Testápolás,

Szakállvágók

A szakállvágó megoldást jelent azoknak a férfiaknak, akik nem részesítik előnyben a simára borotvált arcot, és inkább a borostát vagy hosszabb szakállat viselik, amelyek gondozást igényelnek. Nagymértékben hasonlít a hajvágó géphez, amely szintén képes lehet a szakállvágás funkcióját ellátni. A szakállvágók hasonlóak a borotvákhoz is, amelyektől eltérően lehetőség van a vágás hosszának kiválasztására a felhelyezhető tartozékok segítségével.

A szakállvágó lehet kombinált, hálózati vagy akkumulátoros tápellátású. A hálózati szakállvágó korlátozva van a kábel hosszával és az elektromos aljzat elhelyezkedésével. Az akkumulátoros szakállvágó viszonylag gyorsan (kb. egy óra alatt) feltölthető, és több tucat percig képes működni. A vezeték nélküli működés előnye nyilvánvaló, könnyen használható utazáskor és jobban kezelhető.

Figyelembe kell venni nem csak az energiaforrást, a működési és töltési időt, a pengék anyagát (acél, rozsdamentes acél, titán), a vágási tartományt, a tartozékok számát, hanem specifikus tulajdonságokat is. Például, hogy rendelkezik-e szívórendszerekkel, mosható-e vagy van-e önélező pengéje.

A legjobb szakállvágók – TOP 9

A táblázat a 2024-es év 9 legjobb szakállvágójának válogatását tartalmazza tesztek és értékelések alapján.

MegjelenéseTermékKiterjesztések számaMinimális vágásMaximális vágás 
Philips MG3740/15 vélemény és tesztPhilips MG3740/1591 mm16 mm
Philips MG9710/90 vélemény és tesztPhilips MG9710/90121,2 mm12 mm
Braun MGK 3221 vélemény és tesztBraun MGK 322150,5 mm21 mm
Remington MB6850 vélemény és tesztRemington MB685012 mm18 mm
Wahl Vacuum Trimmer vélemény és tesztWahl Vacuum Trimmer90,7 mm25 mm
ETA Tyler 9342 vélemény és tesztETA Tyler 934260,8 mm18 mm
Braun MGK 7221 vélemény és tesztBraun MGK 722170,5 mm21 mm
Rowenta TN6040 vélemény és tesztRowenta TN604051 mm6 mm
Philips Series 3000 MG3740/15 vélemény és tesztPhilips Series 3000 MG3740/1591 mm15 mm

A TELJES AJÁNLAT MEGTEKINTÉSE

Paraméterek összehasonlítása

 Philips MG3740/15Philips MG9710/90Braun MGK 3221Remington MB6850Wahl Vacuum TrimmerETA Tyler 9342Braun MGK 7221Rowenta TN6040Philips Series 3000 MG3740/15
MoshatóságIgenIgenIgenNemNemNemIgenIgenIgen
Működési ideje60 perc120 perc50 perc60 perc90 perc240 perc100 perc120 perc60 perc
Töltési ideje16 óra1 óra10 óra2 óra1,5 óra3 óra1 óra1,5 óra16 óra
TöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbb

Vélemények és tapasztalatok

Philips MG3740/15

Philips MG3740/15 vélemény és teszt

A Philips MG3740/15 szakállvágó a gazdag tartozékoknak köszönhetően nagyon multifunkciós szakállvágó, amely az egész test ápolását képes ellátni. A megfelelő fejjel szakállat, hajat és a test különböző részein lévő szőrzetet is lehet vágni. Több fésűs fej különböző hosszúságokban, orr- és fülszőrzet vágó fej, valamint precíz és finom kontúrokhoz való fej áll rendelkezésre.

A véleményekből pozitívumok hangzanak el a jó ár-érték arány, az univerzális felhasználhatóság, de például a kis súly miatt is, ami miatt ezzel a szakállvágóval nagyon kényelmesen lehet dolgozni. Ezzel szemben megemlítik a viszonylag magas vibrációs intenzitást, vagy a teljes töltéshez szükséges hosszabb időt, 16 órát.

