Testápolás,

Hajgöndörítők

A hajgöndörítő képes sima, átlagos hajból laza hullámokat, apró hajgyűrűket vagy akár feltűnő göndör fürtöket készíteni. Előnye, hogy remek frizurát készíthet otthon kényelmesen, nem kell minden alkalommal fodrászhoz rohanni. Hasonló hatást érhet el a hajformázó fúvóka vagy a hajvasaló is, azonban a hajvasalóval szemben a hajgöndörítővel készült fürtök szabályosabbak és tovább tartanak.

A választott hajgöndörítő típusától függően különböző tulajdonságokat kell figyelembe venni, többek között a haj hosszát. A fogócsipeszes hajgöndörítők az alaptípusok, ahol a hajtincset feltekeri és egy csipesszel rögzíti. Hasonlóan működnek a kúpos hajsütővasak, azonban ezek nem tartalmaznak csipeszt. A szofisztikáltabb automatikus öntekercselő hajgöndörítők maguktól tekerik fel a hajat a tőtől kezdve. Végül a háromszög alakú hajgöndörítők, amelyek a retro stílusú első köztársasági hullámokhoz használhatók.

Nem csak a felület anyagát (kerámia, titán, turmalin), a fej átmérőjét, hanem a specifikus tulajdonságokat is figyelembe kell venni. Ilyenek például a hőmérsékleti fokozatok száma és hőmérséklet-tartománya, a kábel hossza, van-e hideg hegye vagy automatikus kikapcsolása.

A legjobb hajgöndörítők (hajsütővasak) – TOP 10

A táblázatban a 2024-es év tesztjei és értékelései alapján kiválasztott 10 legjobb hajgöndörítő található.


A TELJES AJÁNLAT MEGTEKINTÉSE

Paraméterek összehasonlítása

 Rowenta So Curls CF3710F0Remington Pearl CI95Braun SatinHair 7 EC2BaByliss PRO Curling Iron 2269TTEPhilips StyleCare BHB876/00Remington Pearl Pro Curl CI9532Rowenta CF4132D0BaByliss PRO MiraCurl 2665ERemington Pro Curl Soft CI6325Valera Conix 641.02
Hideg levegőNemNemNemNemNemNemNemNemNemNem
A tápkábel hossza1,8 m3 m2 m2,7 m2 m3 m-2,5 m1,8 m3 m
Utazási tokNemIgenNemNemNemIgenIgenIgenNemNem
TöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbb

Vélemények és tapasztalatok

Rowenta So Curls CF3710F0

Rowenta So Curls CF3710F0 vélemény és teszt

Automatikus hajgöndörítő Rowenta So Curls CF3710F0 kiváló segítség a göndör vagy érdekes hullámok készítéséhez. Leköti az egyszerű szerkezet, amely jól illeszkedik a kézbe és nem terheli a csuklót. Természetesen lehetőség van választani a 4 különböző állás közül, amelyek világosan vannak jelölve mint 6s – 8s – 10s – 12s.

Van lehetőség a hőmérséklet beállítására is. A tartomány rögtön 3 konkrét fokozatot kínál, amelyek közül választható a hőmérséklet 170, továbbá 200 és szükség esetén akár 230 Celsius fokig. Van jelen a nagyon gyors felmelegedés lehetősége is. Erre nem szükséges többet várni mint 30 másodpercet.

Sajátossága még a minőségi kerámia felület, amely turmalint is felhasznál, ami természetes ionizációt kínál a hajnak. Rendelkezésre áll ez a hajgöndörítő az úgynevezett Insta curling rendszerrel, amely magától gondoskodik arról, hogy a hajon tökéletesen kinéző hullámot hozzon létre.

Insta curling rendszer, 3 hőmérsékleti mód, turmalin
Nem állítható be, hogy melyik irányba kell a hajat tekerni

Remington Pearl CI95

Remington Pearl CI95 vélemény és teszt

Kónikus hajgöndörítő Remington Pearl CI95 lenyűgöz az egyszerűségével, amellyel a modern frizurákat és göndöröket készíti. Maga a felülete fejlett kerámiából készült az Ultimate jelzéssel, amely valódi gyöngyök részét is magában foglalja. A tökéletes eredmény érdekében van lehetőség a hőmérséklet beállítására 130-tól 210 Celsius fokig. A hőmérséklet beállítása ráadásul zárható.

A szerkezet része egy LCD kijelző, ahol lehetséges a konkrét beállításokat nyomon követni. Rendelkezik egy Turbo Boost funkcióval is, amely a nagyon gyors felmelegedést biztosítja, már 30 másodpercen belül a bekapcsolástól. Nem hiányzik az automatikus kikapcsolás sem 60 perc után.

