Kis konyhai gépek,

DeLonghi kávéfőzők

Ha azon gondolkodik, melyik DeLonghi kávéfőzőt válassza a konyhájába, legyen az otthon, étteremben vagy irodában, jó helyen jár.

A minőségi eszpresszót mind az automata, mind a karos vagy kapszulás kávéfőző képes elkészíteni. A megfelelő modell kiválasztása azonban bonyolult lehet. Ezért összpontosítottunk a DeLonghi kávéfőzőkre és a legjobb automata, karos és kapszulás eszpresszógépek véleményeire, amelyek rendszeresen megnyerik a kávéfőző teszteket és megtartják vásárlóik hűségét.

A modellek funkcióikban, használhatóságukban és végül árukban is különböznek. Fontos tisztázni a preferenciákat és elvárásokat. A gyors reggeli kávéhoz a karbantartásmentes rendszerrel rendelkező Nespresso kapszulás kávéfőző a legmegfelelőbb. Ezzel szemben több csésze elkészítéséhez vagy magasabb színvonalhoz a karos és automata gépek az ideálisak.

A döntésben elsősorban a kávéfőző funkciói fognak szerepet játszani, mint a tejhabosítás, automatikus tisztítás és vízkőtelenítés, a kávé erősségének beállítása, szemes vagy őrölt kávé használata, beépített daráló vagy állítható hőmérséklet.

A legjobb DeLonghi kávéfőzők – TOP 10

A táblázatban a 2024-es év 10 legjobb DeLonghi kávéfőzője található. Minden kategóriából a legjobb képviselőket válogattuk – kapszulás (kevésbé igényes háztartásba), karos (a kávékészítés rituáléját kedvelőknek), automata (igényesebb háztartásba és nagyobb mennyiségű kávé készítéséhez).

MegjelenéseTermékTípusA kávé használataGőznyomás 
Magnifica ECAM 22.110 vélemény és tesztMagnifica ECAM 22.110Automata kávéfőzőŐrölt, Szemes15 bar
Eletta ECAM 45.760 vélemény és tesztEletta ECAM 45.760Automata kávéfőzőŐrölt, Szemes15 bar
Intensa ECAM 23.460 vélemény és tesztIntensa ECAM 23.460Automata kávéfőzőŐrölt, Szemes15 bar
PrimaDonna ESAM 6900 vélemény és tesztPrimaDonna ESAM 6900Automata kávéfőzőŐrölt, Szemes15 bar
EC 820 vélemény és tesztEC 820Eszpresszó kávéfőzőŐrölt, Kávépárnák15 bar
Scultura ECZ 351 vélemény és tesztScultura ECZ 351Eszpresszó kávéfőzőŐrölt, Kávépárnák15 bar
DEDICA EC 685 vélemény és tesztDEDICA EC 685Eszpresszó kávéfőzőŐrölt, Kávépárnák15 bar
Nespresso Inissia EN80 vélemény és tesztNespresso Inissia EN80Kapszulás kávéfőzőKávékapszulák19 bar
DeLonghi EN 267 WAE vélemény és tesztDeLonghi EN 267 WAEKapszulás kávéfőzőKávékapszulák19 bar
Nespresso Lattissima Touch EN550 vélemény és tesztNespresso Lattissima Touch EN550Kapszulás kávéfőzőKávékapszulák19 bar

A TELJES AJÁNLAT MEGTEKINTÉSE

Felszereltség és funkciók összehasonlítása

 Magnifica ECAM 22.110Eletta ECAM 45.760Intensa ECAM 23.460PrimaDonna ESAM 6900EC 820Scultura ECZ 351DEDICA EC 685Nespresso Inissia EN80DeLonghi EN 267 WAENespresso Lattissima Touch EN550
Víztartály térfogata (l)1,821,81,411,41,20,810,9
Tisztítás és vízkőmentesítésAutomatikusAutomatikusAutomatikusAutomatikus/KéziKéziKéziKéziJelzésKéziJelzés
GőzfúvókaIgenIgenIgenIgenIgenIgenIgenNemNemNem
TejtartályNemIgenIgenIgenNemNemNemNemNemIgen
TöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbb

Vélemények és tapasztalatok

De’Longhi Magnifica ECAM 22.110

Magnifica ECAM 22.110 vélemény és teszt

DeLonghi automata kávéfőző Magnifica ECAM 22.110 a kategóriájában a legjobban értékelt termékek közé tartozik. Az alapvető paraméterek tekintetében átlagos, 1.8 literes víztartállyal, 250 g kávétartállyal rendelkezik, egyszerre 2 csészét készít, és 14 csésze kávézaccot tud befogadni. A 15 bar nyomás optimális, csak az alacsonyabb, 1450 W teljesítményű fűtőelem lassabb felfűtést eredményezhet, de ez nem befolyásolja a minőséget.

A kávéfőző használható őrölt és szemes kávéval is. Csendes darálóval rendelkezik, és a darálási finomság 13 fokozatban állítható. Beállítható a kávé hőmérséklete és erőssége, valamint a víz keménysége és mennyisége is.

Bár a készülék nem rendelkezik tejtartállyal, van gőzfúvóka a tejhabosításhoz és hab készítéséhez. Van egy forróvíz-fúvóka is, így nemcsak kávét, hanem teát, csokoládét vagy más forró italokat is készíthet. Karbantartás szempontjából a kávéfőző öntisztító funkcióval és vízkőmentesítő programmal rendelkezik, a kávézacc-tartály kapacitásának jelzője pedig praktikus. Az energiatakarékosságra is gondoltak, mivel a készülék használaton kívül automatikusan kikapcsol. Nehéz hibát találni ebben a modellben, de hiányzik a kijelző és a bonyolultabb beállítás, illetve a csésze előmelegítés funkciója.

Jó ár-érték arány, automatikus tisztítás, csendes daráló
Hiányzik a csésze előmelegítés funkciója

Espresso De’Longhi Eletta ECAM 45.760

Eletta ECAM 45.760 vélemény és teszt

A De’Longhi Eletta ECAM 45.760 kávéfőző nagyobb víz- (2 l) és kávétartállyal (400 g) rendelkezik, és egyszerre 2 csésze eszpresszót készíthet. A 15 baros nyomás az automatikus kávéfőzők szabványának felel meg, és a 14 csésze kávézacc-tartály is hasonlóan standard.

Használható őrölt és szemes kávéval is. Darálóval rendelkezik, és a darálási finomság 13 fokozatban állítható. Beállítható a kávé hőmérséklete és erőssége, valamint a víz keménysége és mennyisége is. Ha a filterkávét részesíted előnyben, örömmel fogadod a Long Coffee gombot. E modell különlegessége a milk menu, amely egyszerűen lehetővé teszi, hogy tejes italt készíts a következő kínálatból: forró tej, flat white, espresso macchiato a cappuccino, caffe latte és latte macchiato mellett.

A kávéfőző tejtartálya 0.6 literes, és van gőzfúvóka, valamint forróvíz-fúvóka is. A tisztítás és vízkőmentesítés automatikus, beleértve a tejfúvókát is. Külön öröm a timer funkció, ami megakadályozza, hogy reggel vagy munka után várnod kelljen egy csésze meleg italra. A csésze előmelegítés funkció és a kijelző is könnyíti a beállítást.

A modell szinte mindent tud a kávékészítésen túl, és nehéz benne hibát találni. Az idősebbek számára bonyolult lehet a My Milk program beállítása, és az 1450 W teljesítmény is az alacsonyabbak közé tartozik.

Tejprogramok, csésze előmelegítés, időzítő, könnyű karbantartás
Alacsonyabb teljesítmény

De’Longhi Intensa ECAM 23.460

Intensa ECAM 23.460 vélemény és teszt

DeLonghi automata kávéfőző Intensa ECAM 23.460 a víztartály (1.8 l), kávétartály (250 g) és kávézacc-tartály (14 csésze) kapacitása tekintetében standard paraméterekkel rendelkezik. A 15 bar nyomás sem tér el a kategória átlagától.

