására, amelyek hozzájárulnak a tökéletesen egészséges és sima hajhoz. Maga a szerkezet mind fésűs, mind körkefés hajformázó felhelyezést használ, amely biztosítja a hullámok kialakítását. Ez egy statikus változat, tehát forgó kefe nélküli.

Ez a modell lehetőséget kínál két hőmérsékleti beállítás választására, ugyanúgy, mint a két légfúvás intenzitásának beállítására. Rendelkezik egy hűtési fokozattal is, amely a létrehozott frizura hosszú távú rögzítésére szolgál.

A modell teljesítménye 700 W, ami gyakorlatilag azonnali meleg fújással van összekapcsolva. A 2 méter hosszú kábel is praktikus, ami könnyű kezelhetőséget biztosít. A rácsos szűrőnek köszönhetően megakadályozza, hogy a haj beleszoruljon a készülékbe és kellemetlenül összegabalyodjon.

Szilárd tüskék, Iontec technológia, hűtési fokozat
A hideg levegő funkcióhoz nyomva kell tartani a gombot

Rowenta Beauty Brush Activ Premium Care CF9540F0

Rowenta Brush Activ CF9540F0 vélemény és teszt

A Rowenta Beauty Brush Activ Premium Care legjobb forgófejes hajformázó a szárítás során megszünteti a frizurát és tökéletesen fényes hajat hagy maga után. A hideg levegő funkcióval a hajat még jobban rögzítheti és hosszabb ideig megőrizheti a kialakított frizurát.

Kašmír felületet használ, amelyhez hozzáadnak minőségi argánolajat Marokkóból. A forgó kefe automatikus, így könnyíti meg a hullámok kialakítását. A kefén természetes vaddisznó sörték találhatók a jobb eredmény érdekében. Ehhez kapcsolódik a kettős ionizátor funkció is, ami szintén megszünteti a haj kellemetlen elektromos töltését.

A 1000 W teljesítmény és az, hogy összesen 3 sebesség- és hőmérséklet-beállítás áll rendelkezésre, szintén figyelemre méltó. A kábel hossza 1,8 méter. A csomagolás tartalmaz két kefevédőt is, amelyekkel meghosszabbítható a kefék élettartama.

Dupla ionizátor, kašmír és argánolaj
Rövidebb kábelhossz

Revlon RVDR5222E

Revlon RVDR5222E vélemény és teszt

A Revlon RVDR5222E hajformázó különösen hosszú hajú nők körében népszerű, mivel rendelkezik egy nagy, professzionális meleglevegős hajformázó, ami ideális számukra. Maga a kefe vaddisznó sörtékkel kombinálva, amelyek hatékonyabbá teszik a hajformázást és így a kezdők is könnyen elérhetik a tökéletes eredményeket, amit a vélemények is megerősítenek.

A felhasználói tapasztalatok gyakran dicsérik a nagyon könnyű kezelhetőséget, a szép dizájnt és a jó ergonómiát. Értékelik a hőmérséklet három fokozatban történő beállításának lehetőségét is, bár a teljesen hideg levegő sajnos hiányzik. Néhány vélemény a magasabb zajszintre is felhívja a figyelmet, bár a sok pozitív értékelés fényében ez szubjektív kérdésnek tűnik.

Ionizátor funkcióval van felszerelve, két szárítási sebességgel rendelkezik, és a kerámia kefefelület védi a hajat a felesleges károsodástól. Az ovális forma egyenletes hőeloszlást biztosít, és az elforgatható tápkábel is előnyös, ami megkönnyíti a kezelést szárítás közben. A 1100 W teljesítmény valamivel magasabb, és csak egy felhelyezéssel van ellátva.

Nagy kefefény, 3 hőmérsékleti fokozat, elforgatható tápkábel
Enyhén magasabb zajszint

Philips HP8664/00

Philips HP8664/00 vélemény és teszt

A Philips HP8664/00 típusú hajformázó forgókefével könnyebbé és gyorsabbá teszi a hajápolást, mivel a forgó mechanizmus gondoskodik a hullámok kialakításáról. Két irányban forgatható, így elérhető a kívánt frizura megjelenése. Egyedi funkciója a "Gondoskodás", amely arra figyel, hogy a haj ne legyen túlmelegítve, ehhez igazítva a hőmérsékletet.

