Sport,

Spinning kerékpárok, biciklik

Ha szeretne kerékpározni és formában maradni a téli időszak alatt is, érdekes lehet Önnek, hogy beszerezzen otthonra egy spinning kerékpárt. Azonban a téli hónapok nem az egyetlen időszak, amikor a spinning kerékpár hasznos lehet – esős napokon, éjszaka, vagy ha kevés ideje van elmenni az edzőterembe.

A spinning kerékpár kiváló eszköz az otthoni edzéshez és természetesen tökéletes helyettesítője a hagyományos kerékpárnak. Az elmúlt években elterjedt az indoor spinning aktivitás, amikor több sportoló együtt teker a kerékpár tréneren. A spinning bicikli tökéletesen szimulálja a kerékpározást és ideális a sportosabb emberek számára.

Ennél a típusú fitness berendezésnél felmerül a kérdés, hogy spinning kerékpárt vagy szobakerékpárt vásároljon-e. A szobakerékpáron az ember egyenesen ül, ezzel kíméli a gerincet, és jobb választás lehet nagyobb súlyú embereknek és azoknak, akik csak most kezdenek mozogni. A lendkerék súlya a szobakerékpárokon kisebb, így kevesebb ellenállást fejt ki, mint a spinning bicikli.

A spinning kerékpár magasabb és pontosabban meghatározható terhelést kínál. Szabály szerint többféle fogásmód lehetséges a kormányon, akárcsak a profi kerékpároknál. Mindkét fitness tréneren elsősorban a farizmokat, combokat és vádlikat erősítik, és mint minden sportnak, ennek is kedvező hatása van az ember mentális és fizikai egészségére. Az otthoni spinning kerékpár kiváló segítség a fogyásban és az általános fizikai állapot javításában.

A spinning kerékpár kiválasztása nem lehet egyszerű feladat, és például igaz, hogy a legolcsóbb modellek egyáltalán nem alkalmasak álló helyzetben történő tekerésre. A gyártók különböző fékrendszereket, terhelés-szabályozási módokat és egyéb technikai finomságokat is kínálnak. Hogy jobban tájékozódjon a kínálatban, elkészítettük Önnek egy vásárlási útmutatót, és a paraméterek, tesztek és felhasználói vélemények alapján összeállítottuk a legjobb spinning kerékpárok és azok véleményeinek válogatását.

A legjobb spinning kerékpárok – TOP 6

A táblázat a 2024-es tesztek és értékelések alapján a 6 legjobb spinning kerékpárt tartalmazza.

MegjelenéseTermékEllenállás vezérléseFékrendszerLendkerék súlya 
Capital Sports Evo Race vélemény és tesztCapital Sports Evo RaceManuálisSúrlódásos22 kg
inSPORTline Airin vélemény és tesztinSPORTline AirinManuálisMágnesfékes20 kg
Capital Sports Aeris vélemény és tesztCapital Sports AerisElektromosMágnesfékes18 kg
inSPORTline Drakkaris vélemény és tesztinSPORTline DrakkarisManuálisSúrlódásos18 kg
Elite Qubo Fluid vélemény és tesztElite Qubo FluidManuálisHidraulikus-
inSPORTline inCondi S800i vélemény és tesztinSPORTline inCondi S800iElektromosMágnesfékes20 kg

A TELJES AJÁNLAT MEGTEKINTÉSE


TIPP:

Paraméterek összehasonlítása

 Capital Sports Evo RaceinSPORTline AirinCapital Sports AerisinSPORTline DrakkarisElite Qubo FluidinSPORTline inCondi S800i
Maximális teherbírás120 kg150 kg120 kg130 kg-150 kg
Felhasználó max. magassága210 cm190 cm-185 cm-210 cm
SzabadfutásNemNemNemNemNemNem
PulzusmérőkIgenNemIgenNemNemNem
TöbbTöbbTöbbTöbbTöbbTöbb

Vélemények és tapasztalatok

Capital Sports Evo Race

Capital Sports Evo Race vélemény és teszt

Spinning bicikli Capital Sports Evo Race kiváló termék otthoni edzéshez, és a kiváló alkatrészeinek köszönhetően ideális a mindennapi használatra. A tréner az egyik kevés piaci termék közé tartozik, amely magas tömegű, 22 kg-os lendkerékkel van felszerelve, ami hozzájárul a csendes és sima (valós) működéshez. A MagResist fékrendszerrel kombinálva szinte korlátlan terhelési intenzitást biztosít.

