Kis konyhai gépek,

Kapszulás kávéfőzők

Kapszulás kávéfőző azok számára jó választás, akik ízletesebb alternatívát keresnek az instant kávéhoz vagy a csak forró vízzel leöntött kávéhoz, és egyben egyszerűbb elkészítési módot keresnek a karos kávéfőzőkhöz képest. Használata során speciális kapszulákat alkalmaz, amelyek jelentősen megkönnyítik a folyamatot és automatizálják azt hasonlóan az automata kávéfőzőkhöz. Így a kapszulás kávéfőző ideális választás otthonra vagy irodába, ahol a gyorsaság és egyszerűség a prioritás.

A kapszulás kávéfőzők különböznek a designjukban és a kapszulák típusában is, ahol a legismertebbek közé tartozik a Nescafé Dolce Gusto, Nespresso és Tassimo, valamint az összes többi típus. Nem csak kávé készítésére szolgál, hanem más italok, mint a forró csokoládé, kakaó vagy tea elkészítésére is használható. Jellemzően kis kompakt méretű, így a konyhapulton minimális helyet foglal el, bár vannak kivételek.

Nespresso vagy Dolce Gusto

A Nespresso a prémium eszpresszó kapszulákra koncentrál, széles választékban kínálva intenzitásokat és ízeket, míg a Dolce Gusto szélesebb kínálatot nyújt, beleértve a kávét, teát és forró csokoládét. A Nespresso gépek általában drágábbak és alkalmasak az erős, minőségi kávét kedvelők számára, míg a Dolce Gusto árban elérhetőbb és változatosabb, amit a családok és alkalmi fogyasztók értékelni fognak.

Figyelembe kell venni nem csak a kapszula típusát, a kávéfőző űrtartalmát, a gőznyomást vagy a teljesítményt, hanem a specifikus tulajdonságokat és funkciókat is. Például, hogy van-e vízkőtelenítő funkciója, automatikus kikapcsolás, esetleg tejhabosító, és rendelkezik-e használt kapszulák tárolójával.

A legjobb kapszulás kávéfőzők – TOP 10

A táblázat a 2024-es év tesztjeiből és értékeléseiből származó 10 legjobb kapszulás kávéfőző válogatását mutatja. Néhányuk kávéfőző teszten esett át és büszkélkedhetnek győztes vagy döntős címekkel.

MegjelenéseTermékKapszulaGőznyomásVíztartály kapacitása 
Krups Piccolo KP1006 vélemény és tesztKrups Piccolo KP1006Nescafé Dolce Gusto15 bar0,6 l
DeLonghi Pixie EN125S vélemény és tesztDeLonghi Pixie EN125SNespresso19 bar0,8 l
Bosch Tassimo TAS3202 vélemény és tesztBosch Tassimo TAS3202Tassimo3,3 bar0,8 l
Krups Oblo KP110831 vélemény és tesztKrups Oblo KP110831Nescafé Dolce Gusto15 bar0,8 l
DeLonghi Lattissima Touch EN550.W vélemény és tesztDeLonghi Lattissima Touch EN550.WNespresso19 bar0,9 l
Bosch Tassimo My Way TAS6003 vélemény és tesztBosch Tassimo My Way TAS6003Tassimo3,3 bar1,3 l
Krups Mini Me KP1201CS vélemény és tesztKrups Mini Me KP1201CSNescafé Dolce Gusto15 bar0,8 l
DeLonghi Inissia EN80B vélemény és tesztDeLonghi Inissia EN80BNespresso19 bar0,8 l
Krups Lumio KP130131 vélemény és tesztKrups Lumio KP130131Nescafé Dolce Gusto15 bar1 l
DeLonghi Lattissima EN750MB vélemény és tesztDeLonghi Lattissima EN750MBNespresso19 bar1,3 l