Minden fej teljesen mosható víz alatt, ami a felhasználói szempontból szintén csak pozitív. A pengék nemcsak öntisztító funkcióval rendelkeznek, hanem az egymáshoz dörzsölődve maguktól is éleződnek. Más típusokkal szemben ez a gyártó praktikus szállítótokot is ad a termékhez, amelybe a szakállvágó az összes fejével együtt belefér.

Multifunkciós szakállvágó, alacsony súly, viszonylag gazdag tartozékok
Hosszú teljes töltési idő

Philips MG9710/90

Philips MG9710/90 vélemény és teszt

A Philips MG9710/90 OneBlade szakállvágó és borotva egy nagyon érdekes kombinációt kínál, minőségi szakállvágó és OneBlade borotva formájában. Ennek a kombinációnak köszönhetően nemcsak a szakáll, hanem a haj és a test minden részén lévő szőrzet ápolása is biztosított. A fogyasztói tesztek szerint ez egy nagyon minőségi készülék, amelynek szinte semmi hibáját nem lehet kiemelni.

Annak ellenére, hogy valóban nagy számú fejet kapnak a vásárláskor, a maximális vágási hossz csak 12 milliméter, ami néhány felhasználó számára korlátozó lehet. Ezzel szemben kiemelkedik nagyon jó energiakezelésével, mivel 120 percig képes működni, és a teljes akkumulátor csak 1 óra alatt töltődik fel.

A szakállvágó és a borotva teljesen vízálló, így használatuk során semmilyen korlátozásnak nem kell alávetniük magukat, és a tisztítás is ennek köszönhetően nagyon egyszerű és gyors. A vásárlói vélemények csak megerősítik, hogy a készülék problémamentesen formázza, vágja és borotválja a különböző hosszúságú szakállakat.

A Philips OneBlade készlet, nagy számú fej, teljes vízállóság
Maximális vágási hossz csak 12 mm

Braun MGK 3221

Braun MGK 3221 vélemény és teszt

A Braun MGK 3221 szakállvágó a gyártó egyik alapmodellje. A kevésbé igényes felhasználók számára nagyon jó ár-érték arányt kínál, olcsón megvásárolható, azonban az árat főleg a kevésbé teljesítményes akkumulátor kompenzálja. Ez egy régebbi típusú NiMH akkumulátor, 10 óra alatt töltődik, és 50 percig képes működni üzemben.

Ha főleg otthon használja, és minimálisan utazások során, az akkumulátor korlátozottsága nem lesz Ön számára túl nagy probléma. A fogyasztói vélemények és tapasztalatok viszont az egyszerű kezelhetőséget, a fejek könnyű cserélhetőségét vagy a jó teljesítményt emelik ki, ami a jó vágási eredményekben is megmutatkozik.

A szakállvágó pengéi önélező funkcióval rendelkeznek, és 6 az 1-ben kivitelben készül – nemcsak a szakállat, hanem a hajat vagy a test különböző részein lévő szőrzetet is képes ápolni. A tartozékok között 4 hajvágó fej különböző hosszúságokban, egy orr- és fülszőr vágó fej, valamint egy kis tisztítókefe található. A szakállvágó fejei moshatók víz alatt, azonban a teljes vízállóságról a gyártó nem tesz említést.

Egyszerű kezelhetőség, alacsony beszerzési ár, elegendő cserélhető fej
Összességében gyengébb akkumulátor

Remington MB6850

Remington MB6850 vélemény és teszt

Szakállvágó Remington MB6850 odszívóval a szakáll összegyűjtésére szolgáló innovatív vákuumtechnológiát használ, amely nagy hatékonyságú. Ezt a fogyasztói vélemények és tesztek is megerősítik, akik még más márkákkal való összehasonlítás során is dicsérik ezt a funkciót. A kis méret is örömet okoz, amely az odszívó funkcióval kombinálva kiválóan alkalmas gyakori utazáshoz.