A terhelés fokozatosan állítható egy forgó szabályozóval, és a SilentBelt rendszer, amely szíjhajtást használ, nagyon csendes működést biztosít. Pontosan az alacsony zajszintet értékelik a fogyasztók a véleményeikben nagy előnyként, így gond nélkül használható lakóépületekben is. Felszerelt egy edző számítógéppel, valamint Bluetooth kapcsolattal.

Ennek köszönhetően a spinning biciklivel összeköthető egy mellkasi pánt a pulzusszám mérésére, amelyet a gyártó által az árban biztosítanak, továbbá egy edző alkalmazás, a Kinomap. A tréner teherbírása 120 kilogramm, és kényelmesen edzhetnek rajta 210 centiméter magasságig terjedő személyek. Természetesen lehetőség van a nyereg állítására függőlegesen és vízszintesen, valamint a kormány csak függőlegesen állítható.

Magas tömegű lendkerék, magas intenzitás lehetősége, mellkas öv
Semmi lényeges

inSPORTline Airin

inSPORTline Airin vélemény és teszt

Spinning kerékpár inSPORTline Airin alapvetően egy nagyon egyszerű spinning bicikli, amely azonban tökéletesen végzi azt, amit kell. Nagyon masszív és minőségi kivitelezésű, ami kiváló stabilitást eredményez. Másrészről nem található rajta semmilyen számítógép, amely megjelenítené az értékeket vagy például a pulzusszámot.

Mint az egyik kevés spinning kerékpár, azonban rendelkezik mágneses fékrendszerrel, ami a legnagyobb vonzereje. Ez a mechanikusnál többszörösen megbízhatóbb, hatékonyabb, alacsonyabb karbantartási költségekkel rendelkezik, és ami a legfontosabb, szinte hangtalan. Éppen az alacsony zajszintet értékelik a fogyasztók nagyon pozitívan, ahogy a stabilitást is, ami 61 kilogrammos tömegnél nem is lehet másképp, mint kiváló.

A teljes megengedett terhelés 150 kilogramm, és 190 centiméterig magas személyeknek ajánlott. A felszereltség szempontjából itt található kétoldalas alumínium pedálok klipszel vagy SPD léptető rendszerrel, háromrészes hajtómű zárt csapágyakkal, csendes szíjhajtás, vagy puha ergonomikus nyereg, amely azonban nem mindenkinek lehet kényelmes. Jelen van továbbá sportital tartó és mobiltelefon tartó is, ami örömteli.

Mágneses fékrendszer, magas teherbírás, minőségi kivitelezés, alacsony zajszint
Kijelző nélkül

Capital Sports Aeris

Capital Sports Aeris vélemény és teszt

Spinning bicikli Capital Sports Aeris egy kiváló kerékpár tréner otthoni használatra mindenki számára. A felhasználók véleményei szerint pozitívan értékelik a stabil, minőségi és erős vázat, amely jól ellenáll még nagyobb terhelésnek is. A spinning kerékpár szintén nagyon jól felszerelt, a terhelést egy mágneses fékrendszer kezeli, amely a terhelőkereket és a pedálokat szíjhajtással köti össze.

Mindez együtt garantálja az alacsony zajszintet, amit a fogyasztók szintén nagyon pozitívan értékelnek. Az említett mágneses ellenállást manuálisan egy nagy forgókapcsolóval lehet szabályozni, és 8 terhelési fokozat áll rendelkezésre. Természetesen nem hiányzik a biztonsági fék sem, mivel, akárcsak más spinning biciklik, ez sem rendelkezik szabadonfutó mechanizmussal.

