Sport,

Elektromos rollerek

Az elektromos roller kiváló lehetőség az egyszerű és erőfeszítés nélküli helyváltoztatáshoz. Alternatívát kínál nem csak a hagyományos felnőtt rollerekhez, hanem például a motoros kerékpárokhoz vagy más közlekedési eszközökhöz és közeledési segédeszközökhöz, amelyek célja a rövidebb távolságok közötti átkelés megkönnyítése. A motoros roller főként felnőttek számára készül, de a piacon már gyermek elektromos rollerek is kaphatók 8 éves kortól, ahol egy további korlátozás a gyermek magassága.

Az elektromos rollereket nem csak úgy lehet használni, hogy bekapcsoljuk az elektromos hajtást, és a konkrét személy hagyja, hogy vezessék. Használhatók klasszikus rollerként is, lökésekkel hajtva. Itt azonban figyelembe kell venni a konstrukciójukat, amely általában nehezebb és más formájú, ami negatívan befolyásolhatja az összefüggő erőfeszítést, amely a vezetéssel jár.

Elektromos motorral ellátott rollerek választásakor többféle változat közül választhat, mint például az összecsukható elektromos roller (ideális a városba vagy utazáshoz), üléssel ellátott elektromos roller hosszabb utakhoz, vagy terepre alkalmasabb nagyobb kerékkel és erősebb motorral.

A legjobb elektromos rollerek – TOP 10

A táblázatban a 2024-es év tesztjeiből és értékeléseiből származó 10 legjobb elektromos roller válogatása található.

MegjelenéseTermékMinimális életkorTömegMaximális teherbírás 
Xiaomi Mi Electric Scooter 3 vélemény és tesztXiaomi Mi Electric Scooter 316 év13,2 kg100 kg
Sencor Scooter One vélemény és tesztSencor Scooter One9 év12,5 kg120 kg
W-TEC Billar II 500W vélemény és tesztW-TEC Billar II 500W-16 kg120 kg
W-TEC Tendeal 700W vélemény és tesztW-TEC Tendeal 700W-20 kg120 kg
Ninebot Segway Kickscooter F40E vélemény és tesztNinebot Segway Kickscooter F40E12 év17,1 kg120 kg
KUGOO S1 vélemény és tesztKUGOO S1-11 kg120 kg
Nitro Cruiser 1900 Plus vélemény és tesztNitro Cruiser 1900 Plus-45 kg120 kg
Mamibike MOUNTAIN vélemény és tesztMamibike MOUNTAIN-20 kg130 kg
Joyor X5S vélemény és tesztJoyor X5S10 év15,5 kg150 kg
Razor Power core E90 vélemény és tesztRazor Power core E908 év9 kg54 kg

A TELJES AJÁNLAT MEGTEKINTÉSE

Paraméterek összehasonlítása

 Xiaomi Mi Electric Scooter 3Sencor Scooter OneW-TEC Billar II 500WW-TEC Tendeal 700WNinebot Segway Kickscooter F40EKUGOO S1Nitro Cruiser 1900 PlusMamibike MOUNTAINJoyor X5SRazor Power core E90
Maximális sebesség25 km/óra25 km/óra25 km/óra40 km/óra25 km/óra30 km/óra45 km/óra25 km/óra35 km/óra16 km/óra
Ajánlott minimális felhasználó magasság120 cm130 cm150 cm150 cm120 cm--145 cm150 cm125 cm
Motor teljesítménye300 W350 W500 W700 W350 W350 W1600 W250 W500 W90 W
TöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbb

Vélemények és tapasztalatok

Xiaomi Mi Electric Scooter 3

Xiaomi Mi Electric Scooter 3 vélemény és teszt

Elektromos roller Xiaomi Mi Electric Scooter 3 a gyártó e modellcsaládjának újabb utódja, amely évekkel ezelőtt indította el az elektromos rollerek terjedését abban a formában, ahogy nap mint nap látjuk őket utgainkon. Ez a modell is városi környezetbe való, az előző verziók legjobb tulajdonságait örökli, magasabb teljesítményt és további finomításokat adva hozzá.

A 300 W-os motor teljesítménye megfelelő a teljesítmény/súly arány tekintetében, képes elérni a 25 km/óra maximális sebességet, és a 275 Wh kapacitású akkumulátorral együttműködve akár 30 km-es hatótávolságot biztosít. A teljes kapacitásra való feltöltés 5,5 órát vesz igénybe. Ideális rövid távú szállításra vagy összecsukásra a tömegközlekedésben vagy autó csomagtartójában – összecsukható szerkezetű, megfelelő 13,2 kg-os súllyal és viszonylag kompakt méretekkel rendelkezik.