A hajgöndörítő tokja hőálló, és lehetővé teszi az azonnali elhelyezést. A 3 méteres kábellel és forgatható végződéssel a teljes kezelhetőség könnyített. Ráadásul van egy hideg csúcsa, amellyel csökkentik az esetleges égési sérülés kockázatát.

Fejlett kerámia, Turbo Boost, hideg csúcs
A kesztyű lehetne hőállóbb

Braun SatinHair 7 EC2

Braun SatinHair 7 EC2 vélemény és teszt

Csipeszes hajgöndörítő Braun SatinHair 7 EC2 német termék, ami önmagában tükrözi annak minőségét. Elsősorban színezett hajra van tervezve, amit nem károsít. Szerkezete egy széles hengerrel rendelkezik, amelynek átmérője 36 milliméter, kerámia felülettel.

A Colour Saver funkcióval a hajon lévő színek kifakulásának kockázata akár 50 százalékkal is alacsonyabb. Természetesen van lehetőség a megfelelő hőmérséklet beállítására is, ami a teljes 9 különböző fokozatot foglalja magában. Egyedülálló technológia törekszik a haj állandó nedvességtartalmának megőrzésére.

A felmelegedési idő nem kiemelkedően hosszú, és 60 másodpercet vesz igénybe a bekapcsolástól. A hőmérsékleti tartomány 135 foktól kezdődik és 185 foknál ér véget. Van egy biztonsági rendszer is, amely 30 perc után automatikusan kikapcsolja a hajgöndörítőt.

Colour Saver funkció, nagyobb hullámokhoz való fej átmérője
Nincs tokja

BaByliss PRO Curling Iron 2269TTE

BaByliss PRO Curling Iron 2269TTE vélemény és teszt

BaByliss PRO Curling Iron 2269TTE hajgöndörítő a Ceramic & Tourmalina technológiát használja, ami két anyag kombinációját jelenti, amelyek tökéletes eredményt biztosítanak. Ez azt is jelenti, hogy növekszik a haj fénye. Megakadályozza a haj nem kívánt töredezését is. Ahogy maga a név is sugallja, ez a modell három csövet használ, amelyek segítik a hullámok kialakítását.

A felmelegedés sebessége általában 30 másodperc. Ezután azonnal használatra kész. Lehetőség van a kívánt hőmérséklet beállítására. Összesen 5 különböző szint áll rendelkezésre, amelyek 140-től 220 Celsius fokig terjednek.

A 2,7 méter hosszú kábelnek köszönhetően a kezelés egyszerű. Az izolált csúcs megakadályozza az égési sérüléseket. A beépített állványnak köszönhetően a hajgöndörítő könnyen elhelyezhető a fürdőszobában bárhol. A csomagolás tartalmazza a hasznos védőkesztyűket is az égési sérülések ellen.

Könnyű kezelhetőség, Ceramic&Tourmalina technológia
Nagyobb tömeg

Philips StyleCare BHB876/00

Philips StyleCare BHB876/00 vélemény és teszt

Philips StyleCare BHB876/00 Auto Curler önműködő hajgöndörítő egy intelligens göndörítési rendszerrel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy egyetlen húzással akár kétszer annyi tincset is megformáljon, mint a hagyományos kézi készülékeknél.

Az újított henger, amely akár 113%-kal nagyobb felmelegedési felületet kínál, kerámiából készült és keratinnal van kiegészítve. A hajgöndörítő modern Curl Boost rendszert és Smart Curl forgófedeleket kombinál, amelyekkel tökéletes eredmények érhetők el.

Ez az önműködő hajgöndörítő több mint 27 különböző használati kombinációt kínál, ami a frizura sokféleségét növeli. Rendelkezésre áll egy időzítő három szinten, továbbá három hőmérséklet-beállítási lehetőség: 170, 190 és 210 fok.

27 különböző kombináció, Curl Boost, Smart Curl
Csak 3 hőmérséklet-beállítás

Remington Pearl Pro Curl CI9532

Remington Pearl Pro Curl CI9532 vélemény és teszt

Remington Pearl Pro Curl CI9532 hajgöndörítő a konikus típusok közé tartozik. A minőségi kivitelezésnek köszönhetően tökéletes eredményt nyújt néhány perc alatt. Ez a változat 32 centiméter nagyságú, ami egyszerűvé teszi a használatot. Ezt a hajgöndörítő alakja is elősegíti.

A Pearl Ceramic anyag, amely kerámiát és valódi gyöngyöket kombinál, egyedülálló. Ez hozzájárul a hőmérséklet egyenletes eloszlásához, valamint a haj kíméletesebb kezeléséhez. Természetesen a gyors felmelegedés is adott, amire nem kell többet várni 30 másodpercnél. Ha a készülék nem használatos, 60 perc után kikapcsol.

Természetesen van lehetőség a hőmérséklet beállítására is, 130-tól 210 Celsius fokig terjedően. Továbbá rendelkezésre áll egy LCD kijelző, amely lehetővé teszi a beállítások ellenőrzését. A könnyű használatot a 3 méter hosszú kábel is segíti. A csomag tartalmaz kesztyűket és hőálló tokot.

Pearl Ceramic felület, gyors felmelegedés, hőmérséklet tartomány
Főleg hosszú/félhosszú hajra

Rowenta CF4132D0

Rowenta CF4132D0 vélemény és teszt

Loknokészítő hajgöndörítő Rowenta CF4132D0 elsősorban a rendelkezésre álló sokféle tartozékával tűnik ki. Összesen 14 darabból áll. Ennek köszönhetően szó szerint bármilyen frizurát, hullámokat és loknikat lehet vele készíteni. Különlegessége a High Heat hatékony technológia, amely a gyorsaságban és a hosszantartó eredményben is megmutatkozik.

Minden hajtípushoz használható, ahol olyan tartozékokat lehet használni, mint a spirál, a nagy és lapos hajgöndörítő, a kefe és minden más. A kerámia felület biztosítja a hő tökéletes eloszlását, ugyanúgy, mint a tökéletes eredményt.

A biztonsági funkciók közé tartozik a kontrollfény. Ha érdeklődik, nem csak hullámok készítésére szorítkozik, mivel ez a modell hajvasalóként is használható. A tartozékok cseréje egyszerűen, egyetlen gomb megnyomásával történik. A forgatható vezetéknek köszönhetően bármilyen kezelés nem probléma.

14 darabos készlet, High Heat technológia, sokoldalú használat
Nincs ionizátor

BaByliss PRO Curling Iron MiraCurl 2665E

BaByliss PRO MiraCurl 2665E vélemény és teszt

Hajsütővas BaByliss PRO Curling Iron MiraCurl 2665E egy úgynevezett automatikus hajgöndörítő, amely gyorsan és teljesen önállóan működik. Szerkezete és technológiája megakadályozza a hajszálak törését és károsodását. A változatos eredmények érdekében 3 különböző irányban készíthető loknik beállítása lehetséges. Nem hiányzik a hőmérséklet ellenőrzése sem.

A hajgöndörítő gyorsan melegszik, csak 30 másodperc szükséges a bekapcsolástól. A hőmérséklet 3 különböző értéken állítható be, 190, továbbá 210 és szintén 230 Celsius fokon. Amint felmelegedett, hangjelzés hallható.

A takarékos üzemmód 20 perc után alvó üzemmódra váltja a hajgöndörítőt, míg a biztonsági üzemmód 60 perc után teljesen kikapcsolja. A kábel hossza teljesen megfelelő, 2,5 méter. A kábel forgatható, ami megkönnyíti a használatot.

Iránybeállítás, egyszerű kezelhetőség
Kicsit nehezebb kezelni

Remington Pro Curl Soft CI6325

Remington Pro Curl Soft CI6325 vélemény és teszt

Hajsütővas hullámokhoz Remington Pro Curl Soft CI6325 szintén úgynevezett csipeszes hajgöndörítő, amelynek szerkezete megfelelően a hajat úgy fogja meg, mint egy csipesz. Átmérője jó 25 milliméter, ami a rövid és hosszú hajon való használat univerzalitását támogatja.

A felület nem csak kerámia, hanem antistatikus is. Figyelmet kelt továbbá a 4-szeres védelem, amely még a sima csúszást, a jó hőeloszlást és a turmalint is magában foglal. A hőmérséklet könnyen beállítható a hajtípusnak megfelelően, 10 lehetőség közül választható. A maximális hőmérsékleti érték 220 Celsius fok.

Nem hiányoznak a praktikus tulajdonságok sem, mint a készenléti jelző, a világszerte használható feszültség, a hideg vége vagy a hőálló állvány. A kábel hossza 1,8 méter, és természetesen forgatható.

Univerzális fejméret, 10 hőmérséklet-beállítás
Rövidebb kábel

Valera Conix 641.02

Valera Conix 641.02 vélemény és teszt

Kúpos hajgöndörítő Valera Conix 641.02 egy ismert svájci cég által gyártott, amely ebben a szektorban a legjobbak közé tartozik. Ezt a modellt is megerősíti. Ami a szerkezetét illeti, az átmérője, ami 13-25mm között van, szintén figyelemre méltó. Nem okoz csalódást a gyors felmelegedés sem, így azonnal kész a használatra.

Az elérhető maximális hőmérséklet 200 Celsius fok. Lehetőség van különböző feszültségekhez csatlakoztatni, ami azt jelenti, hogy bárhol a világon használható. A szigetelt hideg csúcsnak köszönhetően kiküszöbölhető a lehetséges ujjégetés hibás kezelés esetén, bár némi gyakorlat szükséges.

A 3 méter hosszú kábellel a rugalmas kezelés nem probléma. Ez a modell turmalín technológiát is használ. Ez a haj természetes ionizálásán alapul, ami pozitívan befolyásolja a statikus hatás eliminálását és a frizura megjelenését.

Turmalín technológia, gyors felmelegedés, hosszú kábel
Nincs hőmérséklet-beállítás

Milyen hajgöndörítő vegyek? (vásárlási útmutató)

A hajgöndörítőt elsősorban a típusa alapján kell kiválasztani. Minden típus más-más fajta göndörítést hoz létre (retro hullámok, gyűrűk, laza stb.). Jelenleg 4 fő változat létezik a piacon.

A göndörítő típusa

Fogóval ellátott göndörítő

Ahogy a neve is sugallja, a fogóval ellátott göndörítő azt jelenti, hogy a hajat feltekerik, majd a fogót lezárják és hőt alkalmaznak. Az előnye, hogy a hő minden oldalról hat a hajra. Ennek köszönhetően a hullámok az egész hosszon egyenletesek.

Kúpos göndörítő

Gyakorlatilag egy egyszerűbb megoldás a fogóval ellátott göndörítőhöz. A kúpos göndörítő egyszerű formával rendelkezik, amelynek vége kúp alakú és felmelegszik. Éppen erre tekerik fel a hajat, hagyják, hogy a hő alulról hatjon, és a hullám kész.

Automata göndörítő

Az automata göndörítő, amelyet önbeálló göndörítőként vagy öntekercselő göndörítőként is ismernek, a hullámok és göndörítések gyors létrehozásával tűnik ki. Az automata göndörítő nem csak óvatosan tekeri fel magától a hajat, de teljesen egyedül irányítja az egész folyamatot is. Az eredmény tökéletes megjelenés és gyorsan kialakított remek frizura.

Háromfejű göndörítő

A háromfejű göndörítő három különálló henger konstrukcióját használja. Pontosan ezek a hengerek gondoskodnak a hő hatására a göndörítésről, amely eltér a hagyományos göndörítőktől. Például retro első köztársaságbeli hullámok (fingerwaves) kialakítására használják.

A felület anyaga

A szokásos szabvány a kerámia hajsütővas, ahol a kerámia felülete egyenletesen oszlatja el a hőt és biztosítja a sima csúszást. A turmalinnal rendelkező hajgöndörítő gyakran kerámiával kombinálva készül. Alkalmas vastag, krepált hajra főleg az optimális hidratálás miatt. A harmadik változat a titán felületű hajsütővas, amely könnyű, ellenáll a magas hőmérsékleteknek és a karcolásnak, valamint csökkenti a statikus elektromosság megjelenését.

A fej átmérője

A hullámok méretét a fej átmérője befolyásolja, amit a választáskor figyelembe kell venni. Alapvetően három fő kategóriába sorolhatók. Az első a kisebb, körülbelül 19 mm átmérőjű fej, amely rövid hajra és rendszeres, finomabb hullámokra ideális. A második szélesebb, körülbelül 38 mm átmérőjű fej, amely tipikusan hosszú hajra és nagyobb hullámokra való. A harmadik univerzális, körülbelül 25 mm körüli.

Hőmérséklet szabályozása

Elsősorban olyan modellt érdemes választani, amely lehetővé teszi a hőmérséklet beállítását. Az egyszerű változatoknak általában nincs ilyen funkciójuk, és standard módon 200 fokra melegítenek fel. Egy minőségi göndörítő azonban rendelkezhet hőmérséklet-beállítással, általában 130-tól 230 Celsius fokig. A hőmérséklet főként a haj típusától függ. Minél gyengébb és kevésbé minőségi a haj, annál alacsonyabb hőmérsékletet kell választani.
A felmelegedéssel kapcsolatosan a felmelegedés sebessége is fontos. A hagyományos göndörítők általában körülbelül 1 perc alatt melegednek fel bekapcsolás után. A legjobbaknál nem probléma elérni körülbelül 30 másodpercet.

Funkciók és tulajdonságok

Jó funkció a változtatható feszültség használata, amely általában 100 – 230 V között mozog, és lehetővé teszi a használatot külföldön. Hasznos lehet a hullámok irányának, de azok intenzitásának beállítási lehetősége is.
Számos fejlett modell kínál ionizációs képességet, amely az elektromos töltés megszüntetésével és a haj minőségének javításával kapcsolatos. Nem szabad figyelmen kívül hagyni a különböző technológiákat és funkciókat sem, amelyek különböző tulajdonságokat használnak fel például frissen festett haj védelmére, és hogy ne okozzanak esetleges fakulást.

4.4/5 - (12 votes)

Vélemények és értékelések, összehasonlítások, ranglisták és tesztek a termékek könnyebb kiválasztásához és vásárlási inspirációhoz