Háztartás,

Elektromos fűtőpanel – melyik a legjobb, energiatakarékos?

Az elektromos fűtőpanel általában alacsonyabb beszerzési költségekkel jellemezhető, ezért ilyen népszerű a fogyasztók körében. A fűtőpanelek lényeges előnyei közé tartozik a kellően magas teljesítmény, általában kis méret és alacsony tömeg. Nem utolsósorban minimális telepítési igények jellemzik őket. Sok készülék szabadon álló, néhányat falra is lehet szerelni. Hátrányuk viszont a magasabb üzemeltetési költségek lehetnek, ezért ezeket a készülékeket általában kiegészítő fűtésre használják.

Ha azonban kettős tarifás elektromos szolgáltatást használ, néhány modellt alapos kalkuláció után fő fűtési elemként is megfontolhat. Ez különösen igaz a hagyományos hordozható konvektorokra, amelyek közvetlenül melegítik a szobában lévő levegőt. Az elektromos fűtőpanelek egyébként számos különböző elven és technológián működnek, alternatíváik lehetnek például az olajradiátorok, amelyek legalább annyira népszerűek.

Az elektromos fűtőpanel általánosan magasabb energiafogyasztása ellenére számos alkalmazásra alkalmas. Például alkalmas lehet nyaralók vagy hétvégi házak fűtésére, ahol nem tartózkodunk egész évben. Sokan felszerelik azt kiegészítő fűtőkészülékként a fürdőszobában, műhelyben, vagy akár a garázsban.

Az ideális elektromos fűtőpanel kiválasztása az Ön igényeitől és a beruházásra szánt pénzösszegtől függ. Sokuk tartalmaz hőlégventilátort is, aminek köszönhetően az elektromos radiátor egyszerre két készüléket helyettesíthet. Az alapvető tájékozódás a készülék teljesítménye, a teljesítményszint beállításának lehetőségei és a fejlett modellek tartalmazhatnak például időzítőt, amely nagyon praktikus lehet és pénzt takaríthat meg.

Legjobb elektromos fűtőpanelek – TOP 10

A táblázat a 2024-es tesztekből és értékelésekből származó 10 legjobb elektromos fűtőpanel kiválasztását mutatja.


A TELJES AJÁNLAT MEGTEKINTÉSE

Paraméterek összehasonlítása

 CONCEPT KS 3007ETA Warmie Digi 1624 90000Sencor SCF 2003ECG TK 2040 DRCONCEPT KS4000AEG WKL 1003 UDeLonghi HCX 3120 FSSencor SCF 2001Steba KH5ECG KT 12
TermosztátIgenIgenIgenIgenIgenIgenIgenIgenIgenIgen
IdőzítésNemIgenNemIgenIgenNemNemNemNemNem
Tömeg3,5 kg3,4 kg3 kg4,89 kg7,3 kg5,34 kg7,6 kg3 kg1,7 kg2,3 kg
Méret (Sz x Ma x Mé)59 x 43 100 cm64 x 43,5 x 22,5 cm63 x 44 x 14 cm69 x 43 x 22 cm92 x 43,5 x 24 cm45 x 44,5 x 10 cm82 x 55 x 7,5 cm68 x 49,5 x 20 cm16,5 x 24,5 x 15 cm20,8 x 54,6 x 25 cm
TöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbb

Vélemények és tapasztalatok

CONCEPT KS 3007

CONCEPT KS 3007 vélemény és teszt

Elektromos fűtés CONCEPT KS 3007 a hagyományos, ventilátoros konvektor képviselője, mely szabadon elhelyezhető a padlón. Ez egy cseh termék, amely viszonylag érdekes dizájnnal rendelkezik, így az interiőrben biztosan nem fog csalódást okozni. Három fűtési fokozat közül lehet választani: 800, 1200 és 2000 W.