A TELJES AJÁNLAT MEGTEKINTÉSE

Paraméterek összehasonlítása

 Krups Piccolo KP1006DeLonghi Pixie EN125SBosch Tassimo TAS3202Krups Oblo KP110831DeLonghi Lattissima Touch EN550.WBosch Tassimo My Way TAS6003Krups Mini Me KP1201CSDeLonghi Inissia EN80BKrups Lumio KP130131DeLonghi Lattissima EN750MB
Teljesítmény1500 W1260 W1300 W1460 W1400 W1500 W1600 W1260 W1460 W1400 W
TejtartályNemNemNemNemIgenNemNemNemNemIgen
A kávé erejeNemNemNemNemNemIgenNemNemNemNem
TöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbb

Vélemények és tapasztalatok

Krups Piccolo KP1006

Krups Piccolo KP1006 vélemény és teszt

Kapszulás kávéfőző Krups Piccolo KP1006 az egyik legismertebb és bevált modell közé tartozik. Ezt bizonyítja a stílusos tervezés piros színnel, valamint a jó nyomás is. Ez összesen 15 bár, ami ideális a tökéletes kávé elkészítéséhez. Azt is megfogja az energia megtakarítás. Az eszköz 5 perc tétlenség után automatikusan kikapcsol.

Széles kínálatot kínál italokból, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Ezek lehetnek meleg vagy hideg italok. Rendelkezik állítható csepegtető tálcával is, amelyet 3 pozícióba lehet helyezni, a pohár méretétől függően. Meleg vagy hideg vizet választhat a karos választóval.

A szerkezet részét képezi egy víztartály, amelynek teljes térfogata 0,6 liter. A kezelés manuálisan történik, mind a bekapcsolás, mind a kikapcsolás szempontjából. Ez rossz becslést eredményezhet arra vonatkozóan, hogy mennyi víz van már a pohárban az itallal.

Érdekes design, meleg és hideg italok, könnyű használat
Manuális mód

DeLonghi Nespresso Pixie EN125S

DeLonghi Pixie EN125S vélemény és teszt

Legjobb nespresso kávéfőző DeLonghi Nespresso Pixie EN125S stílusos kivitele rozsdamentes acélt és fekete színt kombinál. Továbbá az is figyelemre méltó, milyen nagy nyomásértéket kínál. Ez összesen 19 bár. Maga az extrakciós rendszer ellenőrzi a víz helyes hőmérsékletét. Ennek köszönhetően garantált a minden ital tökéletes íze.

Egyedülálló a könnyű és gyors elkészítés. Az ital elkészülhet már 25 másodperc alatt. Egyetlen gombnyomással elkészíthető egy 40 milliliteres Espresso vagy egy 110 milliliteres Caffe Lungo is.

Az automatikus kikapcsolással akár 40 százalék energiát lehet megtakarítani. A kikapcsolás 9 perc tétlenség után történik. Van egy elég nagy víztartály, amelynek térfogata a megszokott 0,8 liter. Ha a víz fogyóban van, van egy jelzés, ami egyszerű módon figyelmeztet erre.

Magas nyomás, gyors előkészítés, kompakt méretek
Kis italválaszték

Bosch Tassimo TAS3202

Bosch Tassimo TAS3202 vélemény és teszt

Kapszulás kávéfőző Bosch Tassimo TAS3202 nemcsak a tervezésével hívja fel magára a figyelmet. Figyelemre méltó az italok egyszerű előkészítése is. Ehhez kapcsolódik a SmartStart funkció, amikor csak egyszerűen meg kell nyomni az eszköz előlapját. És ez minden. Az alapkivitel részét képezi egy LED kijelző is, amely tájékoztat a készülék állapotáról.

Büszkélkedik a szabadalmaztatott T Disc technológiával is, amely minden ital után megtisztítja a fúvókákat, így nem viszi át az ízt a következőbe. Továbbá lehetőség van az elkészítendő ital intenzitásának kiválasztására is. A kapszulákat olyan márkák szállítják, mint a Jacobs Krönung és a Milka, amelyek mind a minőséget, mind az ízt biztosítják bármelyikük számára.

Az energiamegtakarítás érdekében a modell kínál egy Stand by módot is. Továbbá van egy integrált víztartály, amelynek teljesen elegendő a térfogata, 0,8 liter. Lehetőség van az alátét beállítására a csészék alatt az előkészítésre használt tartály mérete szerint.

