Kis konyhai gépek,

Konyhai robotgépek

A konyhai eszközök számos olyan eszközt foglalnak magukban, amelyek nélkül manapság nehéz lenne jó ételt készíteni. A dagasztógép kiemelkedő helyet foglal el minden olyan háztartásban, ahol gyakran sütnek és főznek. Több funkciót képes ellátni, mivel egyszerre több eszközt is kombinál, és ami még jobb, mindezt fizikai erőfeszítés vagy ráfordított idő nélkül teszi.

A háztartási robotgépek kínálata meglehetősen széles, és a különbségek az árakban is tükröződnek. Ezért kiválasztottuk a legjobb konyhai robotgépeket a vélemények és tesztek alapján, és elkészítettük értékeléseiket, hogy a választás könnyebb legyen. A nagyobb családok igényes felhasználói éppúgy megtalálják a számukra megfelelőt, mint azok, akik megelégszenek az alapfelszereltséggel.

A multifunkcionális konyhai robotgép fő funkciói közé tartozik a keverés, habverés, szeletelés, reszelés, turmixolás vagy dagasztás, ami a tészta készítésekor hasznos.

Ezenkívül a robotgép-modellek további tartozékokkal is fel vannak szerelve, például húsdarálóval, citromfacsaróval és gyümölcscentrifugával, amelyek megfelelőek az egészséges életmód étrendjének elkészítéséhez. Néhány modell emellett képes hasábburgonyát szeletelni vagy kolbász készítéséhez bélbe tölteni a hozzávalókat.

Mindezen reszelőknek, darálóknak és kiegészítőknek, mint például a dagasztó kampók, ballon- és rögzített habverők, egy elengedhetetlen elemmel kell kiegészülniük: egy tágas tálal. A legtöbb modell 2 literrel kezdődik, és a gyakorlati szempontból jó, ha erre a paraméterre is figyelünk. A tésztát kétszer elkészíteni nem túl vonzó ötlet.

A legjobb konyhai robotgépek – TOP 10

Az alábbi táblázat a 2024-es év tesztjei és értékelései alapján kiválasztott 10 legjobb konyhai robotgépet mutatja be. Az alapfunkciók mellett fordítson figyelmet arra is, hogy a gépnek vannak-e fém fogaskerekei, teljesítményére, különösen gyakori és igényes használat esetén. A bolygóműves keverőrendszer (multi-motion drive), ahol a habverő a tál kerülete körül is forog, jobb keverést biztosít, az impulzusszenzor és a sebességfokozatok száma pedig felhasználóbarátabb munkát tesz lehetővé. További információk az egyes véleményeknél vannak kifejtve.


A TELJES AJÁNLAT MEGTEKINTÉSE

Paraméterek összehasonlítása

 Klarstein BellaKitchenAid Artisan 5KSM175PSECAKlarstein LuciaETA Gratus 0028 90030Bosch MUMS2ER01Philips HR7778/00Sencor STM 635ETA Centrino 0029 90000Electrolux EKM4200Bosch MUM4655 EU
Keverő rendszerBolygókeverőBolygókeverőBolygókeverőBolygókeverőBolygókeverőCentrálníBolygókeverőCentrálníBolygókeverőBolygókeverő
ImpulzuskapcsolóIgenNemIgenIgenNemIgenIgenIgenNemNem
Sebességek száma6106841287104
TöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbb

Vélemények és tapasztalatok

Klarstein Bella

Klarstein Bella vélemény és teszt

Klarstein Bella dagasztógép a gyártó leírása és a fogyasztói tapasztalatok szerint is rendkívül nagy teljesítményű. A teljesítménye figyelemre méltó, 2000 W-os, ami 2,7 LE-nek felel meg. Gond nélkül megbirkózik nagy mennyiségű tésztával, a gyártó 2 literes maximális mennyiséget említ. Otthoni használatra teljesen megfelelő, néhány felhasználó még profiként is jellemzi.

Az ilyen magas teljesítmény következtében értelemszerűen nagyobb a zajszintje is, konkrétan 85 dB. Ezt sok felhasználó kifogásolja, mivel a gyártó leírásában a konyhai robotgépről csendesként írnak, ami nem teljesen igaz. Kétségtelenül léteznek kevésbé zajos eszközök.