A gép pengéi titán bevonattal rendelkeznek, és a tapasztalatok azt igazolják, hogy még több év után is tökéletesen élesek maradnak. Ezzel ellentétben más gépekkel szemben ez csak egy állítható hosszúságú fésűvel rendelkezik. Néhány számára a minimális vágási magasság 2 mm lehet korlátozó, a maximális 18 mm pedig jó átlagnak számít.

A szakáll vákuumkamrája könnyen kivehető a vágó testéből és könnyen tisztítható. A készülék testén a gyártó egy töltési indikátort helyezett el, és jobb lítium akkumulátort szerelt be. Ez 60 percig képes működni, és teljesen gyorsan, 2 óra alatt töltődik fel. A szakállvágóval együtt kap egy tisztító kefét és egy szilárd utazó tokot is.

Vákuumtechnológia a szakáll kiszívására, titánbevonatú pengék, állítható fésű
Minimális vágás 2 mm-től

Wahl Vacuum Trimmer

Wahl Vacuum Trimmer vélemény és teszt

Professzionális szakállvágó Wahl Vacuum Trimmer 9870-016 az otthoni használatra szánt legjobb szakállvágók közé tartozik. A Wahl gyártó különösen a szakemberek körében ismert, azonban termékeket is kínál a saját használatra igényes fogyasztók számára. A gépet magát nehéz lenne kifogásolni, ezért az egyetlen hátrányként talán csak a magasabb beszerzési árat lehet megemlíteni.

Nagy teljesítményű és elsősorban a Vacuum Technology technológiával rendelkezik, amely biztonságosan képes kiszívni a levágott szakáll nagy részét a gyűjtőedénybe. A vágófej teljesen eltávolítható, ami megkönnyíti a tisztítást a csomagban található kefével, amely 9 fúvókát is tartalmaz, amelyekkel 0,7 mm és 25 milliméter közötti tartományban képes vágni.

Az elektromos szakáll- és hajvágó modern Li-Ion akkumulátorral van felszerelve, amely 90 perc alatt töltődik fel és további 90 percig képes működtetni a készüléket. A pengék természetesen önélezők és minőségi szénacélból készültek. Az automatikus feszültségszabályozásnak köszönhetően, amely 100 és 240 V között változik, bárhol a világon problémamentesen használhatja.

Professzionális gép, nagy vágásmagasság-tartomány, akár 96%-os hatékonyságú vákuumtechnológia
Megfelelően magasabb beszerzési ár

ETA Tyler 9342

ETA Tyler 9342 vélemény és teszt

ETA Tyler 9342 haj- és szakállvágó a fogyasztói tesztek és vélemények szerint nagyon jó ár/érték aránnyal rendelkezik, különösen kiemelik a 3,7V Li-Ion akkumulátort, amely 3 óra alatt töltődik fel és nagyon hosszú ideig, akár 240 percig képes működtetni a készüléket. Ezzel az üzemidővel kevés versenytársa van, és ahogy a vélemények is megerősítik, más neves márkákkal szemben a különbség valóban észrevehető.

Akkumulátoros üzem mellett lehetséges a hálózati üzem is, így a szakállvágó soha nem hagy cserben. A vágás 0,8 millimétertől 18 mm-ig lehetséges, amelyhez a csomagban szállított fésűszerű felhelyezések is hozzájárulnak, összesen 6 darab.

Az árkategóriában ritkaságnak számító LED kijelző, ami ráadásul nagyon ügyesen van beépítve a vágó testébe. Megjeleníti a rezgések számát, a pengék terhelési fokát, a maradék üzemidőt és a töltési és olajozási jelzéseket. Lehetőség van az 5 különböző vágási sebesség beállítására is, és a gyártó ingyen ad hozzá egy erős utazó tokot is.

Nagyon jó ár/érték arány, áttekinthető LED kijelző, nagyon hosszú üzemidő
Nem mosható víz alatt

Braun MGK 7221

Braun MGK 7221 vélemény és teszt

A Braun MGK 7221 szakállvágó gazdag kiegészítőkkel érkezik – a gyártó maga is 10 az 1-ben megoldásként hirdeti. A számos felhelyezhető rész közül említhetjük a 4 szakállfésűt, a 2 hajfésűt, a tökéletes kontúrokhoz szükséges felhelyezhető részt, vagy a fül- és orrszőrzet biztonságos trimmelésére szolgáló felhelyezhető részt.