Használható őrölt és szemes kávéval is. Darálóval rendelkezik, és a darálási finomság 13 fokozatban állítható. Beállítható a kávé hőmérséklete és erőssége, valamint a víz keménysége és mennyisége is. A modell jellemzője a Cappuccino és Caffe Latte funkció egy gombnyomásra, amit a kényelmet kedvelők értékelnek. Előny még a lehetőség az optimális kombináció beállítására és memorizálására.

A készülék tejtartálya 0.6 literes, van gőzfúvóka és forróvíz-fúvóka is. A tisztítás és vízkőmentesítés automatikus, beleértve a tejfúvókát is (Milk Clean). A kávéfőző lehetővé teszi két csésze kávé egyidejű elkészítését és a csészék előmelegítését, de sajnos hiányzik az időzítő funkció.

Cappuccino egy gombnyomásra, egyszerű kezelhetőség és tisztítás
Hiányzik az időzítő

De’Longhi PrimaDonna ESAM 6900

PrimaDonna ESAM 6900 vélemény és teszt

A De’Longhi PrimaDonna ESAM 6900 kávéfőző víztartályának kapacitása mindössze 1.4 liter, de még így is sok mindent kínál. A kávétartály kapacitása 250 g, ami a kategória átlaga, és a 15 bar nyomás sem meglepő érték.

A modell különlegessége az automatikus „Cappuccino egy gombnyomásra” rendszer és a 6 fém érintőgomb, amellyel cappuccinót, cafe latte-t, latte macchiatót, forró tejet, nagy kávét és forró csokoládét készíthet. Használható őrölt és szemes kávéval, de a hőmérséklet sajnos nem állítható.

A modell tejtartállyal és külön forró csokoládé tartállyal is rendelkezik. Ha családod van, különösen értékelni fogod. Két eszpresszót készíthetsz egyszerre, majd tökéletes habot készíthetsz a fúvókával. Beépített kávészámláló és jelző található a kávézacc és az üres tartály számára is. A tisztítás és öblítés automatikus, de a vízkőmentesítés nem.

6 program egy gombnyomásra, forró csokoládé tartály
Kis víztartály kapacitás, vízkőmentesítés nem automatikus

De’Longhi EC 820

EC 820 vélemény és teszt

A De’Longhi EC 820 karos kávéfőző 1 literes víztartály kapacitással rendelkezik, ami a kisebbek közé tartozik, de a nyomás (15 bar) és a teljesítmény (1450 W) megfelelő szintűek. Az őrölt kávé mellett adagolt kávét (E.S.E. podokat) is használhat, ami tisztább és könnyebb elkészítést biztosít.

A kávéfőző gyors vízmelegítéssel tűnik ki, ami minden türelmetlen felhasználót örömmel tölt el. Csendes működése, 2 csésze egyidejű készítése, masszív kar a könnyű kezelhetőség érdekében és rozsdamentes acél szűrő szintén előnyös tulajdonságok. A gőzfúvóka és forróvíz-fúvóka lehetővé teszi a tejhabosítást és más forró italok készítését is.

Van csésze melegítő és kivehető csepegtetőtálca vízszintjelzővel. Néhány felhasználó említi a csészék lassabb melegítését, ami kisebb hátrány lehet.

Gyors melegítés, nagy csészékhez is alkalmas, jó ár-érték arány
Hosszabb csésze melegítés

De’Longhi Scultura ECZ 351

Scultura ECZ 351 vélemény és teszt

A De’Longhi Scultura ECZ 351 kávéfőző nagyobb, 1.4 literes víztartállyal rendelkezik, amely kivehető, 15 bar nyomással és csendes működéssel.

