Takarítás,

Kézi porszívók

Amikor háztartási porszívót választunk, nem csak a padlótisztításról van szó, hanem az apróbb rendetlenségekről is, amelyekkel egy kis kézi porszívó megbirkózik. A mini porszívók nem csak a konyhában és a lakásban találnak alkalmazást a kisebb szemét eltakarítására, hanem mint praktikus autóporszívók is. A rúdporszívókkal ellentétben, amelyekkel sok tulajdonságban osztoznak, a kézi akkumulátoros porszívók a domináns modellek, és a hálózatiak csak ritkán fordulnak elő.

Megfelelő kézi porszívót találni, amely megfelel a háztartás igényeinek, nehéz lehet. Ezért választottuk ki a vélemények és tesztek alapján a legjobb kézi porszívókat, és készítettünk róluk recenziókat, hogy könnyebb legyen a választás. A kézben tartós akkumulátoros porszívókat a hálózati kézi porszívók is kiegészítik.

A morzsaporszívó hatékonysága kemény padlókon logikusan magasabb lesz, mint a szőnyegeken, bár néhány modell a szőnyegekkel és hasonló felületekkel is megbirkózik, elegendő teljesítmény és minőségi tartozékok révén. A kézi porszívóval mind a száraz, mind a nedves porszívást kezelheti, és a minőségi HEPA szűrő, amely alkalmas allergiásoknak és porra érzékeny személyeknek, kellemesebbé teszi a takarítást.

A legjobb kézi porszívók – TOP 10

A táblázat a 2024-es év 10 legjobb kézi porszívójának választékát mutatja be. A különböző modellek között az alapvető paraméterek hasonlóak, a döntő tényező a tartozékok lesznek. Pontosabban a kompakt töltő állomás, a réstisztító cső, a húzóka, a turbókefe vagy akár egy apróság, mint a könnyebb mozgatás és a bútorok/felületek kímélő kezelése érdekében a kerekek. Az egyes recenzióknál bővebb információk találhatóak.

MegjelenéseTermékA porszívózás típusaKonténer térfogataEnergiaforrás 
Electrolux ZB 6114 IGM
 vélemény és tesztElectrolux ZB 6114 IGM Száraz0,5 lAkkumulátor (Li-ion)
ETA Rotary 2425 90000 vélemény és tesztETA Rotary 2425 90000Száraz0,4 lAkkumulátor (Li-ion)
Sencor SVC 190 vélemény és tesztSencor SVC 190Száraz / Nedves0,5 lAkkumulátor (Ni-Mh)
Bosch GAS 18V-1 vélemény és tesztBosch GAS 18V-1Száraz0,7 lAkkumulátor (Li-ion)
Concept VP 4380 vélemény és tesztConcept VP 4380Száraz0,45 lAkkumulátor (Li-ion)
Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Mini vélemény és tesztXiaomi Mi Vacuum Cleaner MiniSzáraz0,1 lAkkumulátor (Li-ion)
Raycop RS PRO UV+ vélemény és tesztRaycop RS PRO UV+Száraz0,2 lElektromos hálózat
Rowenta Extenso AC232001 vélemény és tesztRowenta Extenso AC232001Száraz0,35 lAkkumulátor (Ni-Mh)
Hyundai HVC 101 vélemény és tesztHyundai HVC 101Száraz / Nedves0,3 lAkkumulátor (Ni-Mh)
Black-Decker PD1420LP-QW vélemény és tesztBlack-Decker PD1420LP-QWSzáraz0,56 lAkkumulátor (Li-ion)

A TELJES AJÁNLAT MEGTEKINTÉSE

Paraméterek összehasonlítása

 Electrolux ZB 6114 IGMETA Rotary 2425 90000Sencor SVC 190Bosch GAS 18V-1Concept VP 4380Xiaomi Mi Vacuum Cleaner MiniRaycop RS PRO UV+Rowenta Extenso AC232001Hyundai HVC 101Black-Decker PD1420LP-QW
Működési sugaraMobilMobilMobilMobilMobilMobil5 méterMobilMobilMobil
Működési ideje24 perc30 perc15 percVáltozó35 perc30 percKorlátlan10 perc15 perc12 perc
Súlya1,53 kg1,73 kg1,5 kg1,3 kg (akkumulátor nélkül)1,85 kg0,5 kg2,2 kg1,17 kg0,9 kg1,42 kg
TöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbb

Vélemények és tapasztalatok

Electrolux ZB 6114 IGM

Electrolux ZB 6114 IGM
 vélemény és teszt

Teljesítményes morzsaporszívó Electrolux ZB 6114 IGM a tesztek és fogyasztói vélemények alapján nagyon jó szívóerővel rendelkezik, amelyet egy nagy teljesítményű lítium-ion TurboPower akkumulátor egészít ki. Ez biztosítja az optimális porszívózást, ami lehetővé teszi, hogy ez az akkumulátoros porszívó egy töltéssel akár 24 percig is működjön. A teljes töltéshez szükséges idő is jó, mindössze 4 óra.

A porszívó testén találunk egy kék LED diódát, amely az akkumulátor töltöttségét jelzi. A használat és a munka is kényelmes a 1,53 kg-os átlagos súlynak köszönhetően, amelyet további érdekes funkciók is segítenek. A porszívón találhatók a Soft Steer integrált kerekek és az Easy Reach integrált szívófej.

A kerekek lehetővé teszik a porszívó kényelmes mozgatását, megkönnyítik a kezelést és védik a porszívózott felületet, mivel lágyak. Az integrált szívófejet könnyen ki lehet húzni és azonnal kezdheti a porszívózást a résekben anélkül, hogy keresnie kellene további tartozékokat. Ennél a modellnél sajnos nem található más tartozék, ami az egyetlen hátrányának tekinthető.

Integrált Easy Reach szívófej, nagy teljesítmény, beépített Soft Steer kerekek
Nincsenek további tartozékok

ETA Rotary 2425 90000

ETA Rotary 2425 90000 vélemény és teszt

Kézi akkumulátoros porszívó ETA Rotary 2425 90000 nagyon érdekes ár/érték aránnyal rendelkezik. A vélemények és fogyasztói tapasztalatok alapján nagyon jó teljesítményű, és értékelik, hogy érdekes tartozékokkal szállítják. Ezek között különösen az elektromos forgókefét emelik ki (közvetlen meghajtással), amely kifejezetten a tapétázott bútorok porszívózására van tervezve.

A gyártó ezen akkumulátoros kézi porszívóhoz szintén ad egy rés szívófejet, amely ideális a nehezen hozzáférhető helyekre, és egy finom sörtéjű kefét, amely alkalmas a karcolásra hajlamos felületekre és tárgyakra. A töltőadapter természetesen része a csomagnak, akárcsak a falra szerelhető töltőállomás.

Minőségi HEPA szűrővel rendelkezik, így az allergiások is biztonságosan takaríthatnak vele. A markolat kellemes tapintású, csúszásgátló felülettel rendelkezik, és az ürítőtartály is elegendően nagy, 0,4 literes. A működési ideje akár 30 perc, a töltése 5 óra, a gyártó minőségi lítium-akkumulátort használt. Ez egy minőségi kézi porszívó, amit a gyártó a 3 évig terjedő kiterjesztett garancia lehetőségével igazol.

Kisebb zajszint és jó szívóerő, forgó turbókefe az árban, HEPA szűrő
Nincs komoly hátrány

Sencor SVC 190

Sencor SVC 190 vélemény és teszt

Kézi porszívó Sencor SVC 190 a legkelendőbb kézi akkumulátoros porszívók közé tartozik, főleg a nagyon alacsony beszerzési ára miatt. Alkalmas az otthoni, az autóban történő vagy bárhol szükséges kis szennyeződések porszívózására. A szokásos szennyeződéseken túl megbirkózik a kiömlött folyadékokkal is, mivel rendelkezik nedves szennyeződések porszívózására szolgáló fejjel.

Ezen kívül a tartozékok között találunk még két további fejet, egy kefe- és egy résfejet. A tartós szűrő a levegőből a szennyeződések maximumát fogja meg és víz alatt mosható. A gyűjtőtartályból a felhalmozott tartalmat egyszerűen ki lehet üríteni a szemetesbe. A por tartályának mérete tiszteletreméltó, 0,5 liter, a zajszintje pedig 80 dB.