Ha elfogadod a kissé magasabb zajszintet, akkor egy nagyon jól megtervezett, robusztus szerkezetű konyhai robotgépet kapsz. Nagy előnye, hogy több színben is elérhető. Nagy, rozsdamentes acél tálja van, 6 sebességfokozattal és impulzus funkcióval rendelkezik. Három keverőelemmel érkezik különféle feladatokhoz.

Rendkívül magas teljesítmény, nagy dagasztótál, több színben elérhető
A magas teljesítmény következtében kissé magasabb zajszint

KitchenAid Artisan 5KSM175PSECA

KitchenAid Artisan 5KSM175PSECA vélemény és teszt

KitchenAid Artisan 5KSM175PSECA multifunkciós robotgép örömet szerez mindenkinek, aki nem szereti a hangos konyhai eszközöket, mivel ez a modell nagyon csendes. A robot retro dizájnja azonnal vonzza a tekintetet, és méltán válik minden konyha ékességévé. Azonban nem kell attól tartani, hogy csak díszként szolgál a konyhapulton, mert valójában nagyon sok mindent tud.

Az alapfelszerelésben két rozsdamentes acél tál található, egy nagyobb, 4,8 literes és egy kisebb, 3 literes. A maximális biztonság és a munka tisztasága érdekében ráadásul egy kiöntő pajzs is jár hozzájuk, amit a gyakorlatban nagyra fogsz értékelni. A konstrukció teljesen fémből készült, ami jelentősen megnöveli az élettartamát. Ezt tükrözi a megbízható és nagy teljesítményű fogaskerekes közvetlen hajtás is.

Planetáris keverőrendszerrel rendelkezik, amely hatékonyan, gyorsan és alaposan összekever mindent, amit a tálba helyezel. Könnyen kezelhető és mosása is egyszerű, mivel minden része mosogatógépben is tisztítható. A motoregység öntött cinkből készült, és a gyártó öt év garanciát vállal rá. Az elektromos motor teljesítménye 300 W, a tápkábel hossza 1,2 méter, a teljes súlya pedig 10,65 kg. A mellékelt tartozékokkal tud habot verni, dagasztani, szeletelni és reszelni is.

Nagyon csendes működés, 10 sebességi fokozat, retro dizájn, nagyobb és kisebb rozsdamentes tál
Magasabb vételár, kisebb teljesítmény

Klarstein Lucia

Klarstein Lucia vélemény és teszt

Klarstein Lucia konyhai robotgépet a fogyasztók saját tapasztalataik alapján jó ár-érték arányú konyhai eszköznek értékelik. Nem csak a gyártó leírása szerint, hanem a gyakorlatban is multifunkcionális. Planetáris keverőrendszerrel van felszerelve a maximális hatékonyság érdekében, és nagy, rozsdamentes acél tálja 5,2 literes kapacitással rendelkezik.

A konyhai robotgép felső részére egy másik keverőtál is felszerelhető, amelynek 1,5 literes űrtartalma van. Az alján gyorsan forgó kések találhatók, és például smoothie-k vagy más turmixolt finomságok készítésére szolgál. Mindezt kiegészíti egy fém húsdaráló, amelyben a hús darálásán kívül tésztát is lehet készíteni.

A robotnak nagy teljesítményű, 1800 W-os motorja van, 6 sebességgel és praktikus impulzus funkcióval rendelkezik. Teljesítményéhez mérten kissé magasabb a zajszintje, amit néhány értékelő is megemlít. Egy elkészítés alkalmával két kilogramm tésztát képes megdagasztani, és három feltéttel – dagasztó-, habverő karral és habverővel – szállítják.

Nagy teljesítményű konyhai robotgép, sok funkcióval, beleértve a húsdarálót is, 5 színben kapható
Nincs jelentős hátránya

ETA Gratus 0028 90030

ETA Gratus 0028 90030 vélemény és teszt

ETA Gratus konyhai robotgép valódi gyártói bizalmat élvez a meghosszabbított, akár 10 éves garancia révén. Ezen kívül kiváló dizájnnal rendelkezik, amely nem lesz szégyen a konyhapulton, és évek óta a legkelendőbb konyhai robotgépek közé tartozik. Mit kínál még? Például egy tágas rozsdamentes acéltálat (5,5 l) átlátszó fedéllel, vagy rendes teljesítményt és állítható sebességet.

