Háztartás,

Elektromos kandallók

A családi házakban, nyaralókban és mindenhol, ahol van működőképes kémény, nem jelent problémát a hagyományos, szilárd tüzelésű kandalló, különösen fa tüzelésű kandalló elhelyezése. De mi van akkor, ha otthona társasházban, panelházban található, vagy egyszerűen nem akar foglalkozni azokkal a gondokkal, amelyek a hagyományos kandallóval elkerülhetetlenül járnak? Válasszon élethű elektromos kandallót.

A lakásokba szánt kandalló imitációja napjainkban egyre népszerűbb kiegészítő, amelyet számos modern belső térbe telepítenek. Az elektromos kályhát azonban azok is választják, akiknek van kéményük, sőt teljes értékű kandallójuk is, de a belső betétet elektromos kivitelre cserélik. Ennek több oka is lehet – nincs por, minimális üzemeltetési költség és egyszerű karbantartás. Ha a kandalló kizárólag az enteriőr esztétikai eleme és a téli hónapokban nem használják aktívan fűtésre, nincs sok érv az elektromos kandalló ellen nemcsak a nappaliban.

A modern elektromos kandallók mára már nagyon hiteles tűzimitációt nyújtanak – közelebbről természetesen látható, hogy imitáció, de nagyon sikerült imitáció. Többféle kivitelben is találkozhatunk, amelyek közül a leggyakrabban vásároltak a szabadon álló, a fali, a falba épített vagy a kandallóbetét formájában kaphatók.

Néhány elektromos kandalló állítható LED háttérvilágítással rendelkezik, amely intim hangulatot teremt az egész szobában. Az elektromos kandalló hanghatással egy új dimenziót adhat hozzá, a lobogó tűz és a sugárzó hő mellett a fa pattogásával kiegészülve még inkább aláhúzza a hangulatot. Különösen hitelesen tudja a tüzet utánozni az elektromos kandalló 3D hatással, amely gyakran szimulál füstöt vízpárán keresztül. A pára és a fényhatások kombinációja még valósághűbbé teszi a tűz imitációját.

Az elektromos kandallónak képesnek kell lennie működni mind hőhatással, mind anélkül. A fűtés általában legalább két állásban állítható. A paraméterek, tesztek és felhasználói tapasztalatok alapján összeállították a legjobb elektromos kandallók és azok értékeléseinek válogatását. A vásárlási útmutatóban pedig azokra a paraméterekre és funkciókra összpontosítunk, amelyekre az elektromos kandalló választásánál érdemes figyelni.

A legjobb elektromos kandallók (kandallókályhák) – TOP 6

Az asztal a 2024-es tesztek és értékelések alapján a 6 legjobb elektromos kandallót mutatja be.

MegjelenéseTermékTípusTeljesítményTávirányító 
G21 Fire Lofty vélemény és tesztG21 Fire LoftyFali1500 WIgen
Klarstein Kaprun vélemény és tesztKlarstein KaprunSzabadon álló1800 WIgen
G21 Fire Storm vélemény és tesztG21 Fire StormFali1500 WIgen
Klarstein Bormio vélemény és tesztKlarstein BormioSzabadon álló1900 WIgen
Ardes 350 vélemény és tesztArdes 350Szabadon álló1500 WNem
Klarstein Lausanne vélemény és tesztKlarstein LausanneFali2000 WIgen

A TELJES AJÁNLAT MEGTEKINTÉSE

Paraméterek összehasonlítása

 G21 Fire LoftyKlarstein KaprunG21 Fire StormKlarstein BormioArdes 350Klarstein Lausanne
Méretek58/87/16 cm60/66/22 cm88/58/12 cm49/79/35,5 cm37/45/20 cm88/56/14 cm
Súly14 kg19 kg12,5 kg22 kg9 kg16 kg
Működés fűtés nélkülIgenIgenIgenIgenIgenIgen
TöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbb

Vélemények és tapasztalatok

G21 Fire Lofty

G21 Fire Lofty vélemény és teszt

Elektromos fali kandalló G21 Fire Lofty első pillantásra azzal tűnik ki, hogy függőlegesen van kialakítva. A piacon lévő többi modell általában átlósan van megformázva, mint például a televíziók, itt viszont éppen az ellenkezője a helyzet. Így ezt az elektromos kandallót kisebb falakon vagy szűk irodákban is felhasználhatja, ahol a tűz hatása különösen jól mutat.