Ez a kávéfőző különleges tulajdonsága, hogy nemcsak őrölt kávét, hanem kávé tasakokat is használhat. Ez tisztább alternatívát kínál a darált kávéval való manipulációhoz képest. Két porciót készíthet őrölt kávéból egyszerre a szűrők segítségével.

A krémes hab készítését a gőzfúvóka biztosítja, a csésze melegítő pedig a hőmérséklet megtartását segíti. A gőz kibocsátását szabályozó gombbal elérheti a kívánt hatást. Hátrányként említhető az automatikus adagolás hiánya vagy a nagy csészék használatának korlátozása.

Őrölt kávé és kávé tasakok, egyszerű kezelhetőség
Nagy csészéknél probléma

De’Longhi DEDICA EC 685

DEDICA EC 685 vélemény és teszt

Ha helyszűkében vagy a konyhában és valami keskeny készüléket keresel, amely kitölti az utolsó rést a konyhapulton, akkor a De’Longhi DEDICA EC 685 kávéfőző pont neked való. 15 cm szélességével egy karcsú kávéfőző.

Ami a méretéből hiányzik, azt a minőségében és funkcióiban pótolja. Az erős, 15 baros gép képes klasszikus eszpresszót, cappuccinót vagy latte macchiatót készíteni. A kávé mérete az igények szerint szabályozható, ami hasznos, ha a felhasználóknak különböző preferenciáik vannak. Előnye a nagy poharak és csészék (akár 12 cm) használata.

Használható őrölt kávéval és podykkal is. A karbantartás egyszerű a szétszedhető kávészűrőnek köszönhetően, így nem lesz dugulás. Az állítható fúvókával tökéletes habot készíthet. A hab mellett teát is készíthet vele.

Kis méret, nagy poharak/csészék, gyors melegítés
Bonyolultabb beállítások útmutató nélkül

De’Longhi Nespresso Inissia EN80

Nespresso Inissia EN80 vélemény és teszt

A legegyszerűbb jó kávé készítéséhez a De’Longhi Nespresso Inissia EN80 kapszulás kávéfőző. Általánosságban a kapszulás kávéfőzőktől nem várhatunk nagy felszereltséget vagy funkciókat. Minden az egyszerűségre és a célszerűségre van összpontosítva, és ez ebben az esetben sem különbözik.

Mit várhatunk ettől a modelltől? Fél percen belül felmelegíti a vizet, hogy akár 9 adag kávét készíthessen egy 0.8 literes víztartállyal. A 19 bar nyomás és az 1260 W teljesítmény ésszerű értékek ebben a kategóriában.

A kávé kapszulákból készül, amelyek közül 23 fajtát választhat, így a változatosság garantált. A kávé mérete kisebbre (40 ml) és nagyobbra (110 ml) állítható, és a használt kapszulák tartályába akár 10 kapszula is belefér.

Dizájn, egyszerű használat, teljesítmény
Gyengébb útmutató

DeLonghi EN 267 WAE

DeLonghi EN 267 WAE vélemény és teszt

A DeLonghi EN 267 WAE kapszulás kávéfőző különlegessége az Aeroccino tejhabosító rendszer, amely integrált tejhabosítót biztosít. A kávéfőző és a habosító is nagyon egyszerűen kezelhető és könnyen karbantartható.

A készülék a CitiZ&milk termékcsalád része, kiváló kivitelben és gyönyörű dizájnban. Nespresso kávékapszulákhoz készült, de a felhasználói vélemények szerint nem eredeti kapszulákkal is működik, bár ezek gyakran gyengébb minőségű kávét tartalmaznak. A kapszulás kávéfőző teljesítménye 1710 W, és a szivattyú nyomása nagyon jó, 19 bar.

Az egyszerű használatot a kijelző hiánya teszi teljessé, ami gyakorlatilag az egyetlen negatívum. A víztartály kapacitása ebben a kategóriában 1 liter, és kivehető. A kávéfőző 25 másodpercen belül kész kávét készíteni, automatikus vízadagolással és elegendő hellyel a magas latte macchiato poharak számára.