Az ETA Gratus segít a tésztakészítésben, reszelésben, szeletelésben, habverésben, turmixolásban és természetesen keverésben is. A keverést bolygórendszerű rendszer biztosítja, amely alapos munkát végez, és nem csak kis sugárban. Ezt segíti a meghosszabbított habverő rész is, amely így az egész tálban elérhető. Előny az is, hogy az adapterek magassága állítható, így alkalmazkodhat az összetevők mennyiségéhez.

A tartozékok között a tálak és habverők mellett van egy reszelő tartozék 3 reszelővel és egy üveg turmixgép. Sajnos a további kiegészítőket, beleértve a húsdarálót vagy a gyümölcspréselőt, külön kell megvásárolni.

Kinézet és anyag, a készülék teljesítménye, meghosszabbított garancia
Alap tartozékok, nagyobb súly

Bosch MUMS2ER01

Bosch MUMS2ER01 vélemény és teszt

Bosch MUMS2ER01 konyhai robotgép egy innovált változata a legendás Bosch MUM4 konyhai robotnak, és nagyon pozitív, hogy a tartozékok nagy része kompatibilis e két robotgép generáció között. A felhasználók továbbá értékelik a kompakt méretet és a nagyon alacsony zajszintet; a tapasztalatok alapján a robot megbízható is.

A jelenlegi változatban a robot többféle színváltozatot kínál, így könnyen összehangolható a konyhai dizájnnal. A Bosch motor 700 W-os teljesítménnyel bír, elég erős az otthoni használathoz és mindenféle tésztához. A keverés 3D bolygórendszerű rendszerrel történik, amely gyors és hatékony - a rozsdamentes acéltálba akár 2,4 kg tészta is belefér a tészta fajtájától függően.

A robot fejlesztésekor a gyakorlati részletekre is gondoltak, többek között az egyenletes motorindításra, amely megakadályozza a még nem összekevert hozzávalók kifröccsenését. Négy fokozatú teljesítményszint áll rendelkezésre, bár hiányzik az impulzus funkció. Viszont a váz kiváló minőségű műanyagból készült, amely ráadásul teljesen sima, így könnyen tisztítható.

Sokoldalú konyhai robotgép, kompakt méret, alacsony zajszint, bevált minőség
Nincs impulzus funkció

Philips HR7778/00

Philips HR7778/00 vélemény és teszt

A Philips Avance sorozat robotgépe az otthoni kenyér és gyors előkészítés szerelmeseinek készült. Egyérintéses automatikus gomb könnyíti meg a kenyérsütést, habverést és jégkészítést, akárcsak a tökéletes kenyértésztához készült fémhorog. A horog mellett a felszerelés tartalmaz egy kerek habverőt is, amellyel nem jelent gondot a tejszínhab vagy a tojásfehérje felverése.

A tartozékok között található egy meglehetősen tágas turmixgép, amely a maga 2 literével az átlag fölé tartozik a konyhai robotgépek között. Citrusprés vagy gyümölcscentrifuga, valamint szeletelő és reszelő tárcsa sem hiányzik.

Akár 12 sebesség is beállítható, és nem hiányzik az impulzus mód sem. Ami rontja ennek a konyhai robotgépnek az összképét, az a kis tartálykapacitás, mindössze 3,4 liter, valamint a robot nagyobb súlya. Nagy csalódás továbbá a hiányzó bolygórendszerű keverőrendszer.

Nagy keverő térfogat, egyérintéses automata gombok
Nincs bolygórendszerű keverőrendszer

Sencor STM 635

Sencor STM 635 vélemény és teszt

Konyhai robotgép Sencor STM 635 a fogyasztói tapasztalatok szerint nagyon jó minőségű és masszív, amit a teljes fémszerkezete biztosít, de ezzel együtt nagyobb súly is társul hozzá. A súly egyes felhasználók számára kevésbé kellemes lehet, mivel 9,6 kg. Ezen paraméter mellett azonban ez a modell kiváló, és nem társulnak hozzá további jelentős negatívumok.

A 1000 W-os motor a fogyasztói tesztek szerint az egyik legerősebb a piacon, 8 sebességfokozattal rendelkezik, beleértve a népszerű impulzus funkciót is. Az alapfelszereltségben a robotgépet már magas színvonalú tartozékokkal szállítják, amelyek tovább bővíthetők. 1,5 l-es keverőtálja van (például smoothie készítéséhez), és egy 4,5 literes rozsdamentes acéltál a tészta elkészítéséhez.