Természetesen van beépített termosztátja, amellyel beállítható a kívánt hőmérséklet. Ha gyorsabb hőeloszlást szeretne elérni a helyiségben, használhatja a már említett ventilátort. A ventilátor nagyon csendes és méretéhez képest meglehetősen hatékony, bár néhány vélemény szerint egyes darabok zajosak lehetnek.

A készüléken praktikus fogantyúk találhatóak, amelyek segítségével könnyen mozgatható. A készülék nagyon könnyű és érdekes áron kapható. Kiegészítő fűtésként alkalmas lakásba vagy üdülőhelyre. Az alacsony beszerzési ár miatt érthető, hogy nem tartalmaz időzítőt, viszont nagyon egyszerű a kezelése.

Csendes ventilátor, hordozhatóság, kedvező ár
Változó darabminőség

ETA Warmie Digi 1624 90000

ETA Warmie Digi 1624 90000 vélemény és teszt

Elektromos fűtőpanel ETA Warmie Digi 1624 90000 azoknak szól, akik hagyományos elektromos radiátort keresnek, de modern dizájnt igényelnek. A készülék szabadon álló, így nagyon könnyen mozgatható. Három teljesítményszint közül választhat: 750, 1250 és 2000 W.

Természetesen van termosztátja, amely csendesen kapcsol és folyamatosan szabályozza a hőmérsékletet. A készülék LED kijelzővel van ellátva, ami vonzóvá teszi. A kijelzőn láthatja a beállított hőmérsékletet, amely 5 és 35 °C között állítható. Az eszköz rendelkezik időzítő funkcióval is, ahol beállítható, hogy mennyi idő múlva kapcsoljon ki a készülék. A beállítható időtartam 1-től 24 óráig terjed.

A készülék szerkezete összhangban van a designjával. Az eszköz nemcsak jól néz ki, hanem minőségi is. A készülék rendelkezik biztonsági zárral és hangjelzéssel.

Modern dizájn, LED kijelző, időzítő
Magasabb ár

Sencor SCF 2003

Sencor SCF 2003 vélemény és teszt

Fűtőpanel konnektorba Sencor SCF 2003 azokat érdekli, akik gazdaságosan gondolkodnak az elektromos fűtőpanel beszerzése kapcsán, azaz a beszerzési ár szempontjából. A szabadon álló elektromos radiátor három fűtési teljesítmény szintet kínál: 750, 1250 és 2000 W. Természetesen van termosztátja, amely folyamatosan szabályozható.

A készülék túlmelegedés elleni védelemmel van ellátva, így nem kell aggódnia a biztonságos működés miatt. A hordozható elektromos fűtés könnyen mozgatható a fogantyúknak köszönhetően, és ami a dizájnt illeti, az viszonylag semleges és sem nem sért, sem nem vonz különösebben.

Kissé bosszantó a lábak rögzítésének bonyolultsága, ami a festék sérülésével járhat. Az alacsony ár figyelembevételével ez azonban egy apróság, de a hiányzó ventilátor bizonyos fogyasztóknak problémát okozhat. Az eszköz azonban betölti a funkcióját, és például egy nyaralóba ideális kiegészítés lehet a kandalló mellé, így érkezéskor nem kell azonnal beizzítani.

Alacsony ár, könnyű hordozhatóság, csendes működés
Ventilátor hiánya

ECG TK 2040 DR

ECG TK 2040 DR vélemény és teszt

Elektromos konvektor ECG TK 2040 DR három teljesítményszintet kínál: 750, 1250 és 2000 W, a készülék névleges teljesítménye pedig 1800 és 2000 W között van. A berendezés szabadon álló, és az ergonomikus fogantyúk biztosítják a könnyű szállítást.

A készülék fejlett funkcióinak köszönhetően teljes ellenőrzést biztosít működése felett, sőt, távirányítóval is vezérelhető. Tartalmaz működésjelzőket, a termosztát teljesen szabályozható, és beállítható rajta a kívánt hőmérséklet. Mindent kényelmesen ellenőrizhet a LED kijelzőn keresztül.

