Testápolás,

Epilátorok

Az epilátor bevált segítőtárs a nem kívánt szőrszálak eltávolításában a lábakon, az arcon, az intim területeken vagy a hónaljban, hogy gyönyörűen sima testet érjünk el. És nem csak úgy, mint borotválkozás esetén, amikor csak rövidítik őket, hanem úgy, hogy a szőrszálakat gyökerestől kitépik, vagy megakadályozzák azok újranövését.

A fő szerepet a választásban a típus játssza. A klasszikus epilátor a szőrszálak kitépésén alapul, és elsősorban a lábak, hónalj vagy intim területek számára készült. Az arcepilátor a klasszikus epilátor kicsinyített és kíméletesebb változata, amely a finom szőrszálakra összpontosít az áll, a nyak vagy a homlok területén. Az IPL epilátor pulzáló fényt használ a szőrszálak szerkezetének megzavarására a kitépés helyett. Ezért a klasszikus típushoz képest fájdalommentes epilátor, azonban nem minden bőrtípusra alkalmas.

Az epiláló készülékek alternatívái a klasszikus borotválkozásnak, tipikusan depiláló készülékek, de különböző kozmetikai központok és kozmetikusok által kínált szolgáltatások is. Az epilátorral tartósabb borotváltság érzést érhet el, mint a hagyományos trimmelő készülékekkel.

A legjobb klasszikus és IPL epilátorok – TOP 10

A táblázatban a 2024-es tesztek és értékelések alapján kiválasztott 10 legjobb epilátor található.

MegjelenéseTermékTípusHasználat/KarbantartásCsipeszek száma 
Philips Lumea Advanced IPL SC1997/00 vélemény és tesztPhilips Lumea Advanced IPL SC1997/00Villanófényes (IPL) készülékNeomosható-
Braun Silk-expert BD 5001 IPL vélemény és tesztBraun Silk-expert BD 5001 IPLVillanófényes (IPL) készülékNeomosható-
Braun Face 830 vélemény és tesztBraun Face 830ArcepilátorVízálló10
Philips BRE652/00 Satinelle Prestige vélemény és tesztPhilips BRE652/00 Satinelle PrestigeKlasszikusVízálló32
Philips Lumea Advanced IPL SC1995/00 vélemény és tesztPhilips Lumea Advanced IPL SC1995/00Villanófényes (IPL) készülékNeomosható-
Braun Face 810 vélemény és tesztBraun Face 810ArcepilátorVízálló200
Remington IPL6750 vélemény és tesztRemington IPL6750Villanófényes (IPL) készülékNeomosható-
Braun SE 5185 vélemény és tesztBraun SE 5185KlasszikusMosható40
Rowenta Soft Sensation EP5720F0 vélemény és tesztRowenta Soft Sensation EP5720F0KlasszikusMosható24
Philips Lumea Prestige IPL BRI956/00 vélemény és tesztPhilips Lumea Prestige IPL BRI956/00Villanófényes (IPL) készülékNeomosható-

A TELJES AJÁNLAT MEGTEKINTÉSE

Paraméterek összehasonlítása

 Philips Lumea Advanced IPL SC1997/00Braun Silk-expert BD 5001 IPLBraun Face 830Philips BRE652/00 Satinelle PrestigePhilips Lumea Advanced IPL SC1995/00Braun Face 810Remington IPL6750Braun SE 5185Rowenta Soft Sensation EP5720F0Philips Lumea Prestige IPL BRI956/00
Sebességek száma5212515225
ÁramforrásHálózatHálózatAkkumulátorAkkumulátorHálózatAkkumulátorHálózatHálózatHálózatHálózat/Akkumulátor
Masszázs rendszerNemIgenNemIgenNemNemNemIgenIgenNem
TöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbb

Vélemények és tapasztalatok

Philips Lumea Advanced SC1997/00

Philips Lumea Advanced IPL SC1997/00 vélemény és teszt

Epilátor Philips Lumea Advanced SC1997/00 egyedülálló IPL technológián alapul. Ennek köszönhetően az első 4 használat után képes biztosítani, hogy a szőrnövekedés akár 75 százalékkal is csökkenjen. Az első kezelés után elegendő a használatát jelentősen meghosszabbítani. Ez 4-8 hetes időtartamot jelent, mely után a test a kívánt helyeken továbbra is tökéletesen sima marad.

