Kis konyhai gépek,

Karos kávéfőzők

Ha az otthoni vagy kávézói használatra legjobb espresso kávéfőző keresi, el kell döntenie, hogy automatikus vagy karos kávéfőzőt válasszon. Mindkét típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai. A karos sajtó több kézséget, tapasztalatot és pozitív hozzáállást igényel a kávékészítési folyamathoz.

Ma számos minőségi karos kávéfőző áll rendelkezésre, és a konyhájába való helyes választáshoz több paramétert és tulajdonságot kell figyelembe venni. Ezért kiválasztottuk az értékelések és tesztek alapján a legjobb karos kávéfőzőket és elkészítettük azok ismertetőit, hogy könnyebb legyen a választás.

Az otthonokba általában egy kis és könnyű készülék való, amely nem foglal el túl sok helyet a konyhapulton. Ez az egyik előnye a karos kávéfőzőnek. Az automatikussal szembeni különbségek közé tartozik a használható kávé típusa. Kivételekkel együtt a karos eszpresszó általában csak őrölt kávéval, esetleg E.S.E. podokkal birkózik meg, amelyek egy gyorsabb és tisztább készítési alternatívát kínálnak.

A legjobb karos kávéfőzők – TOP 10

A táblázat a 2024-es 10 legjobb karos kávéfőzőt tartalmazza. Néhányan kávéfőző teszteken estek át és büszkélkedhetnek a győztes vagy finalistacímekkel. A modellek közötti különbség főleg a víztartály méretében, funkciókban és felszereltségben mutatkozik, amelyeket a különféle ismertetőkben részletesen leírtunk.

MegjelenéseTermékA kávé típusaVíztartály kapacitásaKávéscsészék melegítése 
DeLonghi DEDICA EC 685 vélemény és tesztDeLonghi DEDICA EC 685Őrölt kávé / E.S.E. Hüvelyek1,2 lIgen
DeLonghi EC850 vélemény és tesztDeLonghi EC850Őrölt kávé / E.S.E. Hüvelyek1 lIgen
DeLonghi EC 9155 MB vélemény és tesztDeLonghi EC 9155 MBKávébab / Őrölt kávé1,5 lIgen
Sencor SES 1710 vélemény és tesztSencor SES 1710Őrölt kávé1,5 lIgen
DeLonghi EC820 vélemény és tesztDeLonghi EC820Őrölt kávé / E.S.E. Hüvelyek1 lIgen
DeLonghi Scultura ECZ351 vélemény és tesztDeLonghi Scultura ECZ351Őrölt kávé / E.S.E. Hüvelyek1,4 lIgen
Electrolux Easypresso EEA111 vélemény és tesztElectrolux Easypresso EEA111Őrölt kávé / E.S.E. Hüvelyek1,25 lIgen
Gaggia New Classic vélemény és tesztGaggia New ClassicŐrölt kávé / E.S.E. Hüvelyek2,1 lIgen
Ariete Vintage ART 1389/13 vélemény és tesztAriete Vintage ART 1389/13Őrölt kávé / E.S.E. Hüvelyek0,9 lNem
SAGE BES 875 BSS vélemény és tesztSAGE BES 875 BSSKávébab / Őrölt kávé2 lIgen

A TELJES AJÁNLAT MEGTEKINTÉSE

Paraméterek összehasonlítása

 DeLonghi DEDICA EC 685DeLonghi EC850DeLonghi EC 9155 MBSencor SES 1710DeLonghi EC820DeLonghi Scultura ECZ351Electrolux Easypresso EEA111Gaggia New ClassicAriete Vintage ART 1389/13SAGE BES 875 BSS
Gőznyomás15 bar15 bar15 bar15 bar15 bar15 bar15 bar15 bar15 bar17 bar
Teljesítmény1450 W1450 W1300 W1140 W1450 W1100 W1470 W1050 W900 W1560 W
GőzfúvókaIgenNemIgenIgenIgenIgenIgenIgenIgenIgen
A kávéfőző súlya4,2 kg7 kg10 kg3,5 kg4,9 kg8,9 kg4,2 kg7 kg3,7 kg9,7 kg
TöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbb

Vélemények és tapasztalatok

DeLonghi DEDICA EC 685

DeLonghi DEDICA EC 685 vélemény és teszt

Az évek óta a háztartási karos kávéfőzők közötti bestseller DeLonghi DEDICA EC 685 karos kávéfőző kimagasló minimalista designnal, kiváló minőségű kidolgozással és anyagokkal, valamint természetesen remek technológiával büszkélkedhet, amely kiváló espresso készítésére szolgál. Mindössze 14,9 cm szélességének köszönhetően bármely konyhába beilleszkedik, és az egyszerű kezelhetőségét néhány gomb megnyomásával bárki könnyen elsajátíthatja.