A Sencor kézi porszívójának teljes súlya 1,5 kilogramm, így a kézben történő munkavégzés során viszonylag alacsony súlyú, és a teljesítménye 45 W. Teljes töltéssel a Sencor SVC 190 porszívó 15 perc munkaidőt képes biztosítani, és újratöltése 12 óra alatt történik. A teljes NiMH akkumulátor kapacitása 1400 mAh.

Nagyon jó beszerzési ár, alacsony súly és méretek
Magasabb zajszint, átlagos szívóerő

Bosch GAS 18V-1

Bosch GAS 18V-1 vélemény és teszt

A Bosch GAS 18V-1 professzionális kézi porszívó szakmai használatra vagy igényes fogyasztók számára készült, akik elsősorban a minőségi kivitelezést és ebben a porszívó kategóriában a jó szívóteljesítményt értékelik. Folyamatos porszívózási képességet biztosít, mivel cserélhető akkumulátorokkal rendelkezik, ami előny és hátrány is egyben.

A kézi akkumulátoros porszívó maga akkumulátor és töltő nélkül kerül forgalomba, így ha nincs kompatibilis akkuja és töltője, számolnia kell azzal, hogy meg kell vásárolnia. Ez azt is jelenti, hogy több akkumulátorral rendelkezve elérheti a szükséges üzemidőt. 1 Ah kapacitással 7 percig képes porszívózni, ami egy 18V és 5,5 Ah-s akkumulátorral körülbelül 38 perc működést jelent.

Rendelkezik egyedülálló légáramlás-rotációs technológiával, 3 erős légáramlat növeli a porszívózás hatékonyságát és minimalizálja a szívóteljesítmény csökkenését. A motor 6 kPa alatti nyomást képes létrehozni. A porszívóhoz számos tartozék tartozik, beleértve a padlószívó fejet, hosszabbító rugalmas szívófejet, résszívó fejet és két további állítható csövet.

Magas teljesítmény az új technológiával, nagyméretű porzsák, tartozékok értéke
Akkumulátor és töltő nélkül szállítva

Concept VP 4380

Concept VP 4380 vélemény és teszt

A Concept VP 4380 kézi porszívó a PET motorizált turbókefével rendelkezik, ami kiválóan működik. A fogyasztói tapasztalatok szerint hatékonyan porszívózik ki a kutya- és macskaszőrt. További tartozékok között találunk 3 különböző résszívó fejet, kefés tartozékot, töltőadaptert és falitartót.

A falitartót tekintve ez az egyetlen hátrány a hatékony kézi porszívónál, mivel a vélemények szerint nehezen helyezhető bele a porszívó, és ezáltal egyesek szerint használhatatlan. Összességében ez csak egy apróság, amely alig csökkenti az ár és teljesítmény kiváló arányát.

Egy töltéssel 35 percig képes működni és lenyűgöző 8,2 kPa teljesítményű. A HEPA szűrő jelenléte, a 2 teljesítmény fokozat és a három LED világító dióda, amely segít a sötét sarkokban való porszívózásban, örvendetes. A 1,85 kg súly a versenytársakhoz képest valamivel magasabb, de nem jelentős. A gyártó 80 dB zajszintet deklarál - a porszívó a fogyasztói tesztek szerint viszonylag csendes.

Kézi porszívó állatszőrre, magas teljesítmény, HEPA szűrő és számos kiegészítő
Gyengébben kivitelezett állvány

Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Mini

Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Mini vélemény és teszt

Az olcsó Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Mini kézi porszívó rendkívül kompakt, ideális az autóba, irodába vagy bárhol, ahol szüksége van rá, hogy kéznél legyen. Csak 0,5 kilogramm súlyú, de ez nem vesz el a teljesítményéből vagy az üzemidejéből; teljes töltéssel akár 30 percig is képes porszívózni.

A kis kézi porszívó azt is jelenti, hogy korlátozott a por- és szennyeződéstartály mérete, ebben az esetben a tartály 0,1 literes, ami e termék egyetlen hátrányának tekinthető. Az értékelések és tapasztalatok azt mutatják, hogy ez egy kiváló akkumulátoros autóporszívó, értékelik a könnyű kezelhetőséget, a szép kivitelezést és a jó szívóteljesítményt. USB C-vel töltődik, amit a fogyasztók szintén értékelnek.

