Kis konyhai gépek,

Kenyérsütőgépek

A kenyérsütőgép jól jön, ha friss kenyeret szeretnél otthon kényelmesen megsütni, vagy más péksüteményt, mint például bagettet, vagy ha gluténmentes diétán vagy, és nincs kedved az üzletekben keresgélni a megfelelő pékárut. Az otthoni kenyérsütőgép egyéb célokra is használható, például lekvár, dzsem, joghurt, fasírt vagy torta- és pitetészta elkészítésére. Mindez egy edényben, gyakran teljesen automatikusan.

Az otthoni kenyérsütőgépek nemcsak méretükben különböznek, hanem az elkészítés különféle módszereivel kapcsolatos funkciókban is. A sütőben való sütéssel ellentétben a kenyérsütőgépek lehetővé teszik, hogy egyszerűen csak megtöltsd hozzávalókkal, és a gép magától összekeveri azokat, meggyúrja a tésztát, hagyja megkelni, majd elkezd sütni. Alternatíva a boltokban kapható kevert kenyérkeverék megvásárlása. Ezt egyszerűen a kenyérsütőgépbe öntöd, és nem kell minden egyes összetevőt külön kimérned.

Figyelembe kell venni a kenyérsütőgép térfogatát, a cipó méretét, a dagasztókarok számát és a sütőedényeket, valamint a speciális tulajdonságokat is. Például a programok számát, a héj átsütöttségének szintjeit vagy azt, hogy lehetővé teszi-e az összetevők automatikus hozzáadását.

A legjobb kenyérsütőgépek – TOP 10

Az alábbi táblázat a 2024-es év tesztjei és értékelései alapján kiválasztott 10 legjobb kenyérsütőgépet tartalmazza.


A TELJES AJÁNLAT MEGTEKINTÉSE

Paraméterek összehasonlítása

 ETA Delicca 7149Guzzanti GZ 635ETA Harmony 2149Gorenje BM 900 ALKenwood BM450Guzzanti GZ 620ETA Duplica Vital Plus 2147Concept PC-5040Gorenje BM 1200 BKTefal PF610138
Teljesítmény800 W900 W800 W615 W780 W550 W815 W850 W800 W1600 W
Gluténmentes sütési programIgenIgenIgenNemIgenIgenIgenIgenIgenNem
Bagett sütési programNemNemNemNemNemNemIgenNemNemIgen
TöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbb

Vélemények és tapasztalatok

ETA Delicca 7149 90020

ETA Delicca 7149 vélemény és teszt

Kenyérkészítő ETA Delicca 7149 90020 lehetővé teszi a sokoldalú felhasználást. Összesen 12 programja van, melyekkel képes kenyeret sütni, különféle kelesztett tésztákat elkészíteni, sőt még lekvárt is főzni. Ezen kívül rendelkezik egy „Házi” nevű programmal, amely lehetővé teszi az egyes paraméterek egyéni beállítását.

Kenyérsütés esetén akár 1 300 grammnyi hozzávalóból is el tudja készíteni a kenyeret. Ezenkívül lehetőség van 2 méret kiválasztására, valamint a kéreg átsütésének kiválasztására, amelyhez 3 fokozat áll rendelkezésre. Az irányítás egyszerű gombokkal történik. Minden lényeges információt megjelenít a kék háttérvilágítású LCD kijelző.

Van időzített indítási funkció is, akár 12 órával előre. Ezenkívül választható a Keep warm funkció, amely az elkészítés befejezését követően akár 60 percig is fenntartja a hőmérsékletet. Az egyedülálló Memory funkció kiküszöböli az áramkimaradással kapcsolatos problémákat, a kenyérsütőgép ilyenkor is folytatja működését.

Lekvárkészítés, időzített indítás, Keep warm
Bagettsütő lehetőség nélkül

Guzzanti GZ 635

Guzzanti GZ 635 vélemény és teszt

A Guzzanti GZ 635 kenyérsütőgép teljesen automatikus termék, amely gyors és problémamentes kenyérsütést biztosít. A kenyér akár 1 600 grammnyi összetevőből is elkészülhet. A kenyérsütőgép azonban ennél sokkal többet is tud. Segít lekvárokat készíteni, valamint tésztákat pitékhez, vagy népszerű pizzatésztákat is elkészít.

Nem szabad elfelejteni, hogy összesen 15 előre beállított program áll rendelkezésre. Ezeket úgy alakították ki, hogy mit készítenek a kenyérsütőgépben. Kenyér esetén 3 különböző méret választható, valamint a kéreg átsütése vagy színe is beállítható. A sütés később is megtörténhet, ezt a késleltetett indítási funkció biztosítja.

Az LCD kijelzővel ellátott kezelőpanel egyszerű beállítást és programellenőrzést tesz lehetővé. Az üvegezett ablak egyszerű ellenőrzést biztosít. A kenyérforma tapadásmentes bevonattal rendelkezik, ami egyszerű mosást és karbantartást tesz lehetővé.

Sokoldalú használat, 3 különböző kenyérméret, tapadásmentes felület
Memória csak 10 perces áramkimaradás esetén

ETA Harmony 2149 90000

ETA Harmony 2149 vélemény és teszt

Az ETA Harmony 2149 90000 kenyérsütőgép nagyobb cipók sütésére is alkalmas. Akár 1,5 kilogramm hozzávalóból is képes kenyeret készíteni. Természetesen automatikus használatra is alkalmas, amikor maga dagaszt, előmelegít és mindent megsüt. Az egyszerű beállítást 10 program biztosítja, amelyek közül kiválasztható a megfelelő.

A konstrukció azonnal 2 dagasztóhorgot használ, amelyek a tészta elkészítését szolgálják. Ezt a praktikus üvegfedélen keresztül lehet megfigyelni. Az eltávolítható tapadásmentes edény szükség esetén mosogatógépben is mosható. A sütést nem szükséges azonnal elvégezni. Az indítás akár 13 órával is elhalasztható.

Áramkimaradás esetén rendelkezésre áll egy mód, amely 10 percig megjegyzi az eredeti beállítást, majd folytatja a munkát. A program ellenőrzését a nagy LCD kijelző biztosítja, amely cseh nyelven is elérhető. Szükség esetén elérhető a Sprint funkció, amely felgyorsítja a teljes elkészítést.

Sprint funkció, időzített indítás, kenyér akár 1,5 kilogramm
Bagett toldalék nélkül

Gorenje BM 900 AL

Gorenje BM 900 AL vélemény és teszt

Gorenje BM 900 AL kenyérsütőgépnek több előnye is van. A kenyér megsütése után hosszabb ideig képes megtartani annak hőmérsékletét. Ezenkívül rendelkezik késleltetett indítás funkcióval is. A kenyérsütés mellett a készülék a tészta elkészítéséhez is használható, beleértve annak kelesztését is.

A kenyér kétféle méretben süthető. A kisebb változat 750 grammos, a nagyobb pedig 900 grammos, ami azt jelenti, hogy kis cipók sütésére tervezték. Háromféle kéregszín választható. Ez a modell nem csak praktikus átlátszó ablakkal rendelkezik, hanem a belső tér világítással is fel van szerelve a jobb ellenőrzés érdekében.

Az egyszerűbb választáshoz 12 előre beállított program áll rendelkezésre. Ezeket a kenyérsütő felső részén található kétsoros LCD kijelző mutatja. Nem hiányzik a hangjelzés funkció sem. A praktikus karbantartást a kivehető, tapadásmentes bevonatú edény biztosítja. A memóriának köszönhetően a program áramkimaradás esetén is folytatható.

Kéregszín beállítása, hőtartás, LCD kijelző
Rövid tápkábel

Kenwood BM450

Kenwood BM450 vélemény és teszt

A Kenwood BM450 automata kenyérsütő stílusos rozsdamentes kivitelű, érdekes fekete felső résszel. Egyedülállóan légkeveréses sütőrendszert használ, amely az egyenletességet és a tökéletes eredményeket biztosítja. A belső edény kivehető és tapadásmentes bevonattal van ellátva. Ez megkönnyíti a kenyér kiborítását és az egyszerű karbantartást is.

A kenyér maximum 1000 gramm súlyú alapanyagokból süthető. A sütési fokozat is beállítható, vagy a sütési szakaszok egyenként is megadhatók. Összesen 15 sütőprogram áll rendelkezésre, amelyek megkönnyítik az egyes élelmiszerek elkészítését. Nemcsak a kenyeret, hanem például a lekvárt és a tésztát is elkészíti.

Az egyedülálló Kenwood dagasztóhorog biztosítja a tészta tökéletes kidolgozását. Az LCD kijelző segítségével könnyen ellenőrizhető a megfelelő program. A kenyérsütő a Rapid funkció beállítását is lehetővé teszi. Ezzel a kenyér már 58 perc alatt teljesen elkészíthető.

15 program, egyedi Rapid funkció, stílusos design
Csak 1 dagasztóhorog

Guzzanti GZ 620

Guzzanti GZ 620 vélemény és teszt

A Guzzanti GZ 620 kenyérsütőgép az egyszerűbb modellek közé sorolható. Mégis képes 1000 gramm súlyú alapanyagokból kenyeret sütni. Lehetőség van 500 vagy 700 grammos cipók választására is. A kéreg átsütöttségét is be lehet állítani.

A vezérlés egyedi gombokkal történik, amelyek az LCD kijelzőn jelenítik meg a választást. Nagy különlegessége az összesen 19 program, amelyek között megtalálható a hagyományos kenyér mellett a rizskenyér vagy a francia kenyér is. Lehetőséget nyújt lekvár készítésére, élelmiszerek kiolvasztására vagy rizs főzésére is. Mindez egy adott programon belül.

Az olyan praktikus funkciók közé tartozik az indítás 15 órával való késleltetésének lehetősége, valamint az, hogy az edény és a dagasztóhorog tapadásmentes felületű. Sütés után a hőmérséklet további 60 percig tartható. Nem hiányzik az áramszünet esetén is 10 perces memóriával rendelkező funkció sem.

Multifunkcionális használat, hőtartás funkció, áramszünet esetén memória
Kis belső edény

ETA Duplica Vital Plus 2147 90020

ETA Duplica Vital Plus 2147 vélemény és teszt

Pékség ETA Duplica Vital Plus 2147 90020 kenyérsütőgép összesen 14 programmal rendelkezik. Ezek megkönnyítik a kenyér elkészítését és más élelmiszerekét is. Például tud lekvárt és joghurtot készíteni. Van két Vital program is, amelyekhez hozzáadnak egy kelesztő programot is.

A kenyérsütés során különböző cipóopciókat választhat. Két, fél kilogrammos vagy egy 1,2 kilogrammos, illetve akár egy 1,4 kilogrammos is süthető. A héj színe is beállítható az öt különböző szint egyikén. A sütés után elérhető a Keep warm funkció, ami a kenyeret további 60 percig melegen tartja.

Különleges funkció a Memory, amely áramszünet esetén 10 percig megőrzi az emlékezetét. Ezen kívül van egy Pulse funkció, amely jelzi, mikor van itt az ideje egy konkrét hozzávalónak, valamint a Lock funkció, amely elindítás után megakadályozza a módosítást vagy manipulációt.

Különböző méretű kenyerek, lekvárok és joghurtok, praktikus funkciók
Magasabb ár

Concept PC-5040

Concept PC-5040 vélemény és teszt

A Concept PC-5040 házi kenyérsütőgép egyszerű, fehér dizájnnal rendelkezik, de kielégíti az elvárásokat. A kenyér mellett lekvárt vagy különböző tésztákat is lehet készíteni. Ételek elkészítésében is segít. A készülék könnyű kezelhetősége megkönnyíti a használatot. A 12 program közül lehet választani, a beállítások jól láthatók a nagy LCD kijelzőn.

Két különböző méretű kenyeret lehet sütni. A kisebb 750 grammos, a nagyobb pedig 1 250 grammos. Nemcsak az automatikus működés figyelemre méltó, hanem a nagyon csendes üzem is. Ez a modell rendelkezik Keep Warm funkcióval, ami még egy óráig képes melegen tartani a kenyeret.

A kivehető tartály tapadásmentes felületű, ami biztosítja az élelmiszerek könnyű kiborítását és az egyszerű karbantartást. A gumilábak megfelelő stabilitást biztosítanak. Két dagasztókar biztosítja a tészta tökéletes feldolgozását.

Keep Warm funkció, 12 program, kijelző
Nincs bagettsütési lehetőség

Gorenje BM 1200 BK

Gorenje BM 1200 BK vélemény és teszt

A Gorenje BM 1200 BK házi kenyérsütőgép stílusos fekete dizájnnal rendelkezik, így modern konyhákba is illik. Két dagasztókarral rendelkezik, így a tészta feldolgozása nem okoz problémát. Van egy ablak is, ahol követheti, mi történik belül. A klasszikus sütés mellett kelesztőprogramokkal is rendelkezik. Ennek a modellnek az energiafelvétele átlagos 800 W.

Két különböző méretű kenyeret lehet választani. A kisebb 900 grammos, a nagyobb pedig 1 200 grammos. A héj átsültsége és színe három szint egyikével befolyásolható. A kivehető tartály tapadásmentes felülete könnyű kiborítást biztosít.

Összesen 12 előre beállított program áll rendelkezésre a késztermék elkészítéséhez. Az LCD kijelzőnek két sora van, és megjeleníti a beállításokat és az aktuális program folyamatát. Érdekes előny az automatikus kikapcsolás. Van egy speciális gluténmentes program is.

Gluténmentes sütés, automatikus kikapcsolás
Főleg péksüteményekhez

Tefal PF610138

Tefal PF610138 vélemény és teszt

A Tefal PF610138 automatikus házi kenyérsütőgép egy ismert márkához tartozik. Már ez is számos előnyt biztosít. A Home Bread Baguettes nevű modell lehetővé teszi a kenyér, bagett, lekvár és akár tészta elkészítését is. A maximális egyszerűségről a 16 előre beállított és könnyen választható program gondoskodik.

A modell praktikusságát az is bizonyítja, hogy rendelkezik az elindítás késleltetésével és a Keep Warm funkcióval, amely a sütés befejezése után még 60 percig melegen tartja a péksüteményeket. Maga a kenyér három méretben süthető, konkrétan 750 gramm, 1 000 gramm és 1 500 gramm súlyú alapanyagokból.

Három szintben lehet választani a héj átsültségét. Széles tartozék kínálat is rendelkezésre áll. A sütés gyors és hatékony munkáját a 1600 W-os energiafelvétel biztosítja, ami ebben az összehasonlításban a legmagasabb. A gazdag tartozékkészlet része két bagettsütő lemez is.

Széles tartozék kínálat, 3 kenyérméret, bagettsütés
Gyengébb láthatóság a tésztára a sütőablakban

A legkelendőbb otthoni kenyérsütőgépek

A piacon a legkelendőbb otthoni kenyérsütőgépek az ETA, a Tefal, a Silvercrest (Lidl), és a Guzzanti márkáktól származnak. További minőségi kenyérsütőgép gyártók közé tartozik a Panasonic, a Gorenje és a Sana.

Milyen kenyérsütő gépet vegyek? (vásárlási útmutató)

A sütőedény térfogata és anyaga

Az otthoni kenyérsütőgép főleg kenyérkészítéshez nyújt segítséget. A kiválasztás fő paraméterének a sütőedénynek kell lennie. A méretét grammban adják meg, attól függően, hogy mekkora kenyeret lehet benne sütni. A legkisebbek 500 gramm körüli kenyeret engednek sütni. Az alap egy 1 200 grammos kenyér sütésére szolgáló kenyérsütőgép. A legnagyobbak akár 1 800 grammot is képesek kezelni.
Az edény anyaga is számít, amiből készült. Általában az a szokásos a piacon, hogy az anyag tapadásmentes. A kenyérsütőgép fő tálja készülhet például teflonból, kerámiából vagy rozsdamentes acélból.

A programok száma

A programok skálája 6-tól akár 15-ig is terjedhet. A hagyományos programok közé tartozik a különféle kenyérfajták és méretek sütése. Emellett nem hiányozhatnak a különböző tészták készítésére szolgáló programok sem, beleértve a tészta kelesztését.
Specifikus program a bagettsütés. További programok lehetnek például dzsemek és lekvárok készítése, valamint joghurtok készítése. Néhány otthoni kenyérsütőgép akár erjesztő funkciót is kínálhat.

Sütési lehetőségek

Az otthoni kenyérsütőgép különféle sütési lehetőségeket is kínálhat. Az edény térfogatát figyelembe véve különböző méretű kenyereket választhatunk. Az egyszerűbb modellek 2 lehetőséget is kínálhatnak. A jobb modellek akár 4-et is. Emellett lehetőség lehet a kenyér héjának barnulásának és színének kiválasztására is. Néhány kenyérsütőgépnél 3 mód áll rendelkezésre, másoknál akár 5 is.

Kiegészítő funkciók és tulajdonságok

A klasszikus megoldások közé tartozik az automatikus működés, amikor kiválaszthatjuk a programot, betöltjük a hozzávalókat, és az otthoni kenyérsütőgép mindent megcsinál. Emellett kihasználható az indítás késleltetés funkciója is. Ennek köszönhetően mindig pontos időpontra lehet friss péksüteményt készíteni. Egyes modelleknél akár 12 órával vagy többel is késleltethető az indítás.
Érdekes funkció a Keep Warm, amely általában 60 perces hosszúságú. Az ezt biztosító kenyérsütőgép lehetővé teszi a pékáru melegen tartását az adott időtartamra. A Memory, azaz memória funkció is hasznos. Ez általában 10-30 perces időtartamot jelent. Ez egy áramkimaradással kapcsolatos funkció. Ilyen esetben a kenyérsütőgép emlékszik a beállításokra az adott időtartamig, és az újra bekapcsolás után folytatja a kiválasztott programot.

4.5/5 - (26 votes)

Vélemények és értékelések, összehasonlítások, ranglisták és tesztek a termékek könnyebb kiválasztásához és vásárlási inspirációhoz