Természetesen lehetséges az egyéni beállítások megadása is. Hőmérséklet tekintetében három különböző opció közül lehet választani, sebesség szempontjából pedig két lehetőség áll rendelkezésre. Előny a kerámia felület turmalinnal kombinálva, ami természetes ionizációt biztosít a hajnak.

A csomagban két különböző forgókefe található. Egy nagyobb 50 mm átmérőjű és egy kisebb, behelyezhető, 30 milliméter átmérőjű. A kábel hossza 1,8 méter, az összteljesítmény pedig 1000 W.

Turmalin, 2 kefe, két forgásirány
Nincs hideg levegő, erős markolat kisebb kezekhez

Valera Turbo Style 1000 Tourmaline 603.01B

Valera Turbo Style 1000 603.01B vélemény és teszt

A Valera Turbo Style 1000 Tourmaline 603.01B típusú utazó hajformázó 1000 W teljesítménnyel rendelkezik, ami gyorsan eléri a szükséges hőmérsékletet. Természetesen a hőmérséklet szabályozható, két hőmérséklet-beállítási lehetőséggel. Ehhez kapcsolódóan a fúvási teljesítmény is állítható, két fúvási mód közül lehet választani. Előny a hideg levegő funkció jelenléte.

Ez a modell a turmalin előnyeit használja, ami természetesen ionizál, így javítja a haj állapotát és megszünteti az elektrosztatikus feltöltődést. Három különböző felépítésű fejnek köszönhetően pontosan a szükségleteknek és igényeknek megfelelő frizurát lehet kialakítani.

Két kefe áll rendelkezésre, egy kihúzható tüskés, 20 mm átmérőjű és egy sörték nélküli, 25 mm átmérőjű. A kompakt méreteknek és az utazótáskának köszönhetően a hajformázás problémamentesen megoldható bárhol.

Utazótáska, turmalin technológia, 2 hőmérséklet-beállítási mód
Inkább rövid hajra, néhány visszajelzés túl meleg levegőről számol be

BaByliss PRO BAB2770E

BaByliss PRO BAB2770E vélemény és teszt

A BaByliss PRO BAB2770E típusú hajszárító kulma 800 W teljesítménnyel rendelkezik (így a levegő nem lehet túl meleg, ami néhány felhasználónak jobban megfelelhet), valamint forgó technológiával, ami gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a tökéletes frizura kialakítását.

Meleglevegős hajformázó használ, ami forog és disznósörtékkel van ellátva, ami hosszabb haj esetén is ideális. Két hőmérsékleti mód közül lehet választani, a haj típusától függően. Két forgási típus is választható, a kívánt frizura megjelenése érdekében.

A csomagban két kefe található, egy 40 milliméteres és egy nagyobb, 50 milliméteres. A hideg levegő funkció is rendelkezésre áll, ami segít a fixálásban. Az ionizációs funkció gondoskodik a tökéletes haj megjelenésről és az elektrosztatikus feltöltődés megszüntetéséről. A hosszú, 2,7 méteres tápkábel is előnyös.

Hosszú kábel, ionizáció, alacsonyabb teljesítmény (hűvösebb levegő)
A forgás nem használható hideg levegő esetén

Braun SatinHair 1 AS110

Braun SatinHair 1 AS110 vélemény és teszt

A Braun SatinHair 1 AS110 típusú meleglevegős hajformázó, amelyet hullámosító kefeként is említenek, rendelkezik egy görgős funkcióval. Ez megakadályozza a haj becsavarodását és esetleges károsodását. Az adott termék előnye, hogy a hajat nemcsak nedvesen, hanem szárazon is problémamentesen formázhatjuk. Egyedülálló a praktikus kioldó funkciója is.

Alapja 1 darab 18 milliméter átmérőjű fej, amely természetesen állítható levegőhőmérséklettel rendelkezik, két különböző beállításban. Emellett a levegőáram erőssége is állítható, szintén két beállításban. Jelen van továbbá egy praktikus túlmelegedés elleni védelmi funkció is.

Ennek a modellnek a teljesítménye 200 W, ami alapvető stylinghoz szolgál, ionizáció és hideg levegő nélkül. Előny a 2 méter hosszú kábel, ami a használat egyszerűségét fokozza. A modell inkább rövidebb hajra ajánlott.