A szívóteljesítményt a gyártó 30 AW-ban adja meg, ami kilopascalban hihetetlenül 13 kPa. A csomagban két praktikus szívófej is található – egy kefével és egy rés szívófejjel. A szennyeződéseket egyetlen érintéssel lehet kiüríteni a porszívóból, nem hiányzik a minőségi HEPA szűrő, és két porszívó sebesség is kedvez.

Kis kézi porszívó, kefe és rés szívófejjel, kiváló ár/érték arány
Kis por- és szennyeződéstartály

Raycop RS PRO UV+

Raycop RS PRO UV+ vélemény és teszt

Kézi antibakteriális porszívó UV lámpával Raycop RS PRO UV+ a legjobb kézi porszívó asztmatikusok és allergiások számára, amely orvos által tervezett. Számos technológiát ötvöz, amelyek sokak szerint piacvezetővé teszik. Felszerelt UVC fertőtlenítő lámpával és forrólevegős száraz sterilizálással, amelyek hatékonyan eltávolítják az allergéneket, atkákat, baktériumokat és vírusokat.

A felhasználói vélemények és tapasztalatok szerint kiváló szívóteljesítménnyel rendelkezik, még a hosszú kutyaszőrök porszívózásával is megbirkózik. A kivitelezés minősége kiváló, és csak néhányan hívják fel a figyelmet a drágább pótalkatrészekre. Más szemszögből figyelemre méltó, hogy a gyártó egyáltalán kínál pótalkatrészeket, számos más gyártónál ez egyáltalán nem lehetséges.

Különösen alkalmas matracok, ágyneműk, kanapék és egyéb háztartási textíliák tisztítására. A HEPA szűrő jelenléte természetes, és a technológia Air Redirect állandó légáramlást biztosít. Hálózati kézi porszívóról van szó 450W teljesítménnyel és 5 méter hosszú kábellel. Több díjjal büszkélkedhet és számos teszten esett át jelentős laboratóriumokban, többek között a Karlovy Vary-i Egyetem is tesztelte.

Minőségi porszívó kiváló hatékonysággal, UVC fertőtlenítő lámpa, száraz forrólevegős sterilizálás
Drágább pótalkatrészek

Rowenta Extenso AC232001

Rowenta Extenso AC232001 vélemény és teszt

Morzsaporszívó Rowenta Extenso egy alap kézi porszívó az egyszerű takarítási feladatokhoz, mint például morzsák és egyéb kis szemét felszívása. Előnyei közé tartozik az alacsony súlya, mindössze 1,17 kg, ami könnyű kezelhetőséget biztosít.

Nem várható tőle nagy felszereltség vagy számos funkció. Végül is a porszívó a piac egyik legolcsóbb modellje közé tartozik. Csak száraz porszívózásra alkalmas, és a porzsák 0,35 literes űrtartalma az alacsony kapacitású készülékek közé sorolja. A gyártó által megadott üzemidő 10 perc, tehát gyors takarításokra alkalmas, ami összhangban van a többi paraméterével is.

A tartozékok között sem találunk különlegességeket. A szűrő egyszerű, és a porszívózásra egy integrált teleszkópos résszívófej áll rendelkezésre. A porszívó nem mutat csodákat, de részletesebb takarításra sem tervezték. Kategóriájában ez egy minőségi kézi porszívó az ár/érték arány szempontjából.

Ár/érték, súly és kezelhetőség
Rövid akkumulátor élettartam

Hyundai HVC 101

Hyundai HVC 101 vélemény és teszt

A Hyundai HVC 101 is az alap kézi porszívók kategóriájába tartozik az alacsony árkategóriában. A Rowenta Extenso AC232001 modellel ellentétben a Hyundai száraz és nedves porszívózást is kínál valamivel hosszabb, pontosabban 15 perces üzemidővel.

Súlyával, 0,9 kg-gal, a kézben tartott porszívók közül az egyik legkönnyebb. Másrészt a súly csökkenése rosszabb paraméterekben is megmutatkozik, például kisebb porzsák űrtartalomban (0,3 liter). Egy másik kiemelkedő jellemzője a zajszintje. 74 dB-vel a csendes porszívók közé sorolható, ami otthoni használatra előnyös.

A tartozékok nem széleskörűek, gyakorlatilag lefedik az alapvető szükségleteket. Találunk benne egy résszívó fejet és egy vízszívó feltétet is. A tárolhatóság variabilitását egy falra szerelhető tartó és töltőállomás biztosítja. A készülékről egyértelmű a vélemény, ha praktikus porszívóra van szüksége a konyhába, ami megbirkózik a folyadékos rendetlenséggel is, a Hyundai HVC 101 jó választás lehet.