A piacon kapható kevés keverőgép egyikeként LED-del megvilágított keverőtálja van, ami praktikus részletnek tűnik. Örömet okoz a lassú indítás, ami megelőzi a hozzávalók konyhában való szétszóródását. A tál átlátszó fedéllel is zárható, melyben integrált nyílás található a hozzávalók keverés közbeni hozzáadásához.

Masszív és kiváló minőségű konyhai robotgép, nagy tartozékválasztékkal, számos díjat nyert
A minőség miatt nagyobb súly

ETA Centrino 0029 90000

ETA Centrino 0029 90000 vélemény és teszt

A multifunkciós ETA Centrino konyhai robotgép 5 évre meghosszabbított garanciával büszkélkedhet, hasonlóan a márka más modelljeihez. Ez a konyhai segítő 7 funkciót lát el. Mik ezek, és mit kínál ez a robotgép?

Először is érdemes kiemelni, hogy ez a modell közép- vagy alacsony árkategóriába tartozik. Ennek ellenére okos és jól felszerelt robotgép. Mer keverni, dagasztani, mixelni, aprítani, reszelni, jeget zúzni, valamint citrusféléket facsarni. Az alapfelszereltségben azonban hiába keresnénk a húsdarálót, mákdarálót vagy gyümölcsprést. Ezeket a tartozékokat külön kell megvásárolni.

Első pillantásra is egy vonzó megjelenésű készülékről van szó, amely a konyhapult dísze lesz. Ugyanakkor egy viszonylag kompakt robotgép, amely nem foglal el túl sok helyet a munkalapon, így kis konyhákba is megfelelő. Mindemellett elegendő mennyiséget tud keverni mind a keverőtálban, mind a műanyag keverőedényben.

Megjelenés, kompakt készülék, meghosszabbított garancia
Húsdaráló nincs az alapfelszereltségben

Electrolux Assistent EKM4200

Electrolux EKM4200 vélemény és teszt

Az Electrolux Assistent EKM4200 teljesen fémből készült konyhai robotgép nemcsak egy, hanem két rozsdamentes acél tálat is tartalmaz, egy nagyobb és egy kisebb űrtartalmút. A robotgép része továbbá egy daráló fej is, amellyel remek házi fasírtot készíthet.

A szokásos dagasztóhorog és habverő mellett három reszelő és szeletelő tartozék is található. A kék háttérvilágítású szabályzó lehetővé teszi a sebesség figyelését, és akár 10 sebességi fokozat beállítását. Praktikus a LED izzó is, amely megvilágítja a tálat, így biztonságosan figyelheti a munka menetét.

Annak ellenére, hogy ez a konyhai robotgép nagy teljesítményű és könnyű (körülbelül 4 kg), vannak hátrányai is. Ilyen például a hiányzó impulzuskapcsoló, amely rontja az egyébként vonzó robotgép benyomását.

2 rozsdamentes acél tál, teljes fém kivitelezés, alacsony súly
Hiányzik az impulzuskapcsoló

Bosch MUM4655 EU

Bosch MUM4655 EU vélemény és teszt

Az utolsó készülék a Stifftung Warentest tesztgyőzteseként szerepelt, a legnépszerűbb konyhai robotgépek közé tartozik a piacon, és az árával az egyik legkedvezőbb. A megadott 74 dB-es zajszinttel a csendes robotgépek közé sorolható.

Képes tésztát dagasztani, tojásfehérjét felverni, szeletelni, reszelni vagy vágni a forgó koronggal. A 3D bolygómű a falak mentén is elegyíti az összetevőket, méghozzá a megfelelő méretű, majdnem 4 literes tálban. Hogy a konyhapulton ne legyen rendetlenség, a tálon van egy kék átlátszó fedél töltőnyílással. Így nem szükséges kikapcsolni a készüléket, levenni a fedelet és újra bekapcsolni.

A felszereléshez tartozik egy műanyag turmixgép is, amellyel smoothie-t készíthetünk, gyümölcsöt vagy zöldséget turmixolhatunk, és dióval vagy jéggel is megbirkózik. A tartozékokat bővíthetjük például fagylaltkészítővel, passzírozó tartozékkal vagy péksütemény készítésére alkalmas tartozékkal, illetve mákdarálóval. Így a robotgép felhasználhatósága és képességei tovább növekednek.