A magas minőségű kivitelezés megfelel a csapágyazott középrésznek is. Ezen akár 120 kilogramm súlyú személyek is sportolhatnak, csak sajnálatos, hogy a gyártó nem adja meg a sportoló ajánlott maximális magasságát. Az ülés és a markolatok teljes mértékben állíthatóak, rendelkezésre áll edzési számítógép és a markolatokba integrált pulzusmérő érzékelők is.

Stabil és erős váz, mágneses fék MagResist, beépített pulzusmérők
A gyártó nem adja meg a sportoló maximális magasságát.

inSPORTline Drakkaris

inSPORTline Drakkaris vélemény és teszt

Mechanikus spinning kerékpár inSPORTline Drakkaris a lendkerék hátul helyezkedik el, ami miatt a spinning bicikli nagyon jól kiegyensúlyozott. Egyszerű mechanikus (súrlódásos) fékkel és kézi terhelésszabályozó karval rendelkezik, ami miatt a gép egyszerű és robusztus. A fogyasztói vélemények továbbá kiemelik a nagyon jó stabilitást és az általános kivitelezés minőségét.

Edzés közben alacsony zajszintjével tűnik ki, amit főleg a szíjhajtás tesz lehetővé. 8 terhelési fokozat áll rendelkezésre, a felhasználói tapasztalatok szerint az egyes fokozatok közötti terhelésnövekedés nagyon észrevehető, néhányan ezért a teljes terhelést egyáltalán nem használják ki. A 18 kg-os lendkerék hozzájárul a nagyon sima menethez.

A nyereg és a kormány teljesen állítható, része továbbá egy számítógép is, amely többek között az időt, sebességet, távolságot és a pulzusszámot jeleníti meg. Bár nincs érzékelő a kormányban, lehetőséget biztosít mellkasi öv csatlakoztatására. 48 kg súly mellett 130 kg terhelést bír el, és 185 cm magasságig ajánlott személyek számára.

Minőségi kivitelezés, nagyon csendes működés, összekapcsolási funkció mellkasi övvel
Nagyobb különbségek a terhelés beállításában

Elite Qubo Fluid

Elite Qubo Fluid vélemény és teszt

Kerékpár tréner Elite Qubo Fluid kiváló otthoni kerékpár tréner, amely lehetővé teszi, hogy saját kerékpárján tekereghessen még kedvezőtlen időjárási körülmények között is otthonában. Kompakt méreteivel és kiváló funkcionalitásával tűnik ki, ráadásul összecsukható szerkezete még nagyobb helytakarékosságot tesz lehetővé. Természetesen szükséges rendelkezni egy normál kerékpárral, ami sok felhasználó számára előny, de mások számára hátrány lehet.

A tréner hidraulikus fékrendszerrel van felszerelve, ami kategóriájában egyedülállóvá teszi. A terhelés a készüléken nem állítható, mindig ugyanaz marad, az ellenállás a kerékpáron magasabb fokozatba kapcsolással növelhető, ahogy az a valós körülmények között is történik. Bizonyos mértékig tehát a terhelés függ attól, hogy milyen típusú kerékpárt használ.

A terheléshez hasonlóan a zajszint is változik, durvább terepgumikkal a zajszint magasabb, míg sima országúti abroncsokkal minimális. Ezt pozitív felhasználói vélemények is megerősítik, amelyekben említik a magas terhelés elérésének lehetőségét is. A tréner szinte minden kerékpárhoz megfelelő, csak a kerékméretre van korlátozás, amelynek 20 és 29 hüvelyk között kell lennie.