Ár/érték, 2 levegőáram-mód, kábel hossza
Egyszerű modell további funkciók nélkül

Remington AS7051

Remington AS7051 vélemény és teszt

A Remington AS7051 típusú hajszárító kefét a fogyasztók a vélemények alapján hagyományos hajformázóként írják le, ami pontosan azt teszi, amit elvárunk tőle. Jelentős előny a mellékelt tartozékok, amelyek összesen 4 fejet tartalmaznak. Választhatunk a hőálló kefe, a dúsító kefe, a behúzható sörtéjű kefe és a koncentrátor közül.

Sokoldalú, és a sok fejnek köszönhetően rövid hajra is jól használható hajszárító kefe. A megfelelő fejjel hatékonyan és gyorsan szárítja a hosszú hajat is, ahogy azt számos elégedett felhasználó megerősíti. Két fúvási sebességgel és két levegőhőmérséklet-beállítással rendelkezik.

Más modellekkel összehasonlítva elfogadhatóan alacsony, 650 grammos súllyal rendelkezik, és hátrányként említhető a túl nagy/térfogatú fogantyú, amelyet néhány felhasználónak nehezebb megfogni. Egy másik hátrány lehet számára az ionizációs funkció hiánya, bár ezt nagyon jó ár/érték aránnyal kompenzálja.

Sok fej az árban, jó ár/érték arány, kisebb súly 650 gramm
Térfogatos fogantyú

Babyliss Pro AS970E

Babyliss Pro AS970E vélemény és teszt

A Babyliss Pro AS970E hőlégkefés hajformázó minőségi kivitelezésével és számos felhasználható tartozékkal tűnik ki. A fő fúvókefe forgó, 50 milliméter átmérőjű és puha sörtékkel rendelkezik - ideális hosszabb haj formázásához.

A kisebb, merev sörtéjű kefe a térfogatnöveléshez, a lapos kefe a haj simításához, és az egyenesítő kefe a haj puhításához és fényessé tételéhez használható. A hajformázó így rendkívül sokoldalú segítség, amellyel még a bonyolult stílusok is kivitelezhetők. Két hőmérséklet beállításának lehetősége, beleértve a hideg levegőt is, szintén előnyös.

A teljesítménye 650 W, ami ideális arány a jó teljesítmény és az elektromos energia megtakarítása között. A gyakorlati szempontból is előnyös a forgatható tápkábel, amely kényelmes kezelhetőséget biztosít, ráadásul 2,5 méter hosszúságával kiemelkedően hosszú. Ebben az árkategóriában természetes az ionizáló funkció is, amely megakadályozza a haj kócosodását.

Forgó hajkefe, 4 cserélhető tartozék, minőségi kivitelezés
Semmi lényeges

Sencor SHS 7551

Sencor SHS 7551 vélemény és teszt

A Sencor SHS 7551 hőlégkulma vonzó beszerzési árával és számos különböző tartozékkal kelti fel az érdeklődést, amelyeket a legtöbb hajformázónál nem találni meg. A gyártó összesen 7 különböző tartozékot kínál, többek között különböző hosszúságú és szélességű kerek keféket, göndörítő fogókat, egyenesítő kefét és koncentrátort.

A standard 1000 W teljesítmény garantálja a jó teljesítményt, és örömteli a kétlépcsős hőfokszabályozás lehetősége. Külön öröm a csak hideg levegőre szolgáló külön gomb, ami gyakran még a jóval drágább modelleknél is hiányzik. A kisebb kefék jelenléte miatt rövid hajra is ideális hajformázóként szolgál.

Egyes eladók szerint ez a piac legkeresettebb hajformázója, évek óta kapható és számos pozitív vélemény könnyedén megerősíti ezt az állítást. További jellemzők között említendő a forgatható tápkábel vége, akasztó, ionizálás fényjelzéssel, valamint a túlmelegedés elleni biztonsági zár.

Nagyon gazdag tartozékkínálat, a drágább modellekkel összehasonlítható felszereltség, ionizáló funkció
Csak statikus kivitel

Melyik a legjobb meleglevegős hajformázó

A legjobb meleglevegős hajformázók a piacon az alábbi márkákból: Rowenta, Philips, Braun, Remington, Babyliss. Az ETA, Sencor, vagy a Lidl hajformázója is olcsó és minőségi, amely időnként megjelenik a kínálatban.