Az előlap elegánsan fekete, és a üveg lekerekített, így új nézőpontokat biztosít. A készülék használatba vétele egyszerűen, csak be kell dugni a konnektorba és a falra szerelése nem vesz sok időt. A súlya 14 kilogramm, méretileg nagyobb modell, ami minden enteriőrben szembetűnő lesz. A tökéletes kényelmet a gyártó egy távirányító hozzáadásával érte el, amivel az egész elektromos kandalló, beleértve a be- és kikapcsolást is, irányítható.

Ha tökéletes valódi kandalló illúzióját szeretné elérni, akkor rendelkezésre áll az elektromos fűtés, amelynek teljesítménye akár 1500 W is lehet, és felére, azaz 750 W-re is állítható. Ezt a lehetőséget különösen a hideg hónapokban értékelni fogja, amikor minden fűtés nagyon kellemes, különösen, ha tűzzel van kiegészítve, jelen esetben tökéletes elektromos tűzhatással. A direkt fűtőtest azonban ki is kapcsolható, és hagyhatja a lángokat lobogni anélkül, ekkor a készülék nagyon takarékos és csendes is, mivel a meleg levegőt szétoszlató ventilátor nincs bekapcsolva.

Designos függőleges kivitel, távirányító
Hallható fűtési ventilátor

Klarstein Kaprun

Klarstein Kaprun vélemény és teszt

Élethű elektromos kandalló Klarstein Kaprun nagyon szép kivitelezéssel rendelkezik, amely egy becsületes kőkandallót idéz faelemekkel. Az elektromos betét mellett az egész Polystone anyagból készült, így nem kell aggódnia a faimitáció minősége miatt sem. A nagyobb méretek miatt számolnia kell a nagyobb súllyal, amely majdnem 19 kg.

Az elektromos kandalló kivitelezése megbízható és minőségi a felhasználói vélemények és tapasztalatok szerint, akik különösen dicsérik a lángok imitációját, ami nagyon meggyőző. Modern LED világítást használ, ami nagyon energiatakarékos. A fűtési funkció a tűz illúziójától független, így a kandalló melletti időtöltést élvezheti akár a meleg nyári napokon is.

A fűtés teljesítménye két fokozatban állítható, a magasabb fokozat teljesítménye 1800 W. A lángok fényereje szabályozható, és egy praktikus funkció a időzítő is, a kandalló természetesen távirányítóval is irányítható. A kezelése nagyon egyszerű, és bárki könnyen kezelheti.

Minőségi kivitelezés és nagyon hű lángimitáció, beépített termosztát, különálló funkciók
Kissé nagyobb súly 19 kg

G21 Fire Storm

G21 Fire Storm vélemény és teszt

Elektromos fali kandalló G21 Fire Storm a kerekített előüvegével tűnik ki, amely lehetővé teszi a tökéletes lángillúzió megtekintését új szögekből. A romantikus pillanatokat, amelyeket e kandalló előtt tölthet el lakásban, házban vagy akár egy hétvégi házban, hosszú ideig fogja emlékezni, mivel a valódi lángok utánzása nagyon meggyőző.

Ez egy modern kivitel, amely távirányítóval irányítható. A távirányítón hat gomb található a be-/kikapcsoláshoz és a készülék által nyújtott lehetőségek vezérléséhez. A G21 Fire Storm funkcionális fűtésként is szolgálhat, ha szeretné a direkt fűtőtestet. Fűtőtesttel rendelkezik, amelynek teljesítménye akár 1500 W is lehet. Lehetőség van a teljesítményt felére, azaz 750 W-ra állítani.

