Kis konyhai gépek,

Mikrohullámú sütők

A mikrohullámú sütő nem hiányozhat a modern konyhából, és számos alapvető, valamint haladó étel elkészítési mód esetében helyettesíti a tűzhelyet. Előnye a gyors felmelegítés, az elfogadható méretek, valamint a fejlett modellek kiterjesztett képességei. A multifunkciós mikrohullámú sütő nemcsak az ételek felmelegítésére alkalmas, hanem leolvasztásra, főzésre és egyéb funkciók, mint a grill vagy a forró levegő használatára is.

A modellek eltérnek a belső térfogat, a tányér átmérője, a mikrohullámú teljesítmény és a fogyasztás tekintetében, ami az energiafogyasztással, a zajszinttel vagy olyan tulajdonságokkal, mint a grill és a gőzfőzés kapcsolatos. A könnyebb választás érdekében a paraméterek, tesztek és felhasználói tapasztalatok alapján kiválasztottuk a legjobb mikrohullámú sütőket, és elkészítettük az értékeléseiket.

Beépíthető mikrohullámú sütő

A beépíthető mikrohullámú sütő optimális választás a modern konyhába, ahol a konyhabútorba van beépítve, hasonlóan a beépíthető sütőhöz. Itt a beépítési méretek játszanak jelentős szerepet, és nem szabad megfeledkezni a szellőző tér kialakításáról, ami általában a készlet hátsó részén található. Jellemző rá a magasabb ár, több funkció, és olyan anyagok használata, mint a rozsdamentes acél és az üveg műanyag kombinációja.

Asztali mikrohullámú sütő

A szabadon álló mikrohullámú sütőt gyakorlatilag bárhová el lehet helyezni a konyhában, ahol van szabad hely, és azonnal használható. Nem szükséges hozzá új konyhát tervezni, mint a beépíthető mikrohullámú sütő esetében, és beszerzési ára is alacsonyabb. Másrészt több helyet foglal, és megjelenésében illeszkednie kell a konyha stílusához. Szerkezetében és méretében hasonló egy kis mini sütőhöz.

A legjobb mikrohullámú sütők – TOP 10

A táblázatban a 2024-es év tesztjei és értékelései alapján kiválasztott 10 legjobb mikrohullámú sütő található.

MegjelenéseTermékKialakításŰrtartalomForgótányér átmérője 
Whirlpool MWF 421 SL vélemény és tesztWhirlpool MWF 421 SLSzabadonálló25 lForgótányér nélkül
LG MH6565CPS vélemény és tesztLG MH6565CPSSzabadonálló25 l29,2 cm
ECG MTM 1771 WE vélemény és tesztECG MTM 1771 WESzabadonálló17 l24,5 cm
Samsung MS23F301TAS/EO vélemény és tesztSamsung MS23F301TAS/EOSzabadonálló23 l28,8 cm
ETA Klasico 0208 vélemény és tesztETA Klasico 0208Szabadonálló20 l25,5 cm
PHILCO PMD 205 R vélemény és tesztPHILCO PMD 205 RSzabadonálló20 l20,5 cm
Gorenje BM235CLI vélemény és tesztGorenje BM235CLIBeépíthető23 lForgótányér nélkül
Electrolux LMS4253TMX vélemény és tesztElectrolux LMS4253TMXBeépíthető25 l27 cm
Bosch BFR 634GS1 vélemény és tesztBosch BFR 634GS1Beépíthető21 lForgótányér nélkül
Beko BMGB25333BG vélemény és tesztBeko BMGB25333BGBeépíthető25 l31,5 cm

A TELJES AJÁNLAT MEGTEKINTÉSE

Paraméterek összehasonlítása

 Whirlpool MWF 421 SLLG MH6565CPSECG MTM 1771 WESamsung MS23F301TAS/EOETA Klasico 0208PHILCO PMD 205 RGorenje BM235CLIElectrolux LMS4253TMXBosch BFR 634GS1Beko BMGB25333BG
Mikrohullám teljesítmény800 W1000 W700 W800 W700 W800 W800 W900 W900 W900 W
Grill funkcióIgenIgenNemNemNemNemIgenIgenNemIgen
Ajtó nyitásBalBalBalBalBalBalBalBalJobbBal
TöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbb

Vélemények és tapasztalatok

Whirlpool MWF 421 SL

Whirlpool MWF 421 SL vélemény és teszt

Multifunkciós mikrohullámú sütő Whirlpool MWF 421 SL egy modern mikrohullámú sütő forgótányér nélkül, amely teljes értékű grillel is fel van szerelve. A fogyasztói vélemények szerint a tányér hiánya miatt nagyon csendes, és nagy belső térrel rendelkezik, belső térfogata 25 liter.