Ez a karos eszpresszógép nem hiányzik semmilyen technikai jellemzőt, amely korlátozná a legjobb kávé elkészítésében. A nyomás 15 bar, és a kávéfőző háromféle szűrőt tartalmaz kis kávéadaghoz, dupla adaghoz és E.S.E. podokhoz. Nem hiányzik a csészemelegítő hely sem, és a víztartály űrtartalma kellemes 1,2 liter.

Egy előnye a versenytársakkal szemben a nagy hely az csepegtető tálca és a kar között, ami lehetővé teszi akár 12 centiméter magas csészék és poharak használatát is. Nem marad el a tejes kávéspecialitások elkészítésének lehetősége sem, köszönhetően az állítható tejhabosító fúvókának. Nem probléma cappuccino vagy latte macchiato készítése.

A készülék kis szélessége, három szűrő különböző kávékészítésekhez
Átlagos víztartály űrtartalom

DeLonghi EC850

DeLonghi EC850 vélemény és teszt

Ha egy gombnyomással szeretne cappuccinot vagy caffe lattét készíteni anélkül, hogy lemondana a karos presszó készülék előnyeiről, akkor az Ön számára a DeLonghi EC850 az automatikus cappuccino rendszerrel egyértelmű választás. Hat megvilágított, intuitív gomb segítségével valóban könnyen és gyorsan készítheti el a fent említett kávéspecialitásokat.

Ez a modell egy tej tartállyal rendelkezik, amelyet a készülékhez csatlakoztatva gyorsan készíthet gazdag tejhabot. A habosító rendszer kiváltja a gőzfúvókát, amit a többi készüléknél talál. A karos rendszer nem marad el a minőségi espresso elkészítésének standardjától, tehát használható őrölt kávéval és kávépodokkal is. Előnye még, hogy egyszerre két espressot is készíthet, illetve van csészemelegítő funkciója.

Technikai oldalról a készülék 1450 W teljesítményt nyújt, és a kivehető víztartály kapacitása pontosan 1 liter. Az acélból készült géptest és a stand-by üzemmód is örvendetes, ami miatt ez a kávéfőző az A energiaosztályba tartozik.

Beépített tejhabosító, tej tartály
Nem férnek bele a standard caffe latte poharak

DeLonghi EC 9155 MB

DeLonghi EC 9155 MB vélemény és teszt

A karos kávéfőző otthonra DeLonghi EC 9155 MB az igényes fogyasztóknak szól, akik értékelik a széles beállítási lehetőségeket, a minőségi kidolgozást és a professzionális funkciókat. A szivattyú standard 15 bar nyomást biztosít, és a készülék teljesítménye 1300 W. Ha elfelejtené kikapcsolni a kávéfőzőt a kávé elkészítése után, az automatikusan kikapcsol.

E modell legnagyobb erénye az integrált kávédaráló, minden ezen a gépen készült kávé frissen őrölt kávéból készül, ami a minőségi eszpresszónál a legfontosabb. 180 gramm szemcse kapacitása van, és a darálás finomsága is állítható nyolc pozícióban. A víztartály is kiemelkedő 2 literes kapacitással, és itt is kedvez a vízhiány érzékelő jelenléte.

A funkciók között kiemelkedik a MY mód, amely alatt testreszabott kávérecepteket lehet tárolni. Három előre beállított receptet is kínál, továbbá egy tejhabosító fúvókát és egy precíz tömörítő készletet. Egyszerű a kezelése, tisztítása és vízkőtelenítése, ehhez több gomb és forgatható szabályzó áll rendelkezésre a kávéfőző előlapján. A vélemények és értékelések általában nagyon pozitívak, a fent említett jellemzők mellett a legtöbben a szép dizájnt és a minőségi kivitelezést dicsérik.

Integrált szemeskávé-daráló, professzionális funkciók, három előre beállított recept
Megfelelően magasabb ár

Sencor SES 1710

Sencor SES 1710 vélemény és teszt

Kis otthoni karos kávéfőző otthonra Sencor SES 1710 ideális az igénytelen fogyasztók számára, akik mégis nagy hangsúlyt fektetnek a minőségi kávé elkészítésére. A kávéfőző kicsi, minimális kezelőszervekkel, amelyek mégis minden szükséges funkciót ellátnak. Az integrált gőzfúvókának köszönhetően ezzel a kávéfőzővel sem jelent problémát az ízletes cappuccino vagy latte elkészítése.