A készlethez továbbá tartozik egy Gillette Fusion 5 ProGlide borotva is, amellyel könnyen és gyorsan érhető el a sima arc. Megemlítésre méltó az AutoSense innovatív technológia, amely másodpercenként 13-szor értékeli a szakáll sűrűségét és ennek megfelelően állítja be a teljesítményt, hogy az végig konzisztens maradjon a trimmelés során.

A többihez képest nagy előnye a 100%-os vízállóság, így aggodalom nélkül használható zuhany alatt is folyó vízben. A szakállvágó feje teljes élettartamot biztosító fémből készült, és a modern Li-Ion akkumulátor is kedvező, amely egy töltéssel 100 percig működteti a készüléket és egy óra alatt töltődik fel.

Vágási lehetőség 0,5 mm-től 21 mm-ig, 10 az 1-ben kivitel, minőségi kivitelezés
Nincs jelentős hátrány

Rowenta TN6040

Rowenta TN6040 vélemény és teszt

A Rowenta TN6040 szakállvágó általában csak pozitív véleményeket kapott, és a fogyasztói tapasztalatok szerint csendes, kiválóan működik vele a munka, és utazáshoz is ideális. Kompakt méretei vannak, standard USB kábellel tölthető, és kemény, ütésálló tokban kerül szállításra, amelyben a készülék sokkal nagyobb biztonságban van, mint a tasakok esetében.

A lítium-ion akkumulátor 90 perc alatt teljes kapacitásra töltődik és további 120 percig képes üzemeltetni a készüléket. Öt fésűs felhelyezhető részzel szállítják, amelyekkel a szakáll hosszát 1 mm-től 6 mm-ig lehet rövidíteni. Ez valószínűleg az egyetlen korlátozás, mivel a hosszabb szakállak trimmelésére nem tervezték.

Teljes vízállósága miatt nem kell félni a víz alatti borotválkozástól sem. A borotva feje tökéletesen követi az arc kontúrjait, és a rozsdamentes pengék titán bevonata, a Forever Sharp, lehetővé teszi, hogy éveken át tökéletesen élesek maradjanak. Előnye a nagy teljesítmény is, a gyártó 8000 fordulat/perc motorsebességet és a fogyasztók is megerősítik a kiváló teljesítményt.

Praktikus utazási kivitel, USB-n keresztüli töltés, vízállóság és alacsony zajszint
Maximális vágási hossz 6 mm

Philips Series 3000 MG3740/15

Philips Series 3000 MG3740/15 vélemény és teszt

A Philips Series 3000 MG3740/15 szakállvágó büszkén viseli a 9 az 1-ben jelölést. Ez a rugalmasságnak köszönhető, amit kínálni tud. Ennek eléréséhez összesen 9 különböző felhelyezhető rész tartozik hozzá. A szakáll bármilyen módosításán túl, használható az orrban vagy akár a fülben lévő szőrszálak eltávolítására is. Az acél pengék ráadásul önélező képességgel rendelkeznek.

A klasszikus szakálltrimmeléshez 2 felhelyezhető rész áll rendelkezésre, amelyek 1 és 2, valamint további 3 – 7 milliméteres tartományokat kínálnak. Nem hiányzik a 1 – 2 milliméteres tartományú borosta felhelyezhető rész sem, vagy a 3 – 7 milliméteres hosszúságú szakállakhoz való praktikus fésű. A csomag tartalmaz egy fém szakállformázót is a szükséges vonalak kialakításához.

A felhelyezhető részek karbantartása nagyon egyszerű, mivel víz alatt moshatók. A kezelés is egyszerű. A NiMH akkumulátor miatt nincs szükség kábelre, bár az akkumulátor típusa miatt a töltési idő hosszabb, körülbelül 16 óra. Teljes töltéssel körülbelül 60 percig képes működni. Előnye továbbá az automatikus feszültségválasztás 100 – 240 V között.