Italkínálat, intenzitás választása, integrált víztartály
A tartályba nehezen önthető a víz

Krups Oblo KP110831

Krups Oblo KP110831 vélemény és teszt

Kicsi kapszulás kávéfőző Krups Oblo KP110831 nem csak kompakt, hanem modern dizájnjával is vonz. Tökéletesen illik az új szép otthonokba. A használat egyszerűsége főleg a manuális vezérlésen alapul. Előnye még a műanyag mágneses kapszulatartó, ami biztosítja a kapszula helyes elhelyezését.

A teljes nyomás 15 bar, ami a finom ital tökéletes elkészítéséhez szokásos érték. Lehetséges meleg, valamint hideg italokat is készíteni. A választás egyszerűen manuális kar segítségével történik. A bekapcsolás vagy kikapcsolás LED kapcsolóval valósul meg. Az energia megtakarítás érdekében nem hiányzik az automatikus kikapcsolás funkciója sem.

Vonzó a gazdag kínálat meleg és hideg italokból mind a gyerekek, mind a felnőttek számára. A víztartály elegendő méretű, ami 0,8 liter. Ez egy levehető tartály, aminek köszönhetően könnyebben lehet vizet utántölteni, vagy könnyebben tartható tisztán.

Kompakt és szokatlan dizájn, egyszerű kezelés
Rosszabb hozzáférés a víztartályhoz

DeLonghi Nespresso Lattissima Touch EN550.W

DeLonghi Lattissima Touch EN550.W vélemény és teszt

DeLonghi Nespresso Lattissima Touch EN550.W biztosan nem okoz csalódást egyetlen tökéletes kávé szerelmeseinek sem. Ez egy kapszulás kávéfőző, amely 19 bar nyomást kínál, ami jó minőségű italt garantál. Nem hiányzik a gyors elkészítés sem. A felmelegedés mindössze 25 másodperc alatt megtörténik.

Szintén vonzó a szabadalmaztatott italkészítési rendszer. Ehhez kapcsolódik az is, hogy a szerkezetben van egy tej tartály, aminek köszönhetően tökéletes cappuccino vagy latte macchiato készíthető. Továbbá vonzó az automatikus használt kapszula kivető rendszer is. Ezek a tartályba esnek, ami 10 darabot tud fogadni.

Az indikátor figyelmeztet a megfelelő tisztítás vagy vízkőmentesítés idejére, ami hozzájárul az ital tökéletes minőségéhez. A tej tartálya 0,35 liter űrtartalmú, míg a víztartályé 0,9 liter. Modern intuitív kezelés hiányzik sem.

Tejtartály és használt kapszulák, gyors elkészítés
Magasabb beszerzési ár

Bosch Tassimo My Way TAS6003

Bosch Tassimo My Way TAS6003 vélemény és teszt

Kapszulás kávéfőző Bosch Tassimo My Way TAS6003 stílusos és meglehetősen szokatlan tervezésével vonzza a figyelmet. E modell fő egyedisége azonban a szabadalmaztatott IntelliBrew technológia. A készülék teljesen önállóan azonosítja a behelyezett kapszulát és annak alapján készíti el az italt a megfelelő mennyiségű felhasznált vízzel.

Van egy okos párosító egység is, és szükség esetén lehetőség van a víz hőmérsékletének és mennyiségének, valamint az ital erősségének beállítására. Mindezt könnyedén el lehet menteni a beállítások közé. Szintén nem hiányzik a széles választék különböző kávéitalokból.

Az egyediség abban is rejlik, hogy a fúvókák minden elkészítés után automatikusan tisztulnak. A szerviz T DISC segítségével könnyedén elérhető a fúvókák vízkőmentesítése. A víztartály elegendően nagy, összesen 1,3 liter űrtartalmú. Gyakorlati tulajdonság a tartó magasságának beállítása is, a csésze vagy pohár mérete szerint.