Nagyon csendes működés, kompakt méretek, teljesen elegendő progresszív terhelés
Szükség van saját kerékpárra

inSPORTline inCondi S800i

inSPORTline inCondi S800i vélemény és teszt

Spinning kerékpár inSPORTline inCondi S800i egy modernül felszerelt spinning bicikli, amely a kivitelezésével lenyűgözi a legigényesebb fogyasztókat is. Az alapját egy 20 kg-os lendkerék képezi, amelyet mágneses fék lassít. Ez elektronikusan vezérelhető, ami lehetővé teszi a tréner számára, hogy számos különböző programot kínáljon a sportolóknak.

Összesen 14 program áll rendelkezésre, közülük egy a pulzusfrekvencia alapján működik. Lehetőséget biztosít az iC+ Training vagy a Kinomap alkalmazásokkal való kapcsolódásra is, amelyek például előre beállított valós útvonalakon történő kerékpározást tesznek lehetővé. A professzionális felszereltséget SPD pedálok és a nyereg és kormány teljes beállításának lehetősége egészíti ki.

A spinning kerékpár működése a mágneses fékrendszernek és a szíjhajtásnak köszönhetően nagyon csendes. A terhelést 32 fokozatban lehet szabályozni, ami a vezérlőpanelen található kijelzőn keresztül történik. A teljes 65 kg tömeg mellett a szállítókerekek jelenléte örvendetes, és a kiváló minőségű kivitelezésnek köszönhetően a spinning biciklin akár 150 kg súlyú és legfeljebb 210 cm magas személyek is tekerhetnek.

Elektronikus vezérlés mágneses fékkel, 14 program, kiváló csatlakoztathatóság
Semmi lényeges

Milyen spinning kerékpárt vegyek? (vásárlási útmutató)

A spinning kerékpár otthonra választásánál főként két dologra kell odafigyelni, amelyek meghatározzák a használat gyakoriságát és intenzitását, valamint azt, hogy hány személy, milyen testalkattal fogja használni. Minden modellhez a gyártók ajánlanak egy maximális terhelhetőséget és a használó maximális ajánlott magasságát. Amennyiben túllépjük a súly- vagy magassághatárt, a fitneszgép gyorsan elhasználódhat vagy tönkre mehet. A második esetben magasabb személy számára a használat kényelmetlen lehet, hát- és egyéb testrész fájdalmakat okozhat. A technikai paraméterek főként a profi spinning bicikliknél különböznek, a házi spinning kerékpárok technikája és kivitele nagyjából hasonló.

Maximális teherbírás és a sportoló magassága

Az olcsóbb spinning kerékpárok teherbírása 110 kilogrammig terjed. Ha lehetséges, mindig tartsunk tartalékot e határérték alatt. A drágább modellekkel nő a konstrukciók minősége és robosztussága, valamint a felhasznált anyagok minősége. Ilyen spinning bike teherbírása elérheti az 150 Kg-ot. Az ajánlott maximális sportolói magasság nem függ az ártól, ezért ezt az adatot mindig külön kell kikeresni a specifikációkban. Ez a paraméter 185 centimétertől 2 méterig terjedhet. Ezt az ajánlást semmiképpen sem szabad figyelmen kívül hagyni. Az ülés és a kormány beállításának korlátozott tartománya rossz testtartást, kényelmetlen edzést és végül is hát- és gerincfájdalmakat okozhat.

Fékezési rendszer és lendkerék

A fékezési rendszer, amely a terhelési kerék ellenállásával növeli a vezetés intenzitását, alapvető jelentőségű. A házi spinning kerékpárok többségét mechanikus fékrendszerrel szerelik fel. A tárcsás nyomófék az ellenállási kerék megszorításával hoz létre ellenállást. A közvetlen érintkezésben lévő betétek filcből készülnek, amelyet időről időre cserélni kell (kopik). Ennek előnye a gyakorlatilag korlátlan terhelhetőség, minél szorosabbra húzza a fogókat, annál intenzívebb lesz az edzés.

Két további rendszer már kevésbé gyakori a házi spinning kerékpároknál, ezeket a profi spinning biciklikbe szerelik, amelyek ára tízezrekben számolható. Ezek a rendszerek lehetnek mágnesesek, ahol a tartós mágnes közelebb vagy távolabb kerül a lendkeréktől, ezzel növelve vagy csökkentve a terhelést, vagy indukciós, ahol az indukciós fék gondoskodik az ellenállásról. A mágneses és az indukciós spinning kerékpár előnye a fékrendszer abszolút csendessége, a mérési pontosság nagyfokú növekedése és a rendkívül magas terhelhetőség, amelyet képes elérni.

A lendkeréknél főként annak tömegét különböztetjük meg, amely az alap spinning bicikliknél kb. 13 kilogrammtól, a haladó és profi trénerek esetében akár 20 kilogrammig terjed. Minél nehezebb a terhelési kerék, annál nagyobb ellenállást – intenzívebb edzést – képes a tréner kifejteni. Haladó sportolóknak tehát jobb, ha a lehető legnehezebb terhelési kerékkel rendelkező modellt választják.

Kezelőpanel és terhelés szabályozása

Minden kerékpár tréneren a kormány közepén helyezkedik el egy kerékpáros számítógép, amely minden lényeges adatot megjelenít. A leggyakoribb funkciók közé tartozik a scan, idő, megtett távolság, elégetett kalóriák, sebesség, vagy a pulzusmérés. Az érzékenyebb spinning biciklik a pulzust érintésérzékelő szenzorokkal mérik, amelyek közvetlenül a kormány fogantyúiban helyezkednek el.

A terhelés szabályozása manuálisan vagy elektronikusan történik. Az első esettel találkozhat a legtöbb házi spinning kerékpárnál, és a szükséges terhelést csúszkával vagy forgószabályozóval állíthatja be. Az elektronikusan szabályozott terhelést a drága klub spinning biciklikbe szerelik, és vagy manuálisan, a panelen lévő gombokkal, vagy automatikusan szabályozható, attól függően, hogy milyen edzési programot választott. Ebben az esetben a kerékpár magától növeli és csökkenti a terhelést, még realisztikusabban szimulálva a valós vezetést.

Szabadonfutó és kiegészítők

A klasszikus kerékpárokról ismert szabadonfutó agyat mindenki ismeri – amint abbahagyjuk a pedálozást, a pedálok megállnak, és az agy tovább forog. Pontosan ezt nevezik szabadonfutónak, és a drágább spinning kerékpárok is rendelkeznek vele. A választás során figyelmet kell fordítani egy másik alkatrészre is, amely itt található, és ez a pedál feldolgozása. Az olcsóbb modellekben található kosaras központot felismerhetjük az ívelt pedáltengelyről, amely átmegy a készülék közepén. Ez a szerkezet kisebb élettartammal rendelkezik és viszonylag költséges a javítása, de főleg a szobakerékpároknál találkozhatunk vele. A jobb spinning kerékpárok és a jobb szobakerékpárok középső részén négyzet alakú tengely van, amelyre a pedálok vannak felszerelve. Ez a második típus sokkal tartósabb.

A spinning bicikliknél számos kiegészítőt találunk, a leggyakoribbak közé tartozik a hagyományos sportitalok tartója. A mai modellek többsége szintén rendelkezik pulzusérzékelőkkel a fogantyúkban, és egyesekhez csatlakoztatható mellkasi pánt – az adatokat ezután a kerékpáros számítógép jeleníti meg. A csúcsmodell spinning kerékpárok számítógéphez csatlakoztathatók, és a monitoron megjeleníthető a táj vagy a sportteljesítmény részletes adatai. Az utolsó gyakori felszerelések közé tartoznak a szállítókerekek vagy a forgatható állítható lábak, a spinning kerékpárek tökéletes beállításához.

4.5/5 - (22 votes)

Vélemények és értékelések, összehasonlítások, ranglisták és tesztek a termékek könnyebb kiválasztásához és vásárlási inspirációhoz