Kozmetikumok,

Szolárium krémek

A szoláriumban való barnulás lehetőséget kínál az egész évben vonzó bőrszín elérésére. Azonban fontos megfelelő krémek használata, amelyek nem csak egészséges és egyenletes barnulást biztosítanak, hanem a szoláriumban a bőrt a szükséges módon is védeni fogják. A szoláriumban való barnulás végül is sokkal intenzívebb, mint a szokásos napozás, és eltérő körülmények között zajlik.

A szolárium krémek speciális készítmények, amelyek nagyon gyakran tartalmazzák a gyors barnulást elősegítő összetevőket, a barnulás hosszantartását biztosító összetevőket (bronzosítók) és egyidejűleg olyan összetevőket, amelyek a bőr táplálására szolgálnak. Ennek köszönhetően biztosítják annak megfelelő és szükséges hidratálását. Nem kivételek a szoláriumba szánt kozmetikai termékek sem, amelyek egyidejűleg az öregedés jeleinek elnyomására is irányulnak (anti-age krémek).

A megfelelő árnyalatúra barnított bőr optikailag is karcsúság és elegancia benyomását kelti a testen. Télen így a szolárium az a megoldás, amellyel a barnulást elérheti és megőrizheti. A bőrödnek megfelelő szoláriumi kozmetikumokkal a látogatások többet érnek, mivel a kívánt hatás láthatóbb és tovább tart.

A legjobb szolárium krémek – TOP 8

A táblázatban a 2024-es tesztek és értékelések alapján a 8 legjobb szolárium krém válogatása található.

MegjelenéseTermékMennyiségeKonzisztenciájaBőr típus 
Oranjito Level 1 Chocolate Bronzer vélemény és tesztOranjito Level 1 Chocolate Bronzer200 mlTejMinden, vegyes, száraz
Oranjito Level 2 Wild Caramel vélemény és tesztOranjito Level 2 Wild Caramel200 mlTejMinden, vegyes, száraz
Oranjito Level 3 Coconut vélemény és tesztOranjito Level 3 Coconut200 mlTejMinden, vegyes, száraz
Tannymaxx Brown Super Black Dark vélemény és tesztTannymaxx Brown Super Black Dark125 mlKrémMinden
Oranjito Max. Effect Gold Turbo vélemény és tesztOranjito Max. Effect Gold Turbo250 mlTejVegyes, száraz
Oranjito Bio Light Vanilla vélemény és tesztOranjito Bio Light Vanilla50 gKrémVegyes, száraz
Tannymaxx Brown Face vélemény és tesztTannymaxx Brown Face50 mlKrémMinden
Tannymaxx Trés Jolie vélemény és tesztTannymaxx Trés Jolie200 mlKrémMinden

A TELJES AJÁNLAT MEGTEKINTÉSE

Vélemények és tapasztalatok

Oranjito Level 1 Chocolate Bronzer

Szolárium krém Oranjito Level 1 Chocolate Bronzer kizárólag szolárium használatra lett tervezve, naptej formájában, 200 ml-es kiszerelésben. Segít elérni a tökéletes és egyenletes barnulást, miközben a bőrt létfontosságú táplálékkal látja el. Ezen felül a krém felgyorsítja a bőr barnulását, védelmet nyújt a szabad gyökökkel szemben. Gyulladáscsökkentő tulajdonságai is előnyösek, valamint megakadályozza az irritációt érzékeny bőr esetén, és tapasztalatok szerint megelőzi a kívántatlan ráncok kialakulását is. A bőrön egy finom bársonyos filmet képez hosszantartó tápláló és hidratáló hatással. Az 1-es szint a világos és érzékeny bőrűek számára ajánlott. Alkalmazás előtt rázza fel a krémet, majd vékony rétegben vigye fel és oszlassa el.


Oranjito Level 2 Wild Caramel

Szolárium kozmetika Oranjito Level 2 Wild Caramel tej formájában lehetővé teszi a bőr számára, hogy elérjen egy hatásos barnulást, miközben hidratálja a bőrt. Az egyenletes barnulás gyorsan bekövetkezik e naptej alkalmazásával, anélkül, hogy a bőrt kiszárítaná, sőt mélyreható ápolásban részesül. Ha érzékenyebb bőrrel rendelkezik, biztosan értékelni fogja gyulladáscsökkentő tulajdonságait is. Egyben megelőző intézkedés a ráncok kialakulása ellen, bár ez a hatás a tapasztalatok szerint nem olyan erős. A krémes tej nem tartalmaz önbarnító adalékanyagokat és egészségügyileg ártalmatlan. A 2-es szint az enyhén barnult bőr számára ajánlott. A felhasználói tapasztalatok szerint könnyen kenhető, hosszan tartó és kellemesen illatozik.