IntelliBrew technológia, könnyű vízkőmentesítés, automatikus fúvókatisztítás
Alacsonyabb szivattyúnyomás

Krups Mini Me KP1201CS

Krups Mini Me KP1201CS vélemény és teszt

A Krups Mini Me KP1201CS kis kapszulás kávéfőző egy jól ismert és bevált márka modellje, amely 15 bar nyomást kínál. Ez nem az egyetlen előnye. Automatikus vezérléssel is rendelkezik, amely garantálja a víz megfelelő adagolását a kapszulán található utasítások alapján. Ez különbözteti meg az ugyanazon márkájú olcsóbb modellektől.

Szintén figyelemre méltó, hogy a készítés sebessége valóban nagy, és sok ital esetében a csésze néhány másodperc alatt megtelik. Nem csak a kávé elkészítése a lényeg. Rendelkezésre állnak meleg és hideg italok is, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Az energiatakarékosságról az automatikus kikapcsolás gondoskodik, amely 5 perc után kikapcsolja a kávéfőzőt.

Természetesen rendelkezik egy elég nagy, 0,8 literes, kivehető víztartállyal is. A meleg vagy hideg ital beállítása műanyag választóval történik. A csepegtető tálca magassága is állítható.

Automatikus vízadagolás, kompakt méretek
Kézi vízhőmérséklet-választás

DeLonghi Nespresso Inissia EN80B

DeLonghi Inissia EN80B vélemény és teszt

A DeLonghi Nespresso Inissia EN80B kapszulás kávéfőző nemcsak vonzó fekete és modern dizájnnal rendelkezik. A gyorsaságával is képes lenyűgözni. A kávé már 25 másodperc alatt elkészülhet, amennyi idő alatt a víz felmelegszik. A vizet egy praktikus tartályból nyeri, amelynek elegendő űrtartalma van otthoni használatra. Pontosan 0,7 liter, ami körülbelül 9 kávéra elegendő.

A praktikumot az is biztosítja, hogy a csészéket egyszerűen lehet a kávéfőzőre akasztani. Az energia megtakarítása érdekében beállítható az automatikus kikapcsolás funkció, 9 és 13 perc között. A használt kapszulákat egy tartályba helyezik, amely összesen 10-et tud befogadni.

Az ital minőségét nemcsak a minőségi kapszulák és a kiváló kávé biztosítja. Figyelembe kell venni a megfelelően nagy, 19 bar nyomást is. A Flow Stop egyedülálló funkciója is, amely garantálja a víz helyes adagolását, amely egyszerűen programozható.

Jó nyomás, Flow Stop funkció, gyors kávékészítés
Kisebb víztartály űrtartalma

Krups Lumio KP130131

Krups Lumio KP130131 vélemény és teszt

A Krups Lumio KP130131 kapszulás kávéfőző automatikus italkészítést kínál kapszulákból, 15 bar nagyszerű nyomással. A készülék hasonló jellemzője, hogy képes meleg és hideg italok elkészítésére is.

Bár a dizájn kompakt és minimalista, itt is rendelkezésre áll egy víztartály, amely nagyszerű űrtartalmat kínál, mérete 1 liter. Érdekes kiegészítő az egyedi kapszulatartó is. Az ökológiai működést is garantálja az automatikus kikapcsolás funkció, amely 60 másodperccel a kávéfőző használatának befejezése után aktiválódik.

A meleg és hideg ital közötti választást egyszerűen lehet beállítani a kar mozgatásával. Automatikusan beállítható a víz adagolásának mennyisége is. A széles kapszulaválaszték lehetővé teszi, hogy 30 ital közül válasszon, amelyek felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt szólnak.

Automatikus vízadagolás, nagy víztartály, 30 ital
Manuális italhőmérséklet-választás

DeLonghi Nespresso Lattissima EN750MB

DeLonghi Lattissima EN750MB vélemény és teszt

A DeLonghi Nespresso Lattissima EN750MB kapszulás kávéfőző megkapó kivitelével tűnik ki. Rendelkezik egy friss tej tárolására szolgáló tartállyal, amelyet olyan italoknál lehet használni, mint például a latte vagy a cappuccino. A Nespresso minőségi kapszulái is hozzájárulnak a tökéletes kávé ízének eléréséhez.