Mikrohullámú teljesítménye 800 W, míg a grill teljesítménye 1000 W. Ennek a kiváló kombinációnak köszönhetően akár ropogós csirkét is készíthetünk, ugyanolyan jót, mint a hagyományos sütőben. Az alapvető funkciók közé tartozik az időzítő, a gyerekzár és az egyszerű elektronikus vezérlés. Különlegessége a számos további funkció és technológia.

A Jet Start funkció azonnal és 30 másodpercig maximális fűtési teljesítményt biztosít, ami ideális például levesek melegítésére. A Chef Menu és az Auto Cook funkciók segítségével pedig sokféle ételt lehet elkészíteni egyetlen gombnyomással. Így valóban sokféle ételt készíthet különböző stílusokban. Az Auto Clean funkció is figyelemre méltó, amely gőzzel néhány perc alatt szépen kitisztítja a mikrohullámú sütő belsejét.

Mikrohullámú sütő forgótányér nélkül, integrált grill, előre beállított programok Chef Menu
Nincs semmi lényeges

LG MH6565CPS

LG MH6565CPS vélemény és teszt

Az okos mikrohullámú sütő LG MH6565CPS egy modern és multifunkciós eszköz, amely valóban sok mindent tud. Az egyik legfontosabb eleme a Smart Inverter Magnetron technológiával rendelkező intelligens hőmérséklet-szabályozás, amellyel olyan dolgokat is elkészíthet, amikről a mikrohullámú sütő kapcsán álmodni sem mert volna. Emellett ötvözi a nagy teljesítményű mikrohullámú sütőt és a 900 W teljesítményű grillt.

4 főzőmód áll rendelkezésre – működhet hagyományos mikrohullámú sütőként, de olajsütőként, joghurtkészítőként vagy ételmelegítő és grillként is. Ez az első mikrohullámú sütő a világon, amelyben könnyedén készíthet joghurtot. A pontos hőmérséklet-szabályozásnak köszönhetően egyszerű és hatékony a kiolvasztás, és a megfelelő kiegészítőkkel párolhat is.

Az EasyClean antibakteriális belső felület megkönnyíti a rendszeres karbantartást, amely akár 99%-ban megakadályozza a baktériumok megtapadását. Egészséges sütés és egészséges sütés funkciókkal rendelkezik, amelyek minimális zsírfelhasználással biztosítanak minőségi eredményt. Az innováció része a 6 kerékkel ellátott forgótányér is, amely nem borul fel. Emellett a belső LED világítás is fényesebb és energiatakarékosabb, mint más modelleknél.

Sütő és mikrohullámú sütő egyben, forgótányér hat kerékkel, multifunkciós mikrohullámú sütő
Kevésbé részletes használati utasítás

ECG MTM 1771 WE

ECG MTM 1771 WE vélemény és teszt

Az ECG MTM 1771 WE a legkisebb mikrohullámú sütő, olcsó, belső térfogata 17 liter, és rendkívül alacsony magasságú. Ideális kisebb lakásokba, nyaralókba, kollégiumokba és hasonló helyekre. Főként az igénytelen fogyasztók értékelik, akik elsősorban az alapvető funkcióit használják.

Kézi vezérléssel rendelkezik, mindössze két forgókapcsolóval, az első a teljesítmény beállítására szolgál, a másik pedig az időzítőt és a bekapcsolást vezérli. Az időzítő akár 30 percre is beállítható, a teljesítményválasztó pedig a kiolvasztási üzemmódot is lehetővé teszi. A kis méret ellenére a forgótányér átmérője 24,5 cm, így a hagyományos tányéron való ételmelegítés sem jelent problémát.

Mikrohullámú teljesítménye 700 W, alacsony zajszintje 57 dB, és súlya 9,3 kg. Csak semleges fehér színben kapható, és a fogyasztói vélemények alapján minőségi és egyszerűen kezelhető. Csak a kisebb ablakot említik, amely azonban méretének megfelelően van kialakítva.

Kicsi/mini mikrohullámú sütő, alacsony beszerzési ár, nagyon egyszerű kezelés
Kisebb betekintő ablak

Samsung MS23F301TAS/EO

Samsung MS23F301TAS/EO vélemény és teszt

A Samsung MS23F301TAS/EO mikrohullámú sütő szabadon álló változata biztosan nem okoz csalódást a 23 literes belső térfogatával, ami gyakorlatilag a kategória átlaga. Ennek a modellnek a mikrohullámú teljesítménye 800 W. A teljesítmény beállítása természetesen lehetséges, összesen 6 szinten.

Számos előre beállított program is elérhető, beleértve az automatikus kiolvasztási funkciót. Ami hiányzik ebből a modellből, az a grill. A belső tér antibakteriális, és van egy 28,8 centiméter átmérőjű forgótányér.

Az üzemelés során figyelembe kell venni a 40 dB-es zajszintet, ami más modellekhez képest csendes. Az ajtók klasszikusan nyílnak. A mikrohullámú sütő vezérlése hagyományos gombokkal történik, egy fő forgógomb kombinációjával. Érdekes előny a szagtalanítás funkció is.

Gőzfőzés, 3D mikrohullámú elosztás, nagy forgótányér
Forró levegő nélkül

ETA Klasico 0208

ETA Klasico 0208 vélemény és teszt

Az ETA Klasico 0208 90000 asztali egyszerű mikrohullámú sütő már a nevében is mutatja, hogy inkább klasszikus és egyszerű modell. Ezt igazolja a fehér színe és a vezérlése is. Két forgógombbal működtethető, ahol beállítható a program és az idő kombinációja.

A modell teljesítménye 700 W, és 5 teljesítményszinten állítható. A beállítási lehetőségek között nem hiányzik a praktikus kiolvasztási funkció. A belső tér festett, és 20 literes űrtartalmat kínál. Itt található a szükséges forgótányér is, amelynek átmérője 25,5 cm. Az üzemelés közbeni zajszintje 59 dB.

Az elkészítési idő akár 35 percre is beállítható. Ha a minőségről van szó, érdemes megemlíteni az akár 5 éves garanciát. A funkciók között megtalálható az ételek főzése és úgynevezett melegítése is. Az ajtó kinyitásakor a sütő automatikusan kikapcsol.

A sütő térfogata, előre beállított programok, automatikus kikapcsolás
Rövid tápkábel

PHILCO PMD 205 R

PHILCO PMD 205 R vélemény és teszt

A Philco Retro PMD 205 R piros mikrohullámú sütő szabadon álló dizájnos mikrohullámú sütő, amely minden konyhában remekül mutat. Piros kivitelezése első pillantásra megragadja a figyelmet, és az egyedülálló színt további szép kiegészítők egészítik ki. Megemlíthető a fekete fogantyú krómozott kiegészítőkkel, vagy az általános ívelt dizájn, amely a retro stílusra utal.

Funkciók és technológiák szempontjából a mikrohullámú sütő természetesen modern. Digitális vezérléssel rendelkezik, beleértve az átlátható kijelzőt. A vezérlőelemek szintén stílusos hivatkozással készültek, amely teljesen egységes.

A C.R.S. fűtési rendszer gondoskodik a hő hatékony eloszlásáról az egész mikrohullámú sütőben, összesen 5 teljesítményszint áll rendelkezésre, és a készülék teljes mikrohullámú teljesítménye 800 W. 20 literes méretével és 25,5 cm átmérőjű tányérjával a közepes méretű mikrohullámú sütők közé tartozik. Nagyon takarékos, mivel kikapcsolt állapotban nem fogyaszt áramot. Örömet okoz a gyermekzár funkció és a gyors felolvasztás is.

Dizájnos asztali mikrohullámú sütő, C.R.S. fűtési rendszer, elektronikus vezérlés kijelzővel
Semmi jelentős

Gorenje BM235CLI

Gorenje BM235CLI vélemény és teszt

Beépített retro mikrohullámú sütő Gorenje BM235CLI egy nagyon stílusos mikrohullámú sütő, amely retro kinézetű, de valójában nagyon modern. A mikrohullámú sütő forgótányér nélküli, ami jelentősen növeli a belső hasznos teret. Az űrtartalma 23 liter, és a 360° StirTechnology technológiát használja, amely egyenletes melegítést biztosít a sütő teljes felületén.

Annak ellenére, hogy ez a fejlett melegítési technológia, intuitív és egyszerű vezérléssel rendelkezik, amelyhez csak két forgó gomb szükséges. Az elsővel a sütőt lehet bekapcsolni és időzítőként szolgál, a másodikkal a teljesítményt lehet beállítani. A felszereltségéhez tartozik egy grill is, amelynek teljesítménye 1100 W, míg maga a sütő 800 W.

A kerámia EasyClean alj nagyon könnyen tisztán tartható, természetesen biztonsági kapcsolóval és kiolvasztási funkcióval is rendelkezik. A felhasználók értékeléseikben dicsérik a szép és elegáns designt, amely sokak szerint még szebb élőben, mint a képen. Elégedettek az egyszerű vezérléssel és az egyszerű karbantartással is.

Retro mikrohullámú sütő, forgótányér nélkül, 360° Stir Technológia
Kijelző hiánya

Electrolux LMS4253TMX

Electrolux LMS4253TMX vélemény és teszt

Fekete Electrolux LMS4253TMX mikrohullámú sütő grill funkcióval, amely 8 teljesítményfokozattal és 900 W összteljesítménnyel rendelkezik. A belső térfogata 25 liter, ami nagyon tágas, amit a 27 centiméter átmérőjű forgótányér is bizonyít. A grill 1000 W teljesítményű, és a mikrohullámú sütővel együtt grillezésre, főzésre, kiolvasztásra és melegítésre is alkalmas.

A fagyasztott alapanyag súlya alapján automatikusan ki tud olvasztani, és a súly alapján automatikus programok is használhatók. A beállított ciklus végén hangjelzés örvendezteti meg a felhasználót, csakúgy, mint az érintőpanel fölötti kijelző jelenléte.

A felhasználók tapasztalataik alapján értékelik a kiváló minőségű kidolgozást, valamint a jó ár-érték arányt. A beépített készülék kompatibilis az IKEA METOD rendszerrel, ami néhány fogyasztó számára fontos. A sütő belső része rozsdamentes acélból készült, ami esztétikai és funkcionális megoldás a karbantartás szempontjából.

Beépített mikrohullámú sütő grill funkcióval, nagy belső tér, automatikus programok a súly alapján
Semmi lényeges

Bosch BFR 634GS1

Bosch BFR 634GS1 vélemény és teszt

Beépíthető mikrohullámú sütő jobb oldali nyitással Bosch BFR 634GS1 az egyik azon kevés mikrohullámú sütő közül a piacon, amelyik ajtaja jobbra nyílik. Az ilyen készülékek túlnyomó többsége ellenkező irányba nyílik, ami például a fal melletti elhelyezésnél problémát jelenthet. Ezt a problémát oldja meg ez a Bosch mikrohullámú sütő, amely ráadásul forgótányér nélküli.

A fogyasztói vélemények túlnyomórészt pozitívak, dicsérik a csendes működést, az egyszerű kezelhetőséget, a szép dizájnt és a nagyon könnyű tisztíthatóságot. Egyesek számára zavaró lehet, hogy a sütő nem rendelkezik semmilyen fogantyúval, mivel az ajtót gombbal lehet nyitni.

A fejlett intelligens funkciók közül megemlíthetjük az AutoPilot funkciót, amelyen keresztül 7 automatikus program közül választhatunk. Nagyon praktikus a súlyautomatika funkció, amelynek segítségével a mikrohullámú sütő leméri az ételt, és ennek megfelelően automatikusan beállítja az optimális teljesítményt. Természetesen a teljesítményt manuálisan is be lehet állítani, 5 szint áll rendelkezésre. További örömöt jelent az energiatakarékos LED világítás, az érintőképernyő és a rozsdamentes acél felület.

Intelligens mikrohullámú sütő, jobb oldali nyitás, forgótányér nélkül és súlyautomatika
Fogantyú hiánya

Beko BMGB25333BG

Beko BMGB25333BG vélemény és teszt

Beépíthető mikrohullámú sütő Beko BMGB25333BG nagyon érdekes ár-érték arányt kínál. A beépített mikrohullámú sütők kategóriájában az alsó árkategóriába tartozik, ugyanakkor átlagon felüli belső térrel és kívánt grillezési funkcióval rendelkezik. A mikrohullámú sütő térfogata 25 liter, és a forgótányér átmérője 31,5 cm, ami egyértelműen az egyik legnagyobb átmérő.

A mikrohullámú sütő egyszerűen kezelhető az érintőpanel segítségével, amelyet egy kisebb kijelző egészít ki. A mikrohullámú melegítés teljesítménye 900 W, a grillé pedig 1000 W, ami ilyen nagy készülék esetén megfelelő. A teljesítmény öt szinten szabályozható, és nyolc automatikus program segítségével is lehet főzni.

Ezen kívül a mikrohullámú sütő önállóan is be tudja állítani az étel elkészítéséhez szükséges időt és teljesítményt. A kiolvasztás funkció is örömet okoz, amely az integrált automatikának köszönhetően fokozatosan történik, így az ételek megőrzik szerkezetüket és ízüket. Az ajtó elektronikus vezérléssel, gombbal nyitható, fogantyú itt sincs.

Digitális mikrohullámú sütő, átlagon felüli belső tér, integrált grill
Nincs semmi jelentős

Legnépszerűbb mikrohullámú sütők

A piacon a legnépszerűbb mikrohullámú sütők a következő márkák: Samsung, Silvercrest (Lidl), Sencor, Mora, Beko. Népszerűek és minőségiek még az LG, Whirlpool, Gorenje és Bosch mikrohullámú sütők is.

Legolcsóbb mikrohullámú sütők

A legolcsóbb mikrohullámú sütőket már 20 000 Ft-tól beszerezheti. Például a Silvercrest, ECG, Mora márkák esetében. Az olcsóbb modellek árai leggyakrabban 30 000 Ft-tól körül mozognak, számos Sencor, Beko és Gallet modellel.

Milyen mikrót vegyek? (vásárlási útmutató)

A mikrohullámú sütőt elsősorban az elhelyezése alapján kell kiválasztani. Itt két fő lehetőség van. Az egyik a beépített mikrohullámú sütő, amely közvetlenül a konyhabútorba van beépítve, a másik pedig az asztali mikrohullámú sütő, amely szabadon elhelyezhető bárhová.

Méretek és belső térfogat

Minél nagyobb a belső térfogat, annál nagyobb edények és ételek férnek bele természetesen. A legkisebb mikrohullámú sütők a piacon körülbelül 14 literesek. Az átlagos térfogat körülbelül 20 liter vagy annál nagyobb. Vannak azonban olyan modellek is, amelyek elérik a 35 literes térfogatot, ami gyakran kiegészítő funkciókkal jár együtt.
A mikrohullámú sütő méretével kapcsolatos másik paraméter a belső forgótányér átmérője (lehet akár mikrohullámú sütő forgótányér nélkül is). Ez gyakran összefügg a teljes térfogattal. Itt is igaz, hogy minél nagyobb az adott tányér, annál jobb. A kisebb méreteknél az átmérő körülbelül 24 centiméter. Ez megfelelhet a szokásos edényeknek. A nagyobb edények esetében érdemes olyan változatokat választani, amelyek átmérője meghaladja a 30 cm-t.

Mikrohullámú teljesítmény

A mikrohullámú sütő teljesítménye fontos, mivel befolyásolja az ételkészítés sebességét. Minél nagyobb a teljesítmény, annál rövidebb lehet az étel melegítésének ideje. Manapság a legtöbb modell 800 W mikrohullámú teljesítménnyel rendelkezik. Vannak azonban egyszerűbb modellek is, amelyek körülbelül 700 W-osak, vagy éppen nagyobb teljesítményű mikrohullámú sütők, amelyek akár 1 000 W-osak is lehetnek. A teljesítmény értékével összefügg az is, hogy milyen nagy a grill teljesítménye – ha van benne grill. Ha igen, akkor általában a grill teljesítménye körülbelül 1 000 W.

Funkciók

A monofunkciós mikrohullámú sütők csak fűtési, olvasztási és főzési funkcióval rendelkeznek. Ezután vannak bifunkciós változatok, amelyeknél elérhető a grill is. A harmadik változat a multifunkciós mikrohullámú sütő. Ezek nagyon kifinomult modellek, ahol például nem hiányzik a forró levegő vagy a gőzfőzés lehetősége sem.
További funkciók bizonyos automatizmusokhoz kapcsolódnak. Ilyen például az automatikus olvasztás alapvető lehetősége, súly szerint. Hasonló lehet az automatikus főzés is, amely teljesen automatikusan is történhet. A konkrét funkciók közé tartozik a Crisps, amely ropogós héjat biztosít az ételekhez, vagy az Auto Reheat, amely automatikusan beállítja a melegítést az adott élelmiszer típusától függően. Lehetnek Jet Menu funkciók a sült ételek elkészítéséhez, vagy a Quick Heat funkció, amely a melegítés lehetőségéhez kapcsolódik.

4.4/5 - (25 votes)

Vélemények és értékelések, összehasonlítások, ranglisták és tesztek a termékek könnyebb kiválasztásához és vásárlási inspirációhoz