A méretekkel kapcsolatban a fogyasztói vélemények és tapasztalatok a szűkebb kormányokat emelik ki, amelyek nem rendelkeznek markolatösszecsukási lehetőséggel, ami néhány ember számára nem megfelelő. Más felhasználók viszont a nagyon minőségi kivitelt és a továbbra is vonzó dizájnt értékelik. Rendelkezik KERS rekuperációs rendszerrel és E-ABS biztonsági rendszerrel, amely nem engedi a első kerék blokkolását. Hagyományosan ez a roller is párosítható mobiltelefonnal Bluetooth-on keresztül.

Szép és minőségi kivitel, jól megmunkált kijelző, E-ABS blokkolásgátló rendszer
Szűkebb kormányfogás

Sencor Scooter One

Sencor Scooter One vélemény és teszt

Elektromos gyermekroller 9 éves kortól Sencor Scooter One kiváló ár/érték arányt kínál a tesztek és fogyasztói vélemények szerint. Alacsony árát, minőségi kivitelét és a négy sebességfokozattal rendelkező tempomatját értékelik, amely lehetővé teszi a gyaloglási sebesség beállítását 6 km/óra, az eco üzemmódot 10 km/óra sebességgel, a Drive módot vagy a sport módot, amelyben elérheti a 25 km/óra maximális sebességet.

A gyártó által megadott maximális hatótávolság 25 km, és a tapasztalatok szerint függ attól, hogy milyen súlyú személy használja és milyen az út profilja (sík vagy dombos). Akár 15°-os emelkedőt is képes megmászni, miközben teherbírása kissé átlag feletti 120 kg, tömege csupán 12,5 kg.

Bár kivitelezése hasonló lehet más elektromos rollerekéhez, lényegesen különbözik pneumatikáival. Ezek normál méretűek, 8,5", azonban perforáltak, nem fújhatók fel, így elkerülhető a defekt vagy átszúrás, ami mindig kellemetlen komplikáció. Természetesen rendelkezik duális fékrendszerrel rekuperációval és tárcsafékkel, kijelzővel, vagy a roller mobiltelefonnal való párosítás lehetőségével.

Olcsó elektromos roller, kiváló ár/érték arány, négysebességes tempomat
Csak hátsó visszaverő

W-TEC Billar II 500W

W-TEC Billar II 500W vélemény és teszt

Elektromos roller üléssel W-TEC Billar II első pillantásra a kosarával tűnik ki, ami még praktikusabb járművé teszi. A fogyasztókat magasabb kényelme vonzhatja, mivel ez egy üléssel rendelkező elektromos roller. Az ülés kényelmes, magasságban állítható, és ezeknek a tulajdonságoknak a kombinációjával idősebb személyek számára is alkalmas, akiknek segít a bevásárlás közelítésében vagy egyszerűen csak kényelmesen átjutni az A pontból a B pontba.

Rendelkezik alumínium és robosztus kerettel, ami miatt kissé magasabb a tömege, 16 kilogramm. Azonban ennek ellenére még mindig alacsony a súlya ahhoz képest, hogy mennyire praktikus a roller. Az elektromos meghajtást 500 W teljesítményű motor biztosítja, amellyel elérheti a 25 km/óra sebességet, és a hatótávolság akár 30 kilométer is lehet. A kormány rendelkezik összecsukható mechanizmussal, mégis több helyet foglal az összecsukás után.

A maximális teherbírása 120 kilogramm, és előre beállított sebességi módokkal rendelkezik 12, 18 és 25 km/óra sebességekkel. További nagy előnye a viszonylag nagy felfújható kerekek, amelyek hozzájárulnak a kényelemhez és praktikumhoz. 12"-os méretűek, és ezáltal a lépcsőfok magassága 22 centiméter a talaj felett, így a roller könnyedén megbirkózik a különböző akadályokkal és terepbeli egyenetlenségekkel. Két tárcsafékkel, első és hátsó felfüggesztéssel, valamint két fényforrással rendelkezik a nagyobb biztonság érdekében.

Összecsukható elektromos roller üléssel, nagy felfújható kerekekkel, felfüggesztési rendszerrel
Kevesebb mértékben alkalmas szállításra

W-TEC Tendeal 700W

W-TEC Tendeal 700W vélemény és teszt

A W-TEC Tendeal 700W elektromos roller, bár nem a világ leggyorsabb elektromos rollere, de a 40 km/óra maximális sebessége tökéletesen elegendő egy biztonságos és mégis dinamikus vezetési élményhez. Ezt a sebességet egy erőteljes 700 W-os motor teszi lehetővé, amelyet egy 48 V-os akkumulátor táplál 15 Ah kapacitással.