Ár/érték arány, csendes, könnyen karbantartható
Műanyag szerkezet, drágább tartozékok

A legkelendőbb dagasztógépek

A piacon a legkeresettebb konyhai robotgépek a következő márkák: Eta, Silvercrest (Lidl), Bosch, Sencor, Klarstein, Delimano. Nagyon keresett még a fém hajtóműves Kenwood és KitchenAid robotgép is, melyeket biztosan megtalálsz a konyhai robotgépekről szóló szakértői tesztekben. A legolcsóbb tésztakészítő robotgép már 25 000 Ft-tól elérhető.

Milyen robotgépet vegyek? (vásárlási útmutató)

A konyhai robotgéptől hosszú élettartamot várnak el, ezért fontos, hogy ne becsüljük alá a megfelelő modell kiválasztását. A feldolgozáson és a felszereltségen kívül a tervezett cél is fontos szerepet játszik. Egy másik modell szolgál majd egy kétfős háztartást, egy másik pedig egy nagyobb családot.

Konyhai robotgép vagy Food processor?

Mit értünk a food processzor alatt? Röviden egy aránylag olcsóbb konyhai készülékről van szó, mely főként aprításhoz, szeleteléshez és reszeléshez alkalmas. Ezzel szemben a konyhai robotgép nehezebb munkákra szolgál, mint például dagasztás, habverés vagy keverés. Néhány konyhai robotgép a food processzort tartalmazza felszerelésként, vagy támogatja annak funkcióit.

A robotgép teljesítménye

A minimális teljesítmény körülbelül 500 W, de ha intenzív konyhai segítséget vársz, válassz 900 W vagy annál nagyobb teljesítményűt. A gyenge robotgépekkel nehéz lesz húst darálni vagy tésztát gyúrni. Jellemző továbbá a magasabb teljesítmény és a nagyobb felszereltség és kiegészítők közötti összefüggés.

Keverési rendszer

A gyakorlatban olyan robotgépekkel találkozhatsz, amelyek bolygórendszerrel és anélkül, azaz központi rendszerrel rendelkeznek. A bolygórendszerű keverés (multi-motion drive) elliptikus pályán vezeti a habverőt vagy a horgot, így eléri a tál oldalát is. Az eredmény a hozzávalók tökéletes összekeverése és a teljes autonómia. A központi keverőrendszer esetén a te segítségedre lesz szükség.

Anyag

Valószínűleg nem lep meg, hogy az olcsóbb modell egyenlő az olcsóbb anyaggal. Ha teheted, válassz fém hajtóműves konyhai robotgépet. A legtöbb modell műanyag és fém kombinációjából készült, nemcsak a robotgép szerkezetében, hanem a csatlakozókban és tálakban is. A jobb modellek kiváló minőségű rozsdamentes acélból készülnek, amelyek hosszabb élettartamúak. Ha keverővel rendelkező robotgépet választasz, és konkrét igényeid vannak vele szemben, például szélsőséges (forró és hideg) hőmérsékletekkel szembeni ellenállás, érdemes speciális hőálló üveget keresni.

Funkciók, felszerelés és tartozékok

A konyhai robotgép jellegzetesen több funkció kombinációja egyetlen eszközben, ezért is multifunkcionális. A legfontosabb funkciók, különösen a tésztakészítéshez, a dagasztás és a habverés. A robotgép tipikusan dagasztókampóval és habverővel van felszerelve. Ezt a két tartozékot egészíti ki a keverő.

A további funkciók közé tartozik a szeletelés, a finom és durva reszelés vagy a mixelés. Ezek olyan funkciók, amelyek modellről modellre eltérőek lesznek, de a legtöbb kínálja őket. Az olyan kiegészítő funkciók, mint a hús vagy dió darálása, a préselés és a lékészítés, drágább készülékek felszereltségéhez tartoznak, vagy az ilyen tartozékokat meg kell vásárolni. A konyhai robotgép képességei tovább bővíthetők házi kolbászok készítésével, krumpliszeletelővel vagy fagylaltkészítővel.

Természetesen fontos a nagy tál is, beleértve a mixert is. Az ajánlott tálméret 3 litertől kezdődik, a 4 literes tál még egy nagyobb háztartást is kielégít. A mixereknél találkozhatsz kissé több mint 1 literes kapacitással.

4.8/5 - (10 votes)

Vélemények és értékelések, összehasonlítások, ranglisták és tesztek a termékek könnyebb kiválasztásához és vásárlási inspirációhoz