1100 W teljesítmény ebben a méretben teljesen elegendő, ahogy az 1,5 literes víztartály is. A kávéfőző felső részén található a csészék melegítésére szolgáló hely, amely azonban a felhasználói vélemények és tesztek szerint nem melegíti túlságosan a csészéket. Ebben a kávéfőző kategóriában ez tekinthető az egyetlen kisebb hátránynak.

A többihez képest rendelkezik kávé előáztatási funkcióval, vízszintjelzővel és két kávéfilterrel, amelyek egy vagy két kávé elkészítésére szolgálnak egyszerre. A fő kapcsoló fényjelzővel rendelkezik, és a kávéfőzőnek vannak csúszásgátló lábai, amelyek növelik a stabilitást és biztonságot. A gőzfúvóka forró víz szolgáltatására is használható, például tea gyors felöntésére.

Minőségi és olcsó karos kávéfőző, előáztatási funkció, nagyon egyszerű kezelhetőség
Gyengébb csészemelegítés

DeLonghi EC820

DeLonghi EC820 vélemény és teszt

Az otthoni karos kávéfőző otthonra DeLonghi EC820 bizonyított gyártótól, rozsdamentes acél, króm és fényes műanyag kombinációjában, egy nagyon stabil kézi espresso prés, amely a használat során nem mozdul el, és nagyon csendes működésű.

A masszív kar az eszpresszó elkészítéséhez cserélhető szűrőket kínál, amelyekkel eszpresszót, dupla eszpresszót, két csésze eszpresszót vagy E.S.E. pódokból kávét készíthet. Az Espresso Delonghi rendelkezik egy automatikus AntiDrip rendszerrel, amely megakadályozza a csepegést. A géphez természetesen tartozik egy tejhabosító fúvóka is, vagy forró víz, amellyel hígíthatja a kávét, leöntheti a teát vagy gyorsan felmelegítheti a bögréket. A készülék tetején passzív csészemelegítő is található.

A víztartály kapacitása egy liter, ami teljesen elegendő néhány ital elkészítéséhez. A modell természetesen rendelkezik vízszűrővel és az eszpresszókészítés során az elektronikusan ellenőrzött vízhőmérséklet technológiájával.

Stabil, nem rezonáló váz, csendes működés
Az acél csepegtető tálca könnyen karcolódik

DeLonghi Scultura ECZ351

DeLonghi Scultura ECZ351 vélemény és teszt

Az időtlen design, amely minden konyhát vagy helyiséget felderít, ahol ezt a karos kávéfőzőt otthonra helyezi, a DeLonghi által bizonyított Scultura ECZ351 modellben testesül meg. A stílusos váz professzionális otthoni kávéfőző technikát ötvöz a tökéletes eszpresszó elkészítéséhez.

A készülék nagyon könnyen kezelhető néhány gombbal és egy páratartalom-szabályzó forgógombbal, ami azt jelenti, hogy a presszó képes felhabosítani a tejet cappuccino vagy caffe latte elkészítéséhez. A 15 bár nyomás teljesen elegendő a kávé tökéletes extrakciójához, és az 1100 W teljesítmény gyorsan üzemkész állapotba hozza a kávéfőzőt.

Kávét készít magának és vendégeinek, és észrevétlenül leül? Nem csak ezekre az esetekre van a Scultura ECZ351 ellátva egy automatikus kikapcsolási funkcióval 20 perc tétlenség után. A készülék tetején található a csészemelegítő hely mellett egy forgógomb. Kényelmes továbbá, hogy a darált kávé szűrőiben E.S.E. pódokat is használhat, amelyekkel rendet tarthat a konyhában a darált kávétól és könnyen kezelhetők.

Időtlen design
Magasabb zajszint, rezgés működés közben

Electrolux Easypresso EEA111

Electrolux Easypresso EEA111 vélemény és teszt

Tökéletes eszpresszót is készíthet Electrolux márkájú karos kávéfőzővel, azon belül is az Easypresso EEA111 modellel. Ez egy egyszerű alapmodell, amely az eredménnyel nem fog csalódást okozni.