Egy töltéssel akár 45 kilométert is képes megtenni, a maximális emelkedőt pedig a gyártó 15°-ban határozza meg. A felhasználói vélemények alapján nagy megelégedettséget vált ki a magas sebesség, a hatótávolság, valamint a robusztus, minőségi kivitel. Az alváz alumínium ötvözetből készült, és ennek köszönhetően ez a nagyobb elektromos roller még mindig jó súlyú, 20 kg.

120 kilogrammig terhelhető, és a fogyasztói tapasztalatok megerősítik, hogy a nehezebb személyekkel is képes gyorsan közlekedni. Üdvözölhető az első felfüggesztett kerék, az első és hátsó fény, sőt még a hátul elhelyezett irányjelzők is. Három sebességi mód áll rendelkezésre, és az elől és hátul elhelyezett tárcsafékek biztonságos megállást tesznek lehetővé. A kerekek felfújhatóak és hasonló modellekhez képest nagyobb méretűek, 10 hüvelyk.

Magas maximális sebesség és hosszabb hatótáv, hátsó irányjelzők, riasztó és távirányító
Semmi lényeges

Ninebot Segway Kickscooter F40E

Ninebot Segway Kickscooter F40E vélemény és teszt

Az E-roller Ninebot Segway Kickscooter F40E egy erőteljes városi elektromos roller egy neves gyártótól. A 350 W-os elektromotorja elérheti a 700 W-os maximális teljesítményt, és a fogyasztói tapasztalatok szerint ez valóban érezhető – a roller nem veszít teljesítményből még emelkedőn sem, egy erősebb testalkatú felnőttel sem.

Nagyobb akkumulátorral rendelkezik, 10,2 Ah kapacitással, amely ideális körülmények között akár 40 kilométeres távolságot is képes meghajtani. A merev váz 120 kilogramm teherbírással bír, és a speciális nagy, 10 colos kerekek is örömet okoznak. Ezek a kerekek sok más típustól eltérően szelepesek és egy speciális zselés réteggel rendelkeznek, amely elsősorban a defekt elleni védelemre szolgál. Másodsorban növeli a vezetési kényelmet, még a kövezett utcákon is.

Ebben a modellcsaládban van egy szép LED kijelző és egyszerű sebességszabályozás a kormány jobb oldalán. Természetesen hajtogatható szerkezet, LED fények elöl és hátul, valamint fékező funkció. Egyesek számára talán az egyetlen hiba a sebességi módok hiánya lehet, de a tapasztalatok szerint ezt a funkciót a valós használat során csak nagyon ritkán használják.

Minőségi kivitelezés és jó teljesítmény, defekt ellen védett abroncsok, akár 40 km hatótáv
Sebességi módok hiánya

KUGOO S1

KUGOO S1 vélemény és teszt

A KUGOO S1 kiválóan szolgálhat gyermek elektromos rollerként és felnőtt elektromos rollerként is. Meglehetősen kompakt méretű és örvendetes a könnyű összecsukhatósága, ami miatt nem jelent problémát szállítani. Súlya 11 kilogramm, ami átlagos, és a gyártó által megadott maximális terhelhetőség 120 kilogramm, ami jó érték.

30 kilométeres hatótávjú és a maximális sebessége 30 km/óra, ami enyhén magasabb az összehasonlításban lévő modelleknél. A fogyasztók minőséginek ítélik a kivitelezést, és nem hiányoznak belőle a biztonsági elemek sem, mint a jól látható világítás elöl és hátul. Tempomatja három sebességi fokozatot tesz lehetővé, ahol a roller 15 km/óra, 25 km/óra vagy a már említett 30 km/óra sebességgel halad.

Az energiát egy erős 350W-os elektromotor biztosítja 13,3 Nm nyomatékkal. Az IP54-es védelemnek köszönhetően könnyedén megbirkózik a vízzel és a szennyeződésekkel, és figyelemre méltó az OLED kijelző is, ahol a sebesség, a megtett távolság, az akkumulátor állapota és az idő jelenik meg. A hatékony fékrendszer már négy méteren belül megállítja a rollert, és a kormány magassága állítható, így kényelmesen használható gyerekek és felnőttek számára is. Néhány vélemény csak az 8 colos tömör kerekek kialakítására figyelmeztet, amelyek kevésbé kényelmesek.