Oranjito Level 3 Coconut

Szolárium krém bronzerrel Oranjito Level 3 Coconut nagy mennyiségű barnító összetevőt tartalmaz. Különösen azok számára ajánlott, akik már rendelkeznek némi szolárium tapasztalattal és tovább szeretnék tökéletesíteni bőrüket. A gyors barnuláson kívül megakadályozza a bőr kiszáradását a szoláriumban, és a hatóanyagokkal felületesen és mélyen is táplálja, biztosítva a hidratációt. A magas superbronzer tartalom miatt a barnulás tartóssága meghosszabbodik. Továbbá nyugtató és tápláló anyagokat, vitaminokat, természetes kivonatokat és nemes olajokat tartalmaz. Előny, hogy tapasztalatok szerint egy finom, tápláló védőfilmet képez a bőrön, amely megakadályozza a kiszáradást és az öregedést. Érdekesség, hogy ára valamivel magasabb, mint az 1-es és 2-es szintű krémeké.


Tannymaxx Brown Super Black Dark

Tannymaxx Brown Super Black Dark egy meglehetősen népszerű szolárium krém bronzosítóval. Jelentős összetevői közé tartozik elsősorban a sheavaj (karité vaj), koffein, dió kivonat, és a bőr számára oly nagyon szükséges A, C és E vitaminok. A bőrt teljesen, beleértve az arcot is, ápolni kell, csak kerülni kell a krém szemmel való érintkezését. Ez a krém nem tartalmaz semmilyen UV védelmi faktort, ezért nem alkalmas napozáshoz a napon (amúgy, mint minden ilyen típusú szoláriumi kozmetikum). Megfelelő hidratálást biztosít a bőrnek, a szoláriumban való napozás előtt elegendő egyenletesen felvinni a testre és az arcra. A felhasználók tapasztalatai szerint nagyon könnyen bemasszírozható, azonban a krém felvitele után ajánlott megmosni a kezet, különben előfordulhat, hogy a tenyér enyhén elszíneződik. Amit kifogásolhatunk, az a kisebb űrtartalom (125 ml).


Oranjito Max. Effect Gold Turbo

Minőségi szolárium krém finom tej konzisztenciával, amely azoknak a felhasználóknak megfelelő, akik már lebarnultak és hosszú ideig meg akarják tartani barnaságukat, vagy még egy kicsit többet szeretnének barnulni. A krém Oranjito Max. Effect Gold Turbo valóban nagyon finom, így gyönyörűen terül el a bőrön. Pozitívan értékelt illatában könnyen felismerhető a méz, amely szintén egy fontos összetevője. Továbbá a krém tartalmazza a Max. Effect multiaktív hatóanyag komplexet a legmagasabb koncentrációban lévő szuperbronzosítókkal, hidratáló, nyugtató és tápláló anyagokkal, vitaminokkal, természetes gyógynövény kivonatokkal, antioxidánsokkal és nemes olajokkal. Ez a kozmetikai termék kifejezetten már lebarnult bőrre van szánva, lehetővé téve a sötét bronzos barnaság további mélyítését és intenzitásának növelését.


Oranjito Bio Light Vanilla

Elsősorban az arc és a dekoltázs területein való barnulásra van szánva a szolárium krém Oranjito Bio Light Vanilla, amely elősegíti a barnulást és egyidejűleg biztosítja a bőr szükséges táplálását. Ideális, ha száraz vagy kombinált bőrrel rendelkezik. Kifejezetten az arcra és a dekoltázsra szánva, így a természetesen kisebb csomagolás (50 g kiszerelés) sem jelent problémát. Tartalmazza a bőrt védő aktív anyagokat, amelyek megakadályozzák a bőrirritációt, hidratáló és tápláló anyagokat, elengedhetetlen vitaminokat, antioxidánsokat, természetes kivonatokat (BIO), gyulladáscsökkentő hatású anyagokat és az öregedési folyamatok ellen ható összetevőket. Emellett a krém magas aktív anyag tartalma fokozza a pigment képződési folyamatát és meghosszabbítja a bőr bronzos megjelenését. A visszajelzések alapján talán túl édes illata van, ami nem mindenkinek felel meg.


Tannymaxx Brown Face

Tannymaxx Brown Face egy szolárium krém az arcra, napozáshoz szoláriumban, önbarnító összetevő nélkül, a barnulás fokozására. Az aktív összetevők közé elsősorban gyógynövény kivonatok, melanin az azonnali barnulási hatásért, UV aktív vitaminok tartoznak, amelyek védenek a szabad gyökökkel szemben és biztosítják a bőr rugalmasságát. Az Aloe Vera kivonatok a szükséges szintű hidratálást biztosítják. Az összetétel emellett vegán, kizárólag természetes anyagokból áll. A krém alkalmazása nagyon egyszerű és könnyű. Elegendő a krémet óvatosan és egyenletesen felvinni, majd könnyedén bemasszírozni.