Az epilátor használata nagyon egyszerű. Az adott terület klasszikus kezelése, az útmutató szerint, nem tart tovább 15 percnél. Ugyanígy nem probléma a fényintenzitás beállítása sem. Az elérhető módok száma összesen 5, és választhatók a konkrét igények vagy biztonság figyelembevételével.

A termék biztosítéka a sokoldalú használat is. Ez azt jelenti, hogy lehetőség van az arc és a test bármely más részének kezelésére is, különböző formájú fejeknek köszönhetően. És mindez egy nagyon hatékony izzóval, amely 250 000 villanást produkál.

Sebességek száma, hosszú kábel, egyszerű kezelés
Nincs jelentős hátrány

Braun Silk expert BD 5001 IPL

Braun Silk-expert BD 5001 IPL vélemény és teszt

IPL epilátor Braun Silk expert BD 5001 tökéletes szőrtelenítést biztosít IPL technológiával. A termék összesen 2 fényüzemmódot kínál. Ez vonatkozik a klasszikus és érzékenyebb területekre, mint a bikini környéke vagy az arc. A könnyű használatot a mindössze 340 grammos súly is biztosítja.

A minőségi eredményről a pulzáló fény gondoskodik, amely 300 000 villanást képes kifejteni. Az előnyök közé tartozik a 2 használati mód is. Ez lehet a készülék klasszikus mozgatása vagy a gombnyomásos üzemmód egy adott hely kezelésére a testen.

Előny a bőrérzékelő is, amely alkalmazkodik a kezelt területhez. A bőrtónust másodpercenként akár 80-szor is érzékeli. Ez a technológia biztonságot is nyújt, mivel kiküszöböli a véletlenszerű villanás kockázatát, amely érintkezés nélkül nem következik be.

Az epilálás gyorsasága és fájdalommentessége, dTest győztese
Intenzív villanások (szemvédő használata ajánlott)

Braun Face 830

Braun Face 830 vélemény és teszt

Arcepilátor Braun Face 830 úgy készült, hogy kisebb és érzékenyebb területeken segítse a szőrtelenítést. A pontos epilálás mellett egyedi pórustisztító tulajdonsággal is rendelkezik. Ebben a tekintetben akár 6x hatékonyabb, mint a klasszikus bőrápolási módszerek, amelyek a hagyományos tisztításhoz kapcsolódnak.

Alkalmas a szemöldök, a felső ajak, az áll és más területek formázására. Tulajdonságainak köszönhetően a finom szőrszálakkal is megbirkózik, amelyek átmérője mindössze 0,02 milliméter. Ez a 10 egyedi mikro nyílás kialakításának köszönhető, ahol forgás történik. Egy másodperc alatt összesen 200 mozgás történik.

A Wet Dry funkció lehetővé teszi a száraz és a nedves használatot is - zuhanyzás közben géllel vagy krémmel. Kompakt méretei lehetővé teszik, hogy bárhová magával vigye, és az 1 AA elem biztosítja, hogy olyan helyeken is használható, ahol nincs elektromos áramforrás.

Alkalmas zuhanyozáshoz, utazó csomagolás
Erősebb szőrszálaknál ismételt átmenetet igényel

Philips Satinelle Prestige BRE652/00

Philips BRE652/00 Satinelle Prestige vélemény és teszt

A Philips Satinelle Prestige BRE652/00 vízálló epilátor segítséget nyújt a szőrszálak eltávolításában a test különböző részein. Ezt segíti a 9 darab tartozék, amelyek bővítik a funkcionalitását. Ez az epilátor akár lábápolóként is használható, köszönhetően a 3 az 1-ben forgó korongnak.

Előnye a száraz és nedves használat lehetősége is - például a zuhany alatt. A minőségi eredményt összesen 17 kerámia korong biztosítja. Ezeken összesen 32 fogópont található. A 3 centiméteres teljes szélességnek köszönhetően a nagyobb területek epilálása is gyors.

Az epilátor 2 sebességi fokozatot kínál, valamint használható hálózatról és akkumulátorról is. Az akkumulátor akár 40 percig is működik, az 1,5 órás töltési idő után. Ezért is kiváló segítő utazáshoz. Praktikus tokban tárolható.