Jó ár-érték arány, összecsukhatóság, 30 km/óra maximális sebesség, tempomat
A tömör kerekek miatt kisebb kényelem

Nitro Cruiser 1900 Plus

Nitro Cruiser 1900 Plus vélemény és teszt

Nitro Cruiser 1900 Plus terepre szánt elektromos roller elég robosztus ahhoz, hogy a terepen is megállja a helyét, ennek megfelelően nagy, felfújható kerekei vannak durva mintázattal, ami kiváló tapadást biztosít. Hasonlóan áll a helyzet az elektromos motorral is, aminek a névleges teljesítménye 1600 W, a maximális pedig akár 1900 W. A gyártó a motorra 3 év meghosszabbított garanciát is biztosít, ami mindig örömteli.

A maximális sebesség 45 kilométer/órára van korlátozva, és a 48 V-os akkumulátorral a hatótávolság akár 28 km (az akkumulátor kapacitása 12 Ah). A felhasználó választhat a 3 teljesítmény módból, amelyek biztonságosak a gyerekek és az idősek számára is. A könnyebb egyenetlenségek leküzdéséhez és a nagyobb kényelem érdekében a gyártó mind elől, mind hátul rugózással látta el a modellt, és természetesen állítható magasságú üléssel is rendelkezik.

Valószínűleg az egyetlen hátránya ennek a robosztus elektromos tereprollernek a magasabb, 45 kilogrammos tömege, ami azonban meglehetősen megfelelő. A rollert 120 kilogrammig terhelhetik, és a gyártó nem említ magassági vagy életkori korlátozást. Kefe nélküli motorral, rekuperációval, progresszív fékekkel és egyéb modern finomságokkal rendelkezik.

Offroad elektromos roller, magas teljesítmény és maximális sebesség, minőségi, erős kivitel
Nagyobb tömeg 45 kg

Mamibike MOUNTAIN

Mamibike MOUNTAIN vélemény és teszt

A Mamibike MOUNTAIN nagy kerekekkel rendelkező elektromos rollere egy teljes értékű roller, amelyet a gyártó, aki kizárólag erre a kategóriára specializálódott, a csúcsmodelljének nevez. A városi típusokkal szemben ez a típus ideális kirándulásokra, sporttevékenységekhez, de gyors városi közlekedési eszközként is megállja a helyét, habár itt egyértelmű hátránya a merev szerkezet.

A városban jelentkező hátrány azonban minden szokásos kiruccanásnál előny, az acélváz nagyon erős és robosztus, az acélról készült taposófelület ráadásul érdesített a tökéletes tapadás és stabilitás érdekében. A többi komponens is minőségi és funkcionális, mint például a Suntour XCR32 rugózott villa, a minőségi felnik és SCHWALBE gumiabroncsok, vagy a hidraulikus tárcsafékek, amelyek a legtöbb másik rollertől eltérően hidraulikusak.

A maximális terhelhetőség 130 kg, és a teljes tömeg nagyon elfogadható 20 kg. Két töltő közül lehet választani (standard és gyors töltők), az akkumulátor feszültsége 36V, kapacitása 10 Ah. A maximális sebesség 25 km/óra korlátozott, és a hatótávolság 25 és 35 km között van megadva. Az irányítás egy áttekinthető színes kijelzővel történik három gombbal, a sebességszabályzás pedig a bal oldalon található.

Első és hátsó hidraulikus tárcsafék, Suntour rugózott villa, színes kijelző
Nem összecsukható kivitel

Joyor X5S

Joyor X5S vélemény és teszt

Összecsukható elektromos roller Joyor X5S egy újabb ésszerű alternatívát kínál az összes nagyteljesítményű elektromos rollernek. Kiemelkedik elsősorban hosszú, 55 kilométeres hatótávjával és meglehetősen magas maximális sebességével, amely megközelíti az óránkénti ötven kilométeres határt. Ezeket az értékeket nagy kapacitású akkumulátora és az erős, 500 wattos motorja teszi lehetővé.

Nagy, 150 kilogrammos teherbírással rendelkezik, így a nagyobb termetű felnőttek is használhatják. Állítható kormánymagasságának köszönhetően azonban 10 éves kortól kezdve, illetve 150 centiméteres testmagasságtól alkalmas a gyerekek számára is. A váz repülőgép-alumíniumból készült, és örvendetes a nagy, tízhüvelykes felfújható gumiabroncsok jelenléte is. Kiválóan alkalmazkodik az aszfalton és terepen való közlekedéshez.

Az első és hátsó világítást LED technológia biztosítja, és ezen felül a modell tempomatot, sárvédőket, valamint dudát is kínál. A fék csak a hátsó keréken található, és tárcsafék típusú, három különböző vezetési módot kínálva az energiatakarékosság figyelembevételével. A roller összecsukható mechanizmussal rendelkezik, amely azonban a fogyasztói értékelések szerint jobban is lehetett volna megvalósítva.