Ha csak a lobogó lángok hatását élvezi, az elektromos kandalló óránkénti fogyasztása csak 8 W, ami nagyon kevés. Egyszerre akár 8 ilyen elektromos kandallót is működtethet, anélkül, hogy a fűtés nélküli fogyasztás elérné egy hagyományos izzólámpa fogyasztását. A csatlakoztatás nagyon egyszerű, és a falra szerelés pár perc alatt megoldható. Az egyetlen dolog, amire a vásárlók felhívják a figyelmet, az a hallható fűtési ventilátor.

Szép design, kerekített üveg
Hallható fűtési ventilátor

Klarstein Bormio

Klarstein Bormio vélemény és teszt

Szabadon álló elektromos kandalló lakásba, a Klarstein Bormio modern tervezésben készült, és olyan modern megjelenésű, ahogyan haladó funkciókkal is rendelkezik. A gyártó és az eladók a legtöbb képen dekoratív fahasábokkal mutatják az alsó részben, azonban ezek nem részei a csomagnak. A tárolásukra szánt hely azonban valós és funkcionális.

Szinte tökéletes égési illúzió működik a fűtési funkciótól függetlenül, így bármikor használhatja aktuális szükségletei szerint. Az értékelések kiemelik a szép dizájnt, az állítható valósághű lángillúziót, beleértve a parázsló szeneket is. Az állítható fűtési hőmérséklet teljesítménye vagy 950 W vagy 1900 W.

Rendelkezik okos termosztáttal, amelynek úgynevezett nyitott ablak funkciója van. A helyiség hőmérsékletének gyors csökkenésekor a kályha automatikusan kikapcsol, ezzel megelőzve az energia pazarlását. Egy másik kiemelkedő funkció a heti időzítő, amellyel pontosan beállítható, mikor legyen a mesterséges kandalló a lakásban működésben. Természetesen távirányító is tartozik hozzá, amely ráadásul áttekinthető kijelzővel rendelkezik.

Modern elektromos kandalló, termosztát és heti időzítő, nyitott ablak érzékelés
Dekoratív fahasábok nélkül

Ardes 350

Ardes 350 vélemény és teszt

Ha szeretne egy élethű elektromos kandalló, amelyért nem kell sok pénzt költenie sem a beszerzésekor, sem a működtetésekor, és teljes szabadságot élvez a helyének kiválasztásában, akkor az elektromos kandalló Ardes 350 lehet érdekes választás Ön számára. Ez egy viszonylag könnyű és kisebb elektromos kályha, amit főleg lakótelepi lakásokban élők szereznek be. Továbbá alkalmas lehet nyaralóba is, ahol ráadásul hatékony fűtőtestként szolgálhat a tavaszi és őszi hűvösebb hónapokban.

Ez a hordozható kandalló előre meg van határozva arra, hogy ne egy helyen legyen elhelyezve. Gördülőkerekekkel és fogantyúval is felszerelt, így könnyen és biztonságosan átvihető. Mindössze 9 kilogrammos tömege miatt a kezelése és átvitele teljesen problémamentes. Csak ne felejtse el minden manipuláció előtt megvárni, amíg a készülék teljesen kihűl.

Az Ardes 350 tökéletesen kezeli a valódi tűz hatását, amit az előre elhelyezett izzó kövek, ha úgy tetszik, brikettek segítenek. Jól szolgál fűtőtestként is, 1500 W-os fűtési teljesítménnyel. Természetesen csak a láng effektus működtethető a fűtőtest bekapcsolása nélkül, arra az esetre, ha élvezni szeretné a valós láng hatását a nyári hónapokban, amikor az otthoni fűtés, különösen egy panel lakásban, az utolsó dolog, ami eszébe jut.