Ezenkívül a készülék ventilátort kínál, amelynek működése két szinten szabályozható. Egy 24 órás időzítő is rendelkezésre áll, amellyel egyszerűen beállíthatja, mikor legyen a készülék működésben, így teljes ellenőrzése alatt tartja az elektromos energia felhasználását. Természetesen van hőbiztosíték is. Ez az elektromos fűtőpanel ventilátorral nem mérgező felületi bevonattal rendelkezik, így nem kell aggódnia a toxinok környezetbe jutása miatt.

Távirányítás, időzítő, falra szerelhetőség
Nem található

CONCEPT KS4000

CONCEPT KS4000 vélemény és teszt

Elektromos fűtés a fürdőszobába CONCEPT KS4000 IP 24 védelemmel rendelkezik, ami kifejezetten nedves helyiségekben, mint a fürdőszobák, való használatra predesztinálja. Ezt a konvektort a tervezése teszi különlegessé, amelyet üveg felület ural. A készülék teljesítménye csak két fokozatban szabályozható: 1000 vagy 2000 W.

A készülék termosztátja intelligens, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy képes a fűtési teljesítményt fokozatosan csökkenteni, amint közelít a beállított hőmérsékletekhez. A berendezés szabadon állóként használható, illetve falra is szerelhető. A szülők örülni fognak a gyermekzár funkciójának, amely megóvja a kíváncsi kisujjakat.

Szinte magától értetődik ebben a magasabb árkategóriában a távirányítás és a LED kijelző. A kijelzőn beállítható a kívánt hőmérséklet, amely szerint a készülék működik. A készüléken található időzítőn akár heti üzemmód is beállítható.

Edzett üveg dizájn, fejlett időzítő, falra szerelhetőség
Csak két teljesítményfokozat

AEG WKL 1003 U

AEG WKL 1003 U vélemény és teszt

Fűtőpanel a fürdőszobába AEG WKL 1003 U természetesen nem csak a fürdőszobában használható, de az IP 24 védelemnek köszönhetően ez is lehetséges. Ez esetben kizárólag fali elektromos fűtőpanelről van szó, viszont számolni kell azzal, hogy a gyártó nem biztosítja a csomagban a szükséges csavarokat, amelyekkel a fűtőtestet a falra rögzítheti, csupán egy szerelési sín található benne.

Valaki talán kifogásolhatná a hagyományos dugvilla hiányát a csatlakozóaljzatban. Ezt a fűtőpanelt a falra tehát elektromos szakember segítségével kell felszerelni. A falra szerelés miatt biztonságos megoldás például egy olyan szobába, ahol kisgyermekek tartózkodnak.

A készülék nagyon kulturált működésű, nem áraszt szagot, semmilyen zavaró hangot nem ad ki hűlés közben. A készülék teljesítménye állítható, a névleges felvett teljesítménye 1000 W. A termostáton a hőmérsékletet fokozatmentesen állíthatja be 6-tól 30 °C-ig, és a minőségi acélcsöves testnek köszönhetően hatékonyabb, mint az olcsó elektromos fűtőpanelek.

Tiszta design, csendes működés, minőségi kivitelezés
Szerelés elektromos szakember hívásával

DeLonghi HCX 3120 FS

DeLonghi HCX 3120 FS vélemény és teszt

Elektromos fűtőpanel DeLonghi HCX 3120 FS azok számára lesz különösen vonzó, akik értékelik a stílusos dizájnt. Extra vékony kivitele gyakorlatilag bármilyen belső térbe illeszkedik. A készülék viszonylag nagyobb tömegű, ami önmagában is a minőségi kivitelre utal. Ez természetesen magasabb árral jár.

A készüléken beállítható három fűtési intenzitás szint: 800, 1200 és 2000 W. A berendezésbe integrált ventilátor teljesen kikapcsolható, vagy szabályozható egy intelligens termosztáttal. Ez a fűtőpanel rövid időn belül átvált takarékos üzemmódra a fűtés elindítása után, amikor a ventilátor deaktiválódik.