Száraz és nedves porszívózás, ár/érték, akkumulátor élettartam
Kis porzsák űrtartalom

Black-Decker PD1420LP-QW

Black-Decker PD1420LP-QW vélemény és teszt

A Black-Decker PD1420LP-QW kézi porszívó sokat nyújt méltányos áron, alkalmas minden igényesebb fogyasztó számára, aki gyakran használja a kézi porszívót. Praktikus kialakítása miatt kiemelkedik, mivel rendelkezik egy integrált rugalmas tömlővel Dustbuster Flexi, ami jelentősen bővíti a használati lehetőségeit.

Autó kitakarításához és otthona minden zugának kiporszívózásához tökéletes. Minden esetre több mint elegendő szívóteljesítménnyel rendelkezik, ami 20 AW értékű, illetve a légáramlás 1060 liter per perc. Üzemidőben 12,5 percig képes dolgozni, és újratöltése 4 óra alatt történik. Tehát ez egy akkumulátoros porszívó, modern integrált Li-Ion akkumulátorral.

Az említett rugalmas tömlő hossza 1,5 méter és az akusztikus zajszint valóban jó, 75 decibel. LED töltésindikációval és praktikus töltőalappal rendelkezik, amely asztalra vagy a földre helyezhető, de nem falra szerelhető. Teljes súlya 1,42 kilogramm, és előny, hogy a gyártó ellátta állatszőr felszívására alkalmas fejjel, rés- és hosszú rés-szívófejjel.

Integrált rugalmas tömlő, magas szívóteljesítmény, ciklonos forgás
Nem találtunk

Milyen kézi porszívó vegyek? (vásárlási útmutató)

A kézi porszívók többsége nagyon hasonló, így a részletek vagy különleges követelmények döntik el, hogy mit kellene egy ilyen kis porszívónak teljesítenie. A választásnál szerepet játszik az is, hogy milyen célra szeretnénk használni. Egyes modellek elegendőek otthoni és konyhai használatra, míg másokat az autóban vagy a kertben is használhatunk.

Akkumulátoros vagy hálózati?

A kézi akkumulátoros porszívók alkotják a kínálat nagy részét, tehát ez a döntési dilemma többé-kevésbé elhanyagolható. Fontosabb kérdés az akkumulátor típusának kiválasztása. Az akkumulátoros kézi porszívók két fő típusa létezik: a lítium-ion (Li-On) és a nikkel-metálhidrid (NiMH) akkumulátorok.
A felhasználói szempontból a lítium-ion akkumulátorok kedvezőbb választást jelentenek, mivel hosszabb ideig tartják a porszívót működésben, gyorsabban töltődnek, és nincs memóriaeffektusuk.

Száraz és nedves porszívózás

Tervezi, hogy a porszívót a konyhában is használja folyadékok felszívására? Ebben az esetben ezt a követelményt is figyelembe kell venni a készülék kiválasztásakor. A nedves porszívózásra alkalmas kézi porszívó általában drágább, és a szennyeződéstartály különbözik a szilárd és folyékony szennyeződések esetében.

Felszereltség és tartozékok

Nem utolsósorban a felszereltség az a tényező, amely eldönti a konkrét modell kiválasztását. Bizonyos mértékig ez összefügg a porszívó tervezett használati céljával. A konyhai és az alapvető otthoni takarításhoz, például a reggeli morzsák eltakarításához, elegendők az integrált tartozékok. A bonyolultabb takarításhoz hosszabbító cső és padlófej is szükséges lehet.
A felszereltség alapját azonban a nehezen hozzáférhető helyek tisztítására szolgáló résnyílás-tisztító fej és a nedves porszívózáshoz való gumihúzó képezi, amely gyakran töltőállomással is kiegészül, amelyet gyakran a falra is lehet szerelni a jobb tárolhatóság érdekében. Néhány modell még puha kerékkel is rendelkezik a tisztítandó felületekhez való kímélőbb hozzáférés érdekében.

4.9/5 - (10 votes)

Vélemények és értékelések, összehasonlítások, ranglisták és tesztek a termékek könnyebb kiválasztásához és vásárlási inspirációhoz