A tökéletes kávékivonatért 15 bár nyomás felel, és a tejhabot egy gőzfúvókával készítheti, amely képes forró vizet is adagolni teához vagy a csészék gyors felmelegítéséhez az elkészítés előtt. A víztartály kapacitása 1,25l és nem tartalmaz szűrőt.

A készülék felső részén egy előmelegítő tányér található a csészék előmelegítéséhez. Ha a kávé elkészítése után elfelejti kikapcsolni a kávéfőzőt, az 30 perc tétlenség után automatikusan kikapcsol. Az egyszerű felhasználók számára is megfelelően alkalmazkodó kezelőfelületet egy forgó gombbal irányíthatja. Így az Electrolux Easypresso EEA111 egyenértékű versenytársa más gyártók modelleinek az Ön otthonában.

Egyszerű eszpresszó készítés
Csak egy szűrő, alacsony hely a csészéknek

Gaggia New Classic

Gaggia New Classic vélemény és teszt

A Retro karos kávéfőző Gaggia New Classic egy stílusos kávéfőző modern megközelítésben, amely a nagyon sikeres Gaggia Classic kávéfőzőre épít, amely majdnem legendás lett. Hagyományos Gaggia Classic vízmelegítővel rendelkezik, amelyet a felhasználók véleményei nagyon dicsérnek.

A tesztek és a tapasztalatok alapján a kávéfőző tulajdonosainak többsége lelkes, és néhányan a kategória legjobb karos kávéfőzőjének nevezik. Számos olyan elemmel rendelkezik, amelyek a professzionális kávéfőzőkkel azonosak, és így az elkészített ital minőségét szinte profi szintre emelik. Ilyen például a háromirányú szelep, a túlnyomás-elleni szelep, a kávéfőző rozsdamentes acélból készült teste vagy a professzionális kar, amibe az őrölt kávét tömörítik.

A sok másikhoz képest rendelkezik egy működő melegítőfelülettel a csészékhez, amely nemcsak felmelegíti őket, hanem hőmérsékletüket is képes megtartani. Az említett legendás elődtől új kezelőpanelt, új kiöntőedényt és egyéb dolgokat kapott. Talán az egyetlen hátránya a magasabb beszerzési ár, amely azonban a kávérajongók számára elfogadható, mivel a pénzükért cserébe egy nagyon minőségi, professzionális szintű kávéfőzőt kapnak.

Nagyon minőségi karos kávéfőző, funkcionális csészemelegítés, hatékony tejhabosítás
Magasabb beszerzési ár

Ariete Vintage ART 1389/13

Ariete Vintage ART 1389/13 vélemény és teszt

Az Ariete Vintage ART 1389/13 minden részletében stílusos. Ez a karos kávéfőző otthonra az olasz gyártótól semmiképp sem marad észrevétlen az interiőrben, és ráadásul nagyszerű kávét is készíthet vele. A nyomás 15 bár értéken dolgozik, és a szűrő is úgy van kialakítva, hogy egyszerre két csésze eszpresszót készíthessen vele.

A stílus a praktikummal ötvöződik, így ez a háztartási presovač eltávolítható víztartállyal és csepegtető ráccsal rendelkezik, amit a készülék karbantartásánál és tisztításánál fog értékelni. Nem maradhat észrevétlen az analóg hőmérő sem, amely közvetlenül a készüléken található, és amely megmutatja a víz aktuális hőmérsékletét a kazánban. Így könnyen és eredetileg megtudhatja, mikor lesz kész a kávé kivonatára.

A víztartály térfogata kicsit alulméretezett, csak 0,9 liter, ahogy a nyomás ereje – 900 W – is alacsonyabb. Azonban egy teljes értékű háztartási kávéfőzőgép számára ez bőven elegendő.

Stílusos design, analóg hőmérő
Kisebb víztartály, alacsonyabb teljesítmény

SAGE BES 875 BSS

SAGE BES 875 BSS vélemény és teszt

A karos kávéfőző otthonra SAGE BES 875 BSS az ideális választás mindenki számára, aki a lehető legjobb kávé elkészítését részesíti előnyben, mivel ez egy kompakt, professzionális színvonalú gép. A legjobb kávé elkészítéséhez semmi sem hiányzik belőle, így otthonában olyan eszpresszót készíthet, mintha egy barista adná át. Ugyanúgy hasznos lehet kisebb kereskedelmi helyiségekben vagy például egy nagyobb irodában.

Első pillantásra nyilvánvaló a szemeskávé-tartály, a presovač belsejében tehát integrált kávédaráló található, amely 18 darálási finomság beállítást kínál, és ez egy kúpos őrlővel ellátott daráló, megbízható őrlőkövekkel. A kávészemek tartálya 250 g kávét képes befogadni, a víztartály térfogata pedig 2 liter, ami megfelel a nagyobb számú ember számára való használathoz.

Számos beállítást kínál, a darálás finomságától a víz hőmérsékletének beállításáig. Éppen ezért vele elérheti a tökéletes kávé elkészítését, és azok számára alkalmas, akik a kávéval szeretnek játszani. A szivattyú nyomása 17 bár, a teljesítmény 1560 W, örvendetes a forgatható gőzfúvóka, a előáztatási funkció, vagy a víz automatikus és manuális adagolásának lehetősége.

Integrált daráló, magas nyomás 17 bár, elektronikus hőmérséklet-szabályozás, professzionális kivitel
Bonyolultabb kezelhetőség, magasabb ár

Legjobb eszpresszó kávéfőző

A piacon elérhető legjobb eszpresszó kávéfőző a következő márkák termékei: Szarvasi, Delonghi, Sage, Gaggia, Sencor, ECG. Népszerűek továbbá az olasz karos kávéfőzők, ilyen márkák alatt: La Pavoni, Lelit, 969.Coffee és Ariete.

Milyen karos kávéfőző vegyek? (vásárlási útmutató)

Számomra a karos kávéfőző a jó választás?

Ahhoz, hogy jó kávét készítsünk a karos kávéfőzővel, ismerni kell az alapvető eljárást, és azt az elkészített csészék számának növekedésével finomítani. Így a karos kávéfőzők különösen otthonokba és kis irodákba valók. Az espresso végső minősége a készítési módtól és a helyes eljárástól függ, ezért a karos kávéfőzőket professzionális baristák és kávékedvelők is választják. A beépített kávédaráló vagy a két hőcserélő segíthet időt spórolni a készítés során, amit különösen nagyobb csészék száma esetén értékelhetünk.

Milyen paramétereket ne hagyjunk figyelmen kívül?

Legjobb eszpresszó kávéfőző bizonyos fontos kritériumoknak kell megfelelnie, noha a karos kávéfőzők paraméterei meglehetősen hasonlóak. Az alapvető egy a szivattyú nyomása, ami ideális esetben 15 bár kellene hogy legyen. Ez egy megfelelő érték az espresso minőségi előállításához. Különösen a kis és olcsó gépek lehetnek alacsony teljesítményűek, amelyek helyett csak átfolyós kávét készítenek.
Ha a gép rendelkezik elegendő nyomással, az eszköz teljesítménye már nem olyan fontos a jó kávé előállításához. Megmutatja, mennyi idő alatt lesz a kávéfőző használatra kész. Általános szabály, hogy minél nagyobb a teljesítmény, annál gyorsabban.

Egy másik fontos paraméter a víztartály mérete. Attól függően, hogy hol és hogyan fogjuk a kávéfőzőt használni, gondoljunk a megfelelő kapacitásra. Otthoni környezetben könnyedén elég lehet körülbelül 1 literes a víztartály, míg nagyobb igénybevétel esetén ez meglehetősen kicsi. A szokásos kávéfőzők akár 2,5 liter vízig is képesek.

Funkciók és jellemzők, amelyek megkönnyítik a készítést

Ha gyakran készít kávét magának és társának vagy kollégájának, értékelni fogja a két csésze egyidejű előkészítésének lehetőségét. Ehhez a kávéfőzőnek alkalmazkodnia kell, és a kisebb gépeknek ez a funkció hiányozhat. Ugyanígy előnyös, ha a kávéfőzőhöz két szűrő tartozik egy és két kávé elkészítéséhez; a különbség a kivont kávé mennyiségében van.
További segítségek, amelyek a vásárlásnál dönthetnek a funkciók, mint a csészék előmelegítése, a gőzfúvóka vagy forró víz, a tej tartály a cappuccino könnyű elkészítéséhez, vagy a készülékbe integrált kávédaráló.

A magasabb modellekben találkozhatunk automatikus tisztító és vízkőtelenítő programmal, vagy a víz hőmérsékletének és a vízmennyiségnek a beállításával az extrakció során.

4.6/5 - (11 votes)

Vélemények és értékelések, összehasonlítások, ranglisták és tesztek a termékek könnyebb kiválasztásához és vásárlási inspirációhoz