A berendezés önmagában szabadon álló, de probléma nélkül falra is szerelhető. Ha nem zavar, hogy többet fizet ilyen dizájnos darabért, amely viszont nagyon minőségi kivitelezést és anyagokat kínál, akkor mindenképpen megéri ezt a terméket megfontolni.

Vékony elegáns dizájn, szabályozható ventilátor, falra szerelhetőség
Magas ár

Sencor SCF 2001

Sencor SCF 2001 vélemény és teszt

Elektromos fűtőpanel Sencor SCF 2001 egy viszonylag átlagos megjelenésű készülék, amely senkit sem bánt, de nem is kelt nagy lelkesedést. Viszont hibátlanul ellátja a legfontosabb funkcióját, vagyis fűt. Ez egy szabadon álló hőlégkonvektor, amelyet könnyen lehet mozgatni a fogantyúknak köszönhetően.

A fűtési teljesítmény három szinten szabályozható: 750, 1250 és 2000 W. A gyártó nem feledkezett meg a biztonsági zárról sem, ami védelmet nyújt a készülék túlmelegedése ellen. Így a készülék használata közben nem kell aggódnia, hogy elalszik.

A berendezés termostattal van felszerelve, amely azonban gyakran kikapcsol, ha a készüléket maximális teljesítményre állítják. Valószínűleg a gyártónak jobban kellett volna optimalizálnia a termosztát működését, hogy minden körülmények között használható legyen. Az ár figyelembe vételével azonban a készülék tökéletesen ellátja alapvető funkcióját, és például egy nyaralóban biztosan hasznos társ lesz kevés pénzért.

Alacsony ár, ventilátor, biztonsági zár
Kevesebb optimalizált termosztát

Steba KH5

Steba KH5 vélemény és teszt

Energiatakarékos elektromos fűtőpanel a Steba KH5, amely kerámia sugárzóként magasabb fűtési hatékonyságot kínál a hagyományos fűtőpanelekkel szemben. Jellemző előnyei közé tartozik a levegő kiszárításának elkerülése a tipikus meleglevegős fűtőpanelekkel szemben. A készülék szabadon álló, és elegáns, diszkrét tervezéssel rendelkezik.

A készülék teljesítménye két fokozatban, 900 és 1800 W között szabályozható, amelyet két forgószabályzóval lehet kezelni. A felszereltséghez tartozik egy mosható porfilter, és az elektromos fűtőtest dupla szigeteléssel és hővédelmi funkcióval rendelkezik, amely megakadályozza a túlmelegedést. Ennek köszönhetően a működés teljesen biztonságos.

További biztonsági jellemzők közé tartozik a felborulás elleni védelem, amely ebben az esetben azonnal kikapcsolja a készüléket. A készülék így rendkívül biztonságos a háztartásokban való használatra, különösen, ha gyerekek mozognak a közelében. A gyártó 30 m2-es helyiségekben való használatra ajánlja.

Legtakarékosabb elektromos fűtés, biztonsági jellemzők, elegáns nem műanyag megjelenés
Valamivel zajosabb

ECG KT 12

ECG KT 12 vélemény és teszt

Az ECG KT 12 elektromos fűtés kerámia fűtőelemmel rendelkezik. Ennek köszönhetően nem szárítja ki a levegőt, és feltételezhetően takarékosabb működést biztosít, mint a meleglevegős fűtőpanelek. Ez az elektromos fűtőtest oszlop kivitelben készült, és modern, jól illeszkedő dizájnnal rendelkezik, amely nem sérti meg az interiőrt. A teljesítmény 1200 vagy 2000 W között állítható.

A készülék termostata folyamatosan szabályozható, bár a termostát beállításának toleranciája meglehetősen magas, körülbelül 3 °C. Ez ronthatja a működési tulajdonságokat az elektromos energia fogyasztás szempontjából.

A készülék rendelkezik egy ventilátorral is, amely azonban lehetne csendesebb. A gyártó a készüléket hőbiztosítékkal is ellátta, amely megvédi azt a túlmelegedéstől, így mellette nyugodtan alhatunk el bármilyen aggodalom nélkül. A készülék működéséről egy fényjelző is tájékoztat.