Alacsony beszerzési és üzemeltetési költség, tökéletesen suggeráló égési hatás
Távirányító hiánya, néhány számára kevésbé hatékony 1500 W fűtés

Klarstein Lausanne

Klarstein Lausanne vélemény és teszt

Elektromos kandalló fűtésre KLARSTEIN Lausanne elegáns és nagyméretű modell, amelyről a fogyasztók egyetértenek abban, hogy megbízhatóan helyettesíti a televízió nézését. Gyors fűtési időt biztosít, amely egy kétfokozatú, 1000 W és 2000 wattos hőlégventilátorral készül. Falra szerelhető, és a mellékelt készlettel ez egy egyszerű és gyors folyamat.

Az elől ívelt oldal valódi üvegből készült, magas fényű, és ezáltal egyszerűen nagyszerűen néz ki. A tűztérben kavicsok helyezkednek el, és a láng hatása nagyon jól sikerült, annak intenzitása ráadásul könnyen szabályozható. További előny a mögötti fal kék háttérvilágítása, amely tetszés szerint be- vagy kikapcsolható.

Természetesen a fűtés bekapcsolása nélküli működés is lehetséges, például a nyári hónapokban, amikor nem szükséges a helyiséget fűteni. Az elektromos kandalló szélessége 88 centiméter, magassága 56 cm, mélysége 14 cm. A nagyobb méret miatt nagyobb tömegű, 16 kilogramm, így a falra szerelése két személy számára ajánlott. Öröm a távirányító használata is, a készüléken található vezérlőpanel szintén természetes.

2000 W teljesítmény, LED lángok, elegáns kivitel és LED háttérvilágítás
Nagyobb tömeg 16 Kg

Milyen elektromos kandallót vegyek? (vásárlási útmutató)

Amikor elektromos kandallót fűtésre választ, elsősorban a designra és a kivitelezésre kell figyelni, amit lakásába szeretne beszerezni. Ha azt tervezi, hogy az elektromos kandallót aktívan használja fűtési forrásként, akkor érdekelnie kellene a fűtőtest teljesítménye, illetve a készülék fogyasztása.

Elektromos vagy bio?

Szembesülhet azzal a kérdéssel is, hogy bio kandallót vagy elektromos kandallót vásároljon-e. Az elektromos kandalló kizárólag elektromos árammal működik, a hőt elektromosan táplált fűtőtest állítja elő, a lángok hatását pedig egy fényekből és LED diódákból álló rendszer, ventilátorok és lobogó anyag gondoskodik.
A bio kandalló működtetéséhez további dolgokra van szükség és sokkal többet igényel a használata. Ez a valami a biolíh, ami viszonylag drága, de segítségével elérhető az igazi, melegítő, ragyogó, de füstmentes tűz. Minden kivitelnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, de ha karbantartásmentes, design darabot szeretne, válassza az elektromos kandallót.

Kivitel

A legkisebb helyigényt, könnyű mozgathatóságot és az építési beavatkozások nélküli kivitelt a szabadon álló elektromos kandalló teszi lehetővé. Egy másik lehetséges kivitel, ahol nincsen szükség nagy építési beavatkozásokra, a falra szerelhető típus. Ebben az esetben az elektromos kandallót tartók segítségével rögzítik a falra, és élő képként funkcionálhat. A sarok elektromos kandalló is kis helyigényű, és néhány fogyasztó számára kedvelt kivitel, tekintettel lakóterük elrendezésére (tökéletesen illik a nappaliba). A sarok elektromos kályhák leggyakrabban szabadon állóak, és lehetnek modern vagy rusztikus stílusban.
Másik két kivitel az elektromos kandalló esetében már bizonyos építési módosításokat igényel az otthonban, és ez a beépített kivitel, vagy az elektromos kandalló kályha betét kivitele. Az előbb említett lehetőség azok számára előnyös, akik az elektromos kandallót a falba szeretnék beépíteni. Az elektronikus kandalló betét hagyományos kandallókba kerül beépítésre, ha a tulajdonosok úgy döntenek, hogy a szilárd tüzelésű kandallót ezzel a modern és takarékos megoldással helyettesítik. Sokan, akik nagy kandallóval rendelkeznek, csak rendkívül ritkán, szinte csak karácsonykor használják, így ez az innováció egy viszonylag nagy lakberendezési elemnél magától értetődő.