Milyen hajformázó vegyek? (vásárlási útmutató)

A hajformázó egy érdekes kombinációja a hagyományos hajszárítónak, amelyből meleg levegő áramlik, továbbá a hajsütővasnak, amely képes hullámokat adni a hajnak és létrehozni a kívánt loknikat. Választáskor két út közül lehet választani, attól függően, hogy melyik típust részesítjük előnyben.

Statikus vagy forgó hajformázó?

A statikus hajformázó egy klasszikus megoldás, amely elsősorban kézi munkán alapul. Ez azt jelenti, hogy a hajat kézzel kell a tartozékra tekerni, majd hagyni, hogy a levegő hatására megszáradjon és megadja a szükséges hullámos formát. Mivel ezek egyszerűbb modellek, ez főleg kevesebb beállítási lehetőségben, a haj védelmében és az összhatásban mutatkozik meg.
A modern megoldás a forgó hajformázó, amely gyakorlatilag automatikusan működik, mivel a tartozék magától forog – rotál. Így a hajat magától egyszerűen feltekeri és biztosítja a frizura kialakítását. Bár ez a megoldás drágább, olyan előnyöket kínál, mint az irány választása, a hőmérséklet és a fúvás intenzitásának különböző szabályozási lehetőségei, valamint a haj védelmére és tökéletes megjelenésre szolgáló funkciók.

A kefe anyaga

Egy másik választási kritérium az, hogy milyen anyagból készült a hajformázó kefe. Fokozatosan távolodunk az rozsdamentes acéltól, amelyet már szinte nem is találunk a piacon. Azonban előtérbe kerül főként a kerámia, amely kíméletes a haj csúszásához. Ezzel az anyaggal, vagy titánnal kombinálva, a turmalin használata is előnyös lehet. Ez egyedi tulajdonságai miatt különleges, főként ionizáló hatása révén, amely hozzájárul a tökéletes eredményhez.

Hőmérséklet és fúvás beállítása

A hajformázónak lehetőséget kell biztosítania a hőmérséklet beállítására is. Általában két hőmérsékleti mód van. Az első a levegő hőmérsékletével kapcsolatos, körülbelül 190 Celsius fok, ami inkább a finom hajra ajánlott. A második mód egyes típusoknál elérheti a 250 Celsius fokot is, amely inkább az erős és kemény hajra ajánlott.
A hőmérsékleten túl a hajformázónak lehetőséget kell biztosítania a fúvás intenzitásának vagyis a sebességének beállítására is. Hasonló információ érvényes, mint az előző esetben. A legtöbb modell két módot kínál. A megfelelő beállítás attól függ, hogy mennyire nedves a haj, vagy milyen gyorsan szeretnénk elérni a kívánt eredményt.

Funkciók és tulajdonságok

A hajformázó számos kiegészítő funkcióval rendelkezhet, amelyek befolyásolják a választást. Az egyik ilyen elismert lehetőség a hideg levegő használata, amely jobb fixálást eredményez, így a frizura jobban és tovább tart. Egy másik tulajdonság, amely befolyásolja a minőséget, az ionizáció. Ez elősegíti a fényességet, valamint az esetleges haj elektromosságának megszüntetését is. Ezt a funkciót a megemlített turmalin használatával is el lehet érni.

Tartozékok és típusaik

A hőlégkefe különböző tartozékok számában is különbözhet. Az egyszerű és alapmodellek csak egyetlenegy tartozékkal rendelkeznek, a fejlettebbek akár ötöt is kínálhatnak. Főleg azok alapján kell választani, amelyek a kívánt frizura eléréséhez szükségesek. Így például nem hiányozhat a formázó fej, a praktikus lapos kefe, vagy a különböző hullámosító tartozékok. Néhány kefe természetes sörtékkel rendelkezhet, mások visszahúzható műanyag tüskékkel. A tartozékok kínálatában nem hiányozhatnak a különböző modern légkoncentrátorok sem.

3.8/5 - (14 votes)

Vélemények és értékelések, összehasonlítások, ranglisták és tesztek a termékek könnyebb kiválasztásához és vásárlási inspirációhoz