Tannymaxx Très Jolie

A Tannymaxx Très Jolie Secret Bronzer nem zsíros szolárium krém, ahogy a nevéből is kitűnik, bronzosítókat tartalmaz, amelyek az önbarnító összetevője a szolárium és más krémeknek. Ezek lehetővé teszik a bőr gyors és hosszantartó barnulását. Ez egy teljesen ártalmatlan eszköz, amit széles körben használnak a kozmetikai iparban. A Très Jolie szolárium krém jelentősen elősegíti, és az intenzív Tan Preparer összetevőnek köszönhetően lerövidíti, az egész barnulási folyamatot, miközben regenerálja a bőrt. Avokádóolajat, karnitint és koffeint tartalmaz, amelyek fontos összetevők a bőrirritáció megelőzésében. Elegendő hidratálást biztosítanak a bőrnek. Ezenkívül a Procell rendszert és a DerMoist komplexet alkalmazzák, amelyek célja a magasabb szintű regeneráció elérése. A visszajelzések szerint nem túl vonzó az illata, viszont könnyen kenhető.


Milyen szolárium krém vegyek? (vásárlási útmutató)

Néhány ember még mindig nem tudatosítja, hogy a szolárium krém nem helyettesíthető napozókrémmel vagy hasonló termékkel. A szoláriumban uralkodó feltételek specifikusak, ezért szükséges a megfelelő krém használata, hogy a szolárium látogatás értelmes legyen és elérhető legyen a kívánt hatás, ugyanígy fordítva a napozáskor a napon.

A szolárium krémek összetétele változatos, leggyakrabban vitaminokat (A, E, C), béta-karotint, a melanin pigment képződését támogató tirozint, a bőr barna színűvé válásáért felelős DHA-t, kollagént, pantenolt, különböző növényi kivonatokat és természetes olajokat tartalmaznak hidratálás céljából (tipikusan kókusz-, avokádó- vagy mandulaolaj).

Bőrtípus és alkalmazás helye

A szolárium krémeket különböző paraméterek alapján lehet osztályozni. Az egyik alapvető paraméter kétségkívül a bőrtípus, amit a kozmetikai termékek kiválasztásakor elsősorban figyelembe kell venni. A bőrtípusokat az alábbiak szerint lehet csoportosítani:

  • Érzékeny, amelyre mindig óvatosan kell először kipróbálni az új terméket és várni az esetleges reakcióra.
  • Normál, amelyre gyakorlatilag minden krémet lehet használni.
  • Zsíros és kombinált, amelyre géleket és nem zsíros krémeket érdemes használni.
  • Száraz, amely alacsonyabb ellenállóságot mutat, erre főleg tejeket és olajokat ajánlott használni.

A bőrtípuson túl szintén fontos figyelembe venni az alkalmazás helyét. Például az arc, nyak és dekoltázs bőre nagyon igénybe van véve, így nagyobb gondoskodásra szorul, mint a test többi része. Gyakran találkozhatunk kifejezetten az arcra szánt krémekkel. Hasonlóan célozhatnak a lábakra és azok hatékonyabb barnítására szánt krémek is.

Barnulás foka

A bőrtípus elemzése nem ér véget itt, még meg kell határozni a barnulás fokát. Általában négy fázisra oszlanak, és egyes szolárium krémek nevében közvetlenül szerepelhet a fázis (például Level 1 stb.).

Az első fázis a barnulatlan bőrt jelöli, tehát tipikusan világos és érzékeny bőrt, amely hidratációt is igényel. A második fázis a kissé lebarnult bőrre utal, amelynél a barnulást szeretné hosszabbítani. A harmadik fázis barnult bőrt jelent, azzal a szándékkal, hogy a barnulást mélyítsék, gyorsítsák és táplálják a bőrt. A negyedik fázis a nagyon barnult bőrre vonatkozik, a mély barna árnyalatok elérésének szándékával.

Konzisztencia

A szolárium kosmetikumok gyakran a készítmény konzisztenciája alapján is csoportosíthatók. Lehet szó olajokról, amelyek kiválóan kenhetők és eloszlathatók, viszont zsírosabbak lehetnek és inkább száraz bőrre valók. Továbbá krémtejek, amelyek az opalovací kosmetikumok közül a leggyakrabban előállított típusok, alkalmasak a legtöbb bőrtípusra. A klasszikus krémek sűrűbb konzisztenciával, alkalmasak a nyak, dekoltázs és arc területére. A zsíros vagy kombinált bőrre ideálisak a könnyen kenhető és eloszlatható gélek. Végül, de nem utolsósorban a habok, amelyek nem hagynak zsíros filmet a bőrön és jól felszívódnak, viszont alacsonyabb hatékonyságúak lehetnek.

4.4/5 - (27 votes)

Vélemények és értékelések, összehasonlítások, ranglisták és tesztek a termékek könnyebb kiválasztásához és vásárlási inspirációhoz