Automatikus feszültségválasztás, 9 felhelyezhető rész
Töltési idő 16 óra

Milyen szakállvágó vegyek? (vásárlási útmutató)

A szakállvágót elsősorban aszerint kell választani, hogy mit várunk tőle. Ennek alapján határozható meg nemcsak a paraméterei, hanem a felépítések száma is. Egyes modellek akár 10 kiegészítővel is rendelkezhetnek. Egy ilyen szakállvágó használható szakállformázásra, simább borotválkozásra, kontúrok igazítására, pajesz vagy bajusz formázására, sőt még az orrban és a fülekben lévő szőrszálak eltávolítására is.

Vágási hossz

A minőségi szakállvágónak rövidebb vágást kell kínálnia, ami 0 – 4 milliméteres tartományban van. Emellett képesnek kell lennie hosszabb vágásra is, ami akár 4 – 30 milliméteres tartományban mozoghat. A vágási magasságot a konkrét felépítés használata, valamint a beállítások közvetlen szabályozása is befolyásolhatja a szakállvágó testén belül.

A pengék anyaga

A szakállvágó kiválasztásánál egy másik fontos szempont a pengék anyaga. Az alap- és klasszikus anyag kétségtelenül az acél. Jó árat kínál, de az élettartama rosszabb lehet, és rozsdásodás miatt nem tisztítható vízben. Az utóbbi problémát az acél pengék oldják meg. Jobb választás a titán, amely mosható, erős, hosszú élettartamú, de ára magasabb. Az utolsó lehetőség a tartós, de törékeny kerámia, amely a piacon elérhető szokásos változatokban valóban ritkán fordul elő.

Tápellátás típusa

A szakállvágó hagyományosan kábellel lehet táplált. A rosszabb flexibilitás és kezelhetőség miatt ezt a lehetőséget fokozatosan elhagyják. Hasonlóképpen elhagyják azt a változatot is, amikor kizárólag akkumulátorral van táplálva, és használat előtt meg kell tölteni. Ennek hátránya, hogy ha az akkumulátor lemerül, várni kell, amíg kapacitása legalább részben újratöltődik.
Manapság a standard a két változat kombinációja. Az alap az akkumulátoros tápellátás. Itt figyelembe kell venni az akkumulátor élettartamát, amely körülbelül 60 percig tart. Szerepet játszik a töltési idő is, amely körülbelül 1 óra. Azonban figyelni kell arra is, hogy vannak modellek, amelyek 15 órát töltenek (NiMH típusú akkumulátor). Ha az akkumulátor lemerül, a szakállvágót hálózatra lehet csatlakoztatni és tovább használni. Itt praktikus tulajdonság a 100 – 240 V közötti feszültséghez való alkalmazkodás képessége. Ennek köszönhetően világszerte használható.

Funkciók és jellemzők

A minőségi szakállvágó alapja a könnyű karbantartás. Néhányuknak levehető pengéi vannak, amelyeket víz alatt le lehet öblíteni. A jobbak teljesen vízállók és lehetővé teszik a teljes öblítést. A kidolgozott szakállvágók még olyan pengéket is tartalmaznak, amelyeket öntisztítónak neveznek.
Egyedülálló tulajdonság a szakállvágó porszívóval, amely egy speciális vákuumrendszert kínál, amely felszívja a levágott szakállszálakat. Ezáltal csökkenti a rendetlenség kialakulását a fürdőszobában vagy bárhol máshol. Általában képes 90 – 95 százalékot elkapni a levágott szakállszálakból.

A praktikus jellemző közé tartozik a pengék automatikus élezése is. Ezek sosem tompulnak le, és úgy vannak kialakítva, hogy minden használatkor automatikusan megélezzék magukat. Ez nemcsak a pengék élezésének szükségességét szünteti meg, hanem azok cseréjének lehetőségét is.

4.2/5 - (13 votes)

Vélemények és értékelések, összehasonlítások, ranglisták és tesztek a termékek könnyebb kiválasztásához és vásárlási inspirációhoz