Alkalmas 10 éves kortól, erős 500 W-os elektromotor, akár 55 kilométeres hatótáv, magas sebesség
Gyengébben megmunkált összecsukható mechanizmus

Razor Power core E90

Razor Power core E90 vélemény és teszt

Az elektromos meghajtású Razor Power Core E90 roller egy választás a gyerekek számára is, mivel már 8 éves kortól használható, feltéve, hogy a gyermek eléri a legalább 125 centiméteres magasságot. A kijelölt korosztályt a teljes teherbírás is támogatja, amely az felnőtt modellekhez képest csak 54 kilogramm.

A roller műanyag és acél kombinációjából készült, és uretán gumiabroncsokkal rendelkezik. A különböző kombinációk a súlyra is hatással vannak, amely igen kedvező, csak 9 kilogramm. A vezérlés, azaz a vezetés viszonylag egyszerű, mivel minden egy gombnyomással működik.

A roller által elérhető sebesség akár 16 kilométer/óra, ami a gyerekek számára biztosan elegendő. A sebességet a 90 wattos motor befolyásolja. Figyelemre méltó az üzemidő is, amely megközelíti a 80 perces határt. Továbbá rendelkezésre áll egy praktikus állvány, valamint egy kézi fék is.

Hatótávolság hossza, alacsony súly, kisebb gyerekek számára is
Alacsony teherbírás

Milyen elektromos rollert vegyek? (vásárlási útmutató)

Az elektromos roller kiváló társ a gyors és kényelmes közlekedéshez, de érdekes játékszer is a gyerekek számára. Ez adja az alapvető kritériumot a választáshoz. Figyelembe kell venni azt a paramétert, amely világosan megmondja, hány éves kortól alkalmas a roller. A piacon már 8 éves kortól gyerekeknek szánt elektromos rollerek is vannak, akárcsak a 18 éveseknek szánt változatok. Kiegészítő információ a minimális testmagasság.

Sebesség és hatótávolság

A további fontos paraméterek arra vonatkoznak, hogy az elektromos roller konkrétan hogyan halad. Az első érték, amire figyelni kell, a maximális sebessége. A gyerekeknek szánt modellek sebessége körülbelül 30 kilométer óránkénti sebességet képesek elérni. A teljes értékű modellekről beszélve, lehet szó 30 km/óra feletti sebességről is.
A második fontos paraméter a hatótávolság, amit vagy percekben, vagy abban az értékben lehet megadni, hogy milyen messze lehet eljutni a rollerrel. A jó modelleknél az üzemidő körülbelül egy óra körül mozog. A legjobbak ezt a határt meghaladják, és ha elegendő a sebesség, akkor nincs akadálya akár 40 kilométeres távolság megtevésének is.

A roller súlya és összecsukhatósága

Az elektromos rollernak lehetőséget kell kínálnia az összecsukásra, amit ma a modellek többsége képes. Ennek köszönhetően bárhol tárolható vagy akár hordozható is. Ilyen esetben fontos, hogy alacsony legyen a súlya. Erre elsősorban a konstrukció hat, és az, hogy acélt vagy például alumíniumot használtak-e. Az alacsony súly általában 10 kg alatti, míg a nehezebb rollerek ezt az értéket jelentősen meghaladják.

Irányítás (vezérlés) lehetőségei

Ebben a tekintetben elég sok paraméter van. Szerepet játszhat maga az elektromos hajtás is, amit vagy egy gombbal vagy hagyományosan, mint a motorkerékpáron, egy forgatható markolattal lehet irányítani. A fékek is különbözőképpen lehetnek megoldva, például lábfék formájában, vagy olyan kar formájában, mint amilyen például a hagyományos kerékpárokon van.

Az elektromos roller kiegészítői

A modern rajongókat nemcsak egy kijelző ejtheti ámulatba, amely a vezetéshez szükséges adatokat mutatja, hanem például a Bluetooth is, amely lehetővé teszi a mobiltelefonnal való párosítást. Emellett található olyan funkció is, mint a tartalék energiaforrás – tehát a powerbank, valamint lehetőség olyan modell használatára, amely üléssel rendelkezik. Ez már egyértelműen azokat a szegmenst célozza meg, akik főleg a kényelmet keresik.

3.9/5 - (23 votes)

Vélemények és értékelések, összehasonlítások, ranglisták és tesztek a termékek könnyebb kiválasztásához és vásárlási inspirációhoz