Integrált Aeroccino tejhabosító, kiváló kivitel, kompakt méret
Hiányzik a kijelző

De’Longhi Nespresso Lattissima Touch EN550

Nespresso Lattissima Touch EN550 vélemény és teszt

Az utolsó magasnyomású eszpresszó a De’Longhi Nespresso Lattissima Touch EN550. A 19 bar nyomással kiváló cappuccinót, latte macchiatót, ristrettót, eszpresszót vagy lungót készíthet egyszerűen.

A modell nagyobb víztartállyal (0.9 l) és tejtartállyal (0.35 l) büszkélkedhet, amely kivehető és hűtőszekrényben tárolható, ha nem használja fel az összes tartalmát.

A tej és kávé mennyisége memorizálható, így nem kell minden alkalommal újra beállítani a pontos arányt. Praktikus az automatikus tisztítási és vízkőmentesítési figyelmeztetés, valamint az automatikus kikapcsolás sietős esetekre. Akárcsak a korábbi modellek esetében, itt is fél percen belüli melegítést, különböző kávéfajták választékát vagy választható csészeméretet találhatunk.

Tejtartály, gyors készítés
Gyakorlatilag semmi

Milyen DeLonghi kávéfőző vegyek? (vásárlási útmutató)

A választás kérdése már a cikk bevezetőjében felmerült. Alapvetően az Ön preferenciáitól és a kávéfőző használatának céljától függ. Ebből adódik az ár is, ezért hasznos lehet az árkategóriákra bontás, és az, hogy mely DeLonghi kávéfőzők találhatók bennük.

150 000 Ft-ig

Ha az alacsonyabb árkategóriákból indulunk, akkor a legolcsóbb kávéfőzők között kapszulás gépeket találunk. Ezek ideálisak, mint egyszerű otthoni kávéfőzők, gyors kávékészítéshez és minimális karbantartáshoz. Ha instant kávéról vált, a kapszulás kávéfőző lehet az első állomás. A jobb kávé mellett többféle fajtát készíthet, és könnyebben megtalálja azt az optimális típust, amelyhez később egy kifinomultabb kávéfőzőt választ.
50 000 Ft körül már megjelennek a karos kávéfőzők. A kávékészítés rituálé, amely a kávé őrlésével, a csésze előkészítésével kezdődik, és a tisztítással végződik. A kapszulás kávéfőzőkkel szemben itt alacsonyabb a csészénkénti ár, a kávé minősége pedig többek között az Ön választásától és az őrlés durvaságától függ. Általánosságban ebben az árkategóriában korlátozott funkciókkal és felszereltséggel kell számolnia, a haladó fogyasztók mindig kompromisszumot kötnek.

150 000 Ft-tól 300 000 Ft-ig

Ez az árkategória találja meg a legtöbb fogyasztót. Itt vannak a fejlett karos kávéfőzők és a kiváló minőségű automata gépek, nem is beszélve a felszereltségről, a funkciókról és a beállításokról. Az automata modelleknek köszönhetően a tisztítás és karbantartás könnyebb és kevésbé időigényes lesz. Eltűnik az igény külső kávédaráló beszerzésére is, mivel az beépített lesz a kávéfőzőbe.
A funkciók között megtalálható az automatikus tejhabosítás, amit az olcsóbb modelleknél manuálisan kellett elvégezni. Ezek a gépek több személy kávékészítésére is alkalmasak.

300 000 Ft-tól felfelé

Itt már kifinomult kávéfőzők találhatók, olyan funkciókkal, mint az időzítő, az automatikus tisztítás és vízkőmentesítés, valamint több személyre szabott profil beállításának lehetősége. A tartályok mérete általában nagyobb, így több csésze elkészítésére képesek.

4.4/5 - (12 votes)

Vélemények és értékelések, összehasonlítások, ranglisták és tesztek a termékek könnyebb kiválasztásához és vásárlási inspirációhoz