Alacsony ár, ventilátor, modern design
Érzéketlen termostat-szabályozás

Milyen elektromos fűtést vegyek? (vásárlási útmutató)

Teljesítmény és hatékonyság

Általában a hagyományos fűtőpanelek maximális teljesítményfelvétele 2000 W. Egyes készülékeknél a fűtési teljesítményt általában három vagy két fokozatban lehet szabályozni. A 2000 W teljesítményfelvételű fűtőpanelek túlnyomó többsége olyan helyiségekbe ajánlott, amelyek alapterülete nem haladja meg a 30 m2-t.

Felszereltség

Ami a teljesítmény szabályozását illeti, azt termostat biztosítja. A legolcsóbb készülékeken általában csak egy bizonyos tartomány állítható be a skálán, a drágább modellek lehetővé teszik a helyiségben lévő konkrét hőmérséklet közvetlen beállítását °C-ban. A termostathoz szorosan kapcsolódik a biztonsági funkciók is, amelyek gyakorlatilag standardok még az olcsó készülékeknél is. Ide tartozik különösen a túlmelegedés elleni biztosíték.
Sok jobban felszerelt modell még távirányítót is kínál. A kifinomultabb készülékek néha lehetővé teszik a teljesítmény csökkentését is, amint a helyiség hőmérséklete eléri a beállított értéket, ezzel növelve a működés gazdaságosságát. A működés gazdaságosságát szem előtt tartva érdekelheti Önt a készülék felszereltségében egy időzítő is, amelynek segítségével teljes mértékben irányíthatja a készülék működését.

Számos esetben az elektromos fűtés szokásosan ventilátorral is felszerelt, ami javítja a hő eloszlását a helyiségben. A ventilátor még a legolcsóbb modelleken is megjelenik, szabályozható lehet, és gyakran képes teljesen függetlenül működni a fűtéstől.

Elhelyezés

Általában a klasszikus légfűtéses konvektorok kétféle kivitelben készülnek. Lehet szabadon álló készülék, ami lehetővé teszi az egyszerű áthelyezést, vagy falra szerelhetőek. Az üdülőhelyeken történő kiegészítő fűtés esetében általában az első változat a megfelelő, amikor az elektromos fűtőpanel egyszerűen áthelyezhető oda, ahol éppen szükség van rá. A falra szerelés ezzel szemben természetesen állandó. Ha az elektromos fűtőpanel IP 24 védelmi szinttel rendelkezik, akkor a fürdőszobában is használható. Nem lehet azt mondani, hogy az egyik változat jobb, mint a másik, mindig attól függ, mit várunk el a fűtőpaneltől.

Magasabb gazdaságosságú fűtőpanelek

Ha az energiatakarékos üzemelés érdekli, kipróbálhatja a kerámia fűtőtesteket, amelyek általában körülbelül 30%-os megtakarítást ígérnek a fűtési költségeken a hagyományos konvektorokhoz képest. Ezeknek további előnyei is vannak, például az, hogy nem szárítják ki a levegőt, és nem kavarják fel a port a helyiségben.
De sok más technológia is létezik, amelyeket a fűtőpaneleknél használnak. A népszerűek közé tartoznak például az infravörös sugárzók, amelyek a sugárzó hő elvén működnek. Tehát nem melegítik a levegőt, hanem közvetlenül a tárgyakat és személyeket melegítik a helyiségben. Ebben a tekintetben hasonlóak például a kályhák által nyújtott hőhöz. Sugárzó hőt biztosítanak a halogén fűtőtestek is, és más alternatívák közé tartoznak a gázfűtők, a meleglevegős fűtők vagy a nem lakó- és műszaki helyiségekbe szánt specializált fűtőtestek.

4.4/5 - (30 votes)

Vélemények és értékelések, összehasonlítások, ranglisták és tesztek a termékek könnyebb kiválasztásához és vásárlási inspirációhoz