Testápolás,

Hajvasaló

Vonzó frizurához nem kell azonnal fodrászhoz vagy szalonba menni. A hajvasaló tökéletesen ki tudja egyenesíteni a hajat, még akkor is, ha természetesen nem azok, és így különböző hullámokat, valamint göndöröket is megszüntethet. Némelyik ráadásul képes a pontosan ellentétesre is, tehát egyenes hajból hullámokat és göndöröket készíteni. Bizonyos mértékig átveszik a hajsütővasak funkcióit.

A hajak különböznek, és ennek megfelelően a hajvasalók is széles körben különböznek típusuk (például gőzös, ionizáló hajvasaló, vagy hajsimító kefe) és a vasalólapok felülete szerint is. Vasaláskor a haj meg van terhelve, és bizonyos esetekben elegendő a kerámia felület, máshol jobb lehet a turmalin felület vagy az olajokkal dúsított anyagok kombinációja. Specifikációi vannak a rövid hajra való hajvasalónak is vagy a haj minőségének megfelelő választásnak (finom, erős).

Figyelembe kell venni nem csak a vasalófelület anyagát (akár keratinos vagy anélkül), a karok méretét, a felmelegedési időt, a hőmérséklet-tartományt, hanem specifikus tulajdonságokat is. Például a kábel hosszát és azt, hogy forgatható-e, ionizációs támogatást, az automatikus kikapcsolás és a gyors felmelegedés funkcióját.

A legjobb hajvasalók – TOP 10

A táblázat a 2024-es év 10 legjobb hajvasalójának válogatását tartalmazza tesztek és értékelések alapján.

MegjelenéseTermékTípusA vasalófelület felületeHőmérsékletek száma 
Remington Shine Therapy S8500 vélemény és tesztRemington Shine Therapy S8500KlasszikusKerámia9
BaByliss ST395E vélemény és tesztBaByliss ST395EGőzösKerámia + Titán5
Rowenta SF7510F0 vélemény és tesztRowenta SF7510F0IonosKombináció8
Valera Silhouette 647.03 vélemény és tesztValera Silhouette 647.03HullámosraKerámiaVáltozó
Rowenta CF5820F0 vélemény és tesztRowenta CF5820F0HajkefeKerámia3
BaByliss Pro 2151 vélemény és tesztBaByliss Pro 2151KrepvasalóKerámia1
Remington On The Go S2880 vélemény és tesztRemington On The Go S2880UtazóKerámia1
Braun SatinHair 7 ES3 vélemény és tesztBraun SatinHair 7 ES3IonosKerámia9
Remington Keratin Therapy S8590 vélemény és tesztRemington Keratin Therapy S8590ProfesszionálisKerámia5
Rowenta Optiliss Keratin SF3122D0 vélemény és tesztRowenta Optiliss Keratin SF3122D0KlasszikusTurmalinVáltozó

A TELJES AJÁNLAT MEGTEKINTÉSE

Paraméterek összehasonlítása

 Remington Shine Therapy S8500BaByliss ST395ERowenta SF7510F0Valera Silhouette 647.03Rowenta CF5820F0BaByliss Pro 2151Remington On The Go S2880Braun SatinHair 7 ES3Remington Keratin Therapy S8590Rowenta Optiliss Keratin SF3122D0
IonizálóNemIgenIgenIgenIgenNemNemIgenNemIgen
Kettős feszültségNemNemIgenNemNemNemIgenNemNemNem
Maximális hőmérséklet230 °C230 °C200 °C210 °C200 °C200 °C200 °C200 °C230 °C230 °C
TöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbb

Vélemények és tapasztalatok

Remington Shine Therapy S8500

Remington Shine Therapy S8500 vélemény és teszt

A Remington Shine Therapy S8500 hajvasaló egyedülálló abban, hogy kerámia vasalólapokkal rendelkezik, amelyek ráadásul marokkói olajjal vannak átitatva. Széles hőmérséklettartomány is rendelkezésre áll. Összesen 9 hőmérsékleti fokozat állítható be, 150-től 230 Celsius fokig. Gyors felmelegedése és hangjelzéssel történő értesítés is figyelemre méltó.

A Turbo Boost funkció is praktikus, amely gyors felkészülést tesz lehetővé a használathoz. A hőmérsékleti beállítás zárása is biztosítja a könnyű jövőbeli használatot. A vasalólapok is zárhatóak. 15 másodpercen belül kész a használatra bekapcsolástól számítva.

Biztonsági funkcióként, 60 perc inaktivitás után automatikusan kikapcsol. A forgatható kábelnek köszönhetően könnyen használható. Előnye, hogy kíméli a hajat, nem károsítja és nem terheli meg. Egészséges és kellemes megjelenést biztosít a hajnak.

Felmelegedés 15 másodperc alatt, 9 hőmérsékleti beállítás, marokkói olajjal átitatva
Valakinek zavaró lehet a vasalólapokat átitató ásványok illata

BaByliss ST395E

BaByliss ST395E vélemény és teszt

A BaByliss ST395E gőzölős hajvasaló egyedi párologtatási funkcióval rendelkezik, amely nem csak kiegyenesíti a hajat, hanem hidratálja is. Ehhez 8 milliliteres tartályban lévő vizet használnak fel. Minőségi titán-kerámia felületet biztosít.

Ez a gőzölős hajvasaló hatékony ionizációt kínál, valamint egy 3 különböző pozícióba visszahúzható fésűt. Minden hajtípushoz megfelelő, és 5 hőmérsékleti fokozat állítható be, 170-től 230 Celsius fokig. LED kijelző is található rajta, amely az adott beállításokat mutatja.

A lapok mérete 85 x 38 mm. A forgatható kábelvégeknek köszönhetően a használata egyszerű. A felmelegedés gyakorlatilag azonnali. Az ultragyors hőmérséklet-visszanyerésnek köszönhetően az eszköz teljes védelmet nyújt.

Haj ionizálása, 5 hőmérséklet-beállítás
Néhányan a víztartály kis méretét említik

Rowenta SF7510F0

Rowenta SF7510F0 vélemény és teszt

A Rowenta SF7510F0 ionizáló hajvasaló egy integrált természetes sörtéjű kefével rendelkezik, amely segít a haj simán tartásában vasalás közben. Emellett lebegő lapok technológiáját használja. Ezeket kasmír keratin proteinnel és argánolajjal gazdagították. Gyors felmelegedés is figyelemre méltó, mindössze 15 másodperc alatt.

Van egy LCD kijelző, amely az adott beállításokat mutatja. Összesen 8 hőmérsékleti beállítási mód áll rendelkezésre, 10 Celsius fokonként. Ezek a 130-tól 200 °C-ig terjedő tartományban választhatók ki. A 25×90 mm méretű vasalólap gyors hajformázást tesz lehetővé.

Biztonsági kikapcsolás egy óra inaktivitás után, valamint zárórendszer is rendelkezésre áll. Ez a modell utazási változatként is használható, mivel 115 V és a hagyományos 230 V közötti duális feszültséget kínál.

Duális feszültség utazáshoz, argánolajjal dúsított lapok, gyors felmelegedés
Nincs utazótok

Valera Silhouette 647.03

Valera Silhouette 647.03 vélemény és teszt

A Valera Silhouette 647.03 professzionális hajvasaló különlegessége, hogy képes nagyon érdekes hullámokat is létrehozni a hajon. Ez egy 6 hullámos kreppelő, amelynek lebegő lapjai biztosítják az egyenletes kontaktust. Van lehetőség az elektronikus hőmérséklet-beállításra is egy széles tartományban, pontosabban 120-tól 210 Celsius fokig.

A lapok kerámiából készültek, ami gyors felmelegedést és a hő egyenletes eloszlását biztosítja. A hideg csúcs csökkenti az égési sérülés kockázatát. A 3 méter hosszú kábelnek köszönhetően egyszerű a használata, amit egy forgatható kábelcsatlakozó is támogat.

Különleges a turmalin technológia, amely negatív ionokat bocsát ki, így csökkenti a haj statikus hatását. Figyelemre méltó a kis súly, valamint a konkrét hőmérséklet könnyű beállítása. Előny a tökéletes eredmény, amely hullámok és egészséges haj hatását kelti.

Hullámokat hoz létre, széles hőmérséklet-tartomány, turmalin
Csak 230 V-on

Rowenta Power Straight CF5820F0

Rowenta CF5820F0 vélemény és teszt

A Rowenta Power Straight CF5820F0 hajegyenesítő kefe egy alternatíva a hagyományos hajvasalókhoz. Ez a fésű az egyszerű elven működik, hogy megragadja a hajat, majd átfésüli, így tökéletesen kiegyenesíti azt. Lehetőség van az optimális hőmérséklet beállítására három fokozatban, nevezetesen 160, 180 és továbbá 200 Celsius fokon.

A modell összesen 40 sörtével rendelkezik, amelyek közvetlenül a végeknél fogják meg a hajat. Ezenkívül két típusú sörtével is rendelkezik, amelyek segítenek kisimítani a göndör hajat. Mindezt 100 egyedi, fűtött sörtével egészítik ki, amelyek a szükséges egyenesítést biztosítják.

A 360 fokban forgatható kábel problémamentes kezelést biztosít. Az LED kijelző, amely megjeleníti a hőmérsékletet, megkönnyíti a beállítást. A kerámia biztosítja a haj egyenletes felmelegedését, valamint a könnyű fésülést és egyenesítést. Nem hiányzik a praktikus iongenerátor sem, ami a haj minőségét javítja.

Iongenerátor, 100 fűtött sörté
Csak 3 hőmérséklet

BaByliss Pro 2151

BaByliss Pro 2151 vélemény és teszt

A BaByliss Pro 2151 hajkreppelő kompaktságával és általános tulajdonságaival tűnik ki. A vasalás során megakadályozza, hogy a haj törjön vagy egyéb módon károsodjon. A felmelegedés nagyon gyors, és a modell már 30 másodperccel a bekapcsolás után használatra kész lehet.

Ez a kreppelő fogó nanotechnológiát is használ, valamint speciális vasalólapokat a stabil, hosszú távú hőmérséklet fenntartására. A vasalólapok mérete 6 milliméter, és a hajvasaló teljes mérete 15 cm. Ezért utazáskor is használható.

Lehetőség van elegendően magas hőmérséklet használatára is, amely akár 200 Celsius fok is lehet. Hálózatról működik, egy 1,8 méter hosszú kábelen keresztül. Alacsony súlya is van, ami csak tovább egyszerűsíti a kezelését.

Kompakt méretek, kreppelés, nanotechnológia
Rosszabb szigetelés

Remington On The Go S2880

Remington On The Go S2880 vélemény és teszt

A Remington On The Go S2880 utazó hajvasaló nemcsak alacsony súlyával, hanem kompakt méreteivel is kiemelkedik. Hossza csak 15 centiméter, így bármilyen utazáshoz ideális. Különböző feszültségekhez való csatlakozási lehetőséget kínál, így gyakorlatilag bárhol a világon használható.

Rendelkezik hőálló tokkal is, amely megkönnyíti az általános szállítását. Továbbá kerámia felületű lapokkal büszkélkedhet, amelyek mérete összesen 1,3 cm × 6 cm. A kerámia miatt gyors és egyenletes felmelegedéssel büszkélkedhet, konkrétan 200 Celsius fokra.

A minőségi kivitelezés nemcsak kiegyenesíti a hajat és biztosítja a krepátlan eredményt, hanem fényt is ad neki. Akár egy kézitáskába is belefér, és lehetővé teszi a haj napközbeni ápolását. Csak egy konnektort kell találni, és ebbe a modellt csatlakoztatni.

Kompakt méretek, világszerte használható feszültség
Hőmérséklet-beállítás nélkül

Braun SatinHair 7 ES3

Braun SatinHair 7 ES3 vélemény és teszt

Ionizáló hajvasaló Braun SatinHair 7 ES3 különleges az ionizáló technológiának köszönhetően, amely jelentősen csökkenti a nem kívánt elektrosztatikus feltöltődést, és biztosítja, hogy a nedvesség oda kerüljön, ahová szükség van rá.

A minőségi lapok is kiemelkedőek, amelyek kerámia anyagból készültek, NanoGlide néven, ami nagyon jó csúszást biztosít. Továbbá rendelkezik Colour Saver funkcióval, amely minden színes haj számára készült. Ez védelmet nyújt a kellemetlen kifakulás ellen. A hajvasaló felmelegedése nem tart sokáig, körülbelül 40 másodpercig tart. A hőmérséklet-tartomány 130°C – 200°C között van, és 9 hőmérsékleti fokozat áll rendelkezésre.

Természetesen van biztonsági funkció is, amely akkor kapcsolja ki automatikusan a készüléket, ha 30 percig nem használják. 2 méter hosszú kábellel rendelkezik, amely egyszerű kezelhetőséget és könnyű munkát biztosít bárhol és bármikor.

Kerámia lapok NanoGlide, Colour Saver technológia, gyors felmelegedés
Nincs kettős feszültség

Remington Keratin Therapy S8590

Remington Keratin Therapy S8590 vélemény és teszt

Professzionális hajvasaló Remington Keratin Therapy S8590 egyedülálló abban, hogy a vasalófelületei keratinnal vannak átitatva, a tökéletes eredmények elérése érdekében. Emellett biztosítja a gyors felmelegedést 15 másodpercen belül. A felmelegedés után hangjelzés hallatszik. A gyors felmelegedést a Turbo Boost funkció is támogatja.

Természetesen van lehetőség az egyszerű hőmérsékleti beállításra összesen 5 hőmérsékleti fokozatban. Ezzel összefüggésben a tartomány 160 – 230° C között van. Az integrált digitális kijelzőnek köszönhetően a hőmérsékleti tartomány könnyen ellenőrizhető.

A vasalófelület hossza 110 mm, és rendelkezik biztonsági érzékelővel is, amely 60 perc után automatikusan kikapcsolja a hajvasalót vagy hővédelmi szenzorral kapcsolóval. Az univerzális feszültség lehetősége miatt használható szinte bárhol utazás közben.

Turbo Boost felmelegedés, 5 hőmérsékleti mód, keratinnal
Nincs függő

Rowenta Optiliss Keratin SF3122D0

Rowenta Optiliss Keratin SF3122D0 vélemény és teszt

Hajvasaló Rowenta Optiliss Keratin SF3122D0 számos dologgal képes lenyűgözni. Ide tartoznak a vasalófelületek, amelyek Keratin & Shine néven vannak jelölve. Ez a felület a keratin használatát kombinálja a különleges turmalinnal, ami erős és fényes hajhoz vezet.

A lebegő vasalólapok nagyszerűen csúsznak és méretükkel is lenyűgöznek, amely 9 x 2,5 centiméter. A felmelegedési idő maga a bekapcsolás után körülbelül 60 másodperc körül mozog. Lehetőség van saját hőmérséklet beállítására egy meglehetősen széles skálán belül. Ez 130-tól 230 Celsius fokig terjed.

Az automatikus kikapcsolási funkció hozzájárul a biztonsághoz, akárcsak a praktikus zárórendszer. A lapok csak 2,5 centiméteresek, ami könnyű vasalást biztosít a végződésektől kezdve. A hőmérséklet szabályozása egyszerűen mechanikus vezérléssel történik.

Keratin és turmalin, automatikus kikapcsolás, jó hőmérséklettartomány
Nincs kijelző

Milyen hajvasaló vegyek? (vásárlási útmutató)

A választás fontos része a hajvasaló típusa. A piacon számos változat létezik, és ezek közül kell kiválasztani a hajad vagy stílusigényeid számára legmegfelelőbbet. Az alapok közé tartoznak a klasszikus hajvasalók, amelyek a lapok felmelegítésének elvén működnek, így a hajat egyenes állapotba vasalják.

Hajvasalók felosztása

Gőzös hajvasalók

Egyedi kialakítás, amely víztartályt használ, amiből később gőzt állítanak elő. Ez nem csak a haj egyenesítésének hatását hozza, hanem azt is, hogy hidratálja a frizurát. A gőz ráadásul minimalizálja a hő okozta sokkot. Főként vastag és göndör haj esetén ajánlott, amellyel a klasszikus hajvasaló nehezen birkózna meg.

Ionizáló hajvasalók

Az ionizáló hajvasaló fő sajátossága, hogy negatív ionokat állít elő. Ezáltal megszünteti az elektrosztatikus problémákat, valamint pozitívan hat a haj minőségére és megjelenésére. Csökkentenie kellene a törékenységet, növelnie kellene a fényességet és a hidratáltságot.

Utazási mini hajvasalók

Elsősorban az utazási mini hajvasalók kicsik, így akár egy női kézitáskába is beleférnek. További előnyük, hogy bármilyen feszültséghez csatlakoztathatók, és így is problémamentesen működnek. Az egyetlen nagyobb hátrány természetesen a kisebb vasalófelület.

Professzionális hajvasalók

Ez a változat az igényeseknek, stylistoknak és fodrászoknak készült. A professzionális hajvasalók a lemezek csúcsminőségű anyagait, a hőmérséklet széles beállítási skáláját, valamint további technológiákat használnak a gyors és főleg tökéletes eredmény érdekében. Jellemző rájuk a hosszú kábel is, amely főleg a szalonokban biztosítja a szükséges kezelhetőséget.

Hullámos és göndör hajra való vasalók

Már a névből is kitűnik, hogy a hullámos és göndör hajra való vasalók nem elsősorban a klasszikus vasalásra szolgálnak. A nők, akik egyenes hajjal rendelkeznek, ezt a típust arra használhatják, hogy érdekes hullámokat adjanak a hajuknak. Specifikus szerkezetük (keskeny és az oldalain lekerekített) lehetővé teszi a haj könnyű tekercselését a hullámok kialakításához. Különösen a normál vagy gyenge hajúak számára ajánlottak.

Hajkreppelők (kreppelő fogók)

A hajkreppelő, másképp kreppelő fogó hasonlít a hajvasalóhoz, csak itt a cél nem a haj kiegyenesítése, hanem a kreppelés és a térfogat növelése. Például különböző retro frizurák készítéséhez használják.

Vasaló kefék (fésűk)

A vasaló kefék első pillantásra standard fésűknek tűnhetnek. Azonban kihasználják a melegítés lehetőségét, és munkájuk során nem csak kifésülik a hajat, hanem kiegyenesítik és térfogatot is adnak neki. Tipikusan a sűrű és makacs hajúak számára ajánlottak.

A vasalófelület anyaga

A választás során kulcsfontosságú tulajdonság az is, hogy milyen anyagú a hajvasaló fűtött felülete, amelyen keresztül a hajformázás történik. Manapság a kerámiafelület a teljes klasszikus, amely egyenletesen melegszik és nem égeti meg a hajat. Létezik teflon, turmalin, vagy akár titán felület is. Egyes modellek kombinálják a különböző típusú felületeket. A felületen kívül fontos lehet az is, hogy mivel van átitatva. Nagyon gyakran ez például keratin, de lehet argánolaj vagy más anyagok is, amelyek célja a haj erősítése.

Hőmérséklet-tartomány

Ez meglehetősen széles lehet. A hagyományos változatok általában nem teszik lehetővé a hőmérséklet kiválasztását. Ilyen hajvasaló általában 200 Celsius fokra van beállítva. A legjobb modellek azonban 5 – 8 különböző beállítást kínálnak, amelyek különböző intenzitásokban, például 130-tól 230 Celsius fokig terjedhetnek. Az adott beállítás a haj típusától és vastagságától függ.

A felmelegedés sebessége

Egy másik választási szempont a felmelegedés sebessége is. A klasszikus modellek körülbelül 1 perc alatt melegednek fel. A professzionális hajvasalók és egyéb jobb modellek azonban különböző boost funkciókat is kínálhatnak. Ennek köszönhetően a hajvasaló akár 15 másodperc alatt is felmelegíthető.

4.4/5 - (35 votes)

Vélemények és értékelések, összehasonlítások, ranglisták és tesztek a termékek könnyebb kiválasztásához és vásárlási inspirációhoz