Nedves és száraz használat, széles tartozék spektrum
Gyengébb teljesítmény nedves használat esetén

Philips Lumea Advanced SC1995/00

Philips Lumea Advanced IPL SC1995/00 vélemény és teszt

IPL szőrtelenítő Philips Lumea Advanced SC1995/00 nagyon népszerű. A termék fejlesztése 10 évig tartott a vállalat számára, ez idő alatt 2 000 önkéntes tesztelte. Ennek köszönhetően a piacon az egyik legjobb, ha a szőrszálak hosszú távú eltávolításáról van szó.

A tökéletes eredményt és a biztonságos alkalmazást 5 állítható fokozat biztosítja, amelyek az adott bőrtípusnak megfelelően adagolják az energiát. Beleértve a finom és érzékeny bőrt is. Nemcsak nagy területekre, hanem a nyakra, a hónaljra, a bikini területre vagy az áll területére is alkalmas.

A kezelés nem tart sokáig, még a nagyobb területeken sem, körülbelül 15 percig. Ehhez hozzájárul a fény mennyisége is, amely összesen 250 000 egyedi villanást biztosít. A része az UV szűrő is, amely megvédi a bőrt a káros sugárzástól, és ezáltal további biztonsági tulajdonságokat is bemutat.

Egyszerű kezelés, sebességek száma
Nincs jelentős hátrány

Braun Face 810

Braun Face 810 vélemény és teszt

Női arcepilátor Braun Face 810 elsősorban az emberi test kisebb területeire készült. Elsősorban az arcon, ahol a szőrszálakat eltávolítja, és akár 4 hétig tökéletes megjelenést biztosít. Tartozéka egy tisztító kefe is, amely támogatja a bőr szépségét.

Az epilátor 2 üzemmódot kínál, amelyek felhasználás szerint változnak – szőrszálak eltávolítása vagy tisztítás. Az elsődleges cél esetében az alap egy tíz mikronyílással rendelkező fej. Ezek összesen 200 mozgást végeznek, amelyek révén a legkisebb, akár csak 0,02 milliméter hosszú szőrszálakat is képes kihúzni.

Száz százalékos vízállósága garantálja a száraz használat lehetőségét, valamint zuhany alatt vagy kádban is használható. Mindez a Wet & Dry technológiának köszönhető. Az energiát kis mérete miatt egy AA típusú elem biztosítja, amely lehetővé teszi a könnyű használatot utazás közben is. Emellett nem növeli jelentősen az epilátor súlyát.

Nedves és száraz használat, ár/érték arány
Elem élettartama

Remington IPL6750

Remington IPL6750 vélemény és teszt

Intim epilátor Remington IPL6750 az egyik legjobban értékelt epilátor ebben a népszerű kategóriában. A felhasználói vélemények szerint az eredmények már néhány alkalmazás után is láthatóak. A felhasználói vélemények szerint az eredmények már néhány alkalmazás után is láthatóak. A kivitelezést nagyon jó minőségűnek értékelik, és örömmel fogadják a luxus tároló tokot, amely higiénikus tárolást biztosít.

Öt intenzitási beállítási lehetőséget kínál, Multi-Flash üzemmóddal, amely nagyobb területeket képes megvilágítani, valamint Single-Flash üzemmódot, amely helyi szőrtelenítésre koncentrál. Más eszközökkel ellentétben ez az IPL epilátor szinte az egész testen használható. Különleges tartozékainak köszönhetően az intim területeken és az arcon is alkalmazható.

Akárcsak más epilátorokat, ezt sem lehet nedvesen használni. Az epilátor használata előtt a kezelendő területet tisztítani és szárítani kell. Ezután az eszközt a bőrre helyezzük és megnyomjuk a gombot. A gyártó azt is jelzi, hogy nem alkalmas nagyon sötét bőrre és világos szőke szőrszálakra, de minden más szőrszálnak megállítja a növekedését és elaltatja a szőrtüszőt, így az eredmények tartósak. Természetesen nem kizárólag nők számára készült, férfiak is használhatják.

Kiváló minőségű kivitelezés, könnyű kezelhetőség, alkalmas testre, arcra, bikinivonalra és hónaljra
Magasabb ár

Braun Silk-épil 5185

Braun SE 5185 vélemény és teszt

A Braun Silk-épil 5185 elektromos epilátor lenyűgöző, mivel teljes töltés után teljes mértékben használható anélkül, hogy elektromos hálózatra lenne szükség. Az egyedi SoftLift kiemelkedéseknek köszönhetően képes a szőrszálakat megemelni, így azok eltávolítását is biztosítja. Továbbá a Smartlight funkció által kínált világítással rendelkezik.

Az adott konstrukció alapja összesen 40 csipesz, amely nem hagy ki egyetlen szőrszálat sem, beleértve a legrövidebbeket is. Az epilátor azokkal is megbirkózik, amelyek hossza mindössze 0,5 milliméter. Emellett egyedülálló rugalmas fejjel rendelkezik, amely 15 fokos szögekben képes előre és hátra mozogni.

Az eszköz összesen 2 sebességet kínál. Az egyik a klasszikus kezeléshez, a másik pedig a nagyon alapos epiláláshoz. A tisztítást megkönnyíti a folyó víz alatti öblítés lehetősége. Érdekes előnye az 5 masszázsgörgő is, amelyek stimulálják a bőrt és segítenek csökkenteni az esetleges fájdalmat, amelyet a kezelés okozhat.

Mosható, hosszú kábel
Kevésbé hatékony a kis szőrszálaknál

Rowenta Soft Sensation EP5720F0

Rowenta Soft Sensation EP5720F0 vélemény és teszt

A Rowenta Soft Sensation EP5720F0 epilátor nemcsak az egyszerű öblítés lehetőségével tűnik ki, amely hozzájárul a jobb karbantartáshoz. Három egyedi szabadalmat kínál, amelyek e termék öt éves fejlesztése során születtek. A fő egyediség a Soft Sensation vibrációs technológia, amely képes érzéketlenné tenni a bőrt, így csökkentve a fájdalmat.

A beállítás lehetővé teszi két sebesség kiválasztását, az eredménytől függően. Az epilálás során egyedi csipeszeket használnak, amelyek a legkisebb szőrszálakkal is megbirkóznak. Olyanokkal, amelyek magassága mindössze 0,5 milliméter. Az eredmény tökéletesen sima bőr lesz sok helyen.

Tartozék egy borotvafej is az érzékeny területekhez, amely lehetővé teszi például a bikinivonal formázását. A kiegészítő világításnak köszönhetően jobban látható, hogy a bőr tökéletesen sima-e, és minden szőrszál százszázalékosan és véglegesen eltűnt-e. Eltávolításukat összesen 24 csipesz biztosítja, amelyek a borotvafej részét képezik.

Hatékony a kis szőrszálaknál is, könnyű kezelhetőség
Csak hálózati működés

Philips Lumea Prestige BRI956/00

Philips Lumea Prestige IPL BRI956/00 vélemény és teszt

A Philips Lumea Prestige BRI956/00 professzionális epilátor nagyobb testfelületekre is használható. Az IPL fény egyedi használatán alapul. Ez azt ígéri, hogy 4 kezelés után, amelyekre 2 héten belül kerül sor, jelentősen csökkenti a szőrszálak mennyiségét. A bőr így a következő 2 hónapban sima marad.

A SmartSkin érzékelő biztosítja, hogy mindig a megfelelő beállítást válasszuk a bőr tónusának megfelelően. A 4,1 négyzetcentiméteres ablaknak köszönhetően a kezelés meglehetősen gyors. További három tartozék áll rendelkezésre az emberi test kisebb részeinek kezelésére – arc, bikini vagy hónalj. Ezek a területek már 2,5 perc alatt kezelhetők.

A nagyon nagy teljesítményű izzó biztosítja, hogy ez az epilátor összesen több mint 250 000 villanást kínáljon. Továbbá az ergonomikus méretek vagy az alacsony, 1,1 kilogrammos súly is lenyűgöző. Mindez az integrált akkumulátornak köszönhető, amely lehetővé teszi a hálózaton kívüli használatot.

Hálózati és akkumulátoros működés, nagyon hatékony
Magasabb ár

Milyen epilátor vegyek? (vásárlási útmutató)

Az epilátor sok nő számára hasznos segédeszköz, akik tökéletesen sima testet szeretnének. A választáskor több kulcsfontosságú paraméterre kell összpontosítani. A fő szerepet itt a típus játssza, lehet klasszikus megoldás, amely a szőrszálak kitépésén alapul, vagy modern IPL-megoldás, amely pulzáló fényt használ.

Használat helye

Az epilátorokat két csoportra oszthatjuk. Az arcepilátor és a klasszikus epilátor – amelyek főleg a lábak kezelésére szolgálnak. A különböző fejeknek köszönhetően az egyes kategóriák átfedhetik egymást. Általában igaz, hogy a kiegészítő fejek cseréje után a klasszikus lábepilátor használható olyan helyeken is, mint az arc, hónalj, bikini terület és más helyek, ahol a cél a felesleges szőrszálak eltávolítása. Minél több cserélhető feje van a terméknek, annál praktikusabb és sokoldalúbb lesz.

Tápegység típusa

A piacon három lehetőséggel találkozhatunk, amelyek ebben az irányban kínálkoznak. Az első változat a hálózati árammal működő epilátor. Előnye, hogy nem kell aggódni az elem lemerülése miatt. Hátránya a kábelek és az elektromos áram szükségessége. A második megoldás az akkumulátorral működő epilátorok. A választáskor szerepet kell játszania a töltési időnek és az üzemidőnek is. Alkalmasak utazáshoz és áram nélküli helyekre. Kockázat lehet a váratlan lemerülés. Egy bevált megoldás mindkét lehetőség kombinációja. Egy változat, amelyet használhatunk hálózatra csatlakoztatva és AKU-val is.

Az epilációs fej mérete

Az IPL epilátoroknál egyértelműen érvényes, hogy minél nagyobb az ablak, annál jobb. A pulzáló fény nagyobb felületre hat, így rövidebb a kezelési idő. A jelenlegi modellek széles mérettartományt kínálnak, amelyek 3 és 7 négyzetcentiméter között mozognak. A klasszikus epilátoroknál a fej mérete és a csipeszek száma is szerepet játszik. Lehet 10, de akár 60 is. Minél nagyobb a felület, annál többnek kell lennie a tökéletes eredmény érdekében.

Beállítási lehetőségek

Egy klasszikus epilátornak legalább 2 sebességet kell kínálnia. A klasszikus kezeléshez vagy az intenzív epiláláshoz. A jobbak kínálhatnak beállítási lehetőségeket is attól függően, hogy a test mely részét kezeljük – ha érzékenyebb területről van szó. Az IPL epilátoroknak lehetőségük kell legyen a bőrtípus beállítására. A minőségi készülékek innovatív szabadalmazott funkciókkal rendelkeznek, amelyek szenzorok segítségével felismerik a bőrtípusát és árnyalatát, majd ennek megfelelően állítják be a működési módot.
A klasszikus epilátoroknak lehetnek kiegészítő funkcióik is, amelyek az arctisztításra használhatók. Ezek főleg az arcepilátorokra jellemzőek, amelyek rendelkeznek ezzel a kiegészítő programmal. Az ilyen mélytisztítás sokkal hatékonyabb, mint a klasszikus mosás vagy a krémek és más eszközök használata.

Száraz vagy nedves használat

Minden epilátor, amelyet a piacon talál, száraz ápolásra készült. Azaz a szőrszálak eltávolítására szárazon. Néhány azonban kínálhat nedves használati lehetőséget is, például a fürdőkádban vagy a zuhany alatt. Biztosítják nemcsak a nedves szőrszálak eltávolításának hatékonyságát, hanem a biztonságot is. A legjobbak még különböző gélekkel vagy krémekkel való kombinálást is lehetővé teszik.

Ár

A klasszikus, főleg arcra szánt szőrtelenítő modellek körülbelül 8 000 Ft-ért kaphatók. A teljes test kezelésére szolgáló változatok már 30 000 Ft-ba is kerülhetnek. Kaphatók drágább változatok is, amelyek különféle innovatív tulajdonságokat kínálhatnak.
Az egyszerűbb IPL epilátorok ára 50 000 Ft körül kezdődik. Ebben az árkategóriában inkább kisebb és helyi változatokról beszélünk. A jobb minőségűek ára 80 000 Ft-tól kezdődik.

4.5/5 - (18 votes)

Vélemények és értékelések, összehasonlítások, ranglisták és tesztek a termékek könnyebb kiválasztásához és vásárlási inspirációhoz