Fűtési teljesítmény

Az elektromos kandalló szintén szolgálhat elegáns közvetlen fűtőként az átmeneti időszakokban tavasszal és ősszel, amikor a központi fűtés még nem üzemel, de a néhány órás fűtés nagyon kellemes lehet. Ha ezenkívül leül az eszköz elé, amely nagyon hűen utánozza a lobogó tüzet, és közben felmelegszik, a nyugalom érzése és nagyon kellemes érzések következnek be.
A gyártók a fűtési teljesítményt Wattban adják meg, és a teljesítmény általában 1500 W-tól 2000 W-ig terjed. Ne feledje, hogy minél nagyobb a fűtési teljesítmény (a fűtőegység fogyasztása), annál nagyobb az elektromos áram fogyasztása is. A konkrét modellektől függően a gyártók gyakran kínálnak félfűtési teljesítményt, teljes fűtési teljesítményt, vagy akár fűtés nélküli üzemmódot is.

Az eszközök továbbá hőmérsékleti biztosítékkal vannak ellátva, amely az elektromos kandalló túlmelegedése esetén időben és biztonságosan kikapcsolja a készüléket. Mindig alaposan olvassa el a konkrét modellhez tartozó közvetlen fűtési utasításokat, elkerülve ezzel az esetleges károsodást vagy a lángra lobbanást.

Méretek és tömeg

Ha nincsenek korlátozva a hely konkrét méretei, ahol az elektromos kandallót tervezi elhelyezni, akkor széles modell- és kivitelskála közül választhat. Egyes falra szerelhető elektromos kandallók lehetnek magasak, mások szélesek. Ugyanez vonatkozik a szabadon álló szerkezetekre is. A méreteket a gyártónak mindig meg kell adnia a modellnél, és javasoljuk, hogy ellenőrizze azokat közvetlenül a kézikönyvben, ne támaszkodjon az eladók információira, mivel azok gyakran pontatlanok. Az elektromos kandallók tömege a méretekkel arányosan változik, a legkisebbektől kezdve, amelyek körülbelül 8 kilogrammot nyomnak, egészen a nagy elektromos kandalló kályhákig, amelyek esetében a tömeg elérheti a 20 kilogrammot.

Kiegészítő funkciók

Az egyik legkedveltebb és felhasználóbarát funkció egyértelműen a távirányító. A távirányító rendelkezik az összes fontos beállítással – a tűz égési intenzitásával, az esetleges világítás intenzitásával, vagy a fűtés beállítási szintjével. Ezenkívül segítségével az egész eszközt bekapcsolhatja vagy kikapcsolhatja.
A fűtési funkciót is kiegészítő funkcióként tekinthetjük, bár ez ma már szinte standard a jelenlegi modelleknél. Aligha találkozik már olyan elektromos kandallóval, amelynek ne lenne fűtési lehetősége. Választhat sík vagy ívelt üveggel ellátott kivitelt is, ezzel új dimenziót adva az imitált tűz megfigyelésének.

Végül említhetjük még a LED világítást, színes vagy egyszínű, amely az egész elektromos kandallót megvilágíthatja. Ez a kiegészítő helyettesítheti a állólámpákat, asztali lámpákat és egyéb enyhe fényforrásokat, amelyek alkalmasak a nyugodt és intim atmoszféra megteremtésére.

4.3/5 - (25 votes)

Vélemények és értékelések, összehasonlítások, ranglisták és tesztek a termékek könnyebb kiválasztásához és vásárlási inspirációhoz