A nyomás nagyon jó, mivel 19 bar, ami fontos a minőségi kávé számára. Az ital nagyon gyorsan elkészülhet, körülbelül 25 másodperc alatt a bekapcsolástól. Az áttekinthető LCD kijelző, amely érintőképernyős, lehetővé teszi, hogy könnyen beállíthassa az ital végleges jellemzőit.

Emellett 6 előre beállított választási lehetőség áll rendelkezésre a kávé elkészítéséhez egyetlen gombnyomással. Nem hiányzik a vízkőmentesítés funkció sem, vagy a használt kapszulákat tartó konténer, amely összesen 15-öt tud befogadni. A tej tároló űrtartalma összesen 500 ml, a víztartályé pedig nagyon jó, 1,3 liter. Az energia megtakarítása érdekében rendelkezésre áll az automatikus kikapcsolás rendszere.

Előre beállított választási lehetőségek, nagy nyomás, tej tároló
Magasabb ár

Milyen kapszulás kávéfőzőt vegyek? (vásárlási útmutató)

Fontos tudni, hogy minden gyártóhoz más kapszulák tartoznak, amelyek használhatóak. Ez határozza meg a ízét és természetesen az italok mennyiségét is. Egyeseknél a kínálat korlátozott, csupán 5 – 10 főként kávés ital áll rendelkezésre. Másoknál ez akár 30 is lehet. Ilyen kapszulás kávéfőzővel meleg és hideg italokat is elő lehet készíteni, felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt.

A kávé előkészítésének rendszere

A legkézenfekvőbb kapszulás kávéfőző manuális előkészítéssel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy be kell helyezni a kapszulát és be- és ki kell kapcsolni a vizet, aminek köszönhetően a kávé elkészül. Továbbá létezik félautomata kapszulás kávéfőző is. Itt csak be kell állítani a víz mennyiségét, és ennek megfelelően készül el a konkrét ital. A legjobb modellek a piacon teljesen automatikus funkciókat kínálnak. Maguk olvassák le az információkat a kapszuláról és ennek megfelelően készítik el a helyes italt.

A szivattyú nyomása

A kávé minőségét befolyásolja az is, hogy mekkora nyomást tud a kapszulás kávéfőző nyújtani. Általánosan elmondható, hogy minél nagyobb a nyomás, annál jobb. Ha a alacsony nyomású változatokat nézzük, azok 3 – 5 bár között mozognak, ami nem feltétlenül ideális érték, azonban ez gyakran kapcsolódik a Tassimo kapszulákhoz, ahol a helyzet speciális (a gyártó szerint különböző technológiát alkalmaznak). Jó szabvány az, amely körülbelül 9 bár nyomást kínál. A legjobb kávéfőzők akár 12 bár és annál is nagyobb nyomást is képesek nyújtani, ami hasonló érték a professzionális karos megoldásokhoz.

A tartályok mérete

A jobb kapszulás kávéfőzők akár két tartállyal is rendelkezhetnek. A második a tejnek van fenntartva, amelyet olyan kávék elkészítésére használnak, mint a latté vagy a cappuccino. A tej tartálya 300-tól 500 milliliterig terjedhet, ami elegendő érték.
A második és fő tartály a víznek van fenntartva. Ebből készül később a kávé. Minél nagyobb a víztartály mérete, annál több kávét lehet egyszerre elkészíteni. A legkisebbek körülbelül 0,5 literesek. Az arany középút a víztartályok esetében körülbelül 1 literes méret. A legjobbaknál akár 1,5 literes méret is lehet.

További funkciók és tulajdonságok

Ami a konstrukcióval kapcsolatos, az lehet például a csészék elhelyezésére vagy akasztására szolgáló felület. Továbbá lehet egy hulladéktartály a használt kapszulák számára, amely 5 – 15 darabot képes befogadni, a kávéfőző típusától függően. A praktikus funkciók közé tartozik a vízkőtelenítő rendszer vagy az a tulajdonság, amely lehetővé teszi a kávéfőző automatikus tisztítását minden egyes használat után.

4.4/5 - (29 votes)

Vélemények és értékelések, összehasonlítások, ranglisták és tesztek a termékek könnyebb kiválasztásához